אל תבכי!../images/Emo140.gif
חבל על הדמעות. זה היה מזמן... תודה על המחמאות! ועכשיו לתשובות:
אבחנה: באמת אין אבחנה חד משמעית למחלה הזו. האבחנה היא על דרך השלילה. עשו לי כל בדיקה אפשרית, כולל כל בדיקות הדם שיש בקופ"ח, CT לכל הגוף, בדיקת מח עצם וכו'. כשלא מצאו שום דבר, שלחו אותי לרופאה פנימאית שמתמחה במחלות זיהומיות והיא חיכתה עד שהסימפטומים התמידו במשך שישה חודשים (אחד הקריטריונים לאבחון) ואז אבחנה סופית. למזלי, לא נתקלתי במקרים של חוסר אמון מצד רופאים. כולם ראו שמשהו לא בסדר איתי ולא יתכן שאדם מסתובב עם שקיעת דם גבוהה וחום במשך חודשים רבים. נכון שיש הרבה רופאים סקפטיים, אבל יאמר להגנתם שבאמת לא מצאו בדיקה כלשהי שתצא אחידה לכל החולים במחלה. זה לא שהם חושבים שהחולים במחלה הם בעצם בריאים. הם מאמינים שמשהו לא בסדר אבל מעדיפים שיהיה לזה שם מסודר ובדיקה שאפשר לראות. לרופאים כאלו אני תמיד אומרת שלא משנה לי מה יש לי ואיך קוראים לזה. אם הם רוצים לקרוא לזה בשם אחר, עדיף בשם של מחלה שאפשר לרפא, אני מוכנה לזרום איתם. ומה עם אמא שלך? מה היה לה בסוף? אני מקווה שמצאו משהו בר ריפוי.
הסביבה: גם כאן היה לי הרבה מזל כי אף אחד לא פקפק בכך שמשהו לא תקין. תמיד הייתי אדם עובד, אפילו עובד קשה ולאף אחד לא היה ספק שאני מרגישה נורא ולא סתם מפונקת או מתחזה. כשחליתי, ודים ואני היינו ביחד תשעה חודשים ואמרתי לו לאחר קבלת האבחנה שאני משחררת אותו מכל התחייבות כלפי. היה ברור שאני הופכת פתאום להיות נטל כלכלי ואדם שצריך הרבה עזרה פיסית. אז בכלל לא היה מה לדבר על עתיד משותף וילדים נראו כמו אפשרות לא ריאלית לחלוטין. ודים סירב בכלל לדון בנושא ונשאר איתי, תמך, פרנס, ניקה, בישל, כיבס ועודד. ההורים שלי גם הם התגלו כסלע איתן. באותו זמן המצב הכלכלי שלהם היה נורא והם היו מובטלים. כמה חודשים לפני שחליתי הם הקימו אתר חדשות באינטרנט. בזמן שחליתי הם הבינו שכל המשפחה תיאלץ להתגייס כלכלית והחלו בכל מיני יוזמות באתר שהפכו אותו עם הזמן לרווחי. הם טוענים עד היום שרק בגלל שחליתי הם דחפו את עצמם קדימה. אמא שלי הפכה להיות הכתף התומכת עליה בכיתי ופרקתי את כל התסכולים שלי. הסתבר שאחותי הגדולה, עימה לא היה לי כמעט קשר בכלל, חולה באותה מחלה כבר ארבע שנים, אך לא אובחנה. בזכות המסלול הרפואי שעברתי היא אובחנה גם כן וכל הזמן הזה תמכה בי בצורה מופלאה תוך כדי זה שהיא מלמדת אותי איך לתפקד ומהם הגבולות החדשים שלי. דוקא אחי היה מאוד נבוך מכל המצב ולא ידע כל-כך איך להתייחס אלי. הוא תמיד הכיר אותי כאחותו הגדולה שמגנה עליו וחזקה בשבילו. הוא לא היה רגיל לראות אותי זקוקה לעזרה ולאמפתיה. עם הזמן פתרנו גם את זה.
