אירוח חזרה מטואיצי

natyh

New member
../images/Emo41.gifאירוח חזרה מטואיצי ../images/Emo41.gif

האורח שלנו הפעם שאת זהותו נשמור בסוד עד לתחילת האירוח הוא הרפתקן, אוהב לצאת ולטייל בטרקים לבד בניגוד לתופעה העדרית המוכרת.... , אוהב להתמודד שוב לבד עם גבהים עוצרי נשימה...תרתי משמע .... מעל 5000 מטרים מענין מה הלחץ הברומטרי שם .... אם נשאר שם בכלל אויר .....
ההרפתקן שלנו עבר בבוליביה :בצ'ורו , ,קונדורירי,אישאמפו,איסלא דל סול (יום),ג'ונגל מרתק שונה מן הרגיל. סחאמה,פאלקה (טיול יום),קימסה קרוס, טואיצ'י לאפולו. אזור הטואיצי הוא אזור קשה במיוחד נסיעה שם היא כמעט בקצב הליכה לא יותר מ 3 קמ"ש מתגוררים שם מחפשי זהב מזדמנים ( קוריפאליה למי שמכיר את הספר ) וחקלאים המעבדים קפה . הנהר הוא קשה ומסוכן במיוחד וממש לא קשה לטבוע בו גם אפילו אם לא מתאמצים .... אורחינו לא ממש התאמץ אך כמעט טבע .... מן הסתם לא קשה .... איך ומדוע על כך נשמע באירוח ניתן להציג שאלות כבר מעכשיו .

natyh

New member
בודאי ../images/Emo13.gif

אהלן התגעגנו אולי תספר בכמה מלים על איך היה יום העבודה בסוכנות נסיעות זולה בארגנטינה .

bananaboy8

New member
אהלן וסלאם עליכום יא שבאב !

וואלה ב"קאסה זולה" עסקים כרגיל פתאום הסתבר לי שאני מועסק בסוכנות הגדולה בארגנטינה ובין הרציניות ביבשת (פרסומת סמויה ?!) בכל אופן הפרחים פורחים והציפרים מצייצות (לפחות עד 2012) כך שהכל ברגוע !

natyh

New member
אירוח בנעלי ביית

שאלה להרפתקן שלנו : קיבלת עכשיו כרטיס טיסה פתוח ליעד שתיבחר התנאי אתה טס תוך שעה איך אתה מתארגן ולאן אתה נוסע, איפה תמצא את ההרפתקקה שלך ?

bananaboy8

New member
נעליי קיפי !

וואלה שאלה קשה, תשובה ראשונה תהיה לישראל, כי אני מתגעגע הביתה... הרפתקאות ? אלך למילואים... אבל נעזוב את ההתחכמויות, זו בדיוק העונה לבוליביה- וטרם שבעתי מהמדינה הזו. אם יישאר זמן אמשיך גם לפרו. אין צורך לארגן כלום. לא מכיר דבר שאי אפשר למצוא בלה פאס !! אני חושב שההרפתקה הבאה שלי בבוליביה תתחיל הפעם בקורדיירה אפולובמבה ותגיע לנהר הבני ולאזורים המג'ונגלים שבצפון המדינה. נראה לי מרתק בכל אופן !

natyh

New member
דרום אמריקה על המפה

בדרום אמריקה מדברים במיוחד על המדינות שעושות את ההבדל המדינות העניות המפגרות יחסית האנדיות . הזמן לטייל בהן הוא אפריל מאי יוני תקופת החורץ התקופה היבשה שם השאלה היא מה מושך לטייל במדינה כמו בוליביה ומה מושך אותך שם .

bananaboy8

New member
"נותנת השראה לנגן הרבה..."

מה שמושך אותי למדינות כמו בוליביה הוא למעשה מה שמושך אותי לכל מדינות העולם = יש שם משהו שאני לא מכיר. ואני רוצה מוכרח חייייייב לגלות מה זה !!!!! סקרנות ולא יותר (אבל גם לא פחות) גורם נוסף הוא כמובן הידיעה שבארץ אחת ישנם כ"כ הרבה אזורי אקלים. אני מאד אוהב להסתכל על מפות ולהגיד- וואו נראה מטורף ! לשם אני הולך !! אז גם מדבריות גבוהים עם הרי געש עצומים, גם רכסים עצומים ומקריחים מכאן ומכאן (תרתי משמע כפול), גם יונגאס גם ג'ונגלים ועוד ועוד... איך אפשר שלא לרוץ לטייל בבוליביה ?!

