ברוך הבא כבוד ראש העיר

• פותח הנושא Mapno
  • פורסם בתאריך
שילוט אזהרה

קיים שילוט אזהרה בגינות הציבוריות. יחד עם זאת, במידה ויש לך הצעה שיכולה להשפיע לטובה, אשמח אם תפנה אותה אלי או אל מנכ"ל העירייה במייל. רשימת כתובות הדואר האלקטרוני נמצאת באתר העירייה.

רעש בלילות

שלום עידו, אני מבין ללבך...בעירנו הרבה בני נוער וצעירים ואנו עסוקים כל העת במציאת עיסוקים רבים ומגוונים עבורם, בכל שעות היממה. יחד עם זאת נוטים לעיתים בני הנוער להתכנס בשטחים ציבוריים ובשעות הלילה, כפי שאתה מתאר. רשמתי לפני את המיקום שציינת ואנו נדאג שסיירת הביטחון תסיירשם באופן מוגבר. אני מזמין אותך, אם ממשיכה הבעיה, ליידע אותי בקואר אלקטרוני דרך את העירייה. תודה, נחום חופרי.

ATAF151

New member
לאפשר בחירת מורה מחנך

אני מציע לאפשר להורים לבחור מורה מחנך עבור ילדיהם בכיתה א'. כמובן שהבחירה תהיה כפופה למקום פנוי, אולם היא תאפשר להרבה הורים להרגיש מרוצים ובטוחים לגבי המורה של הילד שלהם. היום, יש הורים שלא מתחברים למורה של הילד שלהם ולפעמים הורה X היה מעדיף את מורה א' והורה Y היה מעדיף את מורה ב', אבל בגלל שהעניין נקבע אקראית הם מקבלים בדיוק את ההפך. בנוסף הדבר יהווה מדד נוסף למנהל לגבי עד כמה ההורים מעריכים כל מורה. גם אם זה לא מקובל עליך, אפשר לפחות שהגננות, ההורים והילדים ישוחחו עם איזושהי יועצת של בית הספר, כדי שבית הספר יכיר את הילדים ויוכל להכין כיתות מאוזנות מבחינת היכולות של התלמידים והתאמת מורה לתלמידים.

עטאף, אני מציעה לחכות עם ענייני החינוך

נארח כאן שוב בעתיד את מיכל נגרי. זה אינו קשור לאירוח ראש העיר.

בחירת מורה

שלום לך, בחירת מורה מחנך נעשית על ידי מנהלי בתי הספר, על פי שיקולים מקצועיים תוך הקשבה לרחשי הלב של ההורים. ההורים מוזמנים לפנות אל מנהלי בתי הספר בכל עניין הקשור בילדיהם. אני סומך את ידי על מקצועיותם של כל מנהלי בתי הספר בעיר. בברכה, נחום חופרי.

ATAF151

New member
אז פשוט צריך למסד את זה

צריך לאפשר לבחור מורים בתהליך ההרשמה, והבחירה הזו תעבור לידי המנהלים.

שאלות על תמא38/פינוי בינוי/בניה/חניות בבתים?

הופצו מסמכים של העירייה בנושאים אלו לכל תיבות הדואר בעיר.

האם עיריית רעננה תאפשר בניית שתי קומות?

על מנת ליצור כדאיות כלכלית טובה יותר לקבלן ולדיירים תודה על תשובתך

בניית 2 קומות / תמ"א 38

שלום לאמא מפרגנת, העירייה קבעה מסגרת לבנייה הנגזרת מתוכנית מתאר ארצית תמ"א 38. על פי התוכניות הנובעות מתמ"א 38 ניתן לבנות קומה אחת ולעיתים לבקש תוספת בנייה בסך 6% או קומה נוספת לפי תיקון שבס לחוק. אני מזמין אותך לקרוא מידע מפורט על התוכנית באתר העירוני שלנו. להלן הקישור למידע לתושב שחילקנו לאחרונה לכל הבתים בעיר. לשאלות ספציפיות הקשורות לאחוזי בניה ואפשרויות ספציפיות בבניין מגורייך, את מוזמנת לפנות למחלקת ההנדסה.

chihua

New member
פרוייקט לזוגות צעירים../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

רציתי לדעת האם יש חדש בקשר לפרוייקט לזוגות צעירים? מתי תתחיל ההגרלה? האם זה רק לבני רעננה? מה הקריטריונים? תודה

chihua

New member
תעודת זכאות ממשרד השיכון והבינוי ../images/Emo219.gif ../images/Emo82.gif

