אירוח בפורום-תזונאית ילדים ותינוקות

../images/Emo41.gifאירוח בפורום-תזונאית ילדים ותינוקות../images/Emo41.gif

ביום ראשון בתאריך 23.11 תתארח בפורום שלנו עדי אפרתי תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת תינוקות וילדים . אתם מוזמנים לשאול שאלות ובמהלך יום ראשון עדי תענה על השאלות שלכם. אתם מוזמנים לשאול שאלות בנושא :
הרגליי אכילה נכונים
דיאטות
קשיי אכילה
תת ועודף משקל בילדים
וכל מה שמטריד אותכם בנושא האוכל אבקש את השאלות לשרשר בצורה מסודרת להודעה הזאת ולא בהודעות מפוזרות על גביי הפורום תודה מנהלת הפורום ק ר נ ו ש י

../images/Emo22.gif השאלות שלי

הבת שלי בת 3 ולא אוהבת לאכול בשר על כל צורותיו השונות (גם לא עוף ולא דגים), איך ומה אפשר לתת לה כדי שתקבל ברזל, וויטמין בי12 וכו'?
איך אפשר לעזור להם לעלות במשקל, מה כדאי ורצוי שיאכלו שיהיה בריא מזין וגם יעלה משקל? תודה
ותודה גם לקרנושי על האירוח

לא אוהבת בשר

הי ! בררנות אכילה הינה תופעה מוכרת צל ילדים - מקורות עיקריים לברזל ו B12 הינם בעיקר מהחי - בשר דגים וכמובן גם ביצים ( אותם היא אוכלת ?) מקורות נוספים ל B12 הם מוצרי חלב ( לדוגמא גבינה צהובה 9% שומן ) מקורות לברזל - קטניות (שעועית לבנה , עדשים , גרגרי חומוס, אפונה ירוקה ) וכן טחינה ( ומוצריה - חלבה , שומשום ) כרוב וברוקולי . כאשר אוכלים ברזל צמחי חשוב לתת יחד עם ויטמין c ( מיץ תפוזים / עגבניה/קיווי/תותים ). כאשר לא אוכלים מוצרי בשר חשוב להשלים גם מקורות לאבץ - שניתן לקבל ממוצרי קטניות ואגוזים שונים . באם העניין נמשך כבר פרק זמן ארוך בחייה , ממליצה לעשות בדיקות דם ע"מ לוודא שאין חסרים ( כאמור B12 אע"פ שיהיה נדיר לראות חסר בגילה , וכן ברזל ) במצב של חסרים אני ממליצה על מתן תוסף תזונה . ע"מ לעלות במשקל יש לוודא שמעבר לרמה קלורית טובה ישנה גם כמות חלבון טובה ( בשר ביצים דגים מוצרי חלב קטניות ) וכן כמות שומן מספקת ( לדוגמא שמן זית/קנולה/ אבוקדו/ אגוזים/ שקדיה/טחינה ) בהצלחה, עדי

יופי בדיוק שניה לפני החורף

יש לי כמה שאלות יש לי 3 ילדים 2 אוכלים אחת יונקת שאלה ראשונה:
עכשיו בחורף ובכלל מוצרי חלב גורם לכיח. האם יש בעיה בצריכת כמות רבה של מוצרי חלב?
בהמשך לשאלה קודמת , מוצרי סויה, עד כמה הם טובים \ מזיקים לילדים בצריכה רבה
קפיצות גדילה בתינוקות , כבר הפנמתי, הבת הגדולה שלי בת 6 ויש ימים שאם יכלה, היתה יושבת בתוך המקרר האם זה קורה גם בגיל מתבגר? ועוד ימשיך ויקרה? (זה פשוט מטמטם אותי ואני לא יודעת אם זה שיעמום או צורך אז אני מתרגזת עליה)
משהו טעים ... מכירה? חטיפים למיניהם גם הבריאות מכילים דברים שלא כל כך טוב לצרוך בטח ובטח לא לילדים מהו חטיף בריא לדעתך? זהו בינתים אם אני אזכר בעוד משו אני אחזור

שתי בנותיי הגדולות לא אוהבות ירקות

מצידם שאני יכין כל אוכל העיקר שיהיה בו תפוח אדמה היום אני מנסה את כל המאכלים שהיו אוכלות בטיגון אני מכניסה לתנור לבת הגדולה שלי יש נטייה להשמנה מאיזה מאכלים היא צריכה להזהר? הבת השניה שלי בת 6 יכולה לחיות מפרוסה עם גבינה כל היום מה עושים כדי להרגיל אותם לאוכל בריא והאם כבר מגיל קטן של שנה ילד יודע מה הוא אוהב ולא אוהב או שזה ענין של הרגל?