natyh

New member
האורח שלנו הוא מומחה לטרקים ואפילו כתב ספר

נדבר על כך אך לפני כן עוד כמה מלים על המדינה הזו בוליביה : מהי בוליביה בשבילך : אנשים דרכים מקומות מנהגים מאכלים הצולות עם הכובעים המוזרים הרוכלות שמוכרות ברחוב מוצרי הייטק , עוברי הלמה בשוק המכשפות של לה פאס הכייסים שמנסים את מזלם בכל פינה ואורבים לפראייר המזדמן המוזיקה מה ? אם אתה יכול לשים אצבע על משהו שבשבילך הוא בוליביה מהו ?

pako27

New member
הרפתקאות

הרפתקאות הן לרוב היציאה אל עבר הלא נודע.........עדין שיודעים שהיעד הוא מעל 3500 מ' זה מצריך התארגנות מסוימת . מה כן לוקחים ? מה לא ?

bananaboy8

New member
בלילה מתוקה !

בהחלט שאלה לא פשוטה. אני לא יכול לשים אצבע על משהו שמאפיין את בוליביה יותר מכל דבר אחר. כנראה שמה שמאפיין אותה הוא בליל של שבטים, תרבויות, אמונות,מנהגים, נופים שונים, שאר הדברים שציינת ועוד הרבה. הערבוב הגדול הזה הוא בוליביה. כמובן שהמון מדינות בעולם מתאפיינות בערבוביישן, דוגמה מצויינת היא ארצינו הקטנטונת. ההבדל הוא כמובן במרכיבים של הבלאגן הזה בכל אחת מן המדינות. לבוליביה, כמובן, הבלילה שלה, עם המרכיבים המיוחדים שלה. ושוב- הבלילה הזו, של הכל מהכל היא היא בוליביה. לשים את האצבע בבלילה, לקחת לק- ולהינות מן הטעם !!

bananaboy8

New member
אז לגבי הרפתקאות...

שאלה טובה באמת. לא לקחתי שום דבר שלא הייתי לוקח גם בגבהים נמוכים יותר. מה שכן הוספתי זה עוד קצת ביטחון עצמי (דבר שבאמת חשוב להוסיף), ועבודה רצינית יותר בעניין של ההכנות שלפני היציאה לטרק. כל מה שקשור בהשגה של מפה רצינית וכן תכנון פרטני יותר של המסלול. כידוע, הכנה נכונה לטרק עוזרת להתמודד הרבה יותר טוב עם בלת"מים בשטח. נושא זה הופך לחשוב יותר ככל שהגובה עולה.

natyh

New member
האורח שלנו אוהב לצאת לטרקים לבד

אל הטרקים יצאת לבד , איך מתמודדים לבד עם מטלה של טרק איך מתכוננים לו זה לא מפחיד לצאת לבד לטרק ? יש שם שודדים וגרילה שאורבים לך בדרך אוו הכל שקט ? כמובן שאלות פרקטיות : איך סוחבים מזון כשהולכים לבד , כמה מזון צרכת ליום ? האם למדת להתארגן במיוחד כך שתיסחוב מינימום משקל ? איך מנוטים לבד בטרק ו את מי פוגשים בדרך ? יש סיפור פגישה מענין ?

bananaboy8

New member
מפחיד זה לגמרי לבד !!