רציתי גם לדעת האם בשביל להשתתף בהגרלה מספיק תעודת זכאות ממשרד השיכון והבינוי? (הבנתי מהם שכל אחד מקבל איזשהו ניקוד מהם) לפי אילו נתונים תהיה הגרלה? לפי ניקוד ממשרד השיכון או משהו אחר? תודה

chihua

New member
תעודת זכאות ממשרד השיכון והבינוי

רציתי גם לדעת האם בשביל להשתתף בהגרלה מספיק תעודת זכאות ממשרד השיכון והבינוי? (הבנתי מהם שכל אחד מקבל איזשהו ניקוד מהם) לפי אילו נתונים תהיה הגרלה? לפי ניקוד ממשרד השיכון או משהו אחר? תודה

פרויקט משפחות צעירות

chihula שלום, אני פועל כל העת לקידום נושא המשפחות הצעירות בעיר. לאחרונה הקמתי צוות היגוי בראשות מנכ"ל העירייה, אמיר שוצמן הכולל בין השאר נציגים מאגף ההנדסה, אדריכל העיר ועוד, שיפעל במשותף לקידום פרויקט הבנייה מול מינהל מקרקעי ישראל ורשויות התכנון. אנחנו פועלים לקידום פרויקט ר"ע 2014 המיועד להיבנות בצפון העיר, סמוך לשכונת לב הפארק. תוכנית זו כוללת בנייתם של 380 דירות, מתוכן כ-242 מיועדות למשפחות צעירות זכאי משרד השיכון במסלול מחיר למשתכן. לאחר השלמת כל התיקונים הנדרשים בעקבות הערות משרד התחבורה ועם קבלת האישור הסופי ממשרד התחבורה, תועבר התוכנית להפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ויחל במקביל שלב ההתנגדויות למשך תקופה של 60 יום. אנו מעריכים כי התוכנית צפויה לקבל אישור למתן תוקף במחצית השנייה של שנת 2008. במקביל, אנחנו פועלים לקידום הכשרת השטח העירוני במתחם רחוב בורלא ולבנות כ-90 יחידות דיור המיועדות למשפחות צעירות, תושבי רעננה ולהכשרת מגרשים נוספים לטובת משפחות צעירות, תושבי העיר. נמשיך כמובן לעדכן את התושבים. בברכה, נחום חופרי.

חינוך דמוקרטי ברעננה

שלום, ראשית, אני מברכת את הפורום על ההזדמנות לדיאלוג פתוח עם ראש העיר. כן ירבו! ברצוני לנצל את ההזדמנות ולהעלות שאלות לגבי ביה"ס הדמוקרטי והצורך בחינוך מגוון-פלורליסטי ברעננה - אמנם (עדיין) אין לי ילדים משלי, אבל כמי שמעורבת במערכת החינוך הסטנדרטית, אני רואה בבית הספר הדמוקרטי אלטרנטיבה נפלאה, העונה על הצרכים החינוכיים כמו גם האידאולוגיים שלי, שלא לכולם יש מענה במערכת החינוך הנוכחית. כמי שנולדה וחיה כל חייה ברעננה, אני אוהבת את העיר הזו, וחושבת שיש לה הרבה מה להציע לתושביה בכל הגילאים. אחד הדברים היפים שיש כאן, לדעתי, זה הפלורליזם - דתיים וחילוניים, עשירים יותר ופחות וכו': אני רואה בבית ספר דמוקרטי חלק מרכזי והכרחי באג'נדה של רעננה (ושל ערים מתוקנות בכלל) - ואני תוהה מדוע נדמה (לפחות ממה שקראתי), שהעירייה אינה תומכת בבית ספר כזה בתחומיה. בברכה,

ביה"ס הדמוקרטי - תשובה מרוכזת לשואלים בנושא

שלום רב להורים ששואלים כאן בנושא ביה"ס הדמוקרטי, בית הספר הדמוקרטי מרחב הינו מוסד לימודים פרטי שאינו מוכר על ידי משרד החינוך ופועל במושב גבעת חן. אנו מקבלים על עצמנו אחריות מלאה לילדי רעננה הלומדים בביה"ס הדמוקרטי ואני שב ומזמין את ילדי רעננה להיקלט במערכת החינוך העירונית הציבורית המצוינת בעיר. אני דוגל, מאז ומתמיד, בחינוך שיוויוני ציבורי. הפלורליזם בא לידי ביטוי בתוך בתי הספר ולא על ידי הקמת עוד ועוד מוסדות לימוד פרטיים בעיר. אני מברך על פלורליזם חינוכי, אך הדרישה שלכל קבוצת הורים קטנה יוקם בית ספר ייחודי על חשבון הקופה הציבורית, אינה באה בחשבון. יחד עם זאת העירייה מנסה לסייע להורי ביה"ס במציאת מבנה פרטי אותו יוכלו לשכור בעצמם ולעשות בו שימוש פרטי לצרכיהם. בברכה, נחום חופרי.

