אשת השבוע

אפרת12

New member
../images/Emo41.gifאשת השבוע - שרון של לוטן../images/Emo41.gif

אשת השבוע חוזרת - ובגדול
שרון של לוטן היא במוקד ההתעניינות שלנו השבוע - וזה הולך להיות מעניין
שבוע מבורך לכולנו

אמברון

New member
יש יש יש ../images/Emo24.gif

איזה אירוח מצויין! איזו אורחת מרתקת (שאני מאוד מאוד מאוד אוהבת). מחכה בסבלנות...

../images/Emo9.gif תודה! את מוזמנת לשאול

ככל העולה ברוחך. אוהבת אותך בחזרה וגם מתגעגעת! מתי את בירושלים אחה"צ?

בוקר טוב!../images/Emo140.gif

אני שרון (30), אמא של לוטן (שנה ותשעה חודשים) ואשתו של ודים (37). אנחנו ירושלמים גאים וגרים בגילה. בחיי המקצועיים התחלתי כביולוגית והפכתי בשנה האחרונה להיות מדריכת הנקה, בדרכי להיות ברבות הימים יועצת הנקה. יש לי גם עבר מוסיקלי. בימים אלו אני עומלת על פתיחת עסק קטן. אני סובלת מתסמונות התשישות הכרונית ופיברומיאלגיה כבר ארבע שנים. אלו כמה עובדות על קצה המזלג, מקווה שיהיה לכן מעניין. מחכה בקוצר רוח לשאלות המעניינות שלכן!

Lali d

New member
שבוע טוב שרון ../images/Emo140.gif

השאלות שלי :
באיזה תחום בביולוגיה עסקת?
מדוע בחרת לעשות הסבה מקצועית?
מה העבר המוסיקלי שלך ואיזו מוסיקה את אוהבת? בהצלחה בעסק החדש
ושיהיה לך שבוע טוב

שבוע טוב!../images/Emo142.gif

תחום בביולוגיה - כשחליתי הייתי בעיצומו של תואר שני בביולוגיה מולקולרית בהדסה עין כרם. המחקר שלי היה במעבדה שעסקה במחלות פריונים, אשר הכי מוכרת מביניהם היא מחלת הפרה המשוגעת. לא הצלחתי מהיום שחליתי לחזור לעבוד במעבדה. מאוחר יותר עבדתי כמה חודשים באופן חלקי במעבדת הפוריות של ביקור חולים.
אני לא רואה בזה בדיוק הסבה מקצועית, כי הנקה היא פעולה ביולוגית לחלוטין ואני נעזרת הרבה בידע שלי בביולוגיה. אולי זו דרך ליישם את הביולוגיה בעבודה עם אנשים. בכל מקרה, חיפשתי ענף בו אוכל לעבוד כעצמאית ולהכתיב לעצמי את שעות העבודה בהתאם ליכולות שלי. מאז ההריון עם לוטן אני מהופנטת לחלוטין מכל נושא ההנקה ולדעתי אין יותר יפה מלעבוד עם אמהות ותינוקות.
למדתי בתיכון של האקדמיה למוסיקה פיתוח קול. אז שרתי יצירות קלאסיות, כי זה מה שלומדים בפיתוח קול. למדתי גם גיטרה קלאסית במשך שש שנים ומאוד אהבתי את זה. אבל המוסיקה שאני הכי אוהבת לשמוע היא דוקא מוסיקה רועשת כמו רדיוהד, דאוס, רד הוט צ'ילי פפרס, לד זפלין וגם את U2, דייר סטרייטס, ג'ת'רו טאל, ברי סחרוף, אהוד בנאי, אביתר בנאי. בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מקשיבה רק למוסיקה של לוטן וכמעט מתחרפנת מזה... תודה ושגם לך יהיה שבוע נהדר!

Lali d

New member
צודקת, הסבה מקצועית זה לא המינוח

המתאים... גם אני ביולוגית (מתחילה עכשיו את התואר השני) שבעקבות ההנקה חולמת לעשות קורס של מדריכות הנקה . ואוסיף עוד שאלה : כשחלית- איך קיבלת את זה בזמנו?

באמת?

באיזה תחום את? איזה יופי! איך קיבלתי את זה? חרב עלי עולמי! ממש כך! בהתחלה בכלל עשו לי בדיקות לסרטן, כי זה מה שהתבקש לאור בדיקות הדם שלי. תודה לאל זה לא היה זה, אך כשקיבלתי את האבחנה שלי והבנתי שמדובר במחלה כרונית שמעטים מאוד יוצאים ממנה אם בכלל, לא קיבלתי את זה טוב. אני לא אדם דכאוני, כך שלא ממש הייתי בדכאון, אבל הרגשתי שזאת נקודת מפנה לא טובה בחיי. הייתי מאוד כועסת ומרירה במשך תקופה מסויימת. לשמחתי קיבלתי המון תמיכה מודים וממשפחתי. הם ממש משענת נהדרת, עד היום. הפכתי להיות אדם הרבה יותר משפחתי. הם המיסו את המרירות ועזרו לי בחיי היום-יום ממש בכל דבר קטן שיכול להקל.

Lali d

New member
אני אעשה את

המאסטר בתחום הביוכימיה - עקה חימצונית בהקשר לסכיזופרניה. נשמע שעשית דרך ארוכה מאז נתגלתה המחלה, ואת נשמעת בן אדם מאושר למרות הקושי. מסירה בפני אנשים כמוך את הכובע
! ואגב, הכרתי פעם מישהי חולה בפיברו', אשר גיבשה שיטת התעמלות בשם אג"ם= אימון גופני מדורג, המיועדת לחולי פיברו' ותשישיות כרונית. האם ניסית לעסוק בפעילות גופנית ע"מ להקל על התסמינים?

נשמע מעניין! אהבתי ביוכימיה מאוד.

ממש עושה לי טוב לשמוע שכך אני נשמעת מבחוץ, כי אני באמת אדם שמח בחלקו. ניסיתי פעילות גופנית, אם כי לא מדורגת, כגון הליכה. אין לי סבלנות להדרגתיות האיטית. הליכה מאוד עוזרת לי, אבל קשה לי להתמיד לאורך זמן. אני משערת שלכן כדאי יותר להתחיל באופן מדורג. יום אחד בודאי אגיע לזה. אני עוד משוכנעת שאני יכולה לעשות התעמלות כמו אנשים בריאים...

Lali d

New member
../images/Emo45.gif גם אני משוכנעת...

ולמה השם שלך לא באדום ? (
מנהלות???)

פשושולה

New member
ולשאלותי...

א. איך מתבטאת תסמונת התשישות הכרונית בתפקוד היומיומי שלך? האם את נאלצת לנוח באמצע היום? האם את מתעוררת בלילה (או שמא כבר לא...) או שודים היה מתעורר? ב. האם את מרגישה פער תרבויות בינך ובין בעלך? אני אמנם ממוצא רוסי, אבל יש לי הרגשה שהעליה שהגיעה במהלך שנות התשעים מאד רחוקה ממני בסגנונה. בנוסף, היה לי קשר ארוך (ומייגע) עם בחור אמריקאי, וגם עימו חשתי מין זרות בסיסית...מצד שני אני מניחה פה הנחות לגבי מועד העליה אם בכלל של בעלך, אז סליחה מראש אם לא רלוונטי...

ולתשובותי...../images/Emo8.gif

א. אני אתחיל בזה שהסימפטומים העיקריים אצלי הם תשישות וחולשה, בעיות שינה, כאבי פרקים ושרירים, בעיות בריכוז ובזיכרון, לפעמים יש לי חום למשך תקופות ארוכות, נטיה לחלות בכל וירוס שחולף בסביבה. איך זה מתבטא? יש תקופות בהן אני מרגישה יחסית טוב ואז כל מה שדרוש לי זו שנת צהריים טובה באמצע היום ואני יכולה להמשיך לתפקד יופי עד הערב. יש תקופות שאני הולכת מדחי לדחי, לא מצליחה לישון בלילה או ביום ומעבירה ימים שלמים כמו זומבי עם כאבים איומים. ניסיתי לבנות לי הרבה שגרות חיים שמאפשרות תפקוד סביר במשך השנים מאז שחליתי. גיליתי שמנוחה רבה לא עוזרת לי כלל ולכן אני מסתפקת בשנת צהריים, גם אם לא הצלחתי לישון כל הלילה. שנינו קמים בלילה אם לוטן בוכה, אך אחרי חמש בבוקר אני מעירה את ודים אליה, מהסיבה שאלו השעות בהן הכי קשה לי להרדם בחזרה ואם אני קמה אליה אני כבר לא אחזור לישון. למזלי בורכתי בילדה שישנה הרבה וטוב כבר מגיל שישה שבועות. לפני כן אני הייתי קמה אליה בעיקר, כי הנקתי אותה. אני חושבת שאני מתמודדת טוב יותר עם לילות חסרי שינה, גם בגלל הנסיון הארוך שיש לי עם נדודי שינה ותפקוד מתוך עייפות. ב. בעלי עולה חדש - חדש יחסית, רק שבע שנים פה בארץ והכרתי אותו כשהיה כאן רק שנתיים. כך שאת מניחה הנחות נכונות. עד כמה שזה נשמע מוזר, אין כמעט בכלל פערי תרבות, או פערים אחרים, ביני ובין ודים. אנחנו אנשים מאוד מאוד דומים ונוטים לאותן דעות כמעט בכל נושא. זה מפתיע מאוד, גם אותי, אבל אנחנו תמיד אומרים את אותו הדבר באותו הזמן כאילו יש לנו טלפתיה, וזה עוד מהימים הראשונים שהכרנו. פערי תרבות הרגשתי יותר עם חמותי כשהיא באה לביקור. ודים נטמע בחברה הישראלית עוד בשנים הראשונות לעלייתו, מהבחינה שהוא לא הסתגר בחברה רוסית, חי בשכונות עם הרבה עולים (עכשיו כן אבל זה משיקולים כלכליים). הוא בכלל עוף די מוזר גם יחסית לעולים וגם יחסית לישראלים, כך שהוא לא נכנס להגדרה כלשהי. היו בינינו בהתחלה פערי שפה שהולכים ומצטמצמים עם השנים. גם אני בת לעולה ותיקה בארץ. אמא שלי מאנגליה, כך שאני לא מרגישה שגדלתי בבית ישראלי לחלוטין. הייתי מאוד פתוחה להכיר את ודים וסביבתו כשהכרנו וכך מצאתי את עצמי במסיבות סילבסטר של רוסים מקפיצה וודקה וכולם מסביב מתרגמים לי בדיחות... אני הייתי מרותקת לסביבה הזו, אבל ודים בעצמו התחיל לא להרגיש שייך לשם עם הזמן ואנחנו מבלים כיום הרבה יותר עם החברים שלי, שהיום הם שלנו, מאשר עם שלו. בת כמה היית כשעלית לארץ? אני מוצאת שיש הבדל גדול בין מי שעלה לכאן בילדותו לבין מי שעלה כבוגר. ודים עלה לארץ כשהיה בן 30.

פשושולה

New member
אני עליתי כשהייתי תינוקת, אז אני

נחשבת לישראלית לחלוטין. אני אכן רואה הבדלים בין מי שעלה צעיר ובין מי שעלה מבוגר יחסית - כמו ההורים שלי למשל, שלעולם יהיו שונים מאנשים בגילם שנולדו וגדלו פה. אבל יותר מזה, יש לי הרגשה שגל העליה האחרון הביא עימו הרבה אנשים שההבדל התרבותי בינם ובין ה"ותיקים", או הישראלים הצברים הוא עמוק במיוחד. ואולי זו רק התרשמות שלי והכללה פראית, מי יודע...

למעלה