ברוך הבא כבוד ראש העיר

• פותח הנושא Mapno
  • פורסם בתאריך
פרט שולי

בדמוקרטי אין סלקציה או עדתיות, כל אחד מוזמן ללמוד. גם אתם מוזמנים. ולא למדנו דבר מהכתבה הדלילה והשיטחית.

מדובר ברשת דתית "למרחב"

ולא בדמוקרטי "מרחב" אשר ברעננה המילה דמוקרטי לא מוזכרת בכתבה וגם בית הספר "מרחב" לא. תגיד ת'אמת lul5, היה זה ניסיון להכפיש, דמגוגיה או סתם בעייה בהבנת הנקרא?

lul5

New member
השם אותו שם ועדיין לא מדובר בכם אלה בבתי ספר

שכבר קיבלו אישור מוסד ובכל זאת לא מצליחים להיות שוויוניים לכולם אני רק חושב שלפני שקבלו אישור ממשרד החינוך בטח אמרו שצריך פחורליזם בחינוך ושאצלם לא תהיה הפליה או סינון של תלמידים על רקע עדתי צבע עור או כלכלי אבל אחרי שקבלו אישור ותקציבים הנה זאת התוצאה לצערי והשבוע היה סיפור עם רשת החינוך "שובו" לילדי עולים שעורכים מבחני קבלה לתלמידי כיתה א" ומסננים ילדים ממוצא אתיופי ע"י פסילת יהדותם וכל זה נעשה ע"י אותם עולים מחבר העמים תראו זה פשוט לא עובד ומשרד החינוך כבר לא נותן אישורים בכזאת קלות ומעדיף לחזק את החינוך הממלכתי וגם נותן להורים להשתתף שיתוף מסויים בניהול בית הספר

תודה לחופרי

חופרי, תודה על אמירתך לגבי נכונותך לסייע לבית הספר הדמוקרטי. חשוב שתבין - הפלורליזם של המערכת החינוכית כפי שבא לידי ביטוי כיום הוא מועט מדי לתפיסתנו. אין הדבר מופנה כלפיך כביקורת. זו המציאות. אנו שואפים לחנך ילדים שחשים כי בכוחם להשפיע בכל שעה ביום על מהלך חייהם ועל חיי הקהילה בה הם חיים. הבחירה הניתנת בידיהם היא כלי שעליהם להשתמש בו בצורה מושכלת ואחראית ולכן הם מלווים בחונכות אישית ובהורים מעורבים עד מעל הראש. מודל חינוכי מחייב זה אינו מתאים לכל מסגרת. הוא מותאם למסגרת חינוכית דמוקרטית. הלואי ויכולת להפוך את כל בתי הספר בעיר לכאלה או קרובים... או אז הייתי חוזרת אליהם בשמחה. יש לי מה לעשות בכסף שאני משלמת כל חודש לבית ספר מרחב. אני יודעת שאתה מבין בדרך חינוכית זו יותר ממני. הרי למדת בתכנית של קרן מנדל. יש מקום לתמוך גם בקבוצות קטנות יחסית כדי להשיג תהליכי שינוי חברתי. אם אתה באמת רוצה בכך. לפי רשימות ההמתנה לבית הספר, לא מדובר רק בקבוצה הקיימת.נשמח להדברות ואולי יום אחד עוד תוכל להתגאות בבית ספר דמוקרטי בעירך ותזכר כראש העיר שנתן דחיפה וזינוק למערכת החינוך בעיר.

igalsapir

New member
אנא, קבל את ילדי הדמוקרטי לעדלאידע!

מדוע העיריה לא מסכימה שילדי בית הספר הדמוקרטי ישתתפו בעדלאידע? שים את עצמך במקומם של הילדים. איך זה גורם להם להרגיש שהעיריה של העיר אותה הם אוהבים דוחה אותם ולא מוכנה שישתתפו בתהלוכה של כל ילדי רעננה? מה הנזק שיגרם אם הם ישתתפו בשימחת הפורים של העיר? אני בטוח שיש טיעון "פורמלי-משפטי" שישלף כתשובה, אבל האמת היא שזה רק ענין של רצון. חופרי - אל תוציא על הילדים את מה שבליבך על הוריהם. קבל את ילדי הדמוקרטי לעדלאידע!

