עדי אפרתי תזונאית
New member
בררן בן 9
הי , כמו שקראת ( אם קראת ..) בשרשור , בררנות אכילה הינה תופעה די נפוצה , מה ניתן לעשות ? להניח לילדים הבררנים - לא להתעסק בכך יותר מידי , להמשיך להציע תפריט מגוון בבית לנסות לשלב אותם בחווית ההכנה לנסות להבין אם יש טמפרטורה או מרקם שמעדף עליהם לנסות לשלב פירות וירקות בתוך מאכלים שאוכלים ( למשל פיצה עם רוטב עגבניות ביתי - טחון שמכיל בבישול גם גזר או /ו קישוא ) לנסות עוגות רי לשלב רסק תפוחים כחלק מבלילה של עוגה לנסות ריבה ביתית ( לפחות נקבל סיבים...וחשיפה לטעם נוסף ) להכין חטיף תפוחי עץ - פרוסים דק דק ואפויים בתנור בחום של 120 מעלות כשעה . לנסות לגוון את הציפס לציפס בטטה מידי פעם להוסיף זיתים לתפריט לנסות לפורר אגוזים לקמח ולשלבם בתפריט ( או שיאכל כמו שהם אם מוכן ) להציע פירות יבשים להתיעץ עם רוא המשפחה לגבי בדיקות דם ( לברזל למשל ) ומתן מולטי ויטמין לשיקול הרופא ובעיקר..... לחכות בהמון סבלנות ... בסוף זה עובר אגב , מוצרי חלב הוא אוכל? בהצלחה עדי
הי , כמו שקראת ( אם קראת ..) בשרשור , בררנות אכילה הינה תופעה די נפוצה , מה ניתן לעשות ? להניח לילדים הבררנים - לא להתעסק בכך יותר מידי , להמשיך להציע תפריט מגוון בבית לנסות לשלב אותם בחווית ההכנה לנסות להבין אם יש טמפרטורה או מרקם שמעדף עליהם לנסות לשלב פירות וירקות בתוך מאכלים שאוכלים ( למשל פיצה עם רוטב עגבניות ביתי - טחון שמכיל בבישול גם גזר או /ו קישוא ) לנסות עוגות רי לשלב רסק תפוחים כחלק מבלילה של עוגה לנסות ריבה ביתית ( לפחות נקבל סיבים...וחשיפה לטעם נוסף ) להכין חטיף תפוחי עץ - פרוסים דק דק ואפויים בתנור בחום של 120 מעלות כשעה . לנסות לגוון את הציפס לציפס בטטה מידי פעם להוסיף זיתים לתפריט לנסות לפורר אגוזים לקמח ולשלבם בתפריט ( או שיאכל כמו שהם אם מוכן ) להציע פירות יבשים להתיעץ עם רוא המשפחה לגבי בדיקות דם ( לברזל למשל ) ומתן מולטי ויטמין לשיקול הרופא ובעיקר..... לחכות בהמון סבלנות ... בסוף זה עובר אגב , מוצרי חלב הוא אוכל? בהצלחה עדי