אירוח בפורום-תזונאית ילדים ותינוקות

בררן בן 9

הי , כמו שקראת ( אם קראת ..) בשרשור , בררנות אכילה הינה תופעה די נפוצה , מה ניתן לעשות ? להניח לילדים הבררנים - לא להתעסק בכך יותר מידי , להמשיך להציע תפריט מגוון בבית לנסות לשלב אותם בחווית ההכנה לנסות להבין אם יש טמפרטורה או מרקם שמעדף עליהם לנסות לשלב פירות וירקות בתוך מאכלים שאוכלים ( למשל פיצה עם רוטב עגבניות ביתי - טחון שמכיל בבישול גם גזר או /ו קישוא ) לנסות עוגות רי לשלב רסק תפוחים כחלק מבלילה של עוגה לנסות ריבה ביתית ( לפחות נקבל סיבים...וחשיפה לטעם נוסף ) להכין חטיף תפוחי עץ - פרוסים דק דק ואפויים בתנור בחום של 120 מעלות כשעה . לנסות לגוון את הציפס לציפס בטטה מידי פעם להוסיף זיתים לתפריט לנסות לפורר אגוזים לקמח ולשלבם בתפריט ( או שיאכל כמו שהם אם מוכן ) להציע פירות יבשים להתיעץ עם רוא המשפחה לגבי בדיקות דם ( לברזל למשל ) ומתן מולטי ויטמין לשיקול הרופא ובעיקר..... לחכות בהמון סבלנות ... בסוף זה עובר אגב , מוצרי חלב הוא אוכל? בהצלחה עדי

מישמיש28

New member
ילדה בת שנה- סרבנית אוכל

כשאני כותבת סרבנית אוכל אני מתכוונת לאוכל בכלל ולא רק מרוסקים, מוצקים וכו'. הילדה מסרבת להכניס לפה כפית עם אוכל (כפית ריקה דווקא נכנסת יופי). ניסינו שיטות שונות ומשונות אבל זה לא עובד (עם כוס, על גבי ביסקוויט שלפעמים בלי כלום כן נכנס לפה, עם האצבע שלנו) בקיצור כלום, נאדה!!! בנוסף, גם את הבקבוקים היא לא ממש אוכלת (יכולה לסיים ארוחה - אחת מארבע שהיא אוכלת ביום, אחרי 60CC). פנינו לדיאטנית והאוכל הוחלף לנוטרן ג'וניור אבל אין שום שיפור בכמויות האוכל ויש ימים שהם אפילו גרועים מתמיד (למשל אתמול הסתכם ב-420CC). הילדה נולדה בשבוע 35 במשקל 1.5 ק"ג אחת מתאומות ושוקלת 6.600 ק"ג. דרך אגב היא עדיין לא יושבת. מה עוד אפשר לעשות?????????? אנחנו ממש על סף יאוש תודה רבה מראש

הי מישמיש

ממליצה לכם בחום לפנות למרפאת אכילה , ישנן מרפאות שונות בארץ ( בבתי האכילה ) המרפאה היא רב צוותית ועל כן בוחנת את הקושי באכילה מאספקטים שונים ( מוטורי , תזונתי , רפואי , התנהגותי ) הרבה הצלחה ... עדי

