א ב " ג

לכל מי שנדחה היום

כמו שאמרו כאן לפני, רבים וטובים נדחו מבאר שבע והתקבלו אחר כך לאוניברסיטאות אחרות. העובדה שלא עברתם ראיון של באר שבע ממש לא אומרת שאתם לא מתאימים לרפואה, אפילו בבאר שבע מודים בזה. אז התקווה ממש לא אבדה, אולי זה נראה ככה עכשיו, אבל אני בטוחה שאחרי שתרגעו קצת הכל יראה הרבה יותר טוב. אני רוצה לתת לכם כאן קישור לרשומה בבלוג של רופא שלא התקבל לבאר שבע. לרשומה קוראים "אני ניצחתי": http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=16319&blogcode=567025 ואחרי שיעבור ההלם, ויתייבשו הדמעות שירדו כאן לחלקכם, יגיע הזמן לחשוב מה הלאה. אני מכירה את התחושה הזאת די טוב, שהנה שוב ניסיתם, ושוב זה לא הלך ואין לכם מושג מה לעשות עם עצמכם מעכשיו. אז הנה כמה עצות: קחו לכם כמה ימים של שקט, שבו עם עצמכם ותחשבו מה אתם רוצים לעשות. אחר כך תתייעצו כמה שיותר, עם כמה שיותר אנשים ותשיגו כמה שיותר מידע על כל אפשרות שעולה לכם בראש. אם אתם צריכים לעשות סדר בכל האפשרויות שלכם או סתם צריכים קצת עצות, אני וכל שאר חברי הפורום כאן כדי לייעץ ולעזור. יש כאן הרבה אנשים שעברו את זה ויוכלו לעזור לכם. אז זהו בינתיים, זה ממש לא סוף העולם, וכמו שאמרו כאן בשעות האחרונות, "כל עכבה לטובה"

כן, הכל תלוי בך

אם רפואה זה מה שאתה רוצה, שנה יותר או פחות לא ממש משנה. אב"ג לא חייבת להישאר האופציה היחידה, יש לך שנה שלמה לשפר ציונים כדי להגיע לשאר האוניברסיטאות. וגם אם אב"ג תישאר האופציה היחידה (מה שבטח לא יקרה), אתה תמיד יכול לנסות בשנה הבאה שוב.

יוסי n

New member
לכל מאוכזבי ב"ש - זה לא סוף העולם.

הדברים שאמרו פה אנשים לפניי די ממצים, אך בכל זאת רציתי להוסיף - אל תתנו לכשלון אחד, ומזערי בטווח הארוך, לקחת מכם את החלום שלכם. ראו בכשלון "ירידה לצורך עלייה". כל אחד ואחת פה הציבו לעצמם מטרה גבוהה מאד, שקשה להגיע אליה, ומטבען של מטרות מסוג זה, ייתכן ולא נצליח להגיע אליהן. היה הרבה יותר קל אם היינו מכוונים נמוך - אז ודאי היינו עוברים. אבל זוהי כל החוכמה - לכוון גבוהה, לדעת להסתכל לכשלון בעיניים (כשיודעים ומבינים שהוא, כנראה, לא האחרון שניתקל בו במהלך חיים) ולומר לו: "אותי אף אחד לא יכניע. אני אהיה רופא, ולא משנה במה זה יהיה כרוך". תאמינו לי, אפשר לדחות לימודים בשנה, ואפילו בשנתיים, כדי לשפר עוד ועוד ולהגיע לדרישה (גבוהה ומוגזמת ככל שתהיה). וזה לא כל כך נורא. ב-30 ומשהו שנות עבודה שמצפות לכולנו בחיים, השנה-שנתיים האלו ייראו כטיפה בים, שכל כך היה שווה להקריב. מאחל לכולם הצלחה, ובחירה בדרך הנכונה ביותר.

morancho1

New member
צודק.

אני נדחיתי מב"ש שנה שעברה (הסכם שלי לא היה מספיק), וזה היה סיוט אבל גם נקודת מיפנה להחליט אם אני מתכוונת להמשיך במאבק שנה נוספת או לוותר. בסופו של דבר מעז יצא מתוק.. הספקתי למצוא עבודה שווה להרוויח כסף, לבלות לטוס לחו"ל..מה שבטוח לא הייתי מספיקה אם הייתי מתקבלת באותה שנה. אז למי שלא יתקבל השנה- שבו תחשבו על המצב כמה ימים. מה אתם באמת רוצים כמה אתם מוכנים להשקיע בשביל זה מה המטרות הכי חשובות בחיים..וצאו להשיג אותם..לא לפני שתתנו לעצמכם קצת להינות אחרי חודשים של לחץ אטומי..זה הזמן שלכם עכשיו.

kontsy

New member
צודקת

מורן אני חושבת שיש פה קרמה (זוכרת את התאריכים של הראיונות?). גם אני נידחתי על סכם שנה שעברה בב"ש. אבל טיילתי ועבדתי, פגשתי את אהבת חיי ואני לא מרגישה שביזבזתי שנה אפילו שאני אוטוטו בת 23. אז יאללה חברים, יהיה בסדר, תהנו מהשנה הזאת ואל תוותרו. המווון בהצלחה!
מירי

morancho1

New member
יפה לנו:)

באיזשהו מקום, אני די שמחה שלא התקבלתי שנה שעברה.. אני חושבת שלא הייתי מוכנה לזה ברמה שאני מוכנה