שאלות...

שום דבר לא יעזור לך

שום הסכם או חוזה לא יעזור אחרי שהיא תהיה בהריון ואם תשכב איתה אפילו תשתמש בקנדום או תסמוך על מילתה שהיא על גלולות, אם היא תרצה להכנס להריון היא כבר תתחכמן אותך.

שרוסי

New member
רכישת מגרש חקלאי

שלום רב, האם כדאי לרכוש מגרש חקלאי בשטח של 250 מ"ר באזור הוד השרון? אם כן, מהן השאלות הרלוונטיות שעלי לברר? תודה

MvP4

New member
מחפש עורך דין פלילי זול וטוב

יש לי בקרוב משפט על תיק פשוט יחסית וטפשי יש המלצות?

charros

New member
שאלת התייעצות עם עו"ד לנזקי גוף

שלום רב, לפני כחודש וחצי נחשפתי לרעש רב עוצמה בדיסקוטק בו ביקרתי,מאז נפגעה לי מעט השמיעה באוזן אחת,ביקרתי אצל רופא אוזניים וקבלתי הפנייה לבדיקת שמיעה.תוצאות הבדיקה הראו אכן ירידה בשמיעה באוזן אחת ועם זה אאלץ להמשיך לחיות... אני מעוניין להגיש תביעה נגד אותו מקום שמפעיל את הדיסקוטק... מה הסיכויים במצב כזה שאני זוכה ועד כמה גובה סכום זכייה יכול לבוא בחשבון. תודה לכל תשובה שתתקבל.

תשובה:

קודם כל, יש פורום מתאים כאן בתפוז שמתמחה בסוגי שאלות כאלה (פיצויים לפנגעי תאונות). לשאלתך, יהא עליך להגיש חוו"ד רפואית מטעמך שתתמוך בתביעתך. בהעדר חוו"ד שכזו לא תוכל לבסס עילת תביעה. בהצלחה ורפואה שלמה, אביעד.

YמיכאלY

New member
שאלת התייעצות עם עו"ד לנזקי גוף

שלום charros, במידה ותחליט להגיש תביעה תצטרך להוכיח שזה קרה אכן בגלל הרעש במועדון. בשביל זה תצטרך חוות דעת מומחה שיציג אותך בבית המשפט. במקרה זה אני יכול לעזור מכיוון שאני בעל חברה למאפייני הקול ורשאי לתת חוות דעת לבתי משפט לגבי חריגות רעש. במידה ותחליט ללכת על זה אשמח לעמוד לרשותך. בכל אופן מאחל לך בהצלחה ובריאות תקינה. http://www.private-office.co.il/

daya100

New member
יחס לא רלוונטי משוטר

שלום, עברתי עבירת תנועה נסעתי ללא רשיון . השוטר שתפס אותי נכנס אליי הביתה ושאל אותי אם אני גרה לבד ? והיחס שלו בכלל היה משפיל האם כדאי לי להכנס לזה יש לי עילה לתביעה כדאי בכלל להגיש תלונה ? או שמישהו יזרוק את זה באיזה מגירה? תודה

מחשבת על תביעה יצוגית.. דעתכם

שוב עלו שלטים ברמת גן גבול גבעתיים "בקרוב ייפתח כאן הקניון הגדול בישראל".. אחרי צרור קללות על המיקום המזעזע והעצבים על עומס הקניונים ומכירת הקרקע על ידי העיריה לעוד גינדי ודומיו חשבתי אולי אפשראת לעשות מעשה... האם נראה לכם לגטימי תביעה יצוגית של תושבי העיר נגד העיריות או חברות הקבלנים? כי באמת הגיעו מים עד נפש. יכול להיות שאני מדמיינת שיהיה אפשר להזיז משהו..אבל בכל מקרה- אמרתי אשאל. אשמח לדעתכם המולומדת וכו' וכו'. :) יום מעולה

sharongil8

New member
תשלום שכ"ט

שלום, עברתי תאונת עבודה ונקבעה לי נכות צמיתה של 20% ואני אמורה לקבל קצבת נכות עד לגיל פנסיה. בהתאם לסיכום עם עורך הדין שלי עליי לשלם לו 15% שכ"ט. הוא מבקש שאשלם לו את כל הסכום שמגיע לו באופן מיידי. הבנתי שישנה נוסחת חישוב שלפיה מחשבים את אחוז הנכות כפול מס' שנים מוגבל (לא עד גיל פנסיה). האם אני צודקת? איך מתחשבנים במקרה כזה עם עוה"ד?

