אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

פרופ' קופרמינץ היקר

האם תמיכת פרוגסטרון אנדרומנטין במינון של 200 מ"ג ליום יכול לשנות את מין העובר ?? ניתן לי גם קלקסן 60 מ"ג ללא בעיות קרישיות לפי משקל של 76 ק"ג! האם יש להעלות את המינון ? כרגע אני שבוע 13 !

גוליאנה יקרה

על סמך מה אני אמור לעות על השאלה השנייה מבלי להכיר היסטוריה וכדומה ולמה בכלל קלקסן. פרוגסטרון בכל מינון לא משפיע על מין העובר

מצפה2602

New member
תודה ועוד שאלה

אני רוצה להגיע אליך לייעוץ- האם שי צורך לעשות בדיקות כלשהן כדי להגיע מוכנה?

בדיקות קרישיות יתר.

לידה ראשונה בשבוע 26 צירים ודימום לא ידוע אם היתה היפרדות שיליה. לידה שניה IUGR קל בשבוע 37. אישור לי את הבדיקות הבאות: antithrombin parotein C parotein S APCR prothrombin mutation Lupus anticoagulant Anti cardiolipin Beta 2 glycoprotein 1 Homocysteine Factor VIII לא אישרו לי : Factor V L eiden MTHFR Thrombin Time האם כדאי לעשות באופן פרטי את 3 הבדיקותה אלו?

שאלה לגבי פאנלינג

שלום פרופ' קופרמינץ ותודה על ההשקעה מזמנך. אני כעת בהריון בשבוע 16. ההריון הקודם נגמר בחודש חמישי עקב ירידת מים, כאשר הגורם לה לא נמצא בודאות. הנחת העבודה היא כי ייתכן ומדובר באי ספיקה צווארית, לאור זה עברתי תפירה של צוואר הרחם, ואני מטופלת בנרות פרוגסטרון. לפני כשבוע לערך נמצא פאנלינג של 8*8 מ"מ, מרוחק יחסית מהתפר, אורך צוואר 3.5 ס"מ (קיצור יחסי למצב לפני התפירה, אז היה סביב 4.5), תפר במקום. לאור זאת אני כעת בשמירת הריון. רציתי לשאול לדעתך - האם פאנלינג ברמה כזו הינו ממצא מדאיג? האם יש צורך בשמירת הריון הדוקה? ובמידה וכן, מה זה כולל (שכיבה בלבד או שגם ישיבה, קיום יחסים וכו')? שוב תודה רבה, ושנה טובה!

שאלה לגבי פאנלינג

שלום פרופ' קופרמינץ ותודה על ההשקעה מזמנך. אני כעת בהריון בשבוע 16. ההריון הקודם נגמר בחודש חמישי עקב ירידת מים, כאשר הגורם לה לא נמצא בודאות. הנחת העבודה היא כי ייתכן ומדובר באי ספיקה צווארית, לאור זה עברתי תפירה של צוואר הרחם, ואני מטופלת בנרות פרוגסטרון. לפני כשבוע לערך נמצא פאנלינג של 8*8 מ"מ, מרוחק יחסית מהתפר, אורך צוואר 3.5 ס"מ (קיצור יחסי למצב לפני התפירה, אז היה סביב 4.5), תפר במקום. לאור זאת אני כעת בשמירת הריון. רציתי לשאול לדעתך - האם פאנלינג ברמה כזו הינו ממצא מדאיג? האם יש צורך בשמירת הריון הדוקה? ובמידה וכן, מה זה כולל (שכיבה בלבד או שגם ישיבה, קיום יחסים וכו')? שוב תודה רבה, ושנה טובה!

mysoulight

New member
פרופ' יקר שלום!

בתשובתך להודעתי הקודמת כתבת כי לא הושלמו כל בדיקות הקרישיות וכי חסרות בד' לפקטור 8, הומוציסטאין, MTFHR, LAC ופקטור 2. האם הבדיקות האלה אינדיקטיביות אם אני כרגע בשבוע 17+0? בוצעה בדיקת LAC מיד לאחר הלידה השקטה ונמצאה שלילית, האם עדיין לעשותה? במידה ובד' כלשהי לא תצא תקינה האם זה לא יהיה מאוחר מדי להתחיל טיפול בנוגדי קרישה? ושאלה אחרונה, ממה לדעתך יכולה להגרם דלקת חריפה של הקרומים בשיליה עם יצירת המטומה 11 ס"מ בקוטר מרגינלי רטרופלצנטרי (ביטוי להיפרדות שיליה) כשלא היו דימומים או כל סימנים אחרים שהעידו על בעיה כלשהי לפני הפסקת דופק העובר והלידה השקטה? שוב תודה על התייחסותך.