buba300

New member
בעיות של אוכל

שלום עדי אפרתי רומי בת 2.8 ומעולם לא הסכימה לטעום ביצה. התחלנו עם הביצה בגיל 10 חודשים והיא גם היתה מוציאה את הביצה מהפה. עד היום, גם בגן, בארוחות בוקר, היא נגעלת מהמרקם. אציין שלא אוכלת גבינות (עד היום היא אוכלת סימילק כי לא אוכלת אכילה נכונה). כשהיתה קטנה יותר, נתתי לה גמדים וגבינת סקי. עכשיו משגדלה, לא מוכנה להכניס גבינות לפה שלה. המרקם העדין לא עושה לה טוב (שלא נדבר על טחינה, חומוס וכל מרקם שכזה). מבחינתה, כל יום לאכול פסטה לבנה שהורתחה במים עם מלח ושמן, קוסקוס. היא גם לא אוכלת ירקות מבושלים. אם היא תאכל אורז, אין סיכוי שיהיה בו בטטה, גזר, אפונה, קישוא. האורז צריך להיות נקי נקי. היא תמיד היתה אוכלת אורז עם ירקות אבל מאז ש"עיניה נפקחו והיא גדלה" הפסיקה. אורז - אסור שיהיה בו מרק. אם תאכל עוף , זה רק כשהוא בצלחת אחרת ואני חותכת לה חתיכות ומשחקת איתה ב"רכבת". היא תטעם מעט ותזרוק. גם נקניקיות הפסיקה לאכול. תפוז היא אוכלת, קלמנטינות לא. בננות כן. מה עושים???????? HELP כל יום אני חושבת מחדש מה לתת לה לאכול. גם כשאני מכינה לה טוסט, היא מנסה להוציא את הגבינ"צ על מנת שתאכל את הפיתה לבד בלי כלום.

הי אמא של רומי

אני חושבת שזו הפעם החמישית או השישית שאני עונה לגבי בררנות בשרשור הנוכחי ....( מדהים כמה התופעה מתפשטת ) בכל אופן - ביצים נסי דרך - פנקייק או לחם מטוגן או פשטידות מוצרי חלב - נסי לביבות גבינה , עוגת גבינה , מתכונים שיש בהם חלב - כמו מאפינס או פנקיק או כל מתכון אחר שאת יכולה לחשוב מרפטואר המתכונים הביתי , האם יש לה קשיים תחושתיים ב תחומים נוספים - כמו לבוש , חול , דשא מים ? כמה בקבוקים היא שותה ביום ? אמשיך לענות לאחר תשובותייך ... עדי

buba300

New member
אז ככה -

אין סיכוי שרומי תאכל לחם מטוגן או פשטידה. זה לא בתחום. ממש לא. המרקם הרך לא עושה לה טוב. כמובן, לא תאכל פנקייק (וניסיתי מס' פעמים כל מה שהצעת). בלבוש - היא ממש קשה. בוחרת את הבגדים. לפעמים זה מגיע לידי ריב. כי כשקר היא רוצה רק חצאית של קיץ ואז אין לי ברירה אני שמה לה גרביונים. חול דשא ומים היא לא בעייתית. נהפוך הוא. אוהבת מקלחות ולשחק בחול. לגבי סימילק - היא שותה בבוקר ובערב לפני שינה. אני נותנת לה סימילק כי היא לא מוכנה לטעום חלב. לא אוהבת ובסימילק יש ויטמינים שבטח חסרים לה. מים היא שותה בקבוק אחד. היא מאוד בררנית באוכל. בבוקר אוכלת אחרי הסימילק עוגיות. שלא נדבר שלעולם לא אכלה בגן ארוחת בוקר. רק קורנפלקס. היא אוכלת בגן רק צהריים וכמובן בקושי. אז אחרי הגן אני חייבת לתת לה אוכל. פסטה לבנה/קוסקוס/אורז. פרגית, וסטייקים לא בא בחשבון. פיצות - היא ממש אהבה. בזמן האחרון לא מוכנה לאכול רק את המרקם העליון של הגבינה וכל הפיצה מושלכת לפח (טוב, נמאס לי להיות הפח אשפה, את יודעת). מה את מציעה? ממש מודה לתשובתיך.