תזוה בחורף ( ובכלל...)

מורצי חלב - מחקריים מדעיים לא יוכיחו כי גורמים לכיח , אולם הורים רבים מדווחים כי הם רואים השפעה . בכל אופן אין בעיה בצריכת מוצרי חלב - אולם בבית תצטרכו אתם להחליט האם אתם רואים השפעה או לא . אגב נסו אולי לעבור למוצרים מופחתי לקטוז כמו קוטג גבינה צהובה ( אפשר 9 % שומן או רגילה ) חלב דל לקטוז, יוגורטים וכל מוצר שכתוב עליו bio. מוצרי סויה - גם עליהם הדעות חלוקות - אני לא ממליצה להלעיט בהם - ז"א אפשר לצרוך - כ 3-4 מנות בשבוע ( מנה שווה למעדן / מנת טופו /יחידה של שניצל צמחי/ כוס חלב סויה ) קפיצות גדילה - בודאי לא שוות את העצבים שלך - ובוודאי לא משרתות את המטרה שלך 00 שתאכל יותר מסודר ) מציעה לך לנסות להבין איתה ביחד מה היא מרגישה באותו רגע - מה הייתה רוצה לאכול או לחילופין מה הייתה רוצה לעשות ( כמו שאת מבינה לא בטוח שהיא רוצה לאכול ) . ככל שתיצרו מודל יותר מסודר ופחות מנשנש בבית גם היא תספוג את זה . אכילה מוגברת פחות צפויה בגילה ויותר בינקותצ ואח"כ בגיל ההתבגרות . האם אתם עושים ספורט בבית ? מומלץ ביותר ... כך תצטרכו פחות להתעסק בהגבלת האוכל... חטיפים בריאים קצת קשה ובכל זאת ... ביגלה שלווה פופקורן ביתי בריאים יותר מחטיפים אחרים , עוגות או עוגיות שאנו מכינים בבית - על בסיס קמח מלא ( או חצי חצי ) כמות סוכר לא גבוה ומעט שמן ( ולא מרגרינה או חמאה ) יכולים להוות פתרון . גם גלידה בעיני היא הרע במיעוטו ... שבוע טוב, עדי

שלום, אפשר לקבל דוגמא לתפריט מאוזן לילדה בת

10? הבת שלי מתמקדת במספר מוגבל של מזונות ואני חוששת מאוד שזה יפגע בהתפתחות תקינה . אשמח לקבל דוגמא לתפריט מאוזן ומגוון. תודה שרון

תפריט לילדה בת 10

הי , אני איני מאמינה בתפריטים מובנים לא לידלים וגם לא לנו המבוגרים.... לרוב זה משמעם ומגביל ... אעזור לך להבין מה כן חשוב לדעת - חשוב שתצרוך מכל קבוצות המזון ( גם אם בכל קבוצה מגוון מצומם של מזונות ) מוצרי חלבון - בשר בקר/ הודו/ עוף/ דגים ( כולל טונה ) /מוצרי חלב / ביצים / קטניות מוצרי פירות ו /או ירקות - מספיק לנסות לגוון את הצבעים ואין הכרח שתצרוך מגוון רחב . פחמימות ( ואני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים ) מוצרי חיטה /בטטה /תפוח אדמה /תירס /אורז ושומנים איכותיים - שמן זית / קנולה /אגוזים /אבוקדו /טחינה /ממרח שקדיה /זיתים באם את מרגישה שיש חסר משמעותי באחד המרכיבים , אני ממליצה על בדיקות דם ויעוץ אישי עם דיאטנית , בהצלחה , ואגב .. הרבה ילדים הינם בררנים אך אם אנו דואגים לא לתת לזה יותר מידי במה ועניין הם נפתחים לאט לאט... בהצלחה עדי

shian

New member
ייעוץ בענייני סידן

הבת שלי בת שלוש, כחלק מטיפול אלטרנטיבי הורדנו את מוצרי החלב לגמרי. חלב פרה למעשה אף פעם לא שתתה (ינקה עד גיל שנתיים) אבל הורדנו מעדנים וגבינות. אנחנו משתדלים לתת לה טחינה משומשום מלא וברוקולי אבל צריכה רעיונות נוספים למזונות עתירי סידן. אני אשמח גם לקבל תשובה מוסמכת לגבי הטענה שספיגת הסידן של מוצרי חלב פרה אפסית בגלל תכולת הזרחן בהם.

