אירוח בפורום-תזונאית ילדים ותינוקות

הי רותי

בררני אכילה , כולם היו כאלה בשרשור האחרון ....ממליצה לך לקרוא אולי תראי שם רעיונות . בעקרון אין הרבה מה לעשות פרט להמשיך להציע או לנסות לשלב במזונות שהם כן אוהבים כמו על הפיצה או על טוסט או בעוגות , ילד שאוהב בשר זה טוב ובסדר - ואל תדאגי אני בטוחה שהוא מקבל מספיק פחמימות ( כריך לבית ספר , קורנפלקס , ארוחת ערב ) את יכולה לנסות להכין מנות משולבות כמו לזניה או פסטה בולנז שמכיל את כל המרכיבים , אם את חוששת מכך שאינם אוכלים פירות וירקות התיעצי עם רופא הילדים לגבי מולטי ויטמין ( הוא בודאי מכיר את הילדים טוב ממני ...) את השוקו בקורנפלקס - הכינו לבד בבית עם מעט מאוד שוקולית ודאגי שהקורנפלקס עצמו לא יהיה עתיר סוכר, קוטג גבינה צהובה וכוס חלב הם כמות מספקת של מוצרי חלב ביום , בהצלחה עדי ,

מאי 972

New member
שאלת ביציים

פיצקה היום בת שנה ו 9 , חלום של כל אם פולניה אוכל הכולללל. באמת אין תלונות רק שאלות על הגבלה. הילדה חובבת ביצים, עדיף ביצה קשה, ואת החלק הלבן שלה. אחרי שהיא מחסלת את שלה, היא טורחת לבקש עוד. ששואלים אותה מה היא רוצה לאכול בערב היא מודיעה ביצה/חביתה. כול אחד אומר לי משהו אחר. ואני שואלת - כמה בייצים זה בסדר בגיל הזה?

עוף

אם היא אוהבת מקורות חללבון מהחי אחרים כמו - בשר בקר (קציצות בולונז וכו) הודו ( שוארמה ביתית ) אולי דגים וגם ביצים ומוצרי חלב , סביר להניח שאין כל חסר תזונתי , בהצלחה עדי

ביצים

אין צורך להגביל כלל במספר החלבונים ( הלבן ) , חלמון מומלץ אחד ביום ( אבל בהנחה שהיא ילדה בריאה ) לא יקרה כלום אם מידי פעם תקבל גם חלמון וחצי או שניים , בתאבון עדי

mgie

New member
שאלה על חלב עיזים וגם שאלת ברזל

לגבי החלב
בני בן השנתיים וחצי התחיל לשתות כל בוקר שוקו החלפנו לו את החלב הרגיל בחלב עיזים, אני משתדלת לשים כמה שפחות חלב אך בעלי טוען שחלב עיזים הוא דווקא בריא האם זה נכון? או שמא כל חלב עדיף במידה קטנה רק מציינת שהוא יחסית מאוד ליחתי ולכן כמעט ולא אוכל מוצרי חלב בבית, ואם כן זה רק יוגורט עיזים ודומיהם לגבי הברזל בעקבות ירידה חדה בתאבון ובדיקת דם התחלנו לתת לו פריפל3 לאחר חודש הפסקתי והוא שוב התדרדר, כרגע אנחנו כבר חודשיים עם התרופה, עד מתי יש לתת אותה? אני מפחדת שנעשה בדיקת דם והכל יראה כשורה, ברגע שנרד מהברזל כל הבעיות יחזרו. תודה מראש

חלב עיזים וברזל

הי , לחלב עיזים משויכות תכונות של קל יותר לעיכול ולאו דווקא מזין יותר , לא הייתי מגבילה את כמות החלב ( ברמת ההגיון של כ 3 מנות ביום - כוס חלב / יוגורט / גבינה ) שככן מהווה מקור חשוב לסידן. ברזל - ישנם ילדים שאינם מקבלים מספיק ברזל בתזונה או אינם סופגים אותו היטב ומאוד חשוב לספק להם את זה גם אם ע"י תוסף וגם אם למשך זמן ממושך , בעקרון לרוב נותנים 3 חודשים ואח"כ מוודאים את הרמות ע"י בדיקות דם, בהצלחה עדי

staiv3

New member
שלום!

