עניתי בהודעה הקודמת אבל בהרחבה:
ההשכלה שלי בתחום הביולוגיה (BA במדעי החיים מהאוניברסיטה העברית) אבל אני לא עוסקת בזה. למעשה כל חיי רציתי לעסוק בביולוגיה (גנטיקה או ביוכימיה) והלכתי ללמוד מתוך שליחות עמוקה ורצון להרחיב אופקים וללמוד הרבה מעבר לתחום הצר של הביולוגיה - דמיינתי שאוניברסיטה היא מקום שיש בו אנשי רוח, שאפשר ללמוד בה הכל מכל ולהיות אדם משכיל. אבל התאכזבתי נורא מהעולם האקדמי - עולם שלא נתן לי ללמוד כמעט שום דבר מעבר לתחום הצר שבחרתי ללמוד (כל פעם שניסיתי לקחת קורסים בפיסיקה, במתמטיקה, בספרות, באמנות - רק שמו בפניי מכשולים) וכמעט אף מרצה שעמד לפניי לא היה איש רוח. לא יודעת, ציפיתי כנראה לאנשים שאני אגיד לעצמי "ואוו, כזה בן אדם אני רוצה להיות" ולא פגשתי אפילו אחד כזה... וגם אף אחד עם להט בעיניים. מה שכן פגשתי זה קטנוניות ומאבקים על מענקים ופוליטיקה, המון פוליטיקה. ומעבר לזה פגשתי אוניברסיטה שמעודדת אנשים להעתיק ולרמות ולשקר כדי לקבל ציונים. היו כמה אנשים שסיימו איתי את התואר בציונים גבוהים כמו שלי - ואני יודעת שלא למדו יום אחד בחייהם. אז הרגשתי שאם התואר שלי (שכלל ביוכימיה וכימיה פיסיקלית ואת הקורסים הכי קשים שמצאתי) והתואר שלהם (שכלל העתקות, רמאויות ושלל קורסים שנורא קל לעבור) שווים בסופו של דבר אז החותמת האקדמית לא שווה לי כלום. ומעבר לזה הרגשתי כלואה במעבדה, הרגשתי צורך עז בעבודה עם אנשים. בתקופה ההיא עבדתי המון במלצרות שאני חייבת לציין שהיתה העבודה שהכי אהבתי לעסוק בה עד היום - הייתי מעולה בזה. מסוג המלצריות שמקבלות מאה שקל בסוף ביד כי "החיוך שלך עשה לי את היום". אהבתי כל רגע מזה ולולא זו היתה עבודה שוברת רגליים וגב הייתי מוכנה לעשות ממנה קריירה. העבודה הזו הבהירה לי שאני חייבת אנשים כמו אויר לנשימה ושאני מרגישה ממש קלסטרופוביה במעבדה. אז ברחתי מזה אחרי התואר הראשון כמו מאש. אני לומדת, כל הזמן לומדת, אבל בעצמי ומספרים ומכל מקום כי אני אוהבת ללמוד דברים חדשים בכל תחום אבל אני לא מעריכה את החותמת האקדמית יותר. במקרה התגלגלתי לעבוד במחשבים, זה תחום שתמיד בא לי בקלות. אני מבינה מחשבים באופן אינטואיטיבי ואני מתכנתת טובה (למדתי לבד). אני חושבת שזה בא מאותו מקום של הביולוגיה - מהיכולת לראות פרטים ולהבין את המערכת. לראות קצת מחלקי הפאזל ולדעת איך להרכיב אותו, באינטואיציה, כך שהוא יעבוד כמו שצריך. לא סתם למדתי המון דברים טכניים בתואר שלי - אני אוהבת טכני. אני אוהבת את המקום הזה שהמולקולות קובעות בו את התנהלות היצור החי, שהקוד מכתיב איך תעבוד המערכת כולה. במהלך הלימודים ניסיתי לעשות תעודת הוראה (תסכול נוסף שלי, ברחתי אחרי שנה) ומצאתי את עצמי מעבירה שיעור בביולוגיה על מערכת הדם שרובו היה בכלל בחשמל - חיבורים בטור ובמקביל למשל. ולמה זה משנה לבטריה אם משהו מתקלקל במעגל כשיש חיבור בצורה זו או אחרת. ולמה חשוב להסתכל גם על הגרף ולדעת לקרוא אותו כשאומרים "יחס ישר" או "מעריכי". התפלאתי שזה היה להם מעניין ושמערכת הדם היתה מאד מובנת ככה פתאום. אבא שלי מהנדס אלקטרוניקה ואני לא יכולה לספור את הפעמים שישבנו וניתחנו מערכות בגוף כמו שמנתחים מערכת בקרה וההפך - וגוף האדם תמיד היה פשוט יותר ומופלא יותר. קסם אמיתי. בכל מקרה (זה ארוך מדיי - לא ?) אני עובדת בתחום של הטמעת מערכות מידע לניהול עסק - אני קצת מנתחת מערכות, קצת מתכנתת, קצת בונה בסיסי נתונים וקצת כותבת כל מיני דוחות אוטומטים ללקוחות והרבה עובדת עם לקוחות ומול לקוחות. אני לא מתה על זה אבל זו פרנסה טובה ויש לי תנאים טובים (גם כאמא) כי אני טובה בזה. אני עדיין יודעת שאיפה שהוא בהמשך הדרך מחכה לי הסבה מקצועית - אני חושבת על משהו טיפולי או משהו שיאפשר לי לתרום קצת לעולם. אולי יעוץ הנקה (מניקה פנאטית, נגה שלי ינקה עד גיל שנתיים ושלושה חודשים) או הדרכת קבוצות הורים או משהו כזה או אולי תראפיה בדרמה או בסיפור. לא יודעת, אני מחכה קצת... בעלי מתקדם מאד יפה בעבודה שלו לשמחתי ואם הוא ימשיך ככה עוד כמה שנים אני אוכל להרשות לעצמי לעשות הפסקה וללכת ללמוד משהו שיתן לי תעודה מקצועית בתחום טיפולי...