אירוח בפורום - ח"כ חמי דורון

hornyman73

New member
אני מסכים איתך

בסופו של דבר מי שנפגע זה הגזען עצמו והסביבה שלו, חבל. במקום להנות מהחיים מתעסקים בשנאה ושטויות. דרך אגב אני ממש אוהב תימניות.

יוטו

New member
חח נראה לך , תראה סקר של כול

העיתונים לפני יום כיפור ותראה כמה אחוזים צמים .. רוב רובם של החילונים כן שומרים כשרות כול שהיא .. ולגבי הלהקות - יש הרבה דתיים שהולכים (והלכו ) להופעות שלהם .. אני אישית התכוונתי יותר לתחרויות ספורט מאשר להופעות (מה לעשות - לא מתחבר אישית לשום להקה - כן כן - גם ללהקה חסידית\דתית
,אולי לשיר או שניים מכול להקה )

hornyman73

New member
אין לדתיים כמעט תרומה לתרבות

לא תרמתם כמעט כלום לתרבות שלנו. סרטים, מוסיקה, ספרות. כלום. ממש מדבר תרבותי. מסעדות טובות, חילוניות, מוסיקה טובה, חילונית.

טופי 58

New member
סליחה?!?!

דווקא בתקופה שמלפני שנתים בערך החלה התעשייה של התרבות החילונית לשלב בתוכה דתיים רבים, בכל התחומים : סרטים (האושפיזין), מוסיקה (קינרלעך) וכן עוד כתבים דתיים רבים בעיתונות ובטלויזיה. לדתיים ולחרדים תמיד היתה "תרבות" בדיוק כמו לחילונים : מוסיקה חסידית, ספרות עניפה ביותר !!! ואילו סרטים - פשוט לחילונים אין כל כך גישה אליהם ולכן זה נראה כאילו "אין תרבות" . כמו 2 תרבויות נפרדות שכל אחד מכיר רק את עצמו.. אגב, דעתי האישית היא היא, שתרבות אמיתית היא לא סרטים, מוסיקה וספרות , בשבילי תרבות זו התנהגות , דרך חיים. ובתרבות שלי אני מעדיף שלשלב פחות אובייקטים מהתרבות החילונית היום בארץ.. אל תתאמץ לקטול אותי, כבר קראתי הרבה הודעות שלך והבנתי שהגישה שלך היא אנטי. ממילא אני לא אפגע ממך, אז רק אם יש לך תשובה לעניין אתה מוזמן לכתוב אותה....

hornyman73

New member
בוא נראה...

איזה אישיות יוצאת דופן יצאה מהתרבות הדתית: מקום ראשון אני נותן ליגאל עמיר שהשפיע הכי הרבה על החברה הישראלית. בזכותו אנחנו התאחדנו ונהיינו אחים (אני אומר זאת בציניות). רצח רבין היה רגע של משבר בעם שלנו שלא התאחה עדיין. שם הבנו שלעולם לא נוכל להיות דמוקרטיה כי המנהיגים תמיד יפחדו להירצח. שרון קם והוכיח את ההיפך. במקום שני אני שם את ברוך גולדשטיין, שלימד אותנו פרק בכבוד לדת אחרת. הראה לכל הגויים מה אנחנו חושבים על דתות אחרות ואיך כדאי להתייחס לבתי כנסת בצרפת. אני יודע שתאמר שהם קיצוניים יוצאי דופן, אבל אני שומע קולות שמצדדים בדרכם ומתחלחל, במיוחד כי אבא שלי נרצח ברצח פוליטי וגופתו לא נמצאה מעולם, בארגנטינה. אני מקווה שתחזרו בתשובה, לפחות אתה, כי ליבך טהור וטוב: לא תעשה לך פסל ותמונה, קמיעות החמסה (סמל ערבי). לא תרצח, זאדה, גולדשטיין, עמיר ועוד. לא תגנוב, כספים שזורמים לחינוך הדתי על ידי כיפוף היד של השילטון בעזרת היות הדתיים לשון מאזניים פוליטית בין הליכוד למערך. אני לא שונא אותך, אני אוהב אותך, אתה בחור נחמד, אתה אחי, תתעורר ותראה איך נראים הדתיים בעיניי החילוניים. אני מאמין באלוהים, אני מתפלל, בלי כיפה, כואב לי המצב. מי שרואה אותי חושב שאני חילוני, אך יש לי אמונה. גם החילוניים לא קדושים, אבל המגזר שלכם מתיימר להיות רוחני ובזה הוא נכשל בגדול בעיניי. כתף מול כתף נילחם באויב הערבי, לא בשמאלנים ולא בדתיים. אך צריך לדעת איך לעשות זאת. בכל זאת לא לאבד את המוסריות. זה קשה, אבל שווה.

