התמחות
שלום רב, אני בפתחה של שנת הלימודים השנייה שלי במשפטים מורחב וכלכלה משני והאמת שיש לי לבטים רבים בנוגע להתמחות. ראשית אציין כי התחום שמושך אותי הוא פלילי בכלל ופלילי כלכלי (צווארון לבן) בפרט. השאלות שלי מתחלקות למס' קטגוריות: 1. ציבורי או פרטי- עד כמה שידוע לי הראיונות לתחום הפרטי נעשים לפני הציבורי. כמו כן ראיתי תגובה בה נאמר שהתחום הפרטי (במשרדים המובילים) הוא עדיף. יחד עם זאת, ידוע לי שהתחום הציבורי הוא מאוד רחב וישנם תחומי התמחות רבים (בהמ"ש השונים, משרדים ממשלתיים, בנגוריה, פרליטות ועוד..). למרות שראיתי הודעות שונות בנושא, הייתי רוצה לחדד עד כמה התחום הציבורי נחשב לעומת המשרדים המובילים בתחום הפרטי. כמו כן, הייתי רוצה לדעת מה החלוקה הפנימית מבחינת יוקרה בתחום הציבורי (שהבנתי כי הוא עצום) ומה דרכי הגשת ההתמודדות במקומות השונים. 2. שאלתי השנייה היא בנוגע לתחום המועדף עלי. עד כמה שידוע לי מעטים המשרדים שמקדישים מחלקות לנושא הצווארון הלבן. יחד עם זאת, שאלתי היא האם כדאי ללכת למשרדים שעוסקים בתחום הפלילי (שלרוב מדובר במשרדים קטנים יותר) או שמא עדיף לי לפנות למשרדים הגדולים ולקוות שאצליח לנתב את דרכי לתחום דרך המשרד עצמו. 3. שאלה אחרונה היא בנוגע לפנייה עצמה. האם לשלוח קורות חיים לכל המשרדים שאני רוצה או שכדאי לציין מה התחום שבו ארצה לעסוק. חוץ מזה אשמח לקבל כל טיפ שנוגע בהרכבת קורות החיים. הרבה שאלות אך אודה על כל מענה, תודה רבה!!!