אירוח חזרה מטואיצי

bananaboy8

New member
טואיצ'י !!

שמעתי על הספר "בחזרה לטואיצ'י", לא קראתי. שמעתי על נסיון להגיע דרך הנהר לרורנבאקה. פתחתי מפה וראיתי= נהרות בתוך הג'ונגל. היה לי ברור שאני בדרך לשם. אחרי בירורים נסעתי לאפולו. שם מצאתי מדריך שנראה כנוכל, וסגרנו על מחיר והכל. נדברנו שאגיע לכפר טואיצ'י ואחכה לו שם (רצה להגיע על סוסים כי היה לו זול יותר). הגעתי בדרך עליה כתבתי באחת מתשובותי הקודמות (הכי קשה), אלא שעדיין נותר לי לחצות את נהר הטואיצ'י הרחב. מכיוון שהעונה הרטובה כבר החלה לתת אותותיה, הנהר היה מהיר ובוצי. באתי לחצותו (גשר ? מה זה גשר ?) עם המוצ'ילה מעל לראש. הגעתי בערך עד לאמצע המעבר ואז הזרם התגבר ולקח אותי איתו כשלושים מטרים לפנים, כשאני נאבק בו ובמוצ'ילה הכבדה שלי. התקרבתי אל אשד שחיבר את קטע הנהר אותו חציתי אל קטע רחב הרבה יותר, אך לא פחות סוחף. ידעתי שאם אני לא יוצא לפני האשד אני יכול לומר שלום יפה. איכשהוא הצלחתי להיעזר בקרקעית, ובכוחות אחרונים לזנק ושחות אל הגדה. היה מפחיד ! עדיין הייתי צריך לחצות את הנהר בשביל להגיע אל הכפר. ראיתי ילדים על הגדה השנייה וקראתי להם. ילד בן שש עשרה בערך חצה את הנהר והעביר עבורי את המוצ'ילה ללא כל בעיה (!) שילמתי לו כמובן בעין יפה והגעתי !!

bananaboy8

New member
בכפר טואיצ'י

אז ככה אני דמיינתי לעצמי באמת כפר קטן עם בקתות של מקומיים ולכן הבאתי איתי גם אהל והכל. בדרכים נתקלתי בשמועה על בלגי שחי בכפר ויש לו סירות לראפטינג על הטואיצ'י. איך שהגעתי אל הכפר, הילדים לקחו אותי לבקתה ממנה יצא בחור לבן עור בן גילי, ששמח לקראתי ושאל אותי מאיפה אני מכיר את ברונו (הבחור הבלגי). ניקו, במקור מצרפת, הסביר לי ש 5- 6 תיירים מגיעים לכפר בכל שנה, ושכולם מכירים את הבלגי בדרך זו או אחרת ובאים אל הכפר על פי הזמנתו. הופתעתי ושמחתי מאד לבקר במקום כה מבודד. אלא שהחדשות הרעות היו שברונו שוהה כעת באירופה, כך שהלך הסיכוי לשוט על הנהר בראפטינג, ולמעשה הלכה האופציה היחידה לשייט על הנהר המסוכן הזה בעונה זו... שהיתי בכפר עם ניקו למשך ששה ימים, בהם טיפחנו את הגן הגדול שסביב לבקתה (ארוחת בוקר מן הגן: פאפאיה, אננס וביצים מן התרנגולות). עזרתי לניקו לשתול בננות נוספות רבות ונעזרתי בידע שלי בנושא כדי להרחיב את הידע של המקומיים בכל הקשור לגידול בננות ושאר ירקות... יום אחש בילינו בחיפוש פטריות מאכל בג'ונגל, ובדיג, ימים אחרים בגינון (עבדתי תמורת המגורים והאוכל). וים אחד אף התלווינו לבנו של ראש הכפר לחפש זהב בחורבות אינקה הסמוכות לכפר (כן, עם הקערה המצחיקה !!) ואף מצאנו מעט ! ביומי האחרון במקום עסקנו בקטיף קפה, קלייתו בתנור חומר גדול, וכתישת הפולים. התחברתי עם כמה מאנשי הכפר ובראשם דוניה לולה, היא ראש הכפר. זקנת השבט האינדיאנית ממש כמו באגדות (גם מכשפה לעת מצוא) !! בקיצור על הנהר לא שטתי (אם כי כמעט טבעתי גם בחצייה חזרה...) אבל קיבלתי שיעור מאלף על החיים בכפר קטן באמצע הג'ונגל (איפה הייתה מוכרת החשמל כשהייתי צריך אותה??)

natyh

New member
האירוח מתחיל

ילד הבננות אותו לא שכחנו אפילו אם נראה היה ולא דחינו אותו בשל ההרפתקן שחזר מהטואיצי ההרפתקן שלנו הוא ילד הבננות שחוזר לעוד ערב מופלא של סיפורים על רפובליקות בננות הרפתקאות בטואיצי ומה שביניהם .

טל אבגי

New member
קארתי את הספר הזה..

