אשת השבוע

cookie1

New member
האם יש רגע/תקופהבחיים שהיית רוצה

לשנות או אפילו לוותר עליו, ואם כן למה ? מה היית רוצה להעניק לילדיך שהיה חסר לך בילדותך ?

בלינקה

New member
שאלה מאד קשה

ככלל, אני מאמינה שאנחנו, בין השאר, תוצאהשל סך כל הדברים שעברנו ושעברו עלינו. מכיוון שבגדול אני מרוצה ממי שאני, ואני מאמינה שאם החיים שלי היו שונים אזי גם אני הייתי שונה, הרי שהתשובה המתבקשת היא שלא, לא הייתי רוצה לשנות או לוותר על שום דבר משמעותי בחיי. יש מישהו יצאתי איתו פעם לתקופה קצרה, ואני מרגישה שבהחלט הייתי יכולה לוותר על אותה אפיזודה בחיי, היא לא העלתה ולא הורידה, ועשתה רע לחברים שלי. דבר אחד שהייתי שמחה לשנות הוא היחסים שלי עם בת דודתי בשנה האחרונה לחייה. איכשהו יצא, בגלל מחלת הנשיקה, שבמשך מעל לחצי שנה לא פגשתי אותה (היא היתה חולת סרטן). במהלך אותה תקופה, ולמרות שכולם ידעו על המצב, איכשהו הובנתי שלא כהלכה, ודודה שלי חשבה שאני מתרקחת כי קשה לי נפשית עם המחלה ועם המעורבות שלי. אני לא יודעת אם גם בת דודה שלי הרגישה ככה, אבל כשכבר שוב יכולתי לבוא לבקר נתקלתי שוב ושוב באמירה "אל תרגישי שאת חייבת". אני הרגשתי דחויה, דודה שלי הרגישה שהיא מגוננת עלי, בת דודה שלי, אחות של זו שחלתה ככל הנראה כעסה עלי על זה שהזנחתי אותן, והבת דודה החולה היתה פחות ופחות כשירה לנהל איתי את השיחות האלו בעצמה, ויצא שבשנה האחרונה לחייה כמעט ולא דיברנו, ונפגשנו רק פעם אחת. ועד אז היינו מאד מאד קרובות. היא היתה עד שלב מאוחר מאד בחיי האדם היחיד שלו גיליתי סודות ואיתו התייעצתי. אני מרגישה שפיספסתי אותה, וחוששת שהיא מתה במחשבה שאני מתרחקת ממנה. רק לאחרונה, בשיחה עם דודה שלי, הנושא עלה, וגילינו את אי ההבנה. חבל לי שזה קרה כל כך מאוחר, מאוחר מדי. אני רוצה לתת לילדי את היכולת לבחור את החברה שבה יהיו, את המסגרת שבה יבלו. אני, בגלל המקום שבו גדלתי, הייתי מאד מוגבלת מהבחינה הזו, ואני לא רוצה להגביל את ילדי.

yaelia

New member
הידד, זאת את ../images/Emo13.gif

את תמיד נשמעת מישהי מאוד עם רגליים על הקרקע ואפילו די אופטימית בקשר לתפיסה שלך את החיים בכלל. אני צודקת? מאיפה זה בא (האופטימיות)? אם לא היית עורכת דין מה היית עושה? בעלי חיים - יש לכם כלב, נכון? איך הוא עם שחר ואיתכם אחרי הלידה? אולי יבואו לי עוד שאלות אחר כך. או שאני אשאיר קצת לאחרות.

