אב"ג - ראיון שני

יווווו!!!!

גם אותי זימנו!!! ואני עד עכשיו בהלם, כי יצאתי מהראיון באי וודאות מוחלטת שנעשתה בהמשך תחושה רעה, עד כדי כך שהייתי בטוחה שהלך לי לא משהו בכלל! בכל מקרה, שאלה, ההצהרת בריאות שצריך להביא, הצהרה שחתומה ע"י רופא המשפחה, או משהו שרק אני צריכה לחתום עליו? מישו יודע?

orbit219

New member
עמו שנשאלו קודמייך

מתי עשית את הראיון הראשון? למתי זימנו אותך? באיזה שעה התקשרו אליך?

אלי צלצלו לפני חצי שעה

וזומנתי ליום שני הקרוב את הראיון הראשון עשיתי ביום שני ה12 לחודש....

לכל הלחוצים../images/Emo218.gif

אני אומרת (כותבת...) לכם בשיא הכנות שיצאתי מהראיון בהרגשה לגמרי לא ידועה! יותר מזה, זה הלך ונהיה תחושה ממש רעה, ובימים האחרונים אני כבר בתהליך של התמודדות של- לא נורא, אז שנה הבאה... ופתאום הגיע הטלפון המיוחל!!! אז לא לאבד תקווה, גם אם הרגשתם שהלך גרוע או לא משו (מתוך תקווה שאני לא בקבוצת ביקורת שמישו הזכיר פה קודם...)! ואל תשכחו שיש עוד כמה ימים בודדים של הודעה למועמדים שעברו!! אז לנסות שלא להיות בלחצ... המון בהצלחה לכולם!!! חיותה.

ninjastep

New member
לא מצפה

קודם כל, שיהיה בהצלחה בראיון השני!!! כל הכבוד! אני יצאתי בהרגשה נוראה מהראיון שלי, לא רק בגלל מהלך הראיון, אלא גם בגלל שלא שאלו אותי אף לא אחת מהשאלות הקלאסיות- למה רפואה? מה אם לא רפואה? תכונות חיוביות ושליליות וכו'. לא התעסקנו בכלל בעבר שלי, מלבד לתקופת הצבא. ואם זה לא מספיק, השאלה האחרונה היתה כזו: מראיין:"אני רואה שלמדת פיזיקה" אני:"כן" מראיין:"אולי אתה יכול לשער איזה שינויים מתרחשים בגופו של אסטרונאוט בשל שהייה ממושכת בחלל" אז לא, אני לא מצפה לטלפון...

sandra cat

New member
אתה מרשה לי להרגיע אותך? ../images/Emo101.gif

היי... עוד לא יצא לי לדבר איתך עד היום אבל ההודעה שלך ממש משכה לי את העין... אז רציתי לומר לך שפרופ' שגב הוא אדם מקסים, באמת איש טוב מלא בכוונות טובות. והשאלה שהוא שאל אותך זה בגלל שהוא מרצה מדהים לפיזיקה (מלמד אותנו כל שנה א') וזה נורא מתאים לו להתבדח ככה... אז אל תתרגש מזה, זה בטח היה בצרוף חיוך ממזרי כזה
וגם אם לא, בטוחני שזה היה בנימה חיובית ולא באופן שחשת. הוא באמת אחד המראיינים שהכי טוב ליפול עליהם, ככה שאני במקומך היית מאוד אופטימית. בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ואני מקווה לראות גם אותך במסדרון שבוע הבא
שיהיה לילה טוב...

