fast food

New member
יש לי שאלה....

איך לעזאזל קשור שבנות צופות בטלנובלות ובנים אוהבים כדורגל לדיון ה"בוגר"שלכם?בן אדם לא יכול להיות אינטילגנטי או בוגר או וואט אבר,ולהנות מכדורגל טלנובלות וכו' תחומי עניין והנאה ממש אבל ממש לא קשורים לבגרות וכל שאר הקישקושים שאין לי כוח לפרט

fast food

New member
יש לי שאלה...

איך לעזאזל קשור שבנות צופות בטלנובלות ובנים אוהבים כדורגל לדיון ה"בוגר"שלכם?בן אדם לא יכול להיות אינטילגנטי או בוגר או וואט אבר,ולהנות מכדורגל טלנובלות וכו' תחומי עניין והנאה ממש אבל ממש לא קשורים לבגרות וכל שאר הקישקושים שאין לי כוח לפרט

SimplyMe1

New member
אני לא מדברת על בגרות בגיל 21+-

(כשתהליך ההתבגרות גם ככה מפסיק)אלא על הגילאים שלפני. וזה ידוע. ואני לא מתגוננת בגלל שאני בת אלא בגלל שאלו עובדות(שלא אני המצאתי). טה טה ולמה אתה אומר שאני מתנשאת מעליו? -ממש לא.אני פשוט חושבת שמה שההוא כתב בהודעה הראשונה והשנייה(
שהריון,לידה וגידול ילדים אינם פעילות אינטלקטואלית..אפילו על הטבע יש לו מה להגיד..). נו שוין נ.ב:אם אני יודעת להתבטא(ואני כן התייחסתי לעיקר דבריו)זה לא אומר שאני מתנשאת.

AltecLansing

New member
SimplyYou :D

בני נוער בכיתה י"ב אמורים לדעת להתבטא, אז את לא כזאת יוצאת דופן. וכבר אמרתי שכנראה את לא ממש קוראת את ההודעות של ברוטוס כי את תפקידי האישה הוא הזכיר כדי להראות שהם בכלל לא רלוונטים ולא קשורים להיום, בניגוד אלייך שהזכרת את תפקידי הגבר וגם קישרת אותם לימינו. הויכוח שלי איתך הוא לא אם הנשים בוגרות יותר מגברים אלא על צורת התגובה שלך, המזלזלת והתוקפנית בצורה מוזגמת. וכנראה זה לא התנשאות, רק יכולת ביטוי יוצאת דופן: "ילדון קטון וחמודון,לפני שאתה מנסה(לא הצלחת.לכן עבורי זהו נסיון שלך)להפוך לדמגוג דגול בענייני בגרות מגדרית מהי,אני מציעה לך לחזור לכיתה ב'(כשכבר יודעים את הא'-ב' כי לימדו את זה שנה קודם)וללמוד שם להתבטא נכונה." השאלה המרכזית שהוא שאל שעליה כנראה כל הנושא הזה היה צריך להיות זה למה נשים נחשבות בוגרות יותר מגברים? ובשבילך , כדי שכל התירוצים של המדע בגרוש לא יעזרו נעשה את זה מגיל 15+

בן1234

New member
אני חושב

שאת מטומטמת. ותאמיני לי שאני יכול להתבטא בצורה הרבה יותר גבוהה מזו. לא בגלל מה שכתבת בתגובות שלך, לא בגלל רמתן המילולית, אלא בגלל שאת העברת דיון שמישהו ניסה להעלות למריבה וויכוח תוך כדי השפלות הדדיות. לדעתי את צריכה להתבייש בעצמך, ואולי אף ללמוד משהו לעתיד. שיהיה לך יום טוב

Dark Muse

New member
אם אחת כמוך מדברת

איך בדיוק את מנסה להוכיח שבנות יותר בוגרות?? זה כמו שערפאת ינסה להוכיח שהוא הומני. בנות, תמצאו מישהי בוגרת באמת כדי להגן על כבודכן שאני בהחלט מעריץ ומכבד.

עי ד ן

New member
לא מספיק שהנשים מולידות ילדים?

לא מספיק אינטלקטואלי? נוווו אז למה אתה מחכה בו נפטר מהן? הן סתם נטל גם ככה? ואם אתה אומר, שכל תפקידן הוא המשך הקיום, אז באמת בשביל מה צריך אותן?

Reptilia

New member
הו, הרגעת אותי.

