הי אמא של שחף
אני עליתי מאוקראינה. למרות שכשעליתי כל זה היה עדיין ברה"מ. יפעת מאוד אוהבת את בועז, אבל כמו ילדה גדולה אוהבת את בובה חדשה שעוד מגיבה. כשהיא מחבקת אותו, היא ממש חונקת אותו, היא כל הזמן מנסה להזיז אותו, להרים אותו, מורידה ממנו בגדים. וזה קורה תוך שניות. בהתחלה היתה קינאה והמליצו לי לשתף אותה בטיפול של בועז. באמת כמה שבועות זה עבד. אבל אחר כך קרו כמה מקרים שאחריהם אני החלטתי לא לשתף אותה לגמרי ואחר כך התגמשתי לעזרה מינימלית - תביא-תזרקי. זה שהיא מפשיטה אותו זה עוד כלום בהשווה לזה שהיא כמעט התביעה אותו באמבטיה ובמקרה אחר תפסתי אותה משחקת איתו קו-קו עם כרית. היא לא ילדה רעה. פשוט היא עדיין לא קולטת שהוא בן אדם ולא בובה. היא עדיין לא מספיק בוגרת. ההורות אחרי הפרש כזה. כל כך התגעגעתי לגיל הזה, לתינוק. אני רואה את עצמי אחרת לגמרי. עם יפעת הייתי תמיד עצבנית ומיואשת, היה נראה לי שהיא כל הזמן בוכה. אני הייתי עייפה וחסרת סבלנות. עכשיו, ואני לא יודעת האם זה גיל, ילד שני או פשוט בגרות ובשלות נפשית, יש לי ים סבלנות אליו. אני יכולה לבלות איתו שעות, אני נהנת מכל רגע איתו. אני עדיין לא יודעת לגבי צורת גידול, אבל הצלחתי איתו בהרבה דברים במה שנכשלתי עם יפעת - למשל בהנקה. את יפעת לא הצלחתי להניק, למרות ששאבתי 3 חודשים, אבל היה מעט מאוד חלב וגם ברגע שיצאתי לעבודה החלב נגמר. עכשיו אני הנקתי מלא כל החופשת לידה וממשיכה להניק עכשיו, אני שואבת בעבודה ומניקה בבוקר ובערב. אני מאוד מקווה שטעויות שעשיתי עם יפעת ובגידול של יפעת אני לא אעשה. בכלל, בועז הוא חוויה מתקנת לכל מה שקשור להריון, לידה, הנקה, חופשת לידה והורות בכלל.