מה האימהות שינתה בי וביחס שלי למחלה: קודם כל, היא גרמה לי לחזור למסגרת האנשים הבריאים, אלו עם המשפחה והילדים שמה שמעסיק אותם הם החיתולים והמשפחתונים. זה החזיר לי קצת אמון בגוף שלי אשר מסתבר שיכול גם לשאת הריון וללדת, אם כי סיפור ההנקה הכושלת קצת פגע באמון זה. האמהות עצמה נתנה לי הרבה אושר, שמחת חיים, שלוה וגם תעצומות נפש להגשים את עצמי. נכון שמבחינה פיסית אני אדם נטול מרץ כלשהו, אבל מבחינה נפשית - קיבלתי זריקת מרץ. היום אני מרגישה שהעולם פתוח לפני ושאם אני מצליחה להתמודד עם גידול ילד, כל דבר אחר אפשרי. לוטן עצמה היא אישיות חזקה ודומיננטית, קצת כמוני. אפשר להגיד שקיבלתי את מה שמגיע לי. כל יום הוא התמודדות חדשה עם גמדה קטנה בעלת רצונות ודעות מוצקות. אני מאוד גאה בה ובעצמי על ההתפתחות האישיותית שלה ועל הבטחון העצמי שלה. זה נותן לי הרבה בטחון באמהות שלי.
הבא בתור: אנחנו מתחילים בשבועות הקרובים לעבוד על הבא בתור. אני לא יודעת מה ההפרש האידיאלי, אבל מקווה שיצליח לנו לקלוע למתי שלוטן תהיה בת שנתיים וחצי-שלוש. מאחר והייתי מאוד דומה לה כילדה, אני לומדת מהסיפורים של הורי: אני הייתי, ולוטן כבר עכשיו, נסיכה קטנה ומפונקת. והדבר היחיד שאיזן אותי וגרם לי לחשוב שאני לא השמש והירח והכוכבים הוא לידת אחי הקטן. מצד אחד זה נשמע אכזרי, אבל אני יודעת שלידתו היא הדבר הטוב ביותר שקרה לי ושהוא תמיד היה חברי הטוב ביותר. בינינו יש הפרש של שלוש שנים ועשרה חודשים. אני חושבת שלוטן זכאית לחבר עוד לפני כן.
עצות להורות וזוגיות מוצלחת: - קל להגיד וקשה לעשות. הלקח החשוב ביותר שאני מנסה להטמיע עד עכשיו הוא שאני חייבת לשמור לעצמי פינה משלי, עיסוקים, תחביבים, משהו שישמר את האישיות שלי, כי קל מאוד ללכת לאיבוד ולהטמע באמהות. זה הרבה יותר קל כשעובדים, אבל כשנמצאים בבית עם התינוק חייבים לשמור על העצמיות. - אני מהאמהות שחושבות שהדרך הטובה ביותר לגדל ילדים היא לספק להם את כל צרכיהם, כולל זמן ידיים בלתי מוגבל. אני מאמינה שתינוקות יודעים היטב מה הם צריכים. לא לכולם זה מתאים וזה לא תמיד פשוט, אפילו די מתיש. אבל אני מאמינה שאין יותר טוב מזה לבניית אמון וקשר חזק בין ההורים לילדם והענקת בטחון עצמי. זו הסיבה שלוטן היתה איתי בבית עד גיל שנה, למרות שזה היה קשה מאוד. - זוגיות מוצלחת: לדבר לדבר לדבר. כמה קל להתבצר בפינה ולהרגיש לא מובנת, מקופחת, שרק אני מטפלת בתינוק/ת. השנה הראשונה לאחר לידה היא קטסטרופלית מבחינת האמוציות שנכנסות לכל הדינמיקה המשפחתית. אם לא פורקים אם האמוציות האלו בזמן, יש פיצוץ גדול. חייבים לפרוק כל הזמן. זהו בינתיים. קטונתי מלתת מעבר לעצות הבסיסיות האלו. כל משפחה והאופי שלה, האמונות שלה והיחסים המיוחדים לה.