ברוך הבא כבוד ראש העיר

• פותח הנושא Mapno
  • פורסם בתאריך

shian

New member
בית קברות חילוני?

מר חופרי שלום, רציתי לדעת אם יש תוכניות כלשהן לבניית בית קברות חילוני ברעננה או לחלופין איפה שהוא באזור השרון. כבן אדם שחי חיים חילוניים, חשוב לי גם לסיים את חיי כחילונית ונכון לעכשיו האפשרות היחידה היא בתשלום לאחד מבתי הקברות בקיבוצים. הווה אומר - אתה רוצה להיות חילוני תשלם!

בית קברות חילוני

שלום לך, העירייה איננה מתכננת הקמת בית קברות נוסף בעיר. אני מציע לך לפנות לגורמים לא עירוניים העוסקים בנושאים אלו. בברכה, נחום חופרי.

קביעת זרמים חינוכיים בעיר

שלום לראש העיר שלי, רציתי לשאול, כיצד מקבלת העיריה החלטה עקרונית על מתן מקום לזרמים שונים בחינוך העירוני? האם שיקול הדעת בידי ראש העיר וראש מחלקת חינוך, למשל, או שמא יש בדיקה של צרכי העיר, צרכי התושבים, רצון התושבים? האם יש צוות היגוי עירוני, ועדה שמורכבת מאנשי ציבור ואנשי מקצוע שנותנת את דעתה בתחום? היום יש בחינוך זרמים רבים, חלקם כבר "ממוסדים" כמו החינוך העצמאי, ואחרים, אולי מהעדר לובי, הרבה פחות. מי שוקל את האפשרויות? האם שוקלים את פתיחת הספקטרום לגוונים נוספים?

זרמים חינוכיים

שאולי, שלום, בימים אלה אנו בעיצומה של כתיבת תוכנית אב עירונית לחינוך. בכתיבת התוכנית מעורבים אנשי חינוך, תושבים, נציגי וועדי ההורים ואנשי מקצוע ממשרד החינוך בשותפות מלאה. התנאי המוקדם לקביעת זרם חינוכי עירוני הוא קבלת הכרה של משרד החינוך. בברכה, נחום חופרי

Mapno

New member
האם יש התקדמות בעניין החניות לתושבי איזור

קלאוזנר/הרצוג/המעלות? דובר על הגבלת החניה לתושבי האיזור החל מ-5 או 6 אחה"צ, מה הצפי בנושא?

חניה בקלאוזנר/הרצוג

שלום רב, פנינו בנושא לייעוץ תחבורתי חיצוני וכולל. אני מקווה שבשבועות הקרובים ימצא פתרון. בנוסף, חולק בתיבות הדואר של התושבים מכתב מאת מנכ"ל העירייה, המזמינם להתקין חניות מתחת לבניינים, בסיוע העירייה. אתה מוזמן ליצור קשר עם מחלקת ההנדסה לפרטים נוספים. יצויין שבתקופה האחרונה, לאחר משאים ומתנים ארוכים עם העלי חניונים, החלנו בפתיחת חניונים נוספים למבקרים באיזור. למשל - ריאלקו, מתחת לבנק דיסקונט. בחניונים אלו ינתנו 3 שעות חניה חינם לתושבי העיר, מה שאני מקווה שיקל את מצוקת החניה של התושבים. בברכה, נחום חופרי.

