אירוח בפורום - ח"כ חמי דורון

One Echoe

New member
בתור בנאדם דתי,

איך אתה יכול להגיד את זה? הרי יום שבת בשבילך הוא יום קדוש, לא? אם יום שבת יהפוך ליום ככל הימים, זה לא קצת סותר את אמונתך? כי הרי ברור שאם יום ראשון יהפוך ליום שבתון, יום שבת יהפוך ליום רגיל.

One Echoe

New member
זה אפשרי...

אפשר גם 3 ימי שבתון... למה לא? האמת, מה אכפת לי? שיעשו מצידי את כל השבוע המחורבן שבתון.

hornyman73

New member
כי אין הופעות טובות של דתיים

רוב המופיעים הם חילוניים אוכלי שפנים ובועלי נידות. משינה, אתניקס, החברים של נאטשה, כולם חילוניים. ההופעה שאתה יכול ללכת אליה היא בבית כנסת. רוב החילוניים לא שומרים כשרות ולא צמים ביום כיפור, צא מזה. אין לך מושג מה הולך בספריות וידאו לפני יום כיפור, לא תמצא אף סרט פנוי. אנשים מצטיידים כמו למלחמה.

מה לחילונים ולארץ ישראל???

הערבים כשהם רואים את איך החילונים מתנהגים בארץ ישראל , זה נותן לערבים עוד הוכחה שאין מקום ליהודים בארץ ישראל , הרי למה גרים יהודים בארץ ישראל ולא באוגנדה? מה אותה הזכות ההיסטורית שאנחנו חיים בארץ ישראל , הזכות הזאת שהעם היהודי גר בארץ ישראל זה כתוב בתורה , אבל רגע בתורה כתוב שליהודים אסור לאכול חזיר , היהודי צריך לשמור שבת , אז אם אותם חילונים עושים את כל העבירות בתורה , אז מה להם ולארץ ישראל ? אין קשר בניהם לבין ארץ ישראל , אם תשאל חילוני מי זאת רחל אימנו אז הוא יגד לך שזאת רחל המשוררת , ולכן הגעתי למסקנה שרק בגלל אותם חילונים הערבים מבצעים בנו פיגועים

Theherod

New member
בואנה אתה מפגר

הזכות היא שקיבלנו אישור מהבריטים ששלטו פה באותה תקופה, הקשר הוא שהחלוצים ברובם היו חילוניים, ומבחינת המתיישבים הראשונים, הדת היתה פרימיטיביות לשמה. אם ככה, מה הקשר של הדתיים למדינת ישראל? (שים לב להבדל בין מדינת ישראל לארץ ישראל), הקשר הוא שהמקום הזה בא לתת מקום יישוב ***דמוקרטי*** לכל יהודי שרוצה לגור פה, אבל תזכור, שאתה פה, בגלל שחילונים עבדו קשה כדי שתוכל להיות פה. לי יש הרגשה שעושים בנו פיגועים יותר בגלל ההתנחלויות (הרגשה=אני יודע) והלינצ'ים שעושים בהם, גם צה"ל, גם המתנחלים (תנחש, ברובם הם אתאיסטים או דתיים?).

תלמד קצת יותר על העליה הראשונה

כל אותם העולים של העליה הראשונה , שבנו כאן 25 ישוביים יהודים ובניהם ראש פינה רשל"צ וזכרון יעקב וכו' , הם היו יהודים חרדים שומרי תורה ומצוות , ואחר כך שאר העולים בעליה השניה וכ' תפסו טרמפ על העליה הראשונה

ודבר נוסף

אתה אומר שמבחינת המתיישבים הדת היתה פרמיטיבית , אז למה אתה לא שמעת להצעתו של הרצל לעבור לאוגנדה , הרי ההצעה של הרצל באוגנדה התקבלה הרוב קולות בקונגרס הציוני , למה דווקא בארץ ישראל ? כי בארץ ישראל 20 שנה לפני כינוס הקונגרס הציוני הראשון , היה את פינסקר ואת העליה הראשונה שזאת היתה ציונות מעשית ולא ציונות מדינית כמו ההוזה המדומה הרצל