in god we trust

New member
עם כל הכבוד

אני לא מכיר את פרופ' שגב ואם את אומרת אני מוכן להאמין שהוא אפילו מרצה מדהים. בהנחה שהוא לא בן-אדם רע אני נאלץ לומר שיש לו בעיה קשה בתפיסת התפקיד שלו כמראיין או אולי ביחס שבין מראיין למרואיין. אם יוצא לך לדבר איתו את יכולה להזכיר לו שהומור זה דבר יפה וחשוב- אך עדיף שישמור אותו למסיבות סלון שהוא עורך או אולי למופעי סטנדאפ שהוא מעביר. מרואיין שמקבל שאלה שלא קשורה לכלום במקרים רבים חש נבוך, מושפל, לא מוצא את עצמו ויוצא די רע מהסיטואצה. המרמור מופיע רק לאחר כמה ימים. העניין הוא שגם אוביקטיבית שאלות כאלה הם מיותרות ולא הוגנות. להזכירך- לא מדובר כאן בראיון לאיזו חברת סטארטאפ או קופירייטינג, מדובר כאן על ראיונות ללימודי רפואה הנערכים לאנשים צעירים בדר"כ ללא נסיון רב מידי בחיים, תואר או נסיון תעסוקתי רב (נכון שיש יוצאים מן הכלל). לא כל אחד מגיב בצורה טובה להומור במצבי לחץ (וכן-מרואיינים רבים די לחוצים בראיון...) ובמיוחד שההומור הוא על חשבון המועמד וכנראה נועד לבדר את הפרופ' ולספק לו חוויות מעניינות משיגרת הראיונות המתישה. בשבילו זה "עוד ראיון" אז למה לא להכניס קצת "פלפל" אך למועמד זהו הראיון (ב "ה" הידיעה). טוב יעשו בב"ש אם ילמדו קצת מחכמתם של מוסדות אחרים לפחות בתובנה שהוגן יהיה לנסות ולייצר מערכת מיון אחידה ושווה לכולם(א"א 100% אבל אפשר קרוב לזה) ובעיקר מיון בו אין "הומור" או פרובוקציות אלא פשוט שיחה אמיתית בשאיפה גם כנה ומעמיקה מתוך רצון להכיר את המועמד ולא להשתעשע איתו כבעכבר מעבדה.(אם נפתח שרשור בנושא נראה לי שנופתע מכמות הפרובוקציות מצד מראיינים בב"ש-ומשום מה נראה לי שרבים מהם הם מתחום הפיזיקה-כנראה שהם לא ניחנו בצניעות (ומי אמר שהם ראויים להחליט מי יהיו רופאינו??)) בהצלחה לכולם!!!

ninjastep

New member
לא הרגעת אותי

אין בי כל צל של ספק שפרופסור שגב הוא מרצה מדהים לפיזיקה, אבל אני באמת לא מבין את הקשר של השאלה הזו למידת ההתאמה שלי ללמוד רפואה בבן גוריון. שלא תביני אותי לא נכון, פרופסור שגב שיחק את המאיין הטוב, כך שאת רוב הביקורת וההערות ספגתי מהמראיין השני. העניין הוא שעצם הצגת השאלה או הערות מזלזלות כאלו או אחרות פוגעות בראיון, בצורת החשיבה שלי ובתשובותיי, כך שלא הצלחתי להעביר את המסר בצורה ברורה כאשר קטעו אותי לפני שהספקתי להשלים 2 משפטים. אין ספק שיש פגמים בתהליך הסינון. ב ה צ ל ח ה !

kontsy

New member
אני אנסה להרגיע

אותי שאלו בראיון: "אז אני רואה שאת עוסקת בספורט, מה את אומרת אם יפורסם מאמר שקובע שרופאים עוסקים פחות בכדורגל?" וקיבלתי עכשיו זימון לשני. ב"ש ידועה בשאלות המוזרות שלה והן בעיקר באות כדי לבחון איך אתה מתמודד עם משהו לא צפוי. הם יודעים שכולם מתכוננים לראיון ועוברים שוב ושוב על תסריטים בראש, אז הם זורקים לך משהו משום מקום כדי לראות איך תגיב. עוד שאלות הזויות ששמעתי מאנשים שעברו את הראיונות: -האם אשפר להשתמש בתוצאות המחקרים של הנאצים -תנתח את הסדרה "חברים" -תמציא ניסוי כדי לבדוק לאיזה כיוון גדלה השערה -תמציא ניסוי כדי לבדוק אלסטיות של בדים אז אל תרגיש שהם עשו לך דווקא, ולמרות הקושי - הומור זה לא דבר רע, גם לא בראיון. יהיה בסדר

ארגינין

New member
נראה לי שלא הבנת את המטרה..

