שאלות...

אולי מישהו מכם יכול לעזור לי...

בטוח יש כאן אחד שהתעניין ושמר... לפני מס' שבועות התפרסמה במעריב כתבה על הרצח של תאיר ראדה, למה זדורוב כן אשם. לא הספקתי לקרוא את הכתבה ועכשיו אני לא מצליחה לאתר אותה. אשמח אם למישהו מכם יש אותה ויכול להעלות או משהו! תודה

Ktmridder

New member
האם קיים הסכם ? (זוגיות)

בוקר טוב לכל משתמשי הפורום. מזה זמן רב אני חושב לעבור לגור עם חברתי. עכשיו הנקודה היא על הבדלי הגיל בנינו הפרש של 17 שנים. הודעתי לה שילדים לא באים בחשבון בשלב זה בחיי. היא הסכימה אימי וטענה שלא נותר לה עוד הרבה זמן להרות. אני מבחינתי לא מוכן למצוא את עצמי בסיטואציה שאני אב. 1.האם קיימים הסכמים בנושא ? 2.מה ניתן לעשות כדי להקטין סיכויים? 3.האם בראש האישה כשהיא שומעת לא על משהו מסויים היא מאמינה שזה יהפוך לכן אם הזמן ? 4.ראוי לציין שאני גלוי איתה לאורך כל הדרך. תודה והמשך יום טוב

ahmadnujidat

New member
חוזים - פלאפון

שלום זה הועתק מפורום צרכנות שלום לפני שלושה חחודשים שידרגתי פלאפון V3 לסמארטפון . אני נמצא במסלול של עובדי מדינה. ואני זוכר ומשוכנע ב100 אחוז שהסוכן של פלאפון אמר לי שאני מקבל זיכוי של 50 שקל אם אני מדבר מעל 80 או 85 שקל . החודש קיבלתי חשבוניות וראיתי שאני מחויב על 3 תשלומים: 2 על הפלאפוניםם ואחד חשבונית . התקשרתי ואמרו לי שאני מקבל זיכוי אם אני מדבר ב149 דבר שלא היה לי מושג על קיומו טרם השיחה עם המוקד. היא פיקססה לי את החוזה ומשום מה היה רשום 149 שקל. בפלאפון של V3 היתי צריך לדבר מעל 80 או 85 בשביל זיכוי. עכשיו כשחיפשתיי את החוזה מצאתי הסכם של מסלול ששידרגתי אליו כשעוד היתי בV3 . החוזה נחתם בתחילת דצמבר 2009 . בחוזה יש סעיף שאני שייך למסלול "עובדי מדינה 2009" וכי דקת שיחה תעלה לי 37 אגורות. לפני שלושה חודשים יולי 2010 (כאשר שידרגתי ) הצטרפתי למסלול של "עובדי מדינה 2008" אני אמרתי לסוכן למה 2008 ולא 2010 אם לא יצא הרי אנחנו בשנת 2010 הוא אמר שלא וזה העדכני . בכל אופן , בהסכם של 2010 כתוב שדקת שיחה היא 44.4 אגורות כל בר דעת יבין כי לא ייתכן שבנאדם ישלם יותר כסף על אותו דבר ( לא מדובר על המכשיר אלא על המסלול) לאחר שהוא כבר קיבל תעריף זול יותר. שאלתי היא לאחר כל החפירות , האם יש פה סוג של הסתרת מידע ? שכן אם היתי יודע על מסלול "עובדי מדינה 2009" שבו גם קיבלתי זיכוי החל מ80-85 ולא מ149 .. היתי לוקח אותו כי הוא זול יותר , האם זו עילה לביטול ההסכם ? האם אני יכול לבוא על זה בטענות או כל דבר ?

barak g1

New member
שאלה

ברשותי נכס (חנות) המושכר זה כשנה לבחור נחמד וחביב המפעיל במקום חנות אטליז, הסיפור הוא ככה: לפניו היה בית קפה, שעבר בעליות כבר בערך 4 פעמים (כל שנה השקיעו במקום ואז מכרו אותו למישהו אחר), כאשר המקום היה לבית קפה, אחד מהבעלים השקיע במטבח הנמצא במרתף, הוא עשה שם מערכת ביוב ,הכוללת בור ספיגה + 2 משאבות ששואבות את המים לביוב. יש לציין שלפני שהבית קפה נכנס לא היה שום מערכב אינסטלציה במרתף של החנות. עכשיו כנראה התקלקל שם אחד מהמשאבות שהתקינו, ובעל החנות בא בדרישה אליי לתקן זאת. על מי מוטלת התיקון ? יש לציין שמחינת התוכניות של הבניין ושל החנות אין שום מערכת אינסטלציה בחנות. יש לציין גם שבעל החנות הנוכחי שילם דמיי פינוי לבעל הבית קפה.

ocdi

New member
האם דואר רשום ואישור מסירה מספק?