מדוע באופן טבעי אינך ממנה את רונית וינטראוב

לממלאת מקומך? לא יעלה על הדעת שהיא אינה מקבלת שכר על עבודתה מדובר כאן על אפליית נשים בוטה

סגנית ראש העיר, הגב' רונית ויינטראוב

שלום לך, רונית וינטראוב מכהנת כסגנית ראש העיר ללא שכר על פי ההסכם הקואליציוני, שיישאר בתוקפו על לבחירות בנובמבר הקרוב. כפי שוודאי ידוע לך ולרוב תושבי העיר - לגב' ויינטראוב, הממונה על נושאי התרבות הנוער והפנאי, תרומה נכבדת להישגים מרשימים בנושאים אלה בעיר. מלבדה, ראוי לציין כי מחצית מחברי מועצת העיר הן נשים, כמו גם חלק ניכר מבכירי העירייה (נתון חריג בשיוויונותו מבין הרשויות המקומיות בארץ). עיריית רעננה, ואני בראשה, אינה מפלה נשים בכלל, ואשה רבת פעלים וחשובה לעיר כמו סגניתי הגב' ויינטראוב בפרט. אני תמה לכן מדוע בחרת לציין זאת. בברכה, נחום חופרי

אפליה לשמה! על תרומה כה נכבדת-משלמים!

ואם אתה מעריך את פועלה כפי שמשתקף בתשובתך,לא ברורה החלטתך שלא להעריךל את פועלה גם באמצעות תשלום. הציבור קיבל בהבנה אולי גם בהערכה את החלטתך לחסוך לקופה הציבורית ולמנות סגן אחד בשכר. לצערי הנסיבות הותירו אותך היום עם סגן אחד. לכן,יש לתקן את העיוות ומן הראוי לשלם לסגנך/סגניתך שכר.

היותר לי לומר את דברי כפמיניסטית?

אני מעריכה את האמירה הזו. בכנות. ומעריכה מאוד את רונית. רק שהייתי נזהרת מלשפוך את התינוקת ביחד עם המים ולצאת בהאשמות בומבסטיות, דוקא כלפי העיר הכמעט יחידה שבאמת נוהגת בשוויוניות מגדרית (יותר שוויונית, אגב, מהרצליה או נתניה, שבראשן עומדות נשים...). אין לי מושג מה מערכת השיקולים הפוליטיים של ראש העיר וסגניתו, אני רק יודעת שלעולם - המציאות מורכבת יותר מזו הנראית לעין. יש עוד פרמטרים. הייתי מציעה לנהל לכן את הדיון הזה במקומות בהם יכולים יותר היבטים של המציאות להיחשף, ולא בהקצנת עמדות נגד אי השוויוניות לכאורה של ראש העיר או העירייה. אגב, הייתי מקורבת - כצופה מהצד - בשנים האחרונות לשיקולי הענקת פרס הרשות למעמד האשה לרשויות, משרדי ממשלה וחברות שוויוניות. זה נקרא "אות המעסיק המתקדם". את יודעת למה רעננה לא קבלה? כי היא כבר שם, ואת הפרס העניקו בעיקר לרשויות שנמצאות "בדרך" וזקוקות לעידוד.

חברות מועצה זה תלוי במפלגות ולא בראש העיר

זה שכמחצית מחברות המועצה הן נשים זה מפני שהן מייצגות מפלגות שהביעו אמון בהן ולנתון זה,אין קשר לעמדתך כראש עיר בנושא המיגדרי. אני שמחה לשמוע כי עמדתך היא חיובית. מצערת העובדה כי אינך מממש אותה ביחס לגברת וינטראוב