אני לא פקופ' קופרמינץ

אבל לדעתי האישית אין שום מניעה מלהבדק עכשיו- כל הבדיקות למעט הLAC הינן גנטיות והגנטיקה אינה משתנה בהריון. הLAC מושפע מהריון אבל אם ההריון משפיע עליו לרעה אז יש בעיה וצריך לטפל. לדעתי האישית עשי את הבדיקות בהקדם האפשרי כי לוקח להן זמן האם זה מאוחר מדי? תמיד עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. אין לדעת מה היה אם היית מתחילה מוקדם יותר. אבל בואי קודם תבדקי ואח"כ תראי מה עושים עם התוצאות

מיזולייט יקרהמ

ניתן לבצע כעת לא צריך לחזור על ה LAC \ אם נמצא מוטב מאוחר מאשר בכלל לא הדלקת דווקא היא מהלידה. ההמוטמה או מהלידה או שהייתה הפרדות שלייה שלא זוהתה לפני הלידה

../images/Emo51.gif מראש לפרופ' קופרמינץ החרוץ והמסור

שהשקיע כבר מעל ומעבר לזמן האירוח
. בשל אופי עבודתו, צצו מספר דברים דחופים, אז מי שתשאל כעת תענה בשלב מאוחר יותר במהלך היום או מחר. שוב, תודה על ההשקעה הפרטנית והרצינית ועל כך שחלקת עימנו מן הידע הרב שלך

../images/Emo101.gif ואי אפשר בלי הצקה אישית ../images/Emo8.gif

למרות שניסיתי להתאפק, ולמרות שאחד הרגשות העיקריים שלי מול השרשור זה רווחה על שאני כבר אחרי המסע הזה
, בכל זאת מוסיפה שאלה בנושא שאינו במוקד תחום עיסוקך, אבל מכיוון שלא מצאתי מענה אצל אחרים, מנסה לדוג
גם כאן, ואפילו לא בטוחה שהשאלה שלי מנוסחת היטב: צליאק והפלות חוזרות/ סיבוכי הריון אחת המסקנות שלי מן המסע שלי אל ארבעת ילדי (שמונה הריונות, חמש לידות, מבין הפסקות ההריון אחת הפלה ספונטנית, אחת עקב CMV, אחת בשל שיקפות מעובה שלא על רקע כרומוזומלי, אחת בשל העדר מי שפיר ככל הנראה על רקע שלייתי, בהריונות שכן הצליחו רעלת קלה, האטות מתונות בצמיחה, מיעוטי מים ועוד ועוד. לכאורה בדיקות קרישה תקינות, למעט פעם אחת LAC חיובי גבולי) היא שיתכן שיש נשים שיש להן מורכבות אוטואימונית שבאה לביטוי באופנים שונים (כלומר: במחלות שונות הנחשבות אוטואימוניות), השאלה היא, אם לא צריך להסתכל במבט רחב יותר על כל המחלות הללו גם יחד ועל השפעתן על ההריון. אני חושבת (אבל אולי טועה) שאין מספיק מודעות בהקשר האוטואימוני לצליאק בבירור של הפלות חוזרות (כלומר, למיטב ידיעתי, אין הנחייה לבירור צליאק במהלך בירור הפלות חוזרות). אחרי כל החפירה ההקדמתית הזו:
האם יש לדעתך מקום להעמיק את בירור הצליאק אצל נשים עם הפלות חוזרות
האם ניקלת אצל נשים עם צליאק (לא מטופל או לא מאובחן) בשכיחות גבוהה יותר לא רק של הפלות אלא גם של IUGR, מיעוטי מי שפיר וכו'.

והחוליה החסרה היא שכבר שנתיים איני אוכלת

גלוטן, ויש שיפור ניכר בחיי (כעת בבירור מעמיק יותר אם אכן צליאק) ותמהתי האם יכול להיות שזה חלק מן התמונה הכללית.