אני בת 15 והייתי רוצה להתחיל בדיאטה ורציתי לשאול האם תוכלי להמליץ לי על תפריט תזונה .?.

הי staiv3

ע"מ להתאים תזונה מתאימה ובריאה , יש צורך בהדרכה אישית שתואמת לצרכים שלך ולהרגלי האכילה שלך , נסי לבקש הפניה לדיאטנית בקופת חולים , בהצלחה , ובכל מקרה מאוד חשוב שאת מבקשת הדרכה ( אך חשוב שתהיה אישית ולא ע"ג האינטרנט ) בהצלחה עדי

מירי,

New member
עוד אפשר לשאול?

איך מרכיבים תפריט מאוזן לכל המשפחה? אבא אוהב מתוקים, אמא עם נטיית השמנה (טוב, בסדר... אמא שמנה), ילד בן 12 שצריך תפריט לספורטאי (מתעמן כדורסל לפחות 4 פעמים בשבוע)- מצד שני הוא אוכל רק חצי יום (בחצי השני עם ריטלין...) ילד בן כמעט 10 עם נטייה להשמנה אבל מוציא המון אנרגיה, ילד בת 5 שמנמונת אמיתית.... רובנו לא בררניים באוכל. איך עונים על הצרכים של כולם?

הי מירי

קודם כל מבינים שאתם כנראה לא משפחה דקיקה ולכן אין צורך לשאוף לכך אלא לתזונה בריאה , שכוללת את כל אבות המזון - טבעיים ככל שניתן ( וכמה שפחות מזון מעובד ) דואגים שכל מה שיש בבית הוא אוכל לגיטימי- ולא "מחביאים" כל מיני מאכלים לא בריאים או חטיפים משתדלים לבשל אוכל ביתי ומגוון - מסדרים צלחות לא גדולות בארוחת הצהריים כאשר שליש זו פחמימה שליש בשר ושליש ירקות , ומי שצריך תפריט ספציפי (( אולי הספורטאי ) שווה לקבל הדרכה פרטנית לשם כךך ע,"מ לשמר את פוטנציאל הגדילה , גם באוכל .. הכל מתחיל בדוגמא אישית ... שלנו ההורים הרבה בריאות !! עדי

קלי17

New member
ילדה בת שנה

הבובה שלי חוגגת יומולדת שנה , ואיתה הגיעה הפתעה .. היא חלתה בברונכיט +שפעת הקיבה תופעה של הקאות ושילשולים עכשיו אחרי שבוע וחצי הכל בסדר גמור תודה רבה לאל היא היתה אכלתנית מעולה, מסיימת כל מנה שהייתי מכינה כל יום באותה השעה , אוכלת ממגוון מוצרי מזון מבריאים אני הייתי פריקית של מזון בריא , ולמה הייתי , משום שכרגע היא לא מוכנ הלפתוח את הפה לכלום- אני כבר לא יודעת מה לעשות , כבר שבוע היא מסרבת לאכול , היא יונקת , זה מה שטוב לה כרגע . האם יש סיבה לכל השינוי הזה ? ניסיתי הכל - אפילו עוגות שוקולד חמות עם גלידה , פיצות , נקניקיות , שיפודים בטריאקי , וכל המתוקים שעולים על הדעת אודה לתשובתך

הי קלי 17

כמו שהבת היא יודעת מה טוב לה ולא מתפתה גם לגאנק - תני לה להתחזק מעט ותהיי בטוחה שילדים לא מרעיבים עצמם ולאט לאט אני בטוחה שתחזור לאכילה הטבעית והבריאה שהייתה לה , כמו שכתבת היא יודעת מה טוב לה כרגע ... בלי לחץ .. היא תתקדם בחזרה לאט לאט, תרגישו טוב עדי

abuju

New member
תחליפי סוכר

האם סוכר חום ודבש בריאים יותר מהסוכר הלבן? מה דעתך על סוכרלוז?

