אירוח בפורום - ח"כ חמי דורון

181818181818

New member
זכות

איזה זכות יש לנו לחיות אפילו בקווי 48 חוץ מהזכות של התורה?

שאלה

מצע הבחירות שלכם היה כל כך יפה, כל כך מעודד אם כי בפועל כשנבחרתם עם כל כך הרבה מנדטים לא חל שינוי גדול בסוגיית הכפייה הדתית, יש למה לצפות? (או במילים אחרות, בפסח הבא לא יבדקו מה יש לי בין השיניים?)

asafz8

New member
לא מדויק!

תקציב האברכים - התלמידים החרדים שלא מתגסים לצבא קוצץ פי 2 המועצות הדתיות פורקו! נושא הדת במדינה הועבר לשר המשפטים- אז טומי לפיד (כן כן.. טומי לפיד שולט במערכת הדת במדינת ישראל- אם זה לא הרבה אז מה כן?!) בנוסף הוקמו 2 וועדות בנושא חוק טל אשר מתקדמות להגשמת החלום בצורה נפלאה. בנוסף, שינוי קבלה 700 מיליון שקל והשקיעה אותם בחינוך האקדמי, בהפחתת מסים למעמד הביניים, הפחתת שכר הלימוד של הסטודנטים, מלחמה בתאונות דרכים, תרופות, איכות הסביבה והמדע. (יש לצין שתקציב המדע ואיכות הסביבה יחד היו 294 מיליון ש"ח שמקבילים לסכום שקיבלה יהדות התורה שהלך לאברכים ולחרדים- מושחתים, שינוי שינתה את התקציב ואף הכפילה אותו.) כיום יש וויכוחים על הסעות התלמידים לבתי הספר ועל מחירם- שינוי העבירה 15 מליון שקל להסעות תלמידים. אנא אל תגידי ששינוי לא עשו כלום. תארי לך שהיו לשינוי 30 מנדטים- מה אז היה קורה<? חוק טל וברית הזוגיות כבר מזמן היו מתקימים. הצביעו שינוי!

חיילת23

New member
../images/Emo41.gifבקשה מחיילת שהייתה במעגל הראשון|

ח"כ חמי דורון שלום, יש לי בקשה שהייתי שמחה אם תוכל לעזור. הייתי רוצה שיתנו לנו החיילים המפנים לעזור למתיישבים לאחר הפינוי במקום החדש.. בכל דרך אפשרית, ע"מ להקל עליהם את ההשתלבות במקומם החדש וגם מבחינתי האישית זה סגירת מעגל נפשי. אשמח לתשובתך/עזרתך בנושא, אתה מוזמן להחזיר לי תשובה גם במערכת המסרים האישית. תודה.

AGENT SHESH

New member
הוא לא דוחה,

הוא ריאליסטי. המפונים רואים בחיילים שביצעו את הפקודה כישות הרעה שהוציאה אותם מבתיהם, ועל כן - למה שירצו לראות אותם אחרי זה? עם כל הרוח הטובה שהיתה בפינוי, ביום שאחרי אף אחד מהם לא רוצה לראות את החיילים המפנים.

החיילים המפנים

הם באותה מידה החיילים ששמרו על ההתנחלויות האלה משך כל השנים. בכל אופן, אני עוד לא שמעתי על חיילים שנפגעו מהתקפת המתנחלים, והחזירו להם באותו מטבע לכן, יום אחרי הפינוי המתנחלים צריכים להבין שגם לחיילים לא היה קל וצריכים להודות להם, במיוחד התקופים, מעומק ליבם שלא החזירו באותה דרך בה בחרו כל אותם משליכי החומצה למינהם. והחיילת הספציפית הזאת כתבה בקשה קורעת לב של מישהי שבאמת אכפת לה וחשוב לה לעזור ואם המתנחלים שומרים טינה ולא יודעים לקבל עזרה, אז מדוע הם לוקחים את כספי הפיצויים שמציעה הממשלה? אני חושבת שאם חיילת שהייתה בפינוי תבוא ותציע את עזרתה, אפילו מילה, אפילו סליחה זה יוכל לעזור להם. אבל צודק, אולי זאת רק אני. עדיין אין שום הצדקה לתגובה שלו גם אם היא נכונה, לא היה צורך להגיב בכזה קור למישהי כל כך שבורה.

n e t a n e l k

New member
שאלה.

