אשת השבוע

גורבי

New member
בטח (בלי ../images/Emo58.gif)

פשוט התיאור שלך של ג'יין אייר מאוד הזכיר לי את התיאור שלה שם. כתב אותו סופר בריטי - ג'ספר פורד - ובמקור הוא נקרא the eyre affair. הוא מתרחש באנגליה דמיונית של שנות השמונים, שבה כל החיים סובבים סביב ספרות (יש קרבות רחוב בין מעריצי מארלו ושייקספיר, וכאלה). הגיבורה היא בלשית במחלק הספרות של המשטרה והרשע מבצע כל מיני פשעים ספרותיים, שהגרוע שבהם קשור ל"ג'יין אייר". הוא משעשע, מעניין (קצת פחות משציפיתי), ונראה לי שממש שווה לקרוא אותו במקור כי יש שם הרבה התחכמויות שהולכות לאיבוד בתרגום. ואם יש לך איזו הופעה בת"א בעתיד הקרוב, אני אשמח להשאיל לך אותו.

בלינקה

New member
אני אגיע לפחות פעמיים בחודש הקרוב

ואשלח לך מסר יומיים-שלושה לפני. תודה

yaelia

New member
../images/Emo32.gifזה מזכיר לי ספר אחר

'ים סראגסו הרחב', של ג'ין ריס, שמספר על קורותיה של אישתו של מה-שמו (ברח לי השם שלו), לפני שהיא הפכה להיות ה mad woman in the attic נתקלת?

בלינקה

New member
זה נשמע לי כמו ספר שידכא אותי

לחלוטין. תמיד ריחמתי עליה נורא (ברתה, קוראים לה. ולו קוראים מר רוצ'סטר. אדוארד, אחרי שהיא הופכת להיות יותר חזקה ממנו).

ornaok

New member
ענבל../images/Emo24.gif

ציינת בעבר שיש לך רקע חקלאי? באיזה תחום עבדת? האם אהבת לעבוד בחקלאות?

בלינקה

New member
עבדתי בגיל התיכון

היה לנו יום בשבוע שבו לא למדנו, אלא הלכתי לעבוד. עבדתי במהלך התיכון (בחקלאות) בפינת חי, בנוי, בלול רביה ובאבוקדו. האמת היא שנהניתי. נהניתי מהעבודה הפיזית. יש בזה איזשהו סיפוק, להפעיל את כל הגוף בעבודה, ולראות תוצאה בעיניים. וגם להגיע הביתה שפוכים מעייפות
העובדה שהעבודה לרוב היתה יחד עם אנשים נוספים (תיכוניסטים וגם חברי משק), רק הוסיפה להנאה.

שיפסלה

New member
כיף לי לקרוא את השרשור

זה נהדר לגלות שכל אחת כאן היא עולם ומלואו הבנתי שאת גרה בחיפה ועובדת בת"א. אם זה נכון איך את מסתדרת עם הנסיעות? ואיך את מוצאת את חיפה? עיר שנעים לגור בה או שהיית רוצה לגור במקום אחר בארץ?

בלינקה

New member
לא ממש

פעם גרתי בת"א ועבדתי בת"א. היום אני גרה בחיפה ועובדת בחיפה. תקופה קצרה, בערך שנה, הייתי על הקו ת"א-חיפה, כי אני גרתי ועבדתי בת"א והחבר (היום הבעל) גר בחיפה. זה היה קשה, אבל הייתי צעירה ונטולת מחוייבויות, אז לא היה כזה נורא. היום אני לא מאמינה שאסכים לסידור כזה. אני לא אוהבת את חיפה. לא מכירה אותה ולא רוצה להכיר. אני יודעת שאני נשמעת כמו ילדה קטנה, אבל חיפה היא כורח המציאות, ולא בחירה של ממש. לפני שחר רציתי לחזור לגור בת"א היום - לא יודעת. אולי זכרון, או בנימינה, או מושב באיזור חיפה.

POOH*

New member
יאללה - בואו לאזור........

וקראתי הכל... אין לי שאלות... אבל את בהחלט דמות מרתקת... ואני מאד נהנית לקרוא הכל.... POOH

Salsa S

New member
וואי! בערך לקחו לי את השאלה../images/Emo140.gif

יקירתי, אני קוראת וקוראת, ופשוט מוקסמת!!!
גם מהשאלות, ועוד יותר מהתשובות... חשבתי שאולי כבר נגמרו כל השאלות שאפשר לשאול אותך, אבל הנה באה לי אחת (ואני מקווה שלא שאלו אותה כבר, כי את רוב השרשור קראתי אתמול ושלשום
): אם היית צריכה לעשות הסבת מקצוע, או אם היתה לך הזדמנות לעסוק במשהו אחר - מה זה היה? (ומבלי להתחשב בשום גורם שיכול להפריע).