סידן

סידן ממוצרי החלב הינו המקור הזמין והעשיר ביותר , וכן נספג אע"פ שמכיל זרחן. מקורות נוספים - סרדינים ( אפשר לנסות לעשות ממרח אולי תאהב) חלבה , סויה האם שותה תחליף חלב כלשהו ? האם אתם רואים שיפור לאור הפסקת מוצרי החלב? באם אתם מתכוונים להתנהל כך לאורך זמן שווה להתיעץ לגבי מתן תוסף סידן, בהצלחה עדי

hen30

New member
השאלות שלי:

יש יל 2 בנות בנות 10 ו 7 זו בת ה 10 יותר מודעת לגוף שלה ומשתדלת לאכול אוכל בריא עד כמה שניתן הכולל בתוכו סלט ירקות, ביצים, בשרים ופחממות. ואילו הקטנה בת ה 7 אוכלת מכל הבא ליד ולא משנה מה הוא וזה אומר שהיא כל הזמן אוכלת בלי הפסקה וזה מוציא אותי מדעתי, היא מסיימת לדוגמא ארוחת צהרים מלאה ומשביעה ואחרי 10 דקות הולכת למקרר ולוקחת עוד משהו אם זה תמרים שיש, אם זה אגוזים אם זה צימוקים, במבה לא יודעת כל הזמן הפה שלה חייב להיות בפעולה מה עושים איתה???? מה אומרים לה???? אני פשוט וצאת מדעתי והיא גם שמנמונת מאוד ולא רוצה שתגיע למצב שיצחקו עליה. תודה חן!!!

עודף משקל והרגלי אכילה

הי , אני מבינה שהנושא מטריד ( ומבינה למה ) ובכל זאת - נסי להעיר כמה שפחות בודאי במה שקשור למראה או משקל , נסי לדבר יותר במונחי בריאות . נסו לברר בבית מה התפקיד של הנשנוש הבלתי פוסק ? שעמעום ? מתח ? הוצאת תסכול ? ברגע שתבינו מה תפקידו אני בטוחה שתצליחו לנטרל אותו ע"י פתרון הבעיה שכרגע נפתרת באכילה . עודדו לפעיתות גופנית כמה שיותר והוו דוגמא .... ( אל תנשנשו בעצמכם
) העניין בודאי לא שווה את התסכול שלך - שבודאי מועבר אליה בצורה כזו או אחרצ ועלול לששבות אותן במעגל קסמים שיהיה קשה לצאת ממנו... בהצלחה עדי

gnifr

New member
בני בן 7וחצי בררן באוכל השנה

מילדות הוא אהב לאכול הכל כעת השנה לא מתלהב לאכול פה ושם למה? הכל בסדר אצלו ורק שכבר לא אוהב את הטעם של עוף.... אני לא מכריחה אותו אבל אוכל בקר ודגים תודה על מענה דנה

בררנות אכילה

הי , בררנות היא תהליך שמתרחש אצל ילדים רבים - לעיתים קשורה להעדפות טעמים שמשתנות ( כמו אצלנו לעיתים ) לעיתים ככוח להבעת עצמאות ודעה ולעיתים ללא סיבה ברורה . היות ואוכל מקורות טובים אחרים לחלבון לא הייתי מוטרדת - ממשיכה להגיש ליתר המשפחה את המאכלים עד שיחזור לאכול אותם , בכל אופן לא נשמע חריג לגילו , בהצלחה עדי

שיר של 2

New member
השאלות שלי ....

הבן שלי בן 8 חודשים ורגיש לחלב הוא עדיין יונק וניזון מאוכל מוצק הכולל ירקות פירות בשר ומעט מאוד קטניות אבל מתקשה לעבור משתי ארוחות הפירות והצהריים לארוחת ביניים אחה"צ או ארוחת ערב כיוון שלא בדיוק יודעת מה להציע לו שאינו חלבי. אשמח לרעיונות ובכלל האם מותר בגילו לתת מוצרי טופו, דגים כמו טונה או מעדני סויה?
הבן הבכור שלי הוא בן 9. הוא בררן לא קטן באוכל ואוהב רק שניצלים, פירה ואורז לבן נקי וכמובן חטיפים ומתוקים שכמעט ולא נכנסים אלינו הביתה. יש ימים שאני לחוצה שהוא לא אוכל כלל ופתאום כאילו נפתח לו איזה פקק והוא אוכל בשביל כולנו
לפי BMI נאמר לי שהוא על עקומה 5 (בגובה הוא עקומה 95+) אני מודאגת כיוון שנראה לי שהרגלי האכילנ שלו נוראיים ומצד שני איך אפשר להעשיר לו את האוכל (אם אכין משהו אחר הוא פשוט בקושי טועם וטען שזה חריף/ מגעיל וכו')?
והבת שלי בת 6 והיא בעודף משקל ואנחנו בטיפול אצל דיאטנית (היא ההפך המדויק של בני הבכור) אבל רוצה קצת את דעתך מה המינון הנכון שצריך לדבר עליו בבית ואיתה מבחינת הרגלי אכילה, מראה וחשיבות ארוחות נכונות מדודות. הבעיה היא שבגילה אין ממש את המודעות וההבנה לעומק ולמרות שהיא שומרת יפה ושואלת אם מותר לה עוד ויודעת לקחת מלפפון סתם כשמשעמם... לפעמים יש לי הרגשה שהבית מסתובב סביב נושא האוכל יותר מידי המון תודה

