../images/Emo101.gif ואי אפשר בלי הצקה אישית ../images/Emo8.gif
למרות שניסיתי להתאפק, ולמרות שאחד הרגשות העיקריים שלי מול השרשור זה רווחה על שאני כבר אחרי המסע הזה
, בכל זאת מוסיפה שאלה בנושא שאינו במוקד תחום עיסוקך, אבל מכיוון שלא מצאתי מענה אצל אחרים, מנסה לדוג
גם כאן, ואפילו לא בטוחה שהשאלה שלי מנוסחת היטב:
צליאק והפלות חוזרות/ סיבוכי הריון אחת המסקנות שלי מן המסע שלי אל ארבעת ילדי (שמונה הריונות, חמש לידות, מבין הפסקות ההריון אחת הפלה ספונטנית, אחת עקב CMV, אחת בשל שיקפות מעובה שלא על רקע כרומוזומלי, אחת בשל העדר מי שפיר ככל הנראה על רקע שלייתי, בהריונות שכן הצליחו רעלת קלה, האטות מתונות בצמיחה, מיעוטי מים ועוד ועוד. לכאורה בדיקות קרישה תקינות, למעט פעם אחת LAC חיובי גבולי) היא שיתכן שיש נשים שיש להן מורכבות אוטואימונית שבאה לביטוי באופנים שונים (כלומר: במחלות שונות הנחשבות אוטואימוניות), השאלה היא, אם לא צריך להסתכל במבט רחב יותר על כל המחלות הללו גם יחד ועל השפעתן על ההריון. אני חושבת (אבל אולי טועה) שאין מספיק מודעות בהקשר האוטואימוני לצליאק בבירור של הפלות חוזרות (כלומר, למיטב ידיעתי, אין הנחייה לבירור צליאק במהלך בירור הפלות חוזרות). אחרי כל החפירה ההקדמתית הזו:
האם יש לדעתך מקום להעמיק את בירור הצליאק אצל נשים עם הפלות חוזרות
האם ניקלת אצל נשים עם צליאק (לא מטופל או לא מאובחן) בשכיחות גבוהה יותר לא רק של הפלות אלא גם של IUGR, מיעוטי מי שפיר וכו'.