המוח של הגברים לא בביצים, הוא ברגליים. זה הרבה יותר טוב. אם לא איכפת לך, אני אתייחס למספר דברים שנאמרו במהלך השרשור הזה, לא רק לדברים שנאמרו בהודעה שמעלי ספציפית. בנות יותר בוגרות מבנים, היות ואתה הואלת בטובך להדגים לנו את זה. אף אחת לא תיכנס לפורום כלשהוא ותכריז שהיא, מהיותה בחורה, חכמה יותר, רגישה יותר, אינטואטיבית יותר וכדומה. אז מאיפה רגשות הנחיתות? כפי שאמרת, קהל היעד של טנלובלות הן נשים, אבל אני מניחה שיש במספר הבנות שנכנסו לפורום הזה ואמרו שהן לא נוגעות בחרא הזה כדי לשבור את הסטיגמה שכולנו כאלה, אנחנו לא. חוץ מזה, לצרכנים של סרטי פורנו דרגה ד', וסרטים כמו אמריקן פאי 17, אין מה לומר על טלנובלות. מלבד זאת, גם המעריצה בת ה-12 הכי שרופה של בריטני לא נופלת בהערצתה מהערצתו של גבר בגיל העמידה לקבוצת הכרורגל האהובה שלו. לא מעט כתבות מחממות לב נכתבו בעקבות דברים שאותם גברים עשו כדי להוכיח את נאמנותם לקבוצה. בעצם ציון ההתנהגות הניאדרטלית הזו אני לא מכלילה ואומרת- "כל הגברים ככה", וזה, אגב, השוני בינינו. אתה לקחת פרחה ממוצעת ומצועצעת והפכת אותה למודל כל הנשים כולן, רק כדי שתוכל ללכת לישון בהרגשה שאתה את שלך אמרת- בנים בגיל התבגרות יותר נבונים. אז מה אם כדי להרגיש ככה אתה נכנס לפורום ומפרסם בו שטויות. אם היית כותב את גיבוב השטויות האלו באופן קצת פחות שובניסטי ופחות מעליב ומכליל, אז אולי בדבר בגרותך לא היה ספק. אבל לא עשית ככה. אצלנו בבית, כשם שאצל חברותי בבית, דווקא הנשים הן הצרכניות הנבונות. יש, אמנם, גברים רבים המודעים לסטיות של המחירים בין החנויות, לאומנות המדידה (לא קונים לפני שמודדים. הלם, האין זה כך?), ולעובדה שיש סכום מסוים של כסף, שצריך להספיק למספר דברים. אבל הם לא מספיקים, הגברים האלו, לפחות לא בסביבתי. אז זה נכון שאנחנו מסוגלות לכתת רגלינו שעות על גבי שעות בקניונים, אבל זה רק כדי שלא נצא משם אחרי קניה לא נבונה. עד שלא נמצא את אשר אנחנו מחפשות במחיר הראוי לו לא נצא. וזו קנייה נכונה. חוץ מזה, אמרת שתכתוב בעברית נאותה, אני עוד מחכה.

Levos

New member
בהחלט לא מדובר בקביעה מדעית

ראשית בגלל שאין הגדרה רישמית מהי בגרות נפשית. שנית כי התחום שייך למדעי החברה בהן אין הוכחות חד משמעיות כמו במתמטיקה או פיזיקה. בכל אופן איני יכול לחשוב על ניסוי יבדוק בצורה אמיתית את הבגרות של אנשים.

זה כל הקטע

שאתה עדיין לא מספיק בוגר בשביל להבין את זה
אבל אל תדאג, גם אני לא הייתי מספיק בוגר ב-י"ב בשביל להבין את זה, ותאמת, רוב הבחורים בתיכון לא הבינו את זה בתיכון, אלא רק אח"כ

SANGUSUGA

New member
כל הוויכוח הזה מוטעה מיסודו (לכולם)

כל הוויכוח (או דיון, אם תרצו) מוטעה מיסודו, מפני שכל אחד מגדיר "בגרות" בדרך אחרת. אתם לא יכולים להתווכח על מה זה בגרות נפשית, לפני שהגעתם לקונצנזוס בנושא. דבר שבין השאר מעיד על יכולת המחשבה של המשתתפים בדיון, וכן, אני יודע שזו שורה שחצנית. כל אחד פה יוצא מנקודת ראות אחרת למושג "בגרות", ולכן הגיוני מאוד שהוא צודק. לדעתו. אבל בדיון, בד"כ, המטרה היא להפתח לדיעות שונות, או לתקן את הדיעות הלא נכונות. אין טעם שכל אחד יקום ו"יצעק" את מה שהוא חושב, ויגיד "אני צודק - את(ה) לא!". כחלק מהכללים לפני פתיחת דיון, היא להגדיר, לפחות לעצמך, מה אתה רוצה להשיג מזה. גם האינטרס של בנאדם להראות שהוא צודק ואחרים טועים הוא אינטרס מוצדק. אבל כל אחד שנכנס לדיון הזה, מוכרח להגדיר לעצמו מה הוא רוצה להשיג, ומה הוא מצפה שיהיו התוצאות. אז בתור התחלה: נסו להגדיר ביניכם לין עצמכם מה זו בגרות, ואח"כ התכווחו מי בוגר יותר - גברים או נשים. ובקשר להכללות - אל תקפצו ותגידו "אתם עושים הכללות". הדיונים פה לא עוסקים באנשים ספציפיים, אלא בכלל האוכלוסיה המדוברת. מאוד קל להגיד "דווקא אני לא קונה הרבה בגדים, ודיויד בקהאם כן". אז מצאתם דוגמא אחת. כל הכבוד לכם. אבל הדיון פה הוא לא השוואה בין מישהי מסויימת לדיויד בקהאם, אלא בין רוב הגברים לרוב הנשים. זהו סיימתי (for now) תודה שלום

