אב"ג - ראיון שני

in god we trust

New member
הבהרה

ראשית אני ממש לא עצבני ואם בגלל שהשתמשתי בביטויים בוטים במקצת זה מה שהובן מדברי הרי לא זו הייתה כוונתי. שנית אני לא חושב שכל דבר בא להפיל אותי-ממש לא, עשיתי ראיונות בכל האוניברסיטאות ויצאתי בהרגשה ממש טובה, גם מהראיון בב"ש יצאתי בהרגשה טובה מכיוון שהיו לי מראיינים נורמלים- לצערי ישנם מראיינים רבים מידי שלא נכללים בהגדרה הזו או שפשוט לא מבינים את תפקידם או שאינם מבינים כיצד עליהם למלא את תפקידם בצורה נכונה. בקשר למצבי לחץ- תרשה לי לחזור ולומר שיש דרכים לבדוק את זה (ואני לא בטוח שבמיקרה הנ"ל בכלל צריך לבדוק את זה אבל נגיד) ובתור מי שהתנסה בכמה מצבי לחץ וגם בחן אחרים בהתמודדות עם מצבי לחץ- לשאול שאלה מטומטמת בראיון זו לא הדרך(עיין בדוגמה שנתתי בהודעה הקודמת). כדי שראיון יהיה רציני שני הצדדים צריכים להיות רציניים ובלתי מתקבל על הדעת מראיין שמבדר את עצמו עם בדיחות אישות על חשבון המועמד .אמנם לא ערכתי סקר קליני בנושא אך קיבלתי את הרושם שבדר"כ מדובר במראיינים שהם כלל לא רופאים עם דגש על פיזיקאים.(ואולי אני מכליל) נ.ב באמת עם כל הכבוד והערכה וללא שום כוונה לפגוע, זה שעברת שתי ראיונות לא אומר כלום על ההבנה שלך בשיטות מיון וראיונות ואני באמת לא חושב אפילו שזה נתון לוויכוח-פשוט עברת את הראיונות ומגיע לך כל הכבוד על כך אבל לא מעבר לזה. אם יש מראיינים שלא מבינים מספיק את התפקיד כנראה שיש גם כמה סטונדטים שלא מהווים אוטוריטה בנושא. שיהיה בהצלחה בהמשך הלימודים.

Regina Phalange

New member
הוא דווקא צודק.

המטרה היחידה בשאלות האלה היא לראות איך אתה מתמודד עם לחץ ומצבים לא ידועים, שהרבה פעמים מופיעים גם בעיסוק ברפואה (זה פלצני, אני יודעת) לפני שנה שאלו אותי בריאיון השני שם שאלות הזויות לחלוטין ("מה אפשר לדעת על אדם לפי צבע שיערו, מה ההבדל בין עכבר לאדם, אילו חומרים יש בדיאט קולה לימון וכו'). על שאלת הקולה, אגב, אמרתי שאין לי מושג. לא פגע בריאיון שלי, כך שאפשר להגיד שלא יודעים. תכלס, אני חושבת ששיטת הריאיונות שלהם לא מוצלחת כל כך, כי זה יותר מדי סובייקטיבי ותלוי אם המראיינים שלך שתו קפה באותו בוקר או לא (למשל), אבל כל שיטת ריאיונות היא אידיוטית. תראה את ת"א, הם מעסיקים שחקנים(!) כדי לבדוק איך אתה מתמודד עם מצבי לחץ, ואתה צריך לשחק כרופא למרות שסביר להניח שהידע היחיד שלך בא מאי.אר והאוס, וכישרון המשחק שלך לא בדיוק עולה בקנה מידה אחד עם רוברט דאוני ג'וניור.

ninjastep

New member
פסיכולוגיה בגרוש

תראו, אני חס וחלילה לא מזלזל בכם או בכישוריכם, אבל כל עוד אתם לא נמצאים בוועדת הקבלה או אחרי תואר שני בפסיכולוגיה, אני לא יודע עד כמה ההשערות או הניתוחים שלכם נכונים. כשמראיין מפגין זלזול או ביטול כלפי דברים שאני אומר, קוטע את דברי אחרי כל משפט או שואל אותי שאלות עליהן אין לי אפילו רקע בכדי לנסות להשיב, זה פוגע ביכולות שלי לבטא את עצמי ולהציג את עצמי בצורה נאותה. אין לי ספק שבתור סטודנט, סטאז'ר ורופא אני אתקל במצבים בהם אני עם הגב לקיר, אני נתקל במצבים כאלה גם היום, אני פשוט לא יודע עד כמה זה הוגן להעמיד אותי במצב כזה, בו אני יודע שאני תחת מיקרוסקופ, ולצפות שאני אתנהג בצורה טבעית, כי אני מבטיח לכם שבראיון לא התנהגתי בצורה טבעית- האווירה המלחיצה, ההערות המזלזלות והקטיעות הבלתי פוסקות פשוט לא אפשרו לי. אני מאוד שמח אם הצלחתם בראיון שלכם, אבל הרבה מההצלחה/אי הצלחה תלויה בכימיה עם המאיינים ובהרגשה שהם משרים עלינו.