עדלאידע

שלום רב, בעדלאידע, כבארועים עירוניים אחרים, מיוצגים בתי הספר הממלכתיים והעירוניים של העיר רעננה. ביה"ס מרחב אינו עירוני ואינו מצוי ברעננה. בברכה, נחום חופרי

הבית של פיסטוק

לגבי העדלידע- ידוע שבשנים קודמות השתתפו גורמים כמו הבית של פיסטוק בעדלידע. האם הם מוכרים במשרד החינוך או עירוניים? הרי מדובר בילדים שלומדים בבית ספר המבקש להיות מוכר ויש גם סיכוי רב לכך במידה ותעזור לנו למצוא מבנה. האם מחווה של רצון טוב כלפי הילדים היא משהו ככ' מאיים?

גורמים מסחריים מעולם לא השתתפו בעדלאידע

אלא היו ספונסרים של חלק מהפעילויות, ובתוקף כך פורסמו שמותיהם בשילוט שבצעדה. חג פורים שמח, נחום חופרי.

igalsapir

New member
ההחלטה לחלוטין בידיך!

כשעברנו מרעננה למקומנו הנוכחי, זה היה לאחר שאמרת שעדיין תראה אותנו כחלק מהעיר. במהלך השנים אפילו ביקרת בבית הספר בחגים וברכת את ההורים והילדים על העשייה שלנו. היום אנחנו פתאום לא מרעננה!? מדוע לא ניתן לשתף אותנו בעדלאידע כמוסד חינוכי אורח? בכל זאת אנחנו קיימים בעיר כבר 5 שנים. מה הנזק שיגרם לעיר מהשתתפות הילדים בתהלוכה? אם אלה היו הילדים שלך היית מקבלת את זה בשלווה? אתה חושבת שילדים בבית ספר "מרחב" נהנים כשדוחים אותם מדי שנה? זו תחושה שנכון לתת להם? זו המסורת של העיר שלנו? אני משוכנע שאין שום בעיה לשתף אותנו כבית ספר אורח - זה רק ענין של החלטה שלך כראש העיר - אם תרצה זה יקרה ואם זה לא יקרה, סימן שלא רצית. אם אני טועה אנא צטט כאן את החוק המפורש שמונע אותך מלעשות כך.

igalsapir

New member
שוב התעלמת מהשאלה האמיתית כי אין לך מה לענות

הקמנו את בית הספר ברעננה, ברחוב פאטריה בקרית שרת. כשעברנו מרעננה למקומנו הנוכחי, זה היה לאחר שחופרי אישית אמר לנו שעדיין יראה אותנו כחלק מהעיר וזה לא יפגע בנו. במהלך השנים אפילו ביקר בבית הספר בחגים וברך את ההורים והילדים על העשייה שלנו. את מכירה הרבה ראשי עיר שמברכים לחג בתי ספר שאינם בעירם? אני לא. רוב מוחלט של הילדים בבית הספר הוא מרעננה. אנחנו בשר מבשרה של רעננה. זו עובדה שלא תוכלי לשנות גם אם תכתבי גבעת חן מליוני פעמים. ההתכחשות לאמת הזאת רק מראה כמה ההתנגדות שלך לא עניינית. אבל העיקר הוא שלא את ולא חופרי לא עניתם לשאלות היותר מהותיות ששאלתי. אחזור עליהן להקל עליך לענות, והפעם אולי לענין: מדוע לא ניתן לשתף אותנו בעדלאידע כמוסד חינוכי אורח? מה הנזק שיגרם לעיר מהשתתפות הילדים בתהלוכה? אם אלה היו הילדים שלך היית מקבלת את זה בשלווה? אתה חושבת שילדים בבית ספר "מרחב" נהנים כשדוחים אותם מדי שנה? זו תחושה שנכון לתת להם? זו המסורת של העיר שלנו? אני משוכנע שאין שום בעיה לשתף אותנו כבית ספר אורח - זה רק ענין של החלטה של ראש העיר - אם ירצה זה יקרה ואם זה לא יקרה, סימן שלא רצה. אם אני טועה אנא צטטי כאן את החוק המפורש שמונע את זה.

igalsapir

New member
איך לגרום לילדים להרגיש דחויים זה לא לפגוע?