אני צריך למסור הודעה חשובה למישהו. למעשה היא כבר נמסרה לו בעלפה אך אני רוצה שיהיה לי כסתח משפטי כדי שהוא לא יוכל לטעון לנזקים כי לא הודעתי לו. חשבתי לשלוח מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה ולשמור אצלי גם העתק של המסמך. האם סביר שתתקבל הטענה שלו שהתוכן שהוא קיבל בדואר הרשום שאשלח שונה מהתוכן שאני שלחתי? האם לדעתכם משלוח בדואר רשום מספק או שצריך לעשות משהוא אחר? להחתים אותו אישית על מסמך זו לא אופציה כי אנחנו לא בקשר טוב... מה דעתכם?

solo2

New member
הקמת בית תמחוי-איך עוצרים את זה

שלום, אני מתגורר באשדוד ובשכונה רוצים להקים בית כנסת ובית תמחוי, לפי השלט שהציבו בשטח יש לנו 30 יום לערער על ההחלטה 1.לפי הבנתי נדרש לקחת עורך דין בנושא, אבל לפני שאני לוקח עורך דין , האם יש דברים שאני צריך כבר עשות חוץ מלהחתים את הדירים הנוגע להתנגדותם? 2. איזה עורך דין אני צריך ? האם עורך דין של נדלן? 3. מה הסכום המשעורך שעורך דין צריך לקחת לתיק כזה? 4. לפי דעתכם ונסיונכם, האם התנגדות תעזור להחלטה ? (מדובר על 4 ביניניים ונערכה שלי שמתוכם יש 115 מתנגדים - 80%) 5. האם יש למישהו המלצה על עורך דין מאשדוד?

night mistress

New member
תביעה קטנה, אשמח ליעוצון../images/Emo9.gif

אני עומדת להגיש תביעה נגד שתי חברות שעקצו אותי , קניתי מוצר והוא לא סופק ולא קיבלתי את הכסף בחזרה למרות פניות טלפוניות רבות. השאלה שלי היא האם להתריע בפניהם שאני דורשת כסף ופיצוי לפני שאני מגישה את התביעה (הודעתי להם בע"פ אבל לא בכתב וקראתי עכשיו רצוי שתהיה אסמכתא בכתב) או פשוט להגיש..? העניין הוא שדיברתי איתם עשרות פעמים ושמו עלי קצוץ, בהמתנה למוצר איבדתי 3 ימי עבודה שזה סכום לא מבוטל, חודשיים הייתי בלי המוצר כי חיכיתי להם, בנתיים הכסף נגבה וקיבלתי רק שליש בחזרה, החברה השניה מסננת אותי ובכלל בדיעבד מסתבר שהם מוכרים מוצר שאין להם במלאי.. יש לי מספר שאלות - האם באמת כדאי לשלוח גם מכתב רשום ולתת להם 3 ימים לענות לי (בוער לי בעצמות להגיש את התביעה כבר) או להגיש בלי דיחוי? האם אני יכולה לתבוע את שניהם באותו טופס? (האחד הוא הספק ממנו קניתי מוצר אחד ישירות והשניה היא חברת מכירות אונליין ממנה קניתי את המוצר הראשון)..

so0503

New member
יעוץ ועזרה דחופים

הבת שלי היתה מעורבת במעשה קונדס בביהס., המורה ביקשה ממנה להןדיע להורים אך היא לא הודיעה כשנשאלה על ידי המורה באם הודיעה להורים הבת טענה שהודיעה. המורה יודעת שהבת לא מסרה לנו את מעורבותה במעשה הקונדס ומסרה זאות למנהלת שלדבריהם אי מסירת הפרטים להורים והטענה שאכן מסרה זה חוסר אמינות מצד הבת ונושא אמינות זה דבר מאוד חשוב בבית הספר בו היא לומדת ושהם כל הזמן מדברים בביהס על ערך זה ולכן אנו מוזמנים למנהל בית הספר (מקווה שלא ידיחו אותה). שוחחתי עם הבת מדוע אמרה למורה שאכן סיפרה לנו לא היה לה הסבר אך טענה שאכן רצתה לספר, לדעתי "שיקרה" מבלי להבין את חומרת ענין השקר,אמינות וכדומה. לאחר השיחה שלנו היא החלה להבין מה קורה וכמה זה נישמע חמור חוסר אמינות ושדבר קטן שניראה כביכול כלום בהסח הדעת יכול להיות לרועץ....את הלקח למדה למדה. מה היא ומה אני יכול לעזור לה בשיחה להגנתה (היא אכן לא מסרה למורה אמת אך לא מתוך "כוונת זדון" אם ניקרא לזה כך אלה "להמתיק הענין" שזה גם לא בסדר שלא יובן שאני מסכימה עם שקרים וחוסר אמינות. אני לא רוצה שידיחו אותה גם היא לא רוצה . אבקש ליעץ לי מה אוכל להגיד להגנתה. מהיא תגיד להגנתה . תודה מראש לממגיבים.