buba300

New member
אגב, ניסיתי גם שוקו היא לא רוצה

אני קונה סוגי מעדנים בטעמים שונים: מרקם נקי, וניל, שוקו, תות. היא לא מעיזה לטעום והיא רואה שאני אוכלת ולא רוצה כשאני מציעה. עוגיות אני נותנת לה בזמן האחרון כי היא נשארת רעבה עד הצהריים או אוכלת לפעמים לחם יבש בגן בלי כלום. גם נדיר שהיא תבקש אוכל, רק אם אני מציעה ו/או באה עם צלחת. כל סוגי הביצים ניסיתי והיא לא רוצה. מה שכן היא תאכל ביסלי ותפוצ'יפס ובמבה

דמבית

New member
תזונה של בת שנה

הבת שלי כמעט בת שנה ואני כל הזמן מתלבטת האם התזונה שלה נכונה. האם בגיל הזה אפשר לעשות משהו כדי להקנות לה הרגלי תזונה נכונים? ובפרט: - האם זה בסדר לתת לחם כמעט בכל ארוחה (היא מאוד אוהבת). אם כן - איזה סוג של לחם עדיף? - אחוזי שומן של מוצרים חלב - מה עדיף לתת? אילו מוצרי חלב כדאי לתת יותר ואילו פחות? - ארוחת צהרים - האם כדאי שתהיה מורכבת גם ממרק וגם ממנה עיקרית? כרגע היא אוכלת בעיקר מנה בשרית עם תוספת כלשהי. - ירקות - רק עכשיו יוצאות לה שיניים ולכן לא יכולנו לתת לה שום דבר חוץ מעגבניה מגוררת. איך מרגילים בגיל הזה לאכול ירקות טריים? - אוכל מטוגן - להימנע או אפשר לתת? (במיוחד לביבות למיניהן וכו')

הי דמבית - תזונה בגיל שנה

הרגלי אכילה מוקנים כמעט מגיל 0 - כאשר אנחנו לומדים להקשיב לאותות הרעב והשובע של התינוק וכך עוזרים לו להקשיב לעצמו , הרגלי אכילה בגיל שנה הם כבר בהחלט הרגלים שיש לעצב לטפח או להכחיד בהתאם לצורך וההרגל .. לחם - בהחלט יכול להיות מרכיב פעיל - אך לא הייתי מציעה גם לחם וגם פחמימה נוספת , ז"א בצהריים ממש אין צורך בלחם . מרק - עלול למלא אותה מאוד ולכן יכול לעיתים להיות מרק שהוא ארוחה ולא בנוסף - למשל מרק ירקות שי בו גם תפ"א ועוף הוא ארוחה שלמה ( או פסטה או קינואה או קטניות ..) ירקות - החניכיים של תינוקות מאוד חדות והם יכולים לגרוס עוד לפני יציאת יניים , בכל אופן את יכולה לחתוך קוהיות קטנטנות ולערבב במוצר חלב , או להתציע לה אותן כסלט קצוץ ( בהשגחה כמובן..) אוכל מטוגן - כהרגל ( ואמרנו שכבר מתחילים איתם עכשיו ...) לא כדאי לטגן הרבה אע"פ שלתינוקות אין מגבלה בצריכת שומנים . שימי לב כי השמן לא נשרף או מלוכלך מידי ובהחלט אפשר לשלב מידי פעם . אגב לביבות אפשר להכין על מחבת טפלון עם מעט שמן , בהצלחה עדי