טופי 58

New member
לא הבנתי איפה הבעיה שלי

שאני צריך "לחזור בתשובה"... אני דיברתי על תרבות ישראלית. התרבות הדתית- חרדית הקיימת היא לא תרבותם של ברוך ג. או יגאל עמיר . הם לא "גיבורי התרבות" של המגזר. אני מסכים באופן מאוד חלקי שחילוני המסתכל מהצד על הדתיים , לאור המקרים שציינת לעיל שאילו מקרים חד-פעמיים אשר מוקצנים בחלק ע"י התקשורת (ואני לא בוכה על עוול שגורמת התקשורת, אבל בכ"ז יש כזה דבר- שכן סיפור לא "חם" הוא לא "ביג דיל" בעולם הזה...) . אבל חשוב שתבין: שזו לא הדת!!! אתה בעצמך הראית שישו ציווי ואנשים עובדרים עליו מפורשות... דתיותו של אדם לא נקבעת רק אם יש לראשו כיפה.. אני אתן דוגמא שהשתמשת בה: באם נגיד קיבלו רשתות חינוך חרדיות תקציב הגבוה מתקציב של רשתות חינוך השייכות לזרמים אחרים במדינה. אותם אנשים שעשו את זה, אם וכאשר גרמו לזה, פעלו שלא לפי חוקי התורה, והם לא דתיים מיסודם. קראתי לפני המון זמן ראיון "אינסטינקט בסיסי" (7 לילות / ידיעות אחרונות) עם אביעד קיסוס. ששאלו אותו על דת והיחס שלו, הוא אמר שאם לא היו נקשרים לדת כ"כ הרבה פוליטיקה, הוא אולי היה יותר מתחבר אליה.. וזאת הטעות!!! אדם שעובר על לא תגנוב/תרצח - דוג' שהבאת לעיל, אינו פועל בשם התורה!!! וגם אם הוא יגיד שכן ויניף את "דגל התורה" - כל עוד עשה מעשה שנוגד אותה- הוא לא מסמל אותה... בתור ילד דתי שגדל בשכונה מעורבת, יוכלו להגיד לך אותם חילונים שגדלו איתי , שילד דתי , מלבד גדרות מסויימים שמציב לעצמו, הוא בסך הכל כמו כל ילד אחר חילוני ברחוב - ביום חול הולך לבי"ס וחוזר הביתה לעשות שיעורים, יורד לשחק כדורגל והכל כמו כל ילד חילוני אחר. (ושלא תבין אותי לא נכון-אני לא מזלזל ב"גדרות") עניתי על זה כי הגבת וראיתי שאתה ממש תופס את הדת כמניע לאירועים החריגים שציינת, והיה חשוב לי לתקן אותך על הטעות הזו. עדיין לא הבנתי למה אתה חושב שהדתיים לא משפיעים על התרבות הישראלית, ויכול להיות שפשוט לא הבנת את ההודעה הקודמת שלי כמו שצריך, ולכן אני ממליץ לך לקרוא אותה עוד פעם. אני קראתי את המשפט האחרון שלך ואומר : "כל הכבוד". כי אנחנו צריכים להיות 2 כתפיים יחדיו - ולא כמו שהגבת להודעות שקוראות לאיחוד העם דווקא ברגעים כאלה... (אין לי כאן מקום להיכנס לוויכוח...) ערב טוב לך!

אתה לא יכול לעשות בזה הכללה..

כל אחד ילך לאיזה כיוון שהוא רוצה..כל אחד תורם במשהו..