Regina Phalange

New member
נכון בהחלט

כל דבר שמרמז על זלזול והתנשאות מצד המראיינים לא בא בחשבון. השאלות הלא קשורות- בהחלט מכבידות וגורמות למועמדים לצאת בהרגשה רעה, אבל הן לא בהכרח משפיעות לרעה על תוצאות הריאיון. אף אחד לא מתנהג בטבעיות בריאיון, זה כמו מבחן לכל דבר, והם מודעים לזה. אני חושבת.

יוסי n

New member
זו בדיוק המטרה.

מעבר להזדמנות להכיר אותך ולעמוד על טיבך, מטרת הראיון היא בדיוק זו - להכניס אותך למצבי לחץ, תחת המיקרוסקופ, חשופה להערות מזלזלות וקטיעות בלתי פוסקות - ולראות איך את מתמודדת עם זה. הרי אם כל ראיון היה מתנהל באווירה נינוחה, שבה יש את כל הזמן שבעולם להביע דיעות ומחשבות ללא כל הפרעה, סביר להניח שיותר אנשים היו עוברים מאשר היום. מה לעשות, דווקא ההתמודדות עם מצבי הלחץ, עם הסיטואציה הלא נעימה של "להיות עם הגב לקיר", דווקא יכולתך להישאר רגועה ושקולה (או לא), הן שמעידות על אופייך האמיתי. במצבים אלו, דווקא בהם, אדם מתנהג הכי טבעי. קחו לדוגמא את הסימולציה שהיתה לי, ואולי לחלקכם, במו"ר. נכנסתי לחדר בו הייתי אמור לשחק יועץ תעסוקתי ולייעץ לאישה שמפוטרת בלי סוף ממקומות עבודה. 10 שניות אחרי שהתחלנו לדבר היא התחילה להיצמד אליי ולקרב את פניה אליי, תוך פלישה חודרנית ומלחיצה מאד למרחבי האינטימי. אז מה, מנסים להכשיל אותי? לא, דוקא פה מנסים לבדוק איך אני מתמודד. וכן, מצבי לחץ לא יחסרו פה לאף אחד, בטח לא במקצוע כמו שבחרנו. אז אף אחד לא מנסה להכשיל אף אחד, והמראיינים, גם אם חלקכם יחשוב שאני טועה, עושים בדיוק את שמוטל עליהם. זו דעתי. בהצלחה.

יוסי n

New member
במקרה הזה - אין הבדל.

מטרת הראיון בב"ש היא אותה מטרה כמו זו של מו"ר בת"א, ומרק"ם בירושלים. אז בסימולציה זה יותר אגרסיבי, נכון, והרבה פחות מעודן. עדיין, אף אחד לא מחפש להכשיל אותך, אין משמעות למצב רוחו של המראיין - תן להם קצת קרדיט שהאנשים שמגיעים לועדות הקבלה האלו הם אנשים מקצועיים שעברו הכשרה מתאימה לכך. יש להם מטרה אחת בלבד - לראות אותך מתפקד במצבי לחץ. בב"ש, למרות שהדרך אל המטרה מוסווית ב"ראיון" - נשמע קליל ונינוח, המטרה היא אותה מטרה. בסוף, כמו שאמרתי - דווקא במצבים האלו, בהם אתה בלחץ, לא נוח לך, דוחקים אותך לפינה - אלו הם המצבים בהם אתה מתנהג הכי טבעי, בלי שום יכולת לנסח, לסגנן, לתכנן את דבריך ותגובותיך. זהו בדיוק הרגע שבו הם רוצים שתפגין קור רוח, יכולת להתעלות על עצמך ולחשוב בצורה ברורה ושקולה. ואגב, אתה ממה שהבנתי עברת את זה, אז מזל טוב ובהצלחה בראיון השני.