ר ו ג ל ך

New member
בת חמש שאף פעם לא רעבה

שלום רב ביתי בת החמש אף פעם לא רעבה. שוקלת 15 קילו ושומרת "באדיקות" על הפיגורה,( וודאנו עם רופא הילדים שקצב הגדליה תקין משקל וגובה). יכולה יום שלם לא להכניס דבר לפה וזה כלל לא יזיז לה, הבעיה העיקרית שלנו זה שצריך תמיד לדחוק בה כדי לאכול...היא מסוגלת לשבת ליד השולחן ופתאום להיזכר שהיא צריכה לשירותים, לספר סיפור או הלהתחיל לשיר....ניראה שהיא עושה הכל בכדי למשוך זמן וזה לא משנה מה יהיה בצלחת....לעיתים רחוקות יכולה לעבור ארוחה בלי שנצטרך להעיר לה "נו קדימה תמשיכי לאכול.." היום שלה מורכב כך: בוקר - אקטימל בוקר בגן - כריך עם חומוס (לא מוכנה לטעום שום ממרח אחר חוץ מזה) צהריים - מנה בשרית+פחמימה אחר"צ - נשנוש שתמיד מתקבל בשמחה ערב - חביתה +מעדן. גם ירקות פירות היא לא מוכנה לטעום, לעיתם רחוקות זה יהיה תפוח ובערב עם החביתה זיתים. שאלותי הם בעצם ככה: כיצד לנהוג בה עם ארוחות הצהריים, לא לאמר דבר ולנסות לראות מה יהיה? כבר קרו מקרים שפשוט לקחתי את הצלחת והיא מחתה שהיא רוצה לאכול ושוב חזרנו לחלומות בהקיץ..... האם יש תוסף מזון שאת ממליצה לי עליו בכדי להחזיר חוסרים אולי שיש בגוף בעקבות אי אכילה של כל אבות המזון? בעבר הייתי נותנת לה ויטמין קיד של סולגר....

הי רוגלך

הי - עוד בררנית ...( כולם בשרשור היו כאלו...) פרט לפירות וירקות ביתך אוכלת את כל אבות המזון , בהחלט לא הייתי מתעסקת כל הארוה בכמה זמן היא אוכלת ובאיזה קצב - ויתכן שהורדת תשומת הלב מצידכם תהיה היעילה ביותר , מה אתם מציעים כנשנוש ? אפשר להכין לביבות עם רסק תפוחי עץ או לביבות גבינה או חטיף תפוחי עץ אפוי . את יכולה לנסות להעשיר בעוד מוצר חלב ע"י הוספת חלב / קוטג / גבינה צהובה לחביתה ירקות ופירות - נסי לראות אם מסכימה לאכול רוטב עגבניות ואז אפשר להעשירו בגזר קישוא ולטחון הכל למרקם חלק . פירות - הציעי לה את התפוח בצבעים שונים , הכינו שיפודי פירות , הכינו צלחת מחייכת מפירות . אני מאמינה שברזל לא חחסר לה ( אוכלת בשר , ביצים ) אבל אם היא נראית לך חולמנית או עייפה באופן כללי - אפשר לבקש מהרופא לבדוק , אם תראי שאין מגמת שיור בפירות וירקות , עדכני את הרופא ותני מולטי ויטמין , לאט לאט... בהצלחה, עדי

Hippogriff

New member
בן שנה ו8

הילד שלי בן שנה ו8 ועולה כל הזמן באחוזונים של המשקל הוא אף פעם לא היה יציב על האחוזון של המשקל (בניגוד לגובה למשל)- בחודשיים הראשונים לחייו עלה באחוזונים, אח"כ ירד מאחוזון 75 ועד ל15 בגיל 8 חודשים ומגיל 8 חודשים ועד עכשיו הוא עולה בהתמדה והגיע מעל לאחוזון הכי גבוה. (שקל 14.8 ק"ג בגיל שנה ו7) הוא אוכל מגוון והרבה פירות וירקות, לא כמויות גדולות מאוד אוכל בריא ולא מקבל ממתקים וחטיפים בכלל , למעט בקבלת שבת של הגן (פעם בשבוע) ויונק 4 פעמים ביום. בטיפת חלב הפנו אותנו ל התייעצות ותזונאית ילדים שהלכנו אליה טענה שזה בגלל ההנקה ושצריך להוריד לו הנקות וגם לתת לו בארוחה קודם רק ירקות אח"כ להוסיף חלבונים ורק בסוף להציע לו פחממות. האם זה הגיוני? אני יודעת שילד צריך את כל אבות המזון וגם להאשים את ההנקה זה נראה לי פתרון קל ופופוליסטי שלא בודק לעומק את הדברים. אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה

Hippogriff

New member
ועוד שאלה קטנה

בגן הוא אוכל ב12 ואח"כ הוא יונק בסביבות 2 והולך לישון. אחה"צ כשהוא קם הוא רוצה לשחק ולא תמיד הוא רוצה לאכול משהו אבל אז או שהוא נזכר ב6 שהוא רעב ומבקש אוכל ואז יש לנו בעיה עם ארוחת ערב (שהוא בד"כ אוכל ב7, 7 וחצי) או שהוא לא אוכל ב6 ומגיע מורעב לארוחת ערב ומתנפל עליה. האם להציע לו אוכל מיוזמתי אחה"צ או לחכות שהוא יבקש? בעקרון הוא בד"כ אוכל כשמציעים לו אוכל, אז אני מנסה לחכות שהוא יבקש, כדי שיאכל רק כשהוא רעב.

בן שנה ושמונה

הי, בעקרון בגילו לא הינו אומרים להגביל או לעשות מניפולציות דיאטיות , אך באם שצי נשות מקצוע( דיאטנית וטיפת חלב) התערבו וראו צורך לשינוי אולי יש מקום לכך , בכל אופן בעקרון עדיף תמיד שילד יביע רעב מאשר שנציע לו - כך אנו מלמדים אותו לסמוך על עצמו ועל צרכיו האמיתיים , הנקה - אין לי כל התנגדות לכך אך אינני בטוחה שזקוק(תזונתית) ל 4 הנקות ביום , הווא בהחלט צריך את כל אבות המזון ועל כן הייתי מציעה כמויות הגיוניות לגילו ואם מבקש תוספת מעדיפה את הירקות והחלבון ובסוף פחמימות , בכל אופן אחרי שקראתי את שאלתך בהודעה השיניה אני שבה ומדגישה כי חשוב שתחכו לסימנים שלו , סביר שאז האכילה תהיה מווסתת ונאמנה יותר לצרכים שלו, בהצלחה עדי

גולדיש10

New member
על אילו מעדני ילדים את ממליצה?

אצלי הם לא אוכלים גבינות רכות או קשות והחלב היחידי שהם מוכנים לשתות זה שוקו. האם זה בסדר או שעליי להתעקש איתם על מעדני חלב אחרים?

קטנצ'יק בן 3.5

מבקש לגן כל יום קרונפלקס וחלב כבר במשך חודש שלפ לפני כן היה אוכל כריך עם פסטרמה וחומוס גם כל יום בבית יש לו גם מאכלים קבועים אבל יותר קל לי לגוון כי הוא אוהב מבושל איך משכנעים אותו לקחת משהו אחר לגן או שבכלל לא צריך ואפשר להמשיך עם קרונפלקס וחלב ?

מעדנים

ממליצה את אלו הלבנים ( בלי צבעי מאכל ויותר מידי תוספות ) יווגרטים או יוגורטים מעודנים או גמדים דניאלה וכו, בכל אופן לא נראה לי הכרחי להתעקש בתחום הזה היות וסיכויי ההצלחה לא גבוהים... המשיכי להציע אולי עם הזמן יסכימו גבינות למיניהן ( אולי צהובה ?) נסי להכין לביבות גבינה ( יוצא כמו פנקיק - 2 כפות גבינה 1 ביצה 2 כפות קמח תופח 1 סוכר וניל) בהצלחה עדי