מעיין יקרה

גם אחרי שנגמור את כל הברור ב 20-30% מנשים עם אבודי הריון ימשיכו להפיל, ואחוז גבוה ללא בעיות קרישיות ממשיכות לעשות סיבוכים. כלומר קודם כל יש עוד המון מה לחקור והמון לא ידוע. לשאלתך הספציפית לא ידוע על קשר בין צליאק והפלות אבל לא כי זה נבדק אלא זה פשוט לא נבדק!!!! אני מסכים שההסתכלות צריכה להיות רחבה למשל פן אוטואימוני המוגבל היום רק למספר נוגדנים. לא נתקלתי בנשים עם צליאק ביותר הפלות או סיבוכי הריון אחרים, אבל כאמור הנושא לא נחקר בצורה מסודרת. אני מאוד מסכים עם הגישה הרחבה. למשל בנושא סיבוכי הריון קיימים מספר מאמרים המראים שמתן קלקסן או דומיו לנשים עם סיבוכים ללא בעיית קרישה מוכחת מוריד את שיעור הסיבוכים בהריון הבא. יתכן שבעתיד לא נעשה ברור קרישיות אלא נטפל. כנ"ל יתכן כשיהיו נתונים בעתיד האם נתן להסתכל על אובדן הריון וסיבוכים אחרים בגישה כולל אוטואימונית

מנומשת3

New member
שאלה בנושא הפרדות שיליה והריון בסיכון

שלום פרופסור קופרמינץ, בת 36, יש לי תאומים בני שנה וחצי מטיפולי IVF וכרגע נמצאת בטיפולים לילד שלישי. בהריון התאומים שעברתי שהיה תקיו לחלוטין ללא צורך בשמירת הריון הייתה הפרדות בשיליה עם דימום פנימי בדופן הרחם שגררה ניתוח קיסרי חרום בשבוע 35+2 לאחר הלידה עשיתי ברור קרישיות מלא אך בו נראה כי כל הערכים תקינים למעט שלושה דברים שנאמר לי כי חורגים לכיוון ההפוך ואינם קשורים לעניין: (פרוטאיןC גבוה 141 ,כנ"ל אנטיטרומבין 125,.LAC נמוך 28) כעת שואלת לגבי ההריון הבא ב"ה האם זה אומר שאני אהיה בהריון בסיכון ההריון הבא? האם זה משנה אם זה יהיה הריון יחיד או תאומים - מבחינת הסיכון? והאם יש לי דרך למנוע (או לצפות) התרחשות נוספת של הפרדות בשיליה? תודה מראש על העזרה

מנומשת יקרה

ככלל הספרות אומרת שמי שהיה לה הפרדות יש לה פי 10 סיכון בהריון הבא. הספרות לא משקללת תאומים וגורמים נוספים. כך שניתן להגיד בזהירות שאת בסיכון יתר וצריכה מעקב הריון בסיכון. מצד שני יש כאן אבסורד שהפרדות בדכ מהלך פתאומי ודרמטי אז מה יעזור המעקב? אין דרך למנוע לצערי הפרדות נוספת ולא מומלץ הריון תאומים

קנוגה

New member
בטעות שאלתי לא בשירשור האירוח- קלקסן פרדניזון

שלום פרופ קופרמינץ בת 40+ בטיפולי הפרייה הייתי אצלך אחרי 3 הפלות ( בהריון השני לקחתי קלקסן 40( מניעתי) + פרדניזון 10+ קרטייה 100) בדיקות קרישיות תקינות, שוקלת-65 ק"ג המלצת לי להגדיל את המינון קלקסן ל60 + פרדניזון 10+ קרטייה 100 בהריון שנקלט אחרי שהייתי אצלך לצערי הסתיים בלי דופק שאלותי 1. האם יש צורך להגדיל את המינון שוב אולי ל- 80 ? 2. מקריאה של בנות שהיו אצלך הבנתי שאתה ממליץ בשבוע ה16 להגדיל את המינון ל80 ( לפצל את זה לשתי זריקות) האם זו המלצה לכולן שמתחילות ב60 ולהגדיל ל80 ולפצל? 3. בפגישה איתך לא שאלתי עד מתי לוקחים את הקלקסן + פרדניזון? עד סוף ההריון? 4. האם מותר לקחת אומגה 3 עם קלקסן ואם מותר האם יש הגבלה למינון אומגה 3 שהולך עם קלקסן ? 5. האם יש בדיקות דם שעושים אחרי שלוקחים קלקסן( אחרי חודש - חודשיים) לבדוק את מצב הקרישיות כי הכל תקין אצלי? תודה לך ואשמח לתשובותייך יום טוב

למעלה