בלינקה

New member
ראשית, תודה רבה ../images/Emo13.gif

שנית, יעל כבר שאלה למעלה, ואחר כך אמא של פילפילון. אז את חייבת לי שאלה

nonaa

New member
נהנית מאוד לקרוא

אמנם יש לי הרגשה שאני די מכירה אותך כתוצאה מהמפגשים "האמיתיים" ומקריאה בפורום ובאמת - הרבה דברים נראו לי כבר מוכרים ...
אמרתי כבר פעם ואני אגיד שוב שאני תמיד מתפעלת מהסבלנות לענות לשאלות גם אם זו הפעם ה-100 שאת עונה על אותה שאלה (בפורום הריון) ומאוד מעריכה את זה ! בכל זאת, נהניתי לקרוא - ומקווה שעוד נתראה בעתיד ! (מחכים לך באזור בנימינה ..
)

בלינקה

New member
אני יכולה לגלות לך בסוד, שאין לי

סבלנות. לפחות, הרבה פחות מפעם. יש המון שאלות שאני מתחילה לענות ומפסיקה באמצע, כי "אוף, כמה פעמים אפשר לכתוב את אותו הדבר!". ולאיזור בנימינה עוד נגיע

עדיף מאוחר מאשר...

ענבלי - איזה שרשור מרתק! את מדהימה! יש לי שאלה, אבל קראתי את השרשור בחלקים ולא זוכרת אם היא נשאלה כבר... אז אם כן - סורי. האם היה במהלך חייך אירוע (או כמה) מעצב (כלומר: שניערו אותך חזק, ושינו בך משהו מהותי, השקפת עולם)? אני מניחה שמותה של בת דודתך היה כזה, אבל משאירה לך את הבמה לענות.

בלינקה

New member
היו לי כמה

הראשון היה בגיל שלוש, כשעברנו דירה. אירוע שטילטל את חיי. קרעו אותי מכל מה שהכרתי - בית, גן, סבתא אהובה, והביאו אותי למקום חדש. אמנם הכרתי את המקום עצמו, כי סבא וסבתא שלי גרו בו, אבל בגדול זה היה מאד טראומתי, וסגר אותי לגמרי. כעסתי מאד, וחשתי הרבה חוסר בטחון. יש לי זכרונות רבים מאז. כשהודיעו לי שעוברים דירה, סירבתי ללכת לגן, והלכתי עם ההורים שלי לעבודה יום יום. אני ממש זוכרת את המדרגות לגן, ושאני עוצרת באמצע המדרגות ומודיעה לאמא שלי שאני לא מוכנה ללכת לגן. אני גם זוכרת באחד הימים הראשונים של הגן החדש, כשאני עומדת מול הגננת שלי, ומתפללת לאלוהים (בגיל 3!) שהתקרה תתמוטט עליה והיא תמות. זה היה אירוע מעצב ממדרגה ראשונה, ושינוי דרסטי מאד בחיים שלי. השני היה בכיתה ה'. הייתי במשך כשלוש שנים החברה הכי טובה של מלכת הכיתה. לא בדיוק במרכז העניינים, אבל במקום טוב באמצע. יום אחד היא פשוט הפסיקה לדבר איתי. וכולם אחריה. זה היה נורא ואיום. גרם לי להפוך לחשדנית, ואני מאמינה שבגלל אותו אירוע עד היום אני נזהרת, וגם מרפה מחברויות מהר. לא מנסה יותר מדי, כדי לא להיפגע שוב עד כדי כך. אמא של איתן ולהב - אני מניחה שזה חלק מהסיבה שבגללה לא התקשרתי לחברה מואדי ערה. זה גם גרם לי לפתח את תחושת ה"לא צריכה אף אחד, יכולה הכל לבד". והשלישי (סוף סוף משהו טוב
), המעבר בגיל 18 לת"א. לימד אותי עצמאות, לימד אותי לפתח קשרים, לימד אותי על היכולות שלי, והתחיל את תהליך ההיפתחות וחזרה לשמחת החיים (תהליך שעדיין נמשך, אגב). מותה של בת הדודה שלי לא היה אירוע מעצב. הוא היה מאד מאד עצוב. כל תהליך הגסיסה שלה, שנמשך כשנתיים, היה קורע לב, אבל גם מחזק, במידה מסויימת. ועדיין, אני לא חושבת שהיתה לו השפעה מעצבת. הוא לא גרם לשינוי.

תודה על התשובה הכנה!

איזו טראומה בגיל שלוש! מעניין, גם אני למדתי בחיים להרפות מחברויות. במיוחד לאור העובדה, שפעם אחת ניסיתי בכ"ז להמשיך את הקשר עם חברה טובה מימי התיכון, לאחר שנתייים של נתק, ומאד מאד התאכזבתי ממנה (התנהגות גועלית, לא משהו ריגשי).

dorlim

New member
רק עכשיו יצא לי להכנס ולקרוא ונהנית

מכל מילה
שאלו כבר כל מה שעולה בדעתי

למעלה