יעלייה

New member
ילדים צמחונים

שלום רב, בימים אלה אנחנו מתכננים לעבור לתזונה צמחונית בלבד בבית ויש כמה נושאים שמדאיגים אותי בעניין הילדים, בן 5 ובן שנה. בן השנה אוכל במשך השבוע במשפחתון אוכל בשרי וכן מקבל תוספת ברזל לפי המלצות משרד הבריאות לגילו. בן ה-5 די בררן באוכל והתפריט הצמחוני שלו מוגבל למדי (עד עתה קיבל בבית גם אוכל שאינו צמחוני) - אוכל קציצות עדשים, גבינות קשות, לביבות גבינה, פלאפל, כמובן פיצה ונקניקיות טבעול.זהו. למשל, אם הארוחה שלנו מורכבת מאורז, תבשיל עדשים, סלט ירקות קצוץ ויוגרט לבן - הוא יאכל רק את הסלט. אני חוששת מזה שהתפריט שלו לא מגוון מספיק וכן שהוא מוגבל לדברים שאינם בריאים במיוחד (קציצות ולביבות מטוגנות, חומרי טעם וריח ב"טבעול" וכו') אחרי ההקדמה הארוכה הזו שתי שאלות:
האם יש לך הצעות למזונות צמחוניים הידידותיים לילדים?
האם בן השנה צריך לקבל תוספת ברזל על אף שהוא אוכל עוף/בקר/הודו 5 פעמים בשבוע וספירת הדם כרגע תקינה? תודה רבה

יעלייה

אתחיל בכך שאע"פ שאני עצמי צמחונית , אני כלל אינני דוגלת בצמחונות לילדים ועל כן קצת קשה לי לענות על השאלה , בפרט שמדובר בילד מעט בררן שכעת תצמצמו יותר את חופש האכילה שלו , ברזל - בעקרון אם הספירה של גיל שנה תקינה אין צורך להמשיך במתן ברזל , בהצלחה עדי

ruthi26

New member
שלום לך עדי

2 הילדים הקטנים יותר שלי, אחד בכתה א' והשני בכתה ז'. הקטן רזה מאוד שוקל 21.5 והגובה שלו 1.29 ס"מ שזה גבוה מאוד,ארוך כמו שרוך... הוא אוכל פחות או יותר, אבל לא אוהב ירקות ופירות... אני מנסה לגוון לו את הכריכים, ניסיתי לשכנע אותו לשים ירקות, לשלוח פירות... אבל הוא לא מוכן לשמוע על כך... הוא מחזיר את הפירות והירקות כמושהם.. הוא גם לא אוהב קיטניות... כמו עדשים, שעועית ועוד ....מה לעשות... השני שמנמן קצת... 39 ק"ג ממוצע מאוד בגובה.. בשנים האחרונות.. הוא שונא את כל התוספות שקיימות, ואוהב לאכול כל מה שקשור לעוף ובשר, קאניבל רציני... וגם לא אוהב ירקות מבושלים, פירות אוהב תפוחי עץ ואולי קלמנטינות, אבל בלי גרעינים... בקיץ יותר טוב מהקטן... אוהב הרבה יותר פירות, מה לעשות אי אפשר לאכול רק בשר ועוף בלי תוספות בכלל... הוא מוכן לאכול עגבניה על כריך עם קוטג'.. או גבינה צהובה... שניהם לא אוהבים דברי חלב, הם מוכנים לאכול רק קוטג' וגבינה צהובה. ניסיתי להכין מרק עם עדשים שהיה טעים מאוד, מרק פטריות, מרקים מסוגים שונים... אבל כלום... ירקות הכנסתי בפנים חבילת קבב מעוף... הם אכלו יותר את הקבב מאשר הירקות... וסליחה, אבל היה מגעיל לראות אותם אוכלים, הגועל שהיה להם... ממש עצוב.. בבוקר אני לא מוותרת כולם אוכלים קורנפלקס לפני שהולכים לביה"ס, וזו שיגרה אצלי בבית, הבעיה שהם רוצים את זה עם שוקו, שניסיתי להוריד, ולא הולך... ניסיתי לקנות ממרח חרובים במקום ממרח שוקולד, גם זה לא הלך... וממרח שוקולד אנחנו קונים פעם בכמה חודשים.. משתדלת לא להכניס הביתה שטויות.... רותי

למעלה