המטרה של שאלות לא קשורות היא דווקא חשובה מאוד מבחינת המראיינים, זה לא מטרה של לעשות על חשבונך צחוקים, הם רוצים לראות איך אתה מגיב במצבים של "לחץ" - איך אתה מתמודד כששואלים אותך בראיון שאלה, שאין לך שמץ של מושג מה התשובה שלה. ועושים את זה להרבה אנשים, ולא רק פרופ' שגב שואל שאלות כאלה, אלא הרבה מאוד מראיינים. זה לא בושה להגיד אני לא יודע, אם לא יודעים. בראיון שלי שאלו אותי אמנם שאלה מדעית אחרת, אבל שאלו, ובכל זאת- מנסים לחשוב, אומרים שאתה יכול לשער מה התשובה, ובמידה ולא- אתה אומר שאתה תשמח לדעת מה התשובה, ככה סתם לידע כללי. מסכים איתך שזה לא הכי נעים, אבל זו בדיוק המטרה שלהם- להעמיד אותך במצב הזה, עם הגב לקיר כשאין לך שמץ של מושג.. זה לא החלק שאמור להטריד אותך בראיון לדעתי.. השאלה הזאת לא אמורה למדוד את היכולות שלך במדע פיזיקה אסטרונומיה או וואט-אבר... מהבחינה הזאת אני חושב שאם לא יודעים זה לא משפיע. שיהיה בהצלחה..

in god we trust

New member
לא לעשות אידאולוגיה מחרא

אני מאוד מבקש- להתנהג בצורה מזלזלת ,מחפירה, דבילית ולא מנומסת זה דבר אחד- להפוך את זה לאידאולוגיה כאילו כך מבצעים מיון זה כבר דבר אחר לגמרי. תאמינ\י לי ,ישנם מגוון דרכים לבדוק יכולות של אדם להתמודד עם מצבי לחץ.ביננו-עצם המעמד של הראיון מספיק מלחיץ את רוב המועמדים ואם הם מצליחים לארגן תשובות אנטיליגנטיות זה כבר אינדיקציה לכולת ההתמודדות שלהם. להנפיץ שאלות זה פשוט טמטום ואין שום הגדרה אחרת- באותה מידה המראיין יכול היה לעשות קולות של שימפנזה ולפלות כינים משותפו לראיון- מעניין איך המועמד יתמודד עם כזה מצב לחץ.... תסכים איתי שגם אם נושא השיחה יהיה אנטיליגנטי כמו נושאים אקטואליים רבים העומדים על הפרק-למועמד אין כל-כך הרבה כלים אמיתיים להכריע וזה סוג של "עם הגב לקיר" (איך אני אמור להכריע בסוגיית המעי הגס?) אל תשכל שהמועמד רוצה להתקבל לרםואה ולא לעבוד כסוכן מוסד במדינות עוינות... לסיכום נראה לי שאתה לא הבנת את מטרת הראיון ואיך משיגים מטרה זו או במילים אחרות ,אנא ממך- אל תעשה אידיאולוגיה מחרא...

ארגינין

New member
על אידיאולוגיה..

קודם כל, אתה עצבני מדי. "טמטום" "חרא" וכו'.. תשמע, אני יכול להבין את המחשבה שלך שזה מיותר, דבילי וכו'.. אבל המילים האלה מיותרות. מה זה משנה מה אני חושב או מה אתה חושב, משנה שזה חלק מהתהליך של הראיון להעמיד אותך במצבי לחץ. בחרו לעשות את זה עם שאלה מדעית שאתה לא מבין בה, מה שלדעתי האישית שאלה מאוד מתחכמת וכן מלדמדת על האופי שלך. אתה לא חושב ככה? אין בעיה. עוד משהו- כל הנושאים האקואליים, זה לא בשביל לראות אם אתה כשיר להיות שר הבריאות, זה בשביל לשמוע את הדיעות שלך. אתה חושב שכל דבר בראיון בא להפיל אותך, אבל זה לא ככה.. רק רוצים לשמוע בתור התחלה את הדיעות שלך. בגלל שיש את המימד של הלחץ, כל מועמד יחשוב (וזה טבעי) שמנסים להכניס אותו למלכודות. ובקשר לזה שלדעתך לא הבנתי את מטרת הראיון ואיך להשיג אותה- עובדה שעברתי 2 ראיונות. אני חושב שתפסתי קצת מה הולך שם... (נתון לויכוח) שיהיה לך בהצלחה

למעלה