תשובות
כמו ששמת לב , התבלבלתי ורשמתי גרה במקום גרים... ובקשר לצבא יש סיפור קצר איתם בגלל שאני כבדת שמיעה , בעצם אני אספר לכן מה היה : יש לי אחות גדולה ממני בשנתיים והיא גם כבדת שמיעה (כמעט 100% אני 60-70) היא נלחמה כדי שיקבלו אותה לצבא והיו לה לא מעט בעיות, שהייתי קטנה שלחו אותי לגן לילדים כמוני והם לימדו אותי לדבר כך שהיום למעט המכשיר שמיעה אף אחד לא חושב שיש לי בעיה ואם אני עם שיער פזור אפילו לא מנחשים אז כך שהתחלתי בהליכי הגיוס אחריה פשוט לא אמרתי שיש לי בעיה וכך כמעט גייסו אותי עד שבצו האחרון (שבו קובעים פרופיל) הרופא אמר לי "מצויינים, אחותך זאת שחרשת הייתה פה עוד פעם" (זה שם המשפחה שלי לפני הנישואים) אמרתי לו שהיא כבדת שמיעה ואז מה אם היא ככה גם אני כבדת שמיעה ועובדה שאפילו לא עשית לי בדיקת שמיעה ולא ניחשת שיש לי בעיה... כמובן שהפטור ניתן לי תוך 5 דקות, אבל בכל זאת רציתי להתגייס כדי לתרום ולחוות חוויה חד פעמית, הציעו לי להיות פקידה קרוב לבית כי זה מה שנכים כמוני יכולים לעשות (לדברי אחת הפקידות ששכל רב בראש לא היה לה..) ויתרתי על הרעיון כי פקידה אני יכולה להיות באזרחי ועוד להרוויח נורמלי - כך נגמר הסיפור עם הצבא למרות זאת הלכתי לשירות לאומי (ואני לא דתייה) והייתי מורה לכיתה א' במזכרת בתיה, היינו גרות בדירה והיה נחמד מאוד עד שהאחראית עליי גילתה שאני כבדת שמיעה והתחילה להכשיל אותי בכל מיני דרכים כדי שאני אעזוב ובסוף עזבתי למרבה הצער קשה להאמין שהבורות במדינתינו עמוקה יותר ממה שכולנו חושבים, עד היום אנשים מתפלאים על כך שיש לי תואר ראשון ושואלים אותי "איך עשית זאת?" ואני עונה "כמו כל סטודנט - למדתי ועברתי"