זה אותו אחד שמספר אותו בא לפורום? הספר מרתק ומעניין.

natyh

New member
הישרדות בג'ונגל

איך חיים בג''ונגל הזכרתי שעשית טרק שם דגת צדת אנא ספר קצת על המעבר בתוך הג'ונגל סלווה בלשון המקומיים.

bananaboy8

New member
החיים בג'ונגל

כן בהחלט רציתי לראות מה זה הג'ונגל הזה ואספתי אנשים וגם מדריכים ויצאנו לשמונה ימי נסיון. לוקחים בעיקר אורז ותבלינים, ויוצאים מצויידים בקרסים וחוטי דייג, כמה מצ'טות ורובה צייד (למדריך בלבד מותר לצוד, וגם זה רק לשם האכילה= חוק מבורך). הולכים במעבה היער בין עצים בגודל בלתי נתפס ומליוני מיני צמחייה. המדריך מסביר ומדגים מה עושים בצמח כזה או אחר (למשל ענפים אותם כורתים ומהם יוצאים מים זכים) וכן על בעלי החיים ועל אורח החיים בג'ונגל. אני מטבעי השתדלתי לעשות ולעזור למדריכים בהקמת המאהל, הציד, הכנת האוכל ועוד, ע"מ לנסות וללמוד כמה שיותר מן ההתנסות המיוחדת הזו. בג'ונגל הבוליביאני מסתבר שקל לדוג, צריך קצת בשר, והפיראנות ודגי-הכלב אצלכם על הקרס. קצת מעוף, והדגים הגדולים יותר וכן חתולי-הים (דגם הנהרות) אצלכם בסיר. חיים נאים בקיצור ! הולכים גם בלילה, מנסים לראות בעלי חיים ביישנים, נמרים, טפיר, פאפאגאיו ועוד... לבסוף בונים רפסודה מעצי בלסה שאספנו (נסחפו והגיעו עם הנהר) וחטבנו בזיעת אפינו עם המצ'טות, ויורדים משך יום ובמבה בטואיצ'י הרחב. וואו !! אחרי הסיפורים הללו לא פלא שהחלטתי שאני יורד בטואיצ'י ובבני ומגיע בשנית לרורנבאקה בכוונה טובה לשרוץ 30 יום בג'ונגל !

bananaboy8

New member
בכח המחשבה בלבד

טרם הגעתי. הלא חייבים להשאיר משהו לטובת הטיול הבא !

natyh

New member
רורה נבקה גן עדן טרופי

נקודת יציאה לטרקים כמו הפמפס הטואיצי ניתן לשכור אופנוע להגיע לסן חוזה ו ותך יומיים או שלושה להגיע בשביל בג'ונגל אל קולורדו עיירת כורים שביל נוראי . במקום מתגורר איש מענין מאד טיקו האיש שהציל את יוסי הדעות לגביו מאד חלוקות האיש עשיר ומושך בחוטים ארוכים המגיעים עד לממשלה בלה פאס , מענין איך נהיה האיש כל כך עשיר כידוע המקום שורץ סמים וכנופיות . ספר קצת על המקום הזה רורהנבקה ועל האיש טיקו.

bananaboy8

New member
רורנבאקה

אכן עיירה מתוקה עם אנשים מקסימים. במקום גיליתי את משפחת היישועים, אמריקאי שהתחתן עם בת הוואי וחי ברורנבאקה כבר שנים. נולדו להם כמה ילדים והם מחנכים אותם חינוך סטייל איימיש (!) הבת הגדולה שלהם (היום בת 19) היא אחד היצורים היפים עלי אדמות, וכמעט חשבתי להציע לה נישואים בשנייה בה ראיתי אותה, אבל נזכרתי שיופי זה לא הכל בחיים... לפחות יצאתי נשכר מהחבר'ה, כאשר לא התביישתי לבקש מהם את מתכון לחם הבננות המדהים שהם מכינים ומוכרים ברחוב, והם לא היססו לתת לי אותו. אין לי מושג מי זה טיקו...

natyh

New member
תודה רבה יותם על אירוח מרתק

ימן הסתם עוד יחזרו הגולשים באתר ויקראו עוד מאות פעמים את האירוח הזה שיש הרבה ללמוד ממנו אני מניח שמחר מחרתיים יגיעו אנשים וישאלו שאלות רבות נוספות למזלינו אתה נשאר איתנו , ותוכל להמשיך ולענות אלף תודות , היה מרתק .

bananaboy8

New member
קצה הקרחון

בכיף ותודה לך ולפורום על האירוח כמובן שמדובר רק בקצה הקרחון הבוליביאני שלי... לכן אשמח לענות על כל שאלה נוספת בנושא, ולשתף בחוויות הנפלאות, המרתקות וההזויות לעיתים, שיש לי משם. היו טובים...(אבל לא יותר מדי !) צ'או יותם

natyh

New member
after the belll

מושג שלקוח מהמסחר בבורסה ומאפיין את אלו שאיחרו את הרכבת מציעים סכום אחרי שהמכירה נסגרה ...חחח עוד כמה שאלות בקומונה .

shaishoo

New member
....שיט...

הגעתי הביתה יחסית מאוחר ולא שמתי לב להודעה של נתי. וכמו תמיד צרות באות בצרורות וגם האינטרנט פתח בשביתה איטלקית משלו ורק עכשיו הצלחתי לסדר הכל ולהחמיץ את האירוח המרתק...לפחות נשאר לי השירשור לקרוא...

למעלה