שמעתי שעדיין יש תושבים מגוש קטיף ללא פיתרון מגורים, האם זה נכון?

טופי 58

New member
שאלה

שייתכן שכבר נשאלה ונדונה רבות בפורום הזה, אבל בכ"ז אני שואל כי זאת פעם ראשונה שראיתי תפורום הזה ואני רוצה לקבל תשובה... למה עזרה ההתנתקות הזאת בכלל??? האם למנוע פיגועים ולהציל חיי אדם?? הרי ראשי הארגונים הפלסטינים הודיעו מראש שלא יוותרו עד שיקבלו גם את י- ם. ומה הצעד הבא אם ימשיכו הפיגועים חרף ההתנתקות (ראה לדוגמא את הפיגוע היום בב"ש)? לי אמרו שאם יהיו פיגועים אחרי ההתנתקות לישראל תהיה לגיטימציה להחזיר אש - אבל בפועל לא נראה לי שתהיה פעולה שונה מפעולות שנעשו אחרי פיגועים לפני ההתנתקות.. למה היה צריך להיעשות כל המהלך הזה??? והאם מתוכנן פינוי נוסף??? (שזה יהיה באמת שיא אבל שיא הפיגור )..

לא מדובר על עזרה בכלל.

מדובר על מדינת חוק. ובמדינת חוק יש להישמע לחוקים. לפי החוקים רצועת עזה(לעתיד מדינה, או 'תת מדינה' של פלשטין) כבר מזמן אינה שלנו, ומהווה סיכון גבוה לחיילינו, ולאוכלוסיה המתגוררת שם.

טופי 58

New member
אבל למה חוקקו את החוק הזה בכלל?<??

אני אחוקק חוק שיפנו את תל אביב (בלי סיבה) ונלך לפנות אותו כי זו מדינת חוק..... לכל חוק אמורה להיות לפחות בתיאוריה סיבה הגיונית, וסיבה הגיונית לגירוש - לא מצאתי... מחכה לתגובה... ואגב, הקודם שעליו קראתי שהיה "שליח ה' " היה שבתאי צבי...

Theherod

New member
למה שלא יחוקקו? קצת הומניות

אני אשאל את זה אחרת, למה שנשאר שם? זה רק מבזבז חיים וכסף, יוצר תדמית רעה בעולם, גורם לפיגועים (אפילו אם לא לכולם, בטח שזה מוסיף, הרבה), זה מתפתח על חשבון כל שאר המדינה וכו'... למה לעזאזל שנהיה שם? ואל תבלבל לי בשכל עם זה שהתורה הבטיחה וכו', אנחנו מדינה דמוקרטית, לא מדינת הלכה.

ח"כ חמי דורון

למה שינוי אינה מבססת עצמה כמפלגה בעלת א'גנדה פוליטית מרכזית (מה שיכול לעבוד כי רוב העם הוא ציוני בעל דיעות הנעות מימין מתון-מרכז-שמאל מתון) עם מצע ברור ואסטרגיה ברורה לעתיד ומתמקדת רק בחרדים? תודה, אשמח לקבל תשובה

תנועה פלשתינית עצמאית כמבוא לשלום

אחרוג מתוקפן של מרבית השאלות כאן ואפנה למישור הכללי מדיני בארץ. האם אתה חושב שנוכל לייצר כאן שלום, גם ע"י החזרת שטחי 67(למעט ירושלים) ללא התארגנות תנועה פלשתינית עצמאית, מתונה ושוחרת שלום? האם אתה חושב שהסוף לסיכסוך יסודו אינו אלא בהתעלותו של האספסוף הפלשתיני ולקיחת המושכות לידיים, או שמא כולם נהנים מהמצב וימשיכו להנות ממנו?

hornyman73

New member
אתה לא יכול לצפות

מהפלשתינאים שיתעלו על עצמם כל עוד הם בדרגת עם כבוש ונחות. מי שצריך להושיט יד זה אנחנו.

James lambeer

New member
ח"כ דורון

איך הנישה הימנית שלך מסתדרת עם תמיכתך בתוכנית ההינתקות של שרון? האם יישרת קו עם חברי סיעת שינוי, בכדי לא ליצור פיצוץ? האם אתה רואה במודי זנדברג את בן הברית הקרוב אליך ביותר מבין כל חברי הכנסת של שינוי?

למעלה