KsE

New member
יש משחקי כדורגל גם ביום ראשון, לא?

היום היה בית"ר נגד מכבי ת"א.

One Echoe

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח ענק.

מצטיידים כמו למלחמה! אני ממש נקרע פה חחחחחחחחחחחחחחח חחחחחח רוב החילוניים לא שומרים כשרות ולא צמים ביום כיפור, צא מזה. אין לך מושג מה הולך בספריות וידאו לפני יום כיפור, לא תמצא אף סרט פנוי. אנשים מצטיידים כמו למלחמה. פשוט קרעת אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חחחחחחחחחחחחח ארוחות שחיתות=שליטה.

תן לי סיבה אחת

למה אני צריכה להיות מיוחדת ושונה (נעלה או נחותה) רק בגלל שאני יהודיה. האין זו גזענות הפוכה?

זו לא כפייה חילונית.

כשאמן בוחר לקיים הופעה כלשהי סביר שהוא בוחר את התאריך, הזמן והשעה. יש לרשותו 7 ימים בשבוע, 24 שעות בכל יום. מאחר וסדר היום של רוב האזרחים בנוי על בסיס עבודה ששה ימים בשבוע היום הנוח ביותר לבלות הוא שיש בערב אחרת איך תסביר שביום הזה המועדונים פועלים יותר משאר ימות השבוע? אנחנו לא באים להוכיח כלום יש כאן מן ההרגל שאותו מכתיבים חיינו, בלי קשר כזה או אחר לדת. אם היה יוצא חוק שאוסר עם קיום הופעות/ משחקי כדורגל/ תחרויות וכו'.. הרי שאז הייתה כאן כפייה דתית. מאחר שאנשים שעובדים רוב ימות השבוע, ועסוקים, לא יכולו להנות מהן. האמנים לא יכולו להתפרנס ויפגעו הן הצביור החילוני והן הציבור הדתי. מה שאני מנסה לומר שהסיבה שכל כך הרבה אירועים חברתיים מרוכזים ביום שישי בערב, היא אורח חיים ולא בבחינת "דווקא". נכון, אני מסוגלת להבין את האכזבה שלך כעל כך שאינך יכול לקחת חלק באירועים האלה ושצריכה להיות יוזמה מרצון של אנשים פרטים עם נגיעה בתחום, שתאפשר גם לציבור הדתי להנות מההיצע, אך מכאן ועד כפייה ההבדל הוא עצום.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifבהחלט.

איזו אירוניה. מצד אחד הוא לא רוצה ליסוע בשישי-שבת. ומצד שני הוא מצפה שכולם יחיו לפי הרצון שלו, כאשר זה לא קורה, זו כפייה. זה פשוא אבסורד.

One Echoe

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

אין חילוני אחד שצם ביום כיפור ושומר כשרות. אחרת הוא לא חילוני. הוא מסורתי משו. אני חילוני, ואני לא שומר שום דבר מהדת הזאת.

hornyman73

New member
אני בשוק!!

ממש בהלם... חמודי, זה לא מדינה יהודית, זה מדינה דמוקרטית. מותר למכור פה מה שרוצים. יש פה חצי מיליון רוסים גויים, יש פה תאילנדים. תגיד להם מה לאכול? מה אכפת לך מה אוכל מישהו אחר? למה אתה צריך לומר לי מה לאכול. בקשר לכדורגל, הדוסים כל היום בישיבה, מה להם ולכדורגל, משחק חילוני מאירופה, רוצה לראות כדורגל סע לאירופה. אתה צבוע. רוצה כדורגל ולא רוצה חזיר.

adalia

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ab138

New member
שינאת היהודי יונקת מאלפי שנים

שינאת שינוי זהה לגמרי לשינאה של כל האנטישמים לדורותיהם שינא זו שורשיה עמוקים אלפי שנים ואין היא נעלמת לעולם שינוי היא מפלגה שמעוררת מעודדת ומתקיימת מגלי שינאה אלו. שינוי היא מפלגת השנאה ליהדות - בלי שינאת היהודי - אין שינוי!

למעלה