בלינקה

New member
האח ../images/Emo13.gif

כן, אני מאד עם רגליים על הקרקע. לא אופטימית, אבל חושבת שאם תחייך אל החיים הם יחייכו אליך, וגם מאמינה שיש לי (לכל אחד) כוח לשנות. מכיתה ה' הייתי במצב חברתי זוועתי. בכיתה ז', בית ספר חדש, נורא רציתי לשנות את זה. סמדר שיר (נדמה לי) כתבה אז במעריב לנוער שאם תחייך לאנשים, אפילו כאלה שאתה לא מכיר, הם יחייכו אליך בחזרה, ושזו דרך מצויינת להתחיל לעשות חברים. יישמתי. זה היה צעד מאד משמעותי בחיים שלי, החיוכים האלו, ואני משתדלת להמשיך. סו פאר הגישה הזו עובדת. אם לא היתי עו"ד? וואלה לא יודעת. מבקרת ספרות ו/או קולנוע? ארכאולוגית/אנתרופולוגית? עורכת מחקר באוניברסיטה בחוג למקרא או בחוג לספרות? מנהלת מחלקת שירות לקוחות איפשהו? משהו שקשור באנשים - עבודה איתם או עליהם. יש לנו כלב. הוא קצת זנוח, בעיקר על ידי, מאז ששחר נולדה, ויש לי המון יסורי מצפון בגלל זה. הוא ושחר גילו אחד את השני בחודשיים האחרונים. היא שוכבת לה על הרצפה וצורחת אליו, הוא מרחרח אותה ומלקק כשאנחנו לא מספיקים לעצור אותו. אני מקווה שהם יהיו חברים טובים.

yaelia

New member
מי היה מאמין

סמדר שיר כמשפרת המצב החברתי שלך
מה שאומר שגם השטוחה שבכותבות ישראל יכולה לצקת תובנות אמיתיות. יפה.

lulyK

New member
בלינקה, נעים מאד ../images/Emo39.gif

ביקום מקביל, מי היית? איפה ומתי היית חיה? עד כמה את מרגישה שהדמות הוירטואלית שלך קרובה לאני האמיתי שלך?

Arfilit

New member
איזו שאלה מצויינת!!!

אפשר לבקש להיות אשת השבוע פעם נוספת? עם הזמן השאלות נהיות מעניינות יותר ויותר...

בלינקה

New member
שאלה קשה

אני חובבת מושבעת של נוחות ומותרות, ולכן התקופה הזו היא תקופה שמתאימה לי מאד.. קראת את "ספר יום הדין" של קוני ויליס? יש שם רעיון יפה, של שליחת היסטוריונים, לתקופה מוגבלת, לאנשהו בהיסטוריה. לביקור מוגבל שכזה הייתי מאד רוצה לקפוץ לאנגליה הויקטוריאנית, לארץ ישראל של תקופת השופטים. אולי הייתי רוצה לחיות בישראל של שנות ה-30-40 של המאה העשרים. זו תקופה שמאד מאד עניינה אותי כילדה, ואני חושבת שבאותה תקופה הייתי יכולה לממש את עצמי גם כאשה. כיום הדמות הוירטואלית שלי ואני כמעט לגמרי זהות. במשך כמה שנים עברתי תהליך שבו אני האמיתית הפכה להיות דומה לאני הוירטואלית: בטוחה יותר, פתוחה יותר, חברותית יותר. זה שינוי שאני שמחה עליו.

lulyK

New member
נחשי איזה ספר אני קוראת

בימים אלה בדיוק? האמת, השאהל שלי כוונה למקומות פחות הירואיים - את מפנטזת לפעמים שהתנהלות אחרת של האירועים היתה מביאה אותך להיות אמא שנטיפי באמירים? כזו שכל הדלתות בבית שלה פתוחות כל הזמן ועל הכיריים מתבשל משהו אורגני? מדהים מה שכתבת על הדרך שעשתה האני האמיתית שלך לכיוון הוירטואלית....

בלינקה

New member
תודה ../images/Emo9.gif (אני חושבת...)