1טינטין

New member
תשלום על מעלית בבניין

לפני כשנתיים בערך הוספנו בבניין מעלית עם מפתח. 13 מבין 14 במשפחות בבניין חתמו על אישור להתקין מעלית בבניין ובפועל המעלית הייתה אמורה להיות ממומנת ע"י 3 שכנים בלבד ואת החלק הרביעי אמורה לשלם חב' המעליות (אז הייתה זו חברת אמיקופ שפשטה את הרגל) כדי לתת נק' פתיחה לשאר הדיירים להצטרף, כל שאר השכנים מסיבות שלהם לא רצו לשלם/ היה יקר וכו' ... בסופו של דבר 3 שכנים מתוך 4 שילמו את הסכומים הדרושים וכשחב' המעליות פשטה את הרגל נכנס במקומה שכן רביעי שהיה אמור לשלם 60,000ש"ח (נקבעו מדרגות תשלום לכל קומה ) ונאמר לו שברגע ויצטרפו עוד שכנים הוא מקבל את הסכום היחסי מהכניסה ,הוא אמור להיות הראשון מאחר ונמצא בראש הרשימה אחרי שאר הדירות ששילמו. בתחילה שילם 3 צ'קים של 30,000 ואז החליט שהוא לא מוכן לשלם יותר מאחר והוא הסתמך על כך שיכנסו עוד שכנים למעלית .. כמו שאר הדיירים ששילמו הכול ולכן לא נתנו לו מפתח. לאחר תקפ' של כמה חודש' הוא בא בדרישה לקבל את המפתח או את כל הכסף בחזרה
לא הייתי נוכחת בשיחה (בעלי היה) אבל בסוף סוכם שברגע ויכנס שכן נוסף או ישלם את היתרה רק אז יקבל מפתח. עכשיו הוא שוב פעם התעורר לחיים.....עדיין לא נכנס אף אחד לצערנו...ודורש את כל הכסף או מפתח . מה עושים איתו
האם זה חוקי לא להחזיר לו את הכסף/ לתת מפתח עד שישלים את הסכום החסר
או במקרה הכי גרוע כמו קנס להחזיר רק חלק מהכסף

liora888

New member
חוות דעת משפטית בנוגע לפרשת העובדת הזרה

שלום, אני מבקשת חוות דעת משפטית לגבי פרשת העובדת הזרה של אהוד ברק ונילי פריאל. כזכור בפרשה, הואשמה נילי פריאל בלבד בהעסקת העובדת הזרה, ופטרה את אהוד ברק מהאחריות עליה. גם בעיתונים היה כתוב "העוזרת של נילי.." האם זה חוקי מבחינה משפטית לא לצרף את ברק למשפט של נילי פריאל, למרות שהיא העוזרת של שניהם? אודה לתשובה ממשפטנים שיש להם ידע בעניין זה.

אתה מבזבז את זמנך

היא רוצה להיות אמא ועדיף לך לעזוב אתמול כי אתה לא רוצה ילדים נוספים שום הסכם לא יעזור אם היא תיכנס להריון

1טינטין

New member
מתקנת כמה פרטים שהובהרו לי

הוא נכנס למעלית לפני שהחברה הראשונה פשטה את הרגל כשעוד היינו באחד השלבים האחרונים של המעלית (כבר היה הכול ורק נשאר להרכיב אותה ולקבל אישורים ) זאת אומרת שכולם נתנו את החלק שלהם בכסף שהם היו צריכים אבל לאחר שהחברה פשטה את הרגל וחברה אחרת השלימה את התהליך הוא לא היה מוכן לתת את 3 הצ'קים הנותרים ואנחנו בעצם השלמנו את התשלום הנשאר, כולל את שלו, שהתחלק בין 3 הדיירים הנותרים . ואז החלה הסאגה של הדרישה שלו לקבל מפתח/כסף וכו'.....

1טינטין

New member
מקפי../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

מישהו
אני אשמח לרעיונות או הצעות פתרון

ahmadnujidat

New member
תודה על התגובה

אשמח להתיחסות של מה אני יכול לטעון אני יכול לנמק על פי איזה סעיף בחוק? תןדה

תבדוק את חוק הרוכלות

ובנוסף חשוב שגוף כמו המועצה הישראלית לצרכנות תפנה בכתב זה תמיד יעיל ואם יש הצדקה כלכלית אז תביעות קטנות אם כי נראה לי שהסכום עליו אתה מדבר לא משמעותי

ahmadnujidat

New member
ההפסד הוא כאמור

44.4 אגורות במקום 37 אגורות לדקת שיחה וגם זיכוי של 50 שקל מעל 80 במקום 150 .

כנסי למעריב

לארכיון NRG ועשי חיפוש בשם זה אם לא תצליחי ניתן לרוש כתבות בבית מעריב בארכיון או בבית אריאלה ללא תשלום רק צריך בערך לדעת תאריך

למעלה