הבטחתי עוד שיר
ואני מביאה עוד שניים. רציתי בהתחלה להביא רק את הראשון (תמונות) אבל אז נזכרתי ששאלו אותי אם אני כותבת רק דברים עצובים אז צירפתי את השני (קלמנטינות). הראשון נכתב במהלך השבעה על סבתא שלי האהובה מאוד: תמונות ---------- נימים מתרחבים בָּקיר. את מתרחקת מביתך ומתמונות צרובות בגב זכרונותי. שְקוֹע לחייך אינו הולם את שלוותך. מהלומות כבדות מתישות את רכותי. וכבר בכיי חדֵל. תריס העץ המתקלף משיל מעל עצמו זכרונותייך. חוביזות מרימות ראשן בָּפּרא הנפרש ומשתלט, וגרד תריס נושר אל החצר המצהיבה. את מכאיבה לי בלכתך ממני, בלכתך השארי מעט קרובה. תמונותיו כבר משתכחות ממני. נותרה לי חריקת הנעליים ועוד נותר שריד מרשת המגבעת. בעוד שנים - מה ישאר מזכרונייך? מחפצייך? מעזבונך אותי כשלא הייתי מוכנה? תמונות דהות בזכרוני ובאלבום וערימות ספרים וניצנים קטופים משיח שושנה. כשהיינו ילדים התריס היה לבן, והחוביזות רחוקות, ואת וסבא כאן. אני אספתי שבלולים לתוך גביע ואהבתי את התריס ואת האדן מתחתיו, ואת היית יפה אליי כל-כך ואת יפה אליי כל-כך עכשיו. והשני: קלמנטינות ---------------- בימים של שמש צהובה בהירה היינו יוצאים לטייל לקלמנטינות בפיז'ו הישן הגדול הלבן - פרד עירוני עב צורה ונרגן, שריח אשכוליות מר מתוק גר לו בבפנים של תא המטען. בדרך ספרנו מכוניות עם כתמים ושירה קראה להן פרות-מכוניות. היינו ממלאים את הבטן שלנו ושל הפז'ו ואמא היתה צוחקת ואומרת תשאירו למחר והולכת קצת רחוק יותר - למצוא אשכוליות. למדתי שם מלים כמו ולנסיה וחושחש שהעירו בי טעם מריר חמצמץ כשנזכרתי בהן אחר כך תוך שקיעה מתוקה אל תוך לילה מוכתם בחלום מטושטש. בסוף הפרדס עמד בית קטן מבטון. מכוער. אבא אמר תמיד שזאת באר אבל אני ידעתי שהוא משקר. באר נראית בכל הספרים כמו משהו לגמרי אחר. ליד הבית שלא היה באר עמד עץ הקופים. אני טיפסתי עליו גבוה גבוה ושירה אפילו יותר. אחר כך נשמנו תחת עץ הקופים את מה שנשאר מאחר הצהריים. צל נמתח ממנו לכל הכיוונים ומעל הצמרת התחבאו לי השמים. אמא היתה מקלפת ומקלפת – כדורים כתומים של ויטמינים ודביקות, פס ארוך ואינסופי של קליפת פרי הדר בישם ידיה בעקצוצים של מתיקות. הקלמנטינות בבגאז' הפיצו ריח משכר. אנחנו היינו אוכלות וצוחקות, ובודקות הצל של מי נגמר רחוק יותר. אני עמדתי על קצה האצבעות - אבל אפילו זה לא היה עוזר. בדרך הביתה הייתי נרדמת - לתוך חיבוק מעוגל סחוף ריחות מתוקים והריח הקלמנטיני בידיים של אמא היה עוד נשאר חודשים ארוכים.