עומר247

New member
השאלות שלי

* לאחרונה פורסם שהעייריה מתכוונת לרשת את הפארק בWi-Fi (אינטרנט אלחוטי). למה שלא תרימו את הכפפה ותלכו רחוק יותר? אני עוד לא מדבר על רישות של כל העיר (כמו שעושות יותר ויותר ערים גדולות ומתקדמות בעולם). אפילו התקנה של המשדרים בחלק המשופץ של אחוזה ובמוסדות החינוך בעיר יכול להיות נחמד. * האם יש כוונה לשדרג קצת את האתר של העירייה? הוא לא מתקדם במיוחד.. ואולי להוסיף בו קטעי וידאו של ישיבות המועצה? * למה לא מעדכנים את אתר העירייה לגבי השיפוץ של אחוזה? עד היום לא פורסם מה בדיוק אורך החלק שישופץ. האם יגיעו עד ארלוזרוב בצד הזה ובצד השני יתחילו מרחוב שוורץ (מרכז אליאב והרחבה שלצידו נראים ממש גרוע) ועד לרחוב קרן היסוד? רק שלא ידלגו על הקצוות כמו שעשו בהרצליה, זה ממש הורס להם. * מתי והאם יש כוונה להעתיק את קו המתח הגבוה שחוצה את רעננה? האם זה יקרה בקרוב עם כל העיכוב בבניית הכביש (531)? * בית הכנסת הגדול נמנה עם המבנים שמיועדים לשימור ברשימה החדשה. האם הפעם יש סיכוי שישפצו גם אותו? * לגבי בעיית החניה במרכז אחוזה- העירייה מתכנת מבנה חדש למשרדים שמפוזרים כיום בכל רחבי העיר, בחניון המשביר. אולי ברגע שהוא יהיה מוכן יהיה אפשר לפנות את משרדי העירייה במגרש הגדול ברחוב רמב"ם ליד בי"ס מגד, ולבנות שם חניון תת קרקעי שיספק חניה חינם לתושבי מרכז העיר? מעליו יהיה אפשר להקים ספורטק קטן, למשל. * מה קורה עם בניית מבנה חדש לתיכון הדתי? האם הוא יישאר במרכז המוזיקה הישן? לא חבל לבנות מרכז חדש במקום בי"ס? * לאחרונה הפקקים באיזור התעשיה בשעות הערב יכולים להתחרות בכבוד עם הפקקים של גלילות ומורשה. זה מצויין שבונים עוד בנייני משרדים באיזור התעשיה, שרק ימשיכו, אבל מה עם הפקקים? איך האיזור הזה יעמוד בעוד ועוד עובדים ומבקרים? מה יהיה שם 5 שנים מהיום? שלא נגיע למצב של איזור התעשיה בהרצליה פיתוח.. שם כבר אין יותר אישורי בניה בגלל הפקקים. * כל הכבוד על שיתוף הפעולה עם יעל גרמן! הלוואי שעוד ראשי ערים ילמדו מכם, במיוחד באיזור השרון. בהצלחה!