טוב אז כמו שציינתי בתשובה הקודמת, הכנות לטרק לבד, או לפחות ללא מדריך, ועוד במדינה חסרת-מסלולים-מסומנים-בטרקים כמו בוליביה, הוא נושא שצריך להתייחס אליו ברצינות. ההכנה הראשונית היא כמובן להשיג כמה שיותר מידע מכמה שיותר מקורות, להשיג מפה ולבחור את המסלול בו אני רוצה ללכת (ללא הגבלה למסלול המטוייל דווקא). ללמוד מעט את המסלול: קשה ? קטעים קשים ? ימים ארוכים ? גבולות בירבור ברורים ? איפה יש מי שתייה? מקומות נוחים לקמפינג ? "יציאות חירום" ? יישובים בדרך ? ועוד . למצוא את הדרך הנוחה או הקצרה או הזולה (בבוליביה המבחר מצומצם ובד"כ מסתכם באופציה או שתיים בלבד) להגיע אל הטרק ולחזור ממנו. הכנה שנייה היא בקטע של ציוד ומזון. הולך לשוק ומצטייד כמו שצריך. כמובן אוכל ואלכוהול לבישול (טיילתי עם כהלייה) ליומיים נוספים יותר מן המתוכנן. הכנה אחרונה לפני יציאה לשטח- בדיקה של תחזית מזג האוויר לימי הטיול. ויאללה לטייל !! האם זה מפחיד לטייל לבד ? ברור שכן !! האם זה מפחיד לקפוץ באנג'י ? ברור שכן !! מדובר על אותו הבסיס של הדברים = אדרנלין, זה שם המשחק !! הרבה יותר מרגש אותי לעמוד לבד מול העצמה האדירה של הטבע ! לדעת שבכל רגע אני עלול להמחץ כמו נמלה קטנה מתחת למגפיים האדירים האלה... לדעת שאני לבד לגמרי ותלוי רק בעצמי וביכולת שלי להתמודד עם איתני הטבע !! הפחד הזה בשבילי הוא חלק גדול מן הכיף של הטיול. אם תרצה קצת פילוסופיה בחצי גרוש, טיול כזה גם לוקח את האדם למקומות רחוקים מאד מבחינת היכולת המנטאלית, ומזרז תופעה של "בניית אישיות". משהו שלי באופן אישי הוא חשוב. ולשאלות הפרקטיות: אוכל לבד סוחבים כי אין ברירה. אם יש יישובים בדרך אפשר להשיג מוצרים בסיסיים וכך לחסוך משקל. בטרקים החכמה היא לשאת מזון קל משקל, קל ומהיר להכנה, וכמובן שיהיה מוצלח מבחינה תזונתית. אני משער שצרכתי משהו כמו 300-400 גרם מזון ליום, אבל לא עשיתי חישוב מדוייק, אז בבקשה לא לתפוס אותי במילה... מבחינת התארגנות ואריזה, זה משהו שלומדים בשטח. את הטרק הראשון שלי בפטגוניה עשיתי כמו טמבל עם 30 ק"ג על הגב... בטרק השני כבר יצאתי עם 18 ק"ג, ואח"כ באופן די קבוע הייתי יוצא עם משקל של בין 13 ל 15 ק"ג (תלוי באורך הטרק). כשהגעתי לבוליביה כבר הייתי בעל נסיון, כך שלא כלום. לגבי ניווט, שוב, הכנות מראש עושות את זה לקל הרבה יותר. אין צורך ללמוד את המפה על פה או משהו, אבל כדאי להכיר את השטח באופן כללי. בכל בוקר הייתי מסתכל על המסלול היומי ולומד אותו טוב יותר, ואז יוצא בראש שקט. כמובן שבבוליביה מצפן הוא כמעט בגדר חובה ויצא לי להשתמש בשלי לא מעט. אני סבור שאחרי 3-4 טרקים כבר לומדים "להריח" את המסלול, כלומר עניין של נסיון תופס פה. בהחלט לא הייתי מעז לטרק לבד בבוליביה אם לא הייתי מטייל קודם לבד בפטגוניה... בכל אופן, הנסיון לימד אותי לעשות "סרגל מאמצים". להתחיל בבוליביה בטרקים וטיולי יום פשוטים, לראות שאני מסוגל, ורק אח"כ לעבור לרציניים יותר. את מי פוגשים בדרך ? בעיקר לאמות, אלפאקות וואקוניות. לעיתים נדירות מטיילים עם מדריך ולעיתים נדירות רועים. כמובן שעל יד מקומות יישוב פוגשים את התושבים. לא זכורים לי מפגשים מרתקים מדי. מכיוון שלא טרחתי במהלך הטרקים על אנשים, אלא על נופים בעיקר. אגב הערה קטנה, לא לכל הטרקים יצאתי לבד.

natyh

New member
אז אנא ספר על אלו

שלא יצאת אליהם לבד עם מי יצאת איך בחרת שותפים איך התגלו השותפים בדרך קקצת חוויות מיוחדות מהטרקים הללו .

SOLO TREKKER

New member
כרגיל, אני שואל שאלות רק יום אחרי הארוח.

השאלה שלי היא האם יש אצלך השפעה של הלבד על רמת התעוזה? אצלי, לדוגמא, כשאני מטרק לבד, הטרקים שאעשה יהיו פחות קשים ומסובכים מאשר טרקים שאני יוצא אליהם עם חברים (שאני מכיר אותם ואת יכולותיהם). האם זה קיים גם אצלך?

למעלה