brotos

New member
מסכים עם כל מילה

אני מסכים עם כל מילה שלך (חוץ מהמילה 'כל'- אך זוהי סטייה נפשית קשה). זה באמת מטומטם כל העניין הזה של לא לעשות הכללות וכו'- הרי זוהי מהותו של הפורום הזה- מלחמה (רצוי עקובה מדם) בין שני המינים השולטים בעולם: הגברים והנשים- לכן אין טעם לנסות לא להשתמש בהכללות. כשניסיתי לגעת בפרה הקדושה הזאת (הבנות בוגרות מהבנים) ניסיתי בכוונה להביא נושאים קונצנזוצאליים- כמו צפייה בטלנובלות למשל, פעילות נחותה לרוב הגדול של הדעות. כמובן שהייתי יכול לטעון על דברים שהם לדעתי בוגרים ובנות לא מתמחות בהם- אך זה יגרור את הדיון לשאלות של העדפה, ועל זה אין מה להתדיין. היום חבר שלי אמר לי שבנות נחשבות לבוגרות יותר בגלל שהם ממסדיות יותר, לא קובלות על דרך החיים המקובלת- ונחשבות בשל כך לבוגרות. הבנים לעומתן הם הרבה יותר עצמאיים ופראיים, נוטים לאנרכיסטיות- ומואשמים בשל כך בילדותיות. זוהי לא יותר משמרנות. אני חושב שהמדד שבודק בגרות באופן הטוב ביותר זהו מדד המודעות. מהי מודעות? מודעות זה מצב שבו את יודע- יודע איפה אתה, יודע מה תפקידיך בתוך הקבוצה החברתית שאתה נמצא בה, יודע את תכונות האופי שלך ומסוגל, בעזרת שכלתנות, לשלוט במזגי האופי הרעים. נראה לי שהבנות נוטות יותר להיסחב עם הזרם ולא למצוא נקודות מבט אחרות, ביקורתיות על מה שקורה מסביבם. מה אתם אומרים? אם אתם מסכימים תכתבו תגובה, אם לא- תספרו את זה לסבתא שלכם (בנות, לא להתרגש, זוהי בדיחה בלבד). נ.ב העניין עם המוח ברגליים היתה כמובן בהשראתו של גדול הדור הרב עובדיה יוסף- שאמר את זה על הכדורגלנים (הוא כמובן טעה- זה בלתי אפשרי מבחינה פיזיולוגית).

liatgoro

New member
הערה אחת לי אליך ...

איך כזה דבר דעה לא נכונה ......... איש באמונתו יחיה. וזהו.

SANGUSUGA

New member
נכון. ניסוח לקוי שלי

התכוונתי שכל אחד ינסה להפתח לדיעות שונות או לתקן את הדיעות הלא נכונות לדעתו. ז"א - הדיעות שהוא רואה כשגויות. מה גם שהניסיון מראה שיש דיעות לא נכונות, אבל זה כבר דיון אחר לחלוטין.

Wild elf

New member
WWWAAAA!

המשפט על הקניות היה עמוק... דרך אגב, ממש לא תמיד רע להשתמש באינטואיציה במקום מוח. בכל השאר אני מסכים איתך.

Koshka 1

New member
../images/Emo13.gif ידוע!!!

בנות מתבגרות יותר מהר! וזה ידוע ומוכח!

נכון... בנות חכמות יותר

אני יודעת שמישהו הוכיח את זה מדעית. הן מתבגרות מהר יותר מבנים. וזה שכתב שהו אלא נבין איך הן משתמשות באינטואיציה במקום במוח... אצל גברים אין מושג כזה שנקרא בכלל מוח, והם משתמשים במה שיש להם בין הרגליים. זה המוח שלהם. ונכון שהם לא מתים על שופינג, אבל הם אלופים בקיטורים ובלעשות לך חור בראש, ובמקום בטלנובלות- הם צופים במשחקים קולניים של כדורגל (וזה מלווה בעיקר בקריאות גנאי כמו "השופט בן זונה", "תכניס לו, תכניס לו", וזריקת גרעינים ובקבוקי בירה לכל עבר...)
ושלא לדבר על זה שהם משאירים את המושב של האסלה תמיד פתוח, זורקים תחתונים משומשים על הרצפה, אף פעם לא סוגרי םאת השפורפרת של המשחת שיניים, מתנהגים כמו ילדים קטנים ועוד באים בטענות שהנשים לא בוגרות... חחחחחחחחחח... הצחקתם אותי.

למעלה