רישות אלחוטי ותשובות נוספות

עומר שלום, דומני שאני זוכר אותך מארוחים קודמים, כבעל שאלות המראות עניין ומעורבות בנעשה בעיר. אני שמח לענות, כתמיד, ותודה לך על מעורבותך. לגבי אינטרנט אלחוטי: אנחנו ממשיכים לייעל את השירות לתושבי העיר גם באמצעות רישות אלחוטי של מקומות ציבוריים. לאחרונה סיימנו התקנת רשת אינטרנט אלחוטית בהיכל ספורט העירוני ובמרכז הטניס העירוני, שהצטרפו לרשת האלחוטית שהותקנה לפני כחצי שנה בספריות העירוניות לרווחת הקוראים. אתר האינטרנט שלנו נמצא בהתחדשות מתמדת והינו אתר תוכן עשיר הכולל מידע מגוון על כל פעילות העירייה ואגפיה השונים, וכן לוח אירועים עירוני. אני מזמין אותך להירשם לשירות הדיוור הישיר באתר שיאפשר לך קבלת כל החדשות העירוניות ישירות למייל שלך, בנושאים המעניינים אותך ובזמנים הנוחים לך. ההרשמה בדף הבית באתר. עדכון לגבי התוכניות לשיפוץ אחוזה הקטע האחרון בשלב זה של שיפוץ אחוזה, הנמצא מול בית העירייה, עומד להסתיים. המשך השיפוץ נמצא כעת בתכנון וכשתקבע התוכנית הסופית להמשך השיפוץ נעדכן את התושבים גם באמצעות האתר העירוני. העתקת קו המתח חברת החשמל האחראית להעתקת קו המתח הגבוה עדכנה אותנו כי על פי התוכנית, הקו יועתק לתוואי כביש 531 בסוף יוני הקרוב. הדבר מותנה, לדבריהם, בכך שלא יחול עיכוב בסלילת הכביש. שיפוץ בית הכנסת הגדול יזמנו את תוכנית שימור האתרים במטרה לשמר את עברה של העיר ומורשתה, אופייה המיוחד והמרקם האורבני הייחודי של רחוב אחוזה. רשימת השימור הוכנה על ידי האדריכל סעדיה מנדל וצוות משרדו, הנחשב כמשרד המוביל בארץ בתוכניות שימור, תוך התייעצות עם חברי ועדת השימור העירונית ונציגי הציבור החברים בה. בעיות חניה במרכז אחוזה – חניון המשביר במסגרת פרוייקט הבנייה העירוני המתוכנן בשטח חניון המשביר לשעבר, מתוכננת בניית חניון תת קרקעי. חניון ב.ל.ל. 130 מקומות חנייה עוד השנה. הרעיון להקמת מגרש חניה באזור רמב"ם נמצא בתוכניות בניין העיר לטווח הרחוק יותר. מבנה חדש לתיכון הדתי לתיכון רועי קליין ייבנה מבנה חדש במסגרת תוכנית הבניה ר"ע 2015. עד אז יפעל התיכון במתחם מרכז המוסיקה. למרכז המוסיקה ייבנה מבנה חדש שייתן מענה לכ-700 תלמידי המרכז שמספרם הולך וגודל. מרכז המוסיקה החדש מתוכנן להיבנות ברחוב עציון ויעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר מבחינה מקצועית, כולל אולמות לקונצרטים וחדרים מרווחים ואקוסטיים. פקקים באזור התעשייה עומס התחבורה בצומת רעננה צפון בשעות מסויימות ביום, נובע מהעבודות שמבצעת מע"צ לבניית מחלף חדש ומתקדם בצומת רעננה צפון. מחלף זה יקל מאד על התנועה אל רעננה וממנה. העבודות מתוכננות להסתיים עד סוף 2009 . פינוי מגרש כדורגל מקרן היסוד עיריית רעננה מתכננת הקמת מגרש כדורגל חדש באזור הנופש המטרופוליני הנמצא מצפון לעיר. אזור זה נמצא בשלבי תכנון ראשוניים. שוב תודה, נחום חופרי

otownboy

New member
אצטדיון

ראש העיר שלום, מתי כבר יפנו את המגרש ברחוב קרן הייסוד שמהווה מטרד הכי גדול בעיר? למה לא מקדמים בניית אצטדיון חדש בלב הפארק כמו שבונים היום בחצי מהערים בישראל??

מצוקת חניה קשה מאוד

ברחוב דובנוב יש מצוקת חניה מאוד קשה עקב הקרבה לשלושה בתי ספר. ברחוב המקביל יש את בית הספר היסודי זיו ומשני צידי הרחוב יש את חטיבת השרון ותיכון אוסטרובסקי. בשעות הערב שני בתי הספר רוחשים פעילויות שונות ולכן קיימת מצוקת חניה. כאשר אני הדיירים רוצים להחנות אנחנו נאלצים לפנות לרחובות אחרים. מדוע לא הופכים את הרחוב לאיזור לבן בו החניה מותרת רק לדיירי הרחוב משעה מסויימת, כמו ברחוב ז'בוטינסקי הנמצא מצידו השני של התיכון? שאורחי הרחוב יחפשו חניה ברחובות צדדים ולא דיירי הרחוב!!!

../images/Emo39.gif ברוך הבא כבוד ראש העיר

אני שמחה להכריז בזאת על פתיחת האירוח של ראש העיר, מר נחום חופרי, בפורום רעננה. חופרי יענה לשאלות ששאלתם ובמידת האפשר לשאלות שתתווספנה. מה שלא יספיק הערב - ינסה לענות בהמשך השבוע. ברוך הבא / הנמצא ושהות נעימה במעוננו הוירטואלי!!

למעלה