שיר של 3

הי שיר , - בגיל 8 חודשים יתכן ומסתפק ב 2 ארוחות במידה ואת מרגישה שלא ( רעב יותר , מתעורר יותר פעמים בלילה ) את יכולה להכין לו ארוחת ירקות או פירות נוספת ( לגוון את הסוגים של הפרי/ ירק בין הארוחות ) יכולה לנסות פיסות קטנות של לחם עם ממרח שקדיה או אבוקדו . סויה אפשרי - אך לא מומלץ בכמויות גדולות . טונה - בגיל שנה ( כמו גם חלב ניגר דבש וחלבון ביצה ) בגיל 9 חודשים את יכולה לנסות חלמון ( צהוב ) ביצה מבושל - מעוך לדוגמא עם עגבניה או אבוקדו . אגב , גם אם היה וכל מוצרי חלב לא היה מומלץ לפני גיל 9 חודשים . - בררנות אכילה , בעיה ... אך בעיה מוכרת . פרט לנסיונות להציע לו את לא יכולה לעשות הרבה . סימכי עליו שיודע לאזן עצמו . אחוזון BMI 5 הוא בסדר גמור בפרט שאת מציינת שהוא מאוד גבוה . באם הורא בררן כבר הרבה זמן התיעצי לדבי התפריט שלו - אולי כדאי לעשות בדיקות דם לבדיקת חסרים או לתת מולטי ויטמין . נסי לראות אם יסכים לאכול עוגות עם פרי - למשל עוגת בננות או גזר או תפוחים ( אולי לכין כמאפינס , או לביבות למשל שלתוכן לגרד פרט לתפ"א גם קישוא וכו ...) אולי יאהב שייק של פירות ולגבי הבת השלישית אתחיל מהסוף ... ללא ספק אתם עסוקים בעניני אוכל - וכל ילד מיצר עבורכם התעסקות מכיוון שונה . מעבר למונחים של בריאות וגדילה אין שום מקום לדבר כרגע על משקל ומראה שכן עלול להכניס תסביכים מיותרים ולא לשרת את המטרה . דאגו לשלב המון ספורט והרבה דוגמא אישית ( אגב מעניין יהיה לשמוע על הרגלי האכילה / בררנות שלכם ההורים ... שכן נשמע שאכן הילדים מגוונים בהתנהגויות האכילה שלהם ..) בהצלחה , עדי

שיר של 2

New member
מאוד מודה לך על התשובות

עזרת לי ונתת לי כיוון בכל אחד ואחד מהם. ומסכימה שהבעיתיות מקורה בנו ההורים...אבל תמיד אנחנו מקווים לתקן את הטעיוית שלנו אצל הילדים המון המון תודה

ילד עם הפרעות אכילה../images/Emo5.gif

הבן שלי בן 9 וחצי בתפריט שלו: שניצל(הכי אוהב!!) צ'יפס נקניקיות מלאווח,טוסט
לפעמים קוסקוס פרוסה עם פסטרמה וקצת מיונז ביצי עין
פיצה
פרוסה עם ממרח נוטלה בלבד
(גם זה כבר התחיל להמאס עליו..
) כמובן חטיפים למינהם(תפוצ'יפס,ביסלי,אפרופו במבה צ'יטוס
) וזהווווווווווווווווווווווו!!!!!!!!!
לא מתקרב לירקות ופרות ,לא לדגים לא מוכן לאכול שום דבר שהוא לא רגיל אליו! כל ההסברים לא עוזרים ואפילו טבלה שעשיתי איתו עם פרס על טעימות של דברים חדשים לא הצליחה
כל פרי או ירק שטעם ממנו טיפה ישר עשה לו בחילה ופעמיים הוא אפילו הקיא
מה עוד אפשר לעשות???איך להתחיל לגרום לו לאכול אוכל בריא
כשהיה תינוק אכל כמעט הכל כולל מרקים טחונים ואפילו קציצות אבל היום אני ממש חסרת אונים (לעומתו אחותו התאומה אוכלת יפה
ומאדדדד אוהבת סלט ודגים
) מה עושים?אולי את תוכלי לתת לי כיוון שלא חשבתי עליו ולעזור
תודה רבה מראש

למעלה