הי איזולה בלה
להוליד ילד זה אומר שיהיה בעולם עוד מישהו, ושאני אחראית לקיומו בעולם. מכיוון שאין לי דרך לודא מראש שאותו אדם ירצה להיות כאן, אני מעדיפה לא להחליט בשבילו/ה. בקיצור, אני לא רוצה להביא לעולם מישהו שאולי יצתער על כך. הרצון שלי לגדל ילד/ה הוא רצון אגואיסטי שלי, שנובע מהצרכים האישיים שלי. הפיתרון של לאמץ הוא פיתרון שמטיב איתי מבלי להרע לאדם אחר (גם להביא מישהו לעולם יכול להיות להרע לו בסופו של דבר), ואולי אפילו בזה שאני מאמצת ילד/ה אני עושה טוב למישהו.
הגעתי לתחום עיסוקי הנוכחי בדיוק בדרך שבה מגיעים לעולם כל מהנדסי החשמל - למדתי הנדסת חשמל, כמובן... אם התכוונת לשאול למה בחרתי ללמוד דוקא את זה, אז האמת היא שבחרתי חצי באקראי. כשהחלטתי, לא ידעתי באמת מה אלמד ומה יעניין אותי יותר. אילו הייתי בוחרת היום, הייתי בוחרת אחרת.
איפה אני רואה את עצמי בעוד 5 שנים? זאת שאלה שנורא אוהבים לשאול בראיונות עבודה, כך שהשאלה הזאת מעלה אצלי קונוטציות לא כל כך טובות. עוד סיבה שאני לא אוהבת את השאלה הזאת היא שאני פשוט לא יודעת איפה אהיה בעוד 5 שנים. אילו היית אומרת לפני 5 שנים שבעוד 5 שנים אהיה נשואה, אגור בדירה משלי, ארכב על אופנוע ואגדל 2 חתולות, הייתי אומרת לך שאת לא מכירה אותי בכלל. מישהו אמר פעם שהחיים זה מה שקורה בזמן שאתה מתכנן דברים אחרים. החיים שלי מוכיחים את זה כל פעם מחדש. אני מכוונת את החיים שלי במידה מסויימת, אבל גם נותנת לחיים להוביל אותי, סתם כדי לראות לאן אגיע. אם הכל מתוכנן ידוע מראש, אז איזה עניין יש בחיים? אילו הייתי יודעת היום איפה אהיה בעוד 5 שנים, הייתי מתחילה לפעול במרץ כדי לשנות את הכיוון הזה! אני אוהבת הפתעות.