בית ספר עני

אנסה בקצרה: בי"ס שמתקיים אך ורק מתשלומי הורים הוא בי"ס עני שתלמידיו מקבלים את המינימום שבמינימום מכל בחינה אפשרית: תנאים פיסיים, אמצעי לימוד, חומרי לימוד, מורים, הכל. המחשבה כאילו שבי"ס שהורים מממנים את קיומו ומשלמים 1,500 ש"ח לחודש לשכר לימוד, הוא בית ספר לעשירים, ובהמשך למחשבה זו, האמירה והשימוש בטעון זה כטעון נגד קיומו של בית ספר שכזה - "בית ספר לעשירים" הינה טעות בסיסית אשר ממנה הולכות ומסתעפות להן עוד ועוד טעויות בהקשר המדובר. זהו מצבו של ביה"ס הדמוקרטי של רעננה. לא! ממש לא הורים עשירים הקימו אותו, וממש לא הורים עשירים אוחזים בו בשינייהם על מנת שימשיך להתקיים. אין צורך להתנצל ויתכן כי אכן יש ביננו, הורי ביה"ס, גם אנשים עשירים, ואולם הרב המכריע הינו אנשים רגילים, מהמעמד הבינוני לחלוטין, בדיוק כמו הורים לילדים בבתי ספר אחרים, אלא שסולם עדיפויותינו הופנה לכיוון זה של הענקת מסגרת חינוכית לילדינו על פי אמונתנו, ואשר בשל הוצאה כבידה זו מוותרים על הרבה דברים אחרים. זו האמת, כל האמת ורק האמת! אם היתה ניתנת לנו ההזדמנות והעיריה הייתה מוכנה להכיר בנו, לתמוך ולעזור בהקמת ביה"ס, היו ילדנו זוכים לחינוך דמוקרטי אמיתי.כיום יושבים ילדי החטיבה הבוגרת של ביה"ס - כיתות ו' וז' - על כסאות בגודל המתאים לילדים בכתות א' ב' שקיבלנו כתרומה. כמעט כל מכשיר בביה"ס, כל אביזר, אמצעי הקיימים בביה"ס הם תרומות של הורים או בני משפחה - יד שניה שפעמים רבות פעילים חלקית. יש כיתות בהן אין תאורה מספקת. לא אמשיך, רק אסביר שמרבית שכר הלימוד המשולם ע"י הורים משולם כמשכורות לצוות המינימלי שעלינו להחזיק, והמעט שבמעט שנשאר, משאיר אותנו בית ספר עני, עם ילדים שלא מקבלים את מה שהם ראויים לו - ועם מסר קשה ומכאיב, לאנשים שרצונם ליתן לילדיהם חינוך המבוסס על תאוריות חברתיות הומניסטיות, על נתינה, על אי אלימות על מרכזיותם של ערכים. מתן לגיטימציה לביה"ס, מבנה ראוי ובגודל הולם, תהפוך אותו למקום ראוי יותר לילדינו, תאפשר קליטת ילדים נוספים מרעננה שמתדפקים על דלתנו אך אין לנו מענה להם כשאין לנו מענה לעצמנו.יהיה זה אז בי"ס ציבורי ולא פרטי כמו היום כשהוא פרטי בעל כורחנו ולא משום סיבה אחרת. אין לנו רצון כזה כלל. ההיפך - אנו רוצים להיות חלק מקהילת בתי הספר של רעננה, וחלק מרעננה העיר בכלל. אז - השאלה לכב' ראש העיר: האם המסר שלי הובן? ואם כן - האם דברי אינם מדברים אליך? ובשורה התחתונה - מדוע אתנ אומר לנו - לא ? תודה לך עך קריאת דברי, ותודה על הקדשת מחשבה להם.

שלום רב לך

כפי שציינתי, ביה"ס הדמוקרטי אינו ברעננה ואינו מוכר על ידי משרד החינוך. אני שב ומזמין את ילדי רעננה מבין תלמידי מרחב, להשתלב בבתי הספר המצויינים ובחינוך הפלורליסטי המפותח בעיר. בברכה, נחום חופרי

lul5

New member
קישור לכתבה לנזק של החינוך הפרטי מרחב

הכתבה מיוחסת לעיר פ"ת שפתחה מספר בתי ספר פרטיים ובהם גם דמוקרטי(מרחב) והתוצאות לכך הם..הפליה.. מעמדות ..וקיטוב זה לא חינוך פלורליסטי!! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2016914,00.html

למעלה