סוכר

סוכר חום ודבש - מעט יותר טבעיים מהסוכר הלבן ובכל זאת אין צורך להגזים בשימוש בהם , סוכרלוז אני ממליצה במקרים בהם יש צורך בהגבלה קלורית או הגבלת סוכרים פשוטים ( למשל השמנה - שלא ניתן לשנות מקורות אחרים בתפריט , רמות טריגליצרידים גבוהות ומצבים נוספים ) באופן עקרוני הוא תחליף הסוכר הבריא יותר כיון בהשוואה לאחרים , בהצלחה עדי

abuju

New member
מזונות עשירים בברזל

האם תוכלי לפרט מהם? וכן, איך אפשר להוריד כולסטרול? מאיזה מזונות להימנע, ואיזה דווקא יורידו כולסטרול?

ברזל וכולסטרול

ברזל - מהחי - בשר בקר הודו אדום ביצים איברים פנימים ( כבד) - מומלצים בתדירות נמוכה ביותר . מהצומח קטניות , טחינה ומוצריה ( חלבה, שומשום) שקדים. מומלץ לצרוך יחד עם ויטמין c ( עגבניה , פרי הדר , תות קיווי , פלפל אדום ) כולסטרול - שאלה ממש כללית שקשה לנות עליה בכמה מילים - ירידה במשקל הינה חשובה במקרה שיש עודף משקל בעקרון חשוב מאוד להגיע לאיש מקצוע ע"מ לקבל הדרכה טובה ויעילה ( שיראה גם אתצ ערכי הבדיקות ) להמע - מזונות מעובדים - מכילי שומן באחוז גבוה , להמנע / להפחית משומן מוקשה , שומן טרנס ושומן רווי ( מושגים המופיעים ע"ג האריזות ) להוריד בשרים מעובדים כמו נקניקיות או המבורגרים קנויים . להמנע ממאפים מכילי מרגרינה כמו בורקס מלאווח קוראסונים גחנון לעודד צריכת ירקות פירות וסיבים (דגנים מלאים ) לצרוך כ 1-2 כפות שמן זית ביום לצרוך כמות מתונה של אגוזי מלך - 6 חצאים ) ושוב חוזרת .... התאמת תפריט אישי במקרה הזה היא הדרך הטובה ביותר בהצלחה עדי

orit49

New member
תזונה לבת שנה

נעה בת שנה, שוקלת 10.350 ק"ג. בעיקר יונקת ואוכלת מעט מוצקים. היא אוכלת הכל ואוהבת מאוד לאכול: הכל מגרה אותה, היא מבקשת לטעום מכל דבר שאנחנו אוכלים (ומקבלת), אבל העניין הוא שהיא אוכלת ממש מעט. מה זה מעט? נגיד בארוחת בוקר היא אוכלת בערך רבע פרוסת לחם עם גבינה/שקדיה/אבוקדו, פרוסת עגבניה חתוכה לקוביות וכמה כפיות של יוגורט. בצהריים היא אוכלת עוד פחות מזה... נגיד קציצה קטנה אחת ו3-4 כפיות של אורז. כנ"ל לגבי הערב: בערך חצי ביצה, יוגורט (היא מאוד אוהבת ויכולה לאכול גם 3/4 גביע),מעט ירקות... בין הארוחות היא מבקשת לינוק (היא עדיין יונקת לפחות 4 פעמים ביום), כך שהיא לא מגיעה לארוחות מאוד רעבה אלא רק עם חשק לאכול, ובנוסף אני נותנת לה (בדרך כלל אחה"צ) פרי והיא תאכל בערך חצי קלמנטינה למשל. לי אישית זה נראה בסדר גמור, אבל אנשים מסביב (סבתות וכו') דואגים מהאכילה שלה, וגם בגן (יומיים בשבוע היא הולכת לגן) אומרים שהיא ציפור קטנה... אני ממש לא עושה עניין מהאוכל. בוודאי לא מכריחה אותה לאכול ולא עושה שום פעלולים ומשחקים כדי לגרום לה לאכול יותר. חשוב לי לא להרוס לה את חוויית האכילה, כי בסך הכל היא אוהבת אוכל! ברור לי שאם אצמצם את ההנקות היא תאכל יותר, אבל השאלה אם זה הדבר הנכון לעשות? אשמח לשמוע את דעתך... תודה, אורית

למעלה