אני פשוט לא מאמין שכתבת את זה. אני מנסה לנהל איתך דו שיח שמבוסס על מספר עקרונות הומניים, אבל כבר איני בטוח שיש לנו בכלל נקודת מוצא משותפת שממנה אנחנו יכולים להגיע להסכמה כלשהי. אני רוצה לקבוע נחרצות: לא לשתף את הילדים בעדלאידע זה לפגוע. לעשות את זה חמש שנים ברציפות זה לפגוע מאוד. זה נכון לגבי כל קבוצת ילדים בכלל ולגבי ילדי בית הספר הדמוקרטי בפרט. אני חוזר על השאלה שעדין לא ענית עליה: מדוע לא לשתף את ילדי בית הספר בעדלאידע כמוסד חינוכי אורח? אני איני מכיר אותך אבל העידו עליך כאן בפורום שאת כולך טוב. איך את יכולה להשלים ולצדד בכך שיגרמו לילדים להרגיש דחויים שוב ושוב? הייתי מצפה שמישהו שכולו טוב יהיה בצד שמקבל ומחבק את הילדים. אני קורא לך ולכולם לפנות לראש העיר לשתף את ילדי הדמוקרטי בעדלאידע. זה לא מבנה, זה לא עולה כסף, זה רק משמח את הילדים ומזכיר לכולנו שגם תוך כדי וויכוח תמיד צריכים להשאר אנושיים - זה מה שאנחנו בדמוקרטי מלמדים את הילדים שלנו. אני מקווה שאנחנו לא לבד בעמדה הזאת.

אתם עושים מניפולציה רגשית נמוכה וכעורה

תוך שימוש ציני בילדים שלכם. "לגרום לילדים להרגיש דחויים"...נו, באמת, מי שגורמים להם אלו אתם שנוטעים את הרעיון במוחם ושמבדלים אותם מכלל החברה על מזבח רעיונותיכם האישיים. הילדים יודעים שנעשה בהם שימוש? שנגיע להסביר להם? זכויות הילד הן חלק מהדמוקרטיה הבסיסית, מזכויות האדם שלו/ה. יש לכם מאבק שלדעתכם צודק? נהלו אותו, בלי הילדים. כל עוד אתם משתמשים בהם ככה, אני לא מתפלאת שאתם לא מוצאים אוזן קשבת. וטוב שכך.

igalsapir

New member
כל המאבק הוא על זכויותיהם של הילדים

מי שטוען שזכויות הילדים נפגעות במאבק שלנו רק חושף את בורותו, או גרוע מכך, משתמש בדמדגוגיה זולה. מה הפגיעה? אני מבין שזה לא נעים לקבל תזכורת לגבי כך שהילדים הם הנפגעים הישירים מסגירת בית הספר, אבל זה רק מוכיח כמה נוכחותם נחוצה. הילדים הם חלק מהקהילה, זה בית הספר שלהם, הם רוצים להשתתף במאבק ואנחנו משקיעים הרבה מאמצים ושיקול דעת איך לעשות את זה ללא שום פגיעה בהם. אם תרצי, זה לימוד של דמוקרטיה בפעולה. אין שום מניפולציה מצידנו, ואם יש כיעור כלשהו, הוא בחוסר המעש של העיריה ובחוסר האמפטיה והדמגוגיה של מתנגדינו.

mom2ia

New member
מוסדות חינוך בשכונת 2005

מתי מתי יוכלו ילדי 2005 ללמוד במוסדות חינוך בשכונה? ב - 2005 יש רק שני גני עירייה ועשרות רבות של משפחות עם ילדים קטנים, וכמובן בית ספר יסודי רחוק (מחייב הסעה) מהשכונה.

בי"ס בשכונת 2005

שלום רב, בשכונת 2005 יוקם בשנה הבאה בי"ס יסודי חדש לרווחת ילדי השכונה. קיבלנו את כל האישורים הנדרשים להקמתו והבנייה תחל כשיסתיים שלב התכנון. ביה"ס מתוכנן להיפתח בשנת הלימודים בספטמבר 2009. בברכה, נחום חופרי

למעלה