aviva113

New member
מי קובע האם הרכב שלך פרטי או מסחרי

לכל בעלי רכב סיטרואן ספרד2008 או פיזו פרטנר או לדומיו הסתכלו ברשיון הרכב שלכם ולפי עדכון ממשרד הרשוי מר לרנר ממחלקה תקינה טל 035657172 תקבלו את המידע כי האות אם באנגלית מסמנת כי הרכב הוא פרטי והאות אן באנגלית מסחרי. פניתי ליצחק לוי והנל עדכן אותי כי הרכב שברשותי שנת ייצור 2008 בהתאם להוראות משרד התחבורה קיבל הגדרה של רכב פרטי אי לכך קוד הדגם 817127. עם המידע הזה פניתי לחברת שירביט שביטחה את הרכב בטוח חובה.ומה הם עונים בהתאם לרשום ברשיון הרכב מדובר ברכב מסחרי.הם לא התקשרו למר לרנר לשמוע מה משמעות הקודים אם ואן באנגלית.הם בשלהם ולא מפתיע כי מענין ממתי התקנה וכמה מליונים הם וכל חברות הביטוח גובים מאיתנו בגלל שאנו בורים ואין שקיפות בענין. כשתשאלו את חברות הביטוח לפי איזה שיטה הם נותנים את הצעת המחיר לפוליסת הבטוח כולם כאחד יצהירו יצחק לוי הוא האורים והתומים והנה יצחק לוי שלח לי את הקוד לרכב שנמצא ברשותי והם אומרים לא לא קיבלנו עדכון לכך ואנו ובדים עם קוד 817060 ושלחו לי אסמכתא.כלומר יש להם רשיון לגבות ממני פוליסה במאות שקלים. מה דעתכם האם משהוא יירתם לתביעה שלי נגד כל חברות הבטוח ונבהיר אחד ולתמיד מי קובע האם הרכב שלנו פרטי או מסחרי. פניתי למפקח על הבטוח ב18 לאוקטובר בפקס ועדיין לא נעניתי בבקשה לכל מי שלא רוצה לשלם יותר בביטוח חובה ומקיף זה הזמן שנצא למאבק בבורות שלנו ועקב כך בתשלומים מיותרים לחברות הביטוח.

גאוי7

New member
תביעה בגין העסקה לא הולמת

עבדתי כרכזת צהרון שמנה 10 איש, לדברי מנהלת התחום לא מגיעה לי סייעת אלא עבור 12 ילדים ומעלה. כך יצא שמספטמבר עבדתי כך עד מחצית נובמבר , כאשר באופן מקרי התחוור לי שאסור להעסיק קבוצה כה גדולה לבד בין היתר עקב שיקולים בטיחותיים מאחר והיו מקרים שילדים סיכנו את עצמם ו'לא יכולתי' להיות ב2 מקומות בו זמנית. האם אוכל לתבוע את המעסיק ? אציין שהמצב הוביל אותי להתפטרות מאחר והערכתי כי במוקדם או במאוחר יקרה משהו לא טוב סביב העובדה הנ"ל , ולא רציתי לשאת באחריות, ואף אחד לא יגיד לי כמובן תודה על מאמציי לבד, שנשאו אגב פירות מאד חיוביים . ההנהלה מעסיקה מישהי אחרת שמרוויחה מעט ( ואינה אקדמאית ) כך יוצא שהבנתי כי נושא הסייעת היה חיסכון כלכלי על גבי, ולאחר שדיווחתי כי המצב אינו בטיחותי הם נאלצו לקחת סייעת למחליפתי אך בסל ההוצאות המצב נשאר כשהיה.

פיצויי פיטורים ועמלות

האם איש מכירות ששכרו מורכב ממשכורת חודשית ועמלות על מכירות, זכאי לפיצויי פיטורין על העמלות? בחוזה ההעסקה העמלות מוחרגות מהפרשות לפנסיה ופיטורים. האם זה חוקי? קראתי שיש פסק דין של בית דין לעבודה שאומר אחרת? מי יודע?

