פולין
לא יכולה לעזור עם הבגדים כי אני לא בארץ אבל כשאני טסתי לפולין זה היה בדיוק באותה התקופה (סוף אוגוסט תחילת נובמבר) אז אנסה לתת כמה טיפים. קודם כל לא תמיד קר, במיוחד ביום כשהשמש בחוץ. אז אני ממליצה מאוד לקחת בחשבון איפה תהיו. אם המזג אוויר הולך להיות עם שמש בחוץ וכנראה שתחזרו למלון לפני לילה, אל תשימי בגדים חמים מידי. זו טעות שאני עשיתי ואז נסחפי כל היום עם מה שהצלחתי להוריד מעצמי בתיק ובידיים וזה היה לא נוח וסיימתי עם כאב גב להמשך הטיול. אז קחי איתך גם כמה בגדים שהם לא סופר-חמים לימים בהם תסתובבו בעיר למשל. כשהולכים הרבה יותר חם ואם בגדים חמים מידי תזיעי ובסופו של דבר יהיה לך קר יותר. מה גם שבעיר יש פחות רוח. באותה במידה שימי בגדים חמים ו\או תצטיידי במעיל חם כשאתם הולכים למקומות פתוחים כמו המחנות כי זה הכל פתוח, יש פחות מכסה והרבה יותר קר. אם יש לך עדשות מגע, תקחי! אני באתי לקנות וממש התחרטתי שלא קניתי כי או שהיו לי טיפות על המשקפיים ולא ראיתי כלום או שהמשקפיים התכסו באדים ואז גם לא ראיתי כלום. אם אין לך עדשות, לכי על סט אחד של עדשות חודשיות ובקבוקון שטיפה אחד ואת מסודרת. כמובן שאפשר להסתדר גם עם משקפיים אבל הרבה פחות נוח אם את יכולה להרשות לעצמך עדשות. מטריה - חובה. אני לקחתי מעיל של חברה שהיה חם ויחסית ארוך. בארץ קשה למצוא מעילים שמתאימים לאקלים חורפי וגם אין באמת צורך אז מעיל זה באמת משהו שאם את יכולה - תקחי מחברה. המעילים שמוכרים בחנויות מטיילים לטיפוס הרים וכאלה חמים מאוד אז אם את מכירה מישהו שעשה טיול כזה, רוב הסיכויים שיהיה להם מעיל טוב וחם. גופיות וגרביונים שבטח יש לך בבית גם ככה לשים מתחת לבגדים לימים הקרים ובלילה. שימי גם זוג גרביים ספייר בתיק למקרה שיכנסו מים לנעל או שסתם יהיה לך קר מידי ברגליים.