in god we trust

New member
ושוב הבהרה

ראשית תודה על האיחולים ובקרוב אצלך. שנית- אני מרגיש קצת שאני חוזר עלל עצמי אז אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק למעלה. א נ י מ מ ש ל א -אבל ממש לא חושב שמישהוא בכוונת תחילה מנססה להכשיל מועמד. יחד עם זאת מאיפה הגיעה השמועה הטיפשית (ותסלח לי) הזאת שמה שהם בודקים זה התמודדות במצי לחץ???? אתה מבין מה קורה פה? זה פשוט תסמונת הקורבן שמצדיק את המתעלל.... מה הקשר למצבי לחץ בכלל? ואני לא טוען שרופא לא מתמודד עם מצבי לחץ אבל זה לא העניין העיקרי בכלל לרוב הרופאים. נראה לך שלהיות רופא זה דומה למה שקורה באי.אר? אני בטוח שאתה יודע יותר טוב מיזה... הטענה שלי שיש מספר גדול מידי של מראיינים ש: לא מבינים את מטרת הראיון או שלא יודעים לבצע את תפקידם כמו שצריך או אפשריות אחרות לא נעימות שמפאת כבודם נלמד עליהם זכות ואני לא אעלה כאן. מאיפה הבאת את הרעיון המגוחך שבמו"ר בודקים את תיפקודך במצבי לחץ??? ההיפך הוא הנכון-במו"ר הם עשו כל מה שרק אפשר כדי שהמועמד ירגיש בנוח ויבטא את עצמו בצורה אמיתית וכנה, השחקנים היו מקצועיים, המראיינים היו חביבים ,בחוץ לצד אין סוף כיבוד עמדו דודות מרגיעות ונחמדות שגם כיוונו את התנועה. צר לי להודיעך אך במצבי קיצון אדם לא מתנהג בטבעיות ולא מבטא את עצמו בצורה אמיתית. הומור על חשבון המועמד, זלזול, התנשאות וחוסר כבוד מינימלי הן תכונות בלתי ראויות אצל מראיינים ואלו שחוטאים בכך טוב יהיה אם יחדלו. תחשוב על סיטואציה שבה מראיין יפגע במרואיין ערבי ויזלזל במוצא הערבי שלו-זה אחלה מצב לחץ... לא? אין שום קשר בין חוסר נימוסים ,כבוד אדם, עניניות ורצינות לבין מצבי לחץ-פשוט אין. ודי להצדיק תופעה מבישה זו בתירותים משונים. בהצלחה...

יוסי n

New member
אין קשר למצבי לחץ?

כשמועמדת שנשאלת "למה שלא תהיי אחות?" פולטת אמירה מצערת כמו "אחות תורמת פחות מרופאה", ועל זה היא משלמת ב-20 דקות של טחינה עד דק שבסופה היא יוצאת בוכיה מהראיון ומקבלת הודעת דחייה שבוע לאחר מכן, זה לא העמדה במצבי לחץ? כשאתה מספר בכנות מלאה על חייך או על עמדתך בנושא מסויים שעליו נשאלת, והמראיינים מפהקים, מעמידים פני משועממים, עושים עצמם כמתעלמים מדבריך או שוללים אותם על הסף ("איזה שטויות אלו?" היא שאלה שנשאלה לא פעם ע"י מראיין), זה לא העמדה במצבי לחץ? דוגמאות מסוג אלו אפשר לתת מפה ועד מחר. השורה התחתונה היא שהמראיינים ש"התעללו" במועמדת מהדוגמא הראשונה לא עשו זאת כי הם לא מבינים את מטרת הראיון, או כי הם קמו על צד שמאל, או מכל סיבה אחרת. היא פלטה שטות בלי לחשוב, ובכך סיפקה להם תחמושת. סביר להניח שאם היתה שוקלת את דבריה לאט ובזהירות היתה יכולה לצאת מזה, אבל היא נלחצה (שים לב - לחץ), איבדה את העשתונות ורק העמיקה את הקבר שחפרה לעצמה. גם המראיינים שמפהקים לך מול העיניים או קוטלים את דבריך בצורה בוטה אינם עושים זאת מחוסר מקצועיות, ליקוי בהבנת מהות הסיטואציה או כל סיבה אחרת. תאמין לי, יושבים שם אנשים מקצועיים, מנוסים מאד. הם עושים זאת כדי לראות איך תתמודד עם זה: מועמד אחד יילחץ (שוב - לחץ), יחשוב שדבריו באמת משעממים, יחדל מלחשוב בבהירות ויתחיל לגמגמם, וסביר להניח שיידחה. מועמד אחר, לעומת זאת, יחייך בנימוס, יאמר "אני מצטער שאני משעמם אתכם", ייקח את האחריות על עצמו - וייצא גדול מהחיים.

יוסי n

New member
ותוספת קטנה...