סגירת חברה בע"מ

שלום לכם, יש לי חברה בע"מ אותה פתחתי לפני כ-6 שנים לצורך עסק (שניכשל בגדול!) וכבר שנתיים שהחברה אינה פעילה כלל. מידי שנה אני משלם לרשם החברות כ-1100 ש"ח עבור רישוי שנתי של החברה. זו חברה בהפסד (קטן) שכבר אין לי צורך בה, וכדי לחסוך את אגרת רשם החברות אני רוצה לסגור אותה. עתה הובהר לי שזה תהליך הדורש התערבות עורך דין, ומצאתי אחד כזה שיעשה זאת עבור 2500 ש"ח כולל מע"מ. יש גם איזו חברה שמתמחה בנושא סגירת חברות בע"מ והם לוקחים 2500 ש"ח + מע"מ. שתי שאלות לי אליכם: 1. האם באמת דרוש עו"ד לסגירת חברה בע"מ? אני לא יכול לעשות זאת לבד? 2. אם אכן נדרשת עבודה של עו"ד - האם אתם יודעים על עו"ד שיעשה זאת עבור סכום נמוך מ-2500 ש"ח? (ממש אין לי כסף!) תודה לכם, גדי

תאיאר

New member
בבקשה תעזרו לי לעזור לנכה צהל ולעצמי

אני עובד כמלווה לנכה צהל הלום קרב ממילחמת כיפור . הבנאדם סובל מבעיות נפשיות חמורות שלא מטופלות כראוי . ולא טופלו מאז שוחרר מהצבא כל בקשותי לטיפול קבוע נענו בשלילה ואני אובד עצות ואיני יודע מה לעשות ואיך לטפל ולעזור לבנאדם. . מישרד הביטחון נתנו לי שש שעות שבועיות בסך הכל . כשבעצם אני איתו 24 שעות כולל לילות . ואני בדילמה מה לעשות ? לעזור זה דבר ניפלא ויפה , אבל אני לא בידיוק במצב של לעזור בהיתנדבות ,יש רעיונות? 0775448948 בית 0548198325 פלפון בבקשה אני חייב יעוץ דחוף הבנאדם שאיתו אני עובד במצב ממש רע ואני לא יכול לעזור . מה גם שמצבי הכלכלי לא מאפשר לי לעבוד שש שעות ש/בועיות . תודה מראש תאי אריה .

tempp11

New member
שטח גינה

שלום ברשותי שתי תוכניות. אחת של הדירה ובה משורטטת הגינה והשניה תוכנית חניות בה משורטטת הגינה בגודל שונה (גדול יותר) האם יש כאן קייס? כמו כן שמעתי שיש פס"ד שכן מחייב את הקבלן להתייחס למודל שהוצג בזמן המכירה. במודל רואים את שטח הגינה כמו בשטח החניות. האם מישהו יודע באיזה פס"ד מדובר? בברכה

MarinKO

New member
חיובים חוזרים של חברת ORANGE למרות הבטחות

גיליתי במקרה שחברת ORANGE מחייבת אותי על ציוד קצה שהחזרתי. הם הסכימו שזאת טעות והבטיחו לבטל את החיובים ולזכות את חשבוני. למרות זאת ממשיכים לחייב אותי כבר שלושה חודשים. כל חודש הם אומרים שנושא בטיפול וגם אמרו שהנושא נסגר ויזוכה בחשבונית הבאה, מה שלא קרה. האם יש מקום לתביע?

MarinKO

New member
ביטול ביטוח ללא הודעה

יש לי ביטוח בריאות בחרת הראל, הארכתי אותו לעוד תקופה וקיבלתי פוליסה הביתה. לאחר 20 יום ניסיתי להזמין תור לרופא וגיליתי שביטוח שלי מבוטל ע"י סוכנות ביטוח (לא הראל). לא ביקשתי, לא קיבלתי הודעה כלשהי. לא הצליחו להסביר לי למה ביטלו את הביטוח ובסוף טענו שאני התקשרתי וביטלתי. האם זה חוקי? אם לא, האם יש מקום לתביע?

מחפשת עו''ד

שלום לכולם , אני מקווה שאני בפורום הנכון ואם לא אשמח שתקוונו אותי לפרום הנכון, אני מחפשת (מבקשת המלצה על )עו''ד שמתעסק בתחום המקרקעין רצוי מאד מאזור פתח תקוה, תודה

למעלה