hornyman73

New member
הסבר מעמיק על השנאה לערבים

אני אישית לא שונא אף אחד ואני רוצה להתנצל על דברים שכתבתי על דתיים. אני אישית חשבתי לחזור בתשובה ויש לי הרבה הערכה לתרבות היהודית, לתורה שלנו, לעם שלנו ולאנשים דתיים ערכיים. מצד שני יש תופעה קשה של, ואני לא רוצה להשמע גזען, מזרחיים דתיים ששונאים ערבים, שוב לא כולם, יש לי הרבה חברים מזרחיים שאין להם בעיה עם ערבים. אבל חלק גדול מהמזרחיים המסורתיים או דתיים שונאים ערבים. התירוץ שלהם הוא שהם חיו איתם והם מכירים אותם יותר טוב מהאשכנזים. כולם שמעו את זה. עשיתי ניתוח לתופעה הזאת וגיליתי משהו מדהים ופשוט. המזרחיים, מאד דומים לערבים, מבחינה חיצונית ומבחינה תרבותית, אוכל, מוסיקה ועוד. אז למה הם כל כך שונאים אותם? כשאתה שונא מאד מישהו, אתה בדרך כלל שונא מישהו שתכונותיו השליליות מזכירות לך את תכונותיך השליליות שלך עצמך. זה תופעה ידועה ונפוצה. אתה לא יכול לשנוא מישהו שיש לו תכונה שאין לך. בנוסף לכך כשהגיעו המזרחיים לארץ, האשכנזים הפלו אותם, וגם את הערבים בטיעון שהם פרימיטיבים, המזרחיים מצאו דרך לבדל את עצמם מהערבים, אנחנו יותר טובים מהם. בנוסף לכך, בארצות ערב, הערבי היה השליט והיהודי נחות, ופה בארץ התהפך המצב, מכאן הגיע מעין נקמה או עבד כי ימלוך של המזרחיים. אני רוצה לציין שבארץ לא רק הפלו את המזרחיים, אלא הפלו את כל מי שלא נולד פה ולא צבר, על מנת לייצר את הישראלי החדש. זה היה הכרחי למגר את היהודי הגלותי, כולם עברו ועוברים את זה, אתיופים, רוסים ועוד. ביום שהמזרחיים ילמדו לקבל את ערביותם ולאהוב אותה, לא על ידי השתכנזות, הם גם ילמדו לקבל את הערבים ונהיה קרובים יותר לשלום. אני אשכנזי ואין לי שום בעיה עם שום עדה. בגלל זה אני חושב שגם לערבים יש מקום בחברה שלנו.

מי בכלל רוצה להיות אשכנזי

מה לאשכנזים וליהדות בכלל ? אברהם אבינו היה עיראקי ומשה רבינו היה מצרי , אז איך בכלל יש דבר כזה כזה שנקרא אשכנזי יהודי? זה המצאה חדשה , זה ממש בליל גויים וערב רב שמסתפחים לעם היהודי אותם האשכנזים האלו , ועוד הם קוראים לעצמם יהודים כדי לטעטע בנו במזרחיים , אבל אנחנו חכמים ואנחנו יודעים שהאשכנזים הם צאצאי הכוזרים

רולדההה

New member
האשכנזים, חביבי, ../images/Emo98.gif

הם מי שבנו את המדינה ביחד איתכם. הם חיו פה בדיוק כמוכם וכולנו היינו עם אחד בטרם הגלות. כששלחו את כל היהודים מארץ ישראל, חלקם הלכו לצפון אפריקה, חלקם לתימן, חלקם להונגריה, חלקם לעיראק, חלקם לצרפת וחלקם למרוקו. לאף עדה אין בעלות או בלעדיות על היהדות.

../images/Emo4.gif

שימעוניהו המצב שלך ממש קשה בקנתיים...אתה גזען..וחבל שאתה כזה שטוף מוח..אל תנסה לשטף לאחרים את המוח..והרבה חילונית שמים אותך בכיס הקטן..הגזענות שלך עלולה להביא לחורבן..

לדעתי זה לא ממש קשור..

אני תמנייה ודרך אגב אני מתה על שריף הוא זמר ענק..וכן אנחנו דומים לערבים...כל המדינה.. הסבים והסבתות שלי עלו מתימן והם היו בקשרי שכנות טובים עם הערבים שם ואהבו אותם.. גם כל הקטע הזה של מזרחיים ואשכנזים ממש דפוק אנחנו עם אחד... הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך על השנאה הזאת של ה"מזרחיים" כביכול (ואני יודעת עליה כי יש לי במושב הרבה ילדים ובני נוער) שזאת שנאה מטומטמת וילדים חושבים שאם הם ישנאו ערבים או אשכנזים וכל זה הם יהיו גברים גאוות העדה והדור..הם לא מבינים שזה בדיוק ההפך...אבל אז הם גדלים והם מבינים שהם היו סתם מפגרים ושכל השנאה הזאת היתה סתם פוזה...

בואי אני יגיד לך כמה עובדות

יש הבדל בין ערבי תימני ערבי עיראקי או ערבי מרוקאי לבין הערבים פה במדינה , הערבים שכאן במדינה אלו ערבים בלי עם בלי תרבות , הם היו נוודים כל החיים שלהם , לא הצליחו להתיישב במדינה מסודרת , אין להם השכלה לא יודעים קרוא וכתוב

למעלה