אני בהחלט מקבל את דעתך שהומור על חשבון המועמד או התנהגות המביעה זלזול בוטה אינם מקובלים ובהחלט לא במקומם, אך הערות סרקסטיות שמטרתן להלחיץ, ראה בעצמך - בהחלט משיגות את המטרה. ואם תחשוב על זה שוב, אני בטוח שתיווכח שאכן, דווקא במצבי לחץ האדם מתפקד בשיא טבעיותו. וזה הרי מה שהם, בסופו של דבר, רוצים להכיר. אותך, כמו שאתה ב-א-מ-ת (ולא כמו שהתכוננת שבועיים קודם לראיון באמצעות התייעצויות, קריאה בפורומים, וכו'). סופ"ש נעים.

in god we trust

New member
לסיכום

תאמין במה שאתה רוצה, אני לא רוצה לחזור על דברים שכבר אמרתי נראה לי שהייתי מספיק ברור.ולא בשביל לעצבן אותך אבל כנראה שיש דברים בחיים שבשביל לראות ולהבין צריך להיות בעמדה מסוימת או לעבור דברים מסויימים, אני לא מכיר אותך אבל נראה לי שיבא יום ואתה תראה דברים מזוית שונה. שתהיה הרבה הצלחה...

יוסי n

New member
קצת יומרני מצידך, לא?

גם אם היית בעמדות מסוימות, עברת דברים בחיים והבנת מהם כל מיני תובנות, זה לא אומר שהבנת נכון. והאמת, זה די מתנשא מצידך הציג את עצמך כ"בעל הניסיון, שראה והתנסה בדברים", היודע הכל, ולכל השאר נותר רק לחכות ולהחכים עם הזמן, עד שיראו איתך עין בעין. קצת ענווה, ידידי. למד לקבל גם דיעות אחרות. לסיכום, נסכים שלא להסכים. שבת שלום.

kontsy

New member
אל תתייאש

הייתה לי כימיה נוראית איתם - הם צחקו על זה שהתנדבתי ותחנו אין סוף על מה אני חושבת על שעות העבודה של הרופאים. המראיין נראה כאילו הוא לא רוצה להיות שם, ממש מזלזל. מצד שני יש מלא אנשים שהייתה להם אחלה כימיה, יצאו בהרגשה סבבה ולא עברו. באמת שאי אפשר לדעת.

מועמדת55

New member
:-אפשר לשאול שאלה...??

היי, אולי תוכלי לשתף למה יצאת בהרגשה לא הכי טובה מהראיון? כלומר האם משהו שאמרת, איך שאמרת וכו' וכו' - מהי הסיבה לכך? נראה שכולם יוצאים בכזו הרגשה.. תודה!

בוודאי,

האמת שהראיון דווקא התנהל באווירה טובה, המראיינים היו מאוד קשובים, נשמעו שהתעניינו באמת, הרבו לחייך, ואפילו זרקו איזו הלצה פה ושם להקלת האווירה...אלא שאולי בגלל שניתן לי מרחב דיבור אמיתי, הרגשתי בדיעבד שמצד אחד קשקשתי יותר מדי, מצד שני הרבתי להיתקע בניסוחים, והיו איזה שתיים שלוש שאלות שהייתי כלכך לחוצה שלא הצלחתי לחשוב על דוגמאות, ובעיקר חזרתי על עצמי, ואחרי הראיון שמפלס הלחצ ירד פלאים, פתאום באו לי כאלה תשובות הגיוניות שהייתי בשוק מעצמי איך קשקשתי כאלה שטויות... אבל כנראה שבתור מרואיין לא קל לך לראות את עצמך מהצד, או שאולי המראיינים לקחו בחשבון את פקטור הלחץ שלדעתי בעיקר גרם לי להרגשה הרעה... אה, עוד דבר שהוסיף אז לתחושה הרעה שלי, שחלפתי על פני המראיינים לאחר מילוי המשוב, ואמרתי להם להתראות, המראיינת השפילה מבט...זה לא תרם לאי וודאות שהרגשתי...

אביביאן

New member
שאלות מוזרות...

בקשו ממני למנות שלושה קשיים מז'וריים (כן זאת המילה שהשתמשו בה) העומדים בפני תושבי אופקים. ולאחר מכן מדוע אני חושב עלתה צריכת התרבות באופקים בשנים האחרונות.

a v s h a l o m

New member
ילד חמוד בלי עתיד, שום סיכוי להצליח

שלום רב, לא יכולתי שלא לשים לב להודעתך... כמו כן אני מקנא בך מאד והייתי מת ליהיות במקומך... אני חולם על ליהיות רופא מאז שאני ילד קטן... טוב זה בטח לא מעניין אותך. בכל מקרה מקווה שתצליח בכל דרכך וגם אני מקווה להצליח אולי אולי לא אתה חושב שאני אצליח???? מה אתה אומר......? אני ממש לחוץ יו.... בברכה ואני רוצה ליהיות אתה!!!

למעלה