ביקום אחר *כזה*? אני לא חושבת שהייתי משנה הרבה. אני ממש ממש לא טיםפוס של שנטי, וגם לא של אדרנלין מפה ועד להודעה חדשה. אני אוהבת את החיים הנינוחים שלי. הייתי שמחה אם הם היו מתנהלים בוילה פונה אל הים, ואם היה לי קצת יותר זמן לעצמי בין העבודה למשפחה, אבל דרך החיים שלי לכשלעצמה מאד מתאימה לי. יכול להיות שביקום אחר הייתי במקום שבו אני היום אחרי טיול בכל העולם, אבל חוצמזה? טוב ללי עם החיים שלי (בגדול, לא בקטנות
).

lulyK

New member
כמובן... רק בגדול ../images/Emo6.gif

שחס וחלילה לא ניתפס פה מרוצות, אה? (גם אני הייתי מרוצה מאד אם החיים שלי היו מתנהלים על הקו הראשון בבית ינאי. נראה, אולי זה עוד יקרה)

בת "שור" אמיתית

מוכר...
וכרגיל, אני מרותקת. אין לי שאלות ספציפיות אבל אני קוראת בשקיקה את השאלות ואת התשובות.

אמברון

New member
בלינקה בוקר טוב

אילו יכולת לבחור תקופה (היסטורית) לחיות בה, איזו תקופה זאת היתה? מהם התחביבים שלך? אילו היתה מופיעה פיה שתגשים לך לך 3 משאלות שקשורות אך ורק אליך (לא למשפחה / ילדה / בן זוג - רק את!), מה היית מבקשת?

בלינקה

New member
כמו שעניתי ליעל,

אם לחיות, אז בתקופת הישוב העברי באארץ ישראל לפני 60-70 שנה. אני מאד אוהבת לקרוא, אבל כמעט לא יוצא לי עכשיו. אני אוהבת אוכל טוב, מתה על סרטים, בעיקר מיוזיקלס ישנים. כרגע אני בתהליך של חיפוש ופיתוח תחביבים. 3 משאלות? שתהיה לי ההזדמנות לטייל בכל מקום שארצה. שאצליח לשמור על המשקל שלי בלי מאבקים מיוחדים. שאני אוכל להרשות לעצמי לעבוד בשביל ההנאה, ולא בשביל הפרנסה.

אנידס

New member
שרשור מרתק.ויש לי כמה שאלות משלי

ברשותך 1. את אוהבת לקרוא? ואם כן מה בעיקר? 2. היכן את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? 3. מה היית משנה בעצמך אם היית יכולה (משהו פנימי ומשהו חיצוני) 4. איך את אוהבת להתחיל את הבוקר? 5. מה נחשב בעינייך הכייף הכי גדול, הרגע המושלם. וכדי שאני לא אגזים אני מפסיקה כאן

בלינקה

New member
תודה לך ../images/Emo13.gif

1. אני מאד אוהבת לקרוא. בעיקר ספרות יפה, וגם ספרות עיונית שקשורה למקרא וליהדות. מאז תחילת ההריון, לצערי, יש לי סבלנות בעיקר לשטויות. בריג'יט ג'ונס וכאלה. אולי אני אנצל את המצברוח לג'יין אוסטין. 2. עם האיש ועם שחר, ועוד שניים או שלושה אחים של שחר. כאן. בישראל, בטח באיזה ישוב קהילתי, מנהלת חיים בורגניים לעילא, נהנית מהמשפחה שלי, ומהעבודה, ומהפנאי. מבלה הרבה בג'קוזי המרווח עם הסאונה הצמודה ומערכת השמע המשוכללת
3. חיצונית הייתי משנה את המשקל שלי. רוצה לשקול בין 60 ל-65 ק"ג, בלי מאמץ. פנימית... הייתי רוצה להיות קצת פחות סנובית. 4. ביקיצה טבעית, הרבה חיבוקים וליטופים, מקלחת וארוחת בוקר טובה. 5. רגעים קטנים. להתעורר בחיבוק. לצחוק מבדיחה פרטית עם חבר טוב. לבלות יום שלי ושל האיש ביחד. לא משנה איפה.

למעלה