ולתשובותי...../images/Emo8.gif
א. אני אתחיל בזה שהסימפטומים העיקריים אצלי הם תשישות וחולשה, בעיות שינה, כאבי פרקים ושרירים, בעיות בריכוז ובזיכרון, לפעמים יש לי חום למשך תקופות ארוכות, נטיה לחלות בכל וירוס שחולף בסביבה. איך זה מתבטא? יש תקופות בהן אני מרגישה יחסית טוב ואז כל מה שדרוש לי זו שנת צהריים טובה באמצע היום ואני יכולה להמשיך לתפקד יופי עד הערב. יש תקופות שאני הולכת מדחי לדחי, לא מצליחה לישון בלילה או ביום ומעבירה ימים שלמים כמו זומבי עם כאבים איומים. ניסיתי לבנות לי הרבה שגרות חיים שמאפשרות תפקוד סביר במשך השנים מאז שחליתי. גיליתי שמנוחה רבה לא עוזרת לי כלל ולכן אני מסתפקת בשנת צהריים, גם אם לא הצלחתי לישון כל הלילה. שנינו קמים בלילה אם לוטן בוכה, אך אחרי חמש בבוקר אני מעירה את ודים אליה, מהסיבה שאלו השעות בהן הכי קשה לי להרדם בחזרה ואם אני קמה אליה אני כבר לא אחזור לישון. למזלי בורכתי בילדה שישנה הרבה וטוב כבר מגיל שישה שבועות. לפני כן אני הייתי קמה אליה בעיקר, כי הנקתי אותה. אני חושבת שאני מתמודדת טוב יותר עם לילות חסרי שינה, גם בגלל הנסיון הארוך שיש לי עם נדודי שינה ותפקוד מתוך עייפות. ב. בעלי עולה חדש - חדש יחסית, רק שבע שנים פה בארץ והכרתי אותו כשהיה כאן רק שנתיים. כך שאת מניחה הנחות נכונות. עד כמה שזה נשמע מוזר, אין כמעט בכלל פערי תרבות, או פערים אחרים, ביני ובין ודים. אנחנו אנשים מאוד מאוד דומים ונוטים לאותן דעות כמעט בכל נושא. זה מפתיע מאוד, גם אותי, אבל אנחנו תמיד אומרים את אותו הדבר באותו הזמן כאילו יש לנו טלפתיה, וזה עוד מהימים הראשונים שהכרנו. פערי תרבות הרגשתי יותר עם חמותי כשהיא באה לביקור. ודים נטמע בחברה הישראלית עוד בשנים הראשונות לעלייתו, מהבחינה שהוא לא הסתגר בחברה רוסית, חי בשכונות עם הרבה עולים (עכשיו כן אבל זה משיקולים כלכליים). הוא בכלל עוף די מוזר גם יחסית לעולים וגם יחסית לישראלים, כך שהוא לא נכנס להגדרה כלשהי. היו בינינו בהתחלה פערי שפה שהולכים ומצטמצמים עם השנים. גם אני בת לעולה ותיקה בארץ. אמא שלי מאנגליה, כך שאני לא מרגישה שגדלתי בבית ישראלי לחלוטין. הייתי מאוד פתוחה להכיר את ודים וסביבתו כשהכרנו וכך מצאתי את עצמי במסיבות סילבסטר של רוסים מקפיצה וודקה וכולם מסביב מתרגמים לי בדיחות... אני הייתי מרותקת לסביבה הזו, אבל ודים בעצמו התחיל לא להרגיש שייך לשם עם הזמן ואנחנו מבלים כיום הרבה יותר עם החברים שלי, שהיום הם שלנו, מאשר עם שלו. בת כמה היית כשעלית לארץ? אני מוצאת שיש הבדל גדול בין מי שעלה לכאן בילדותו לבין מי שעלה כבוגר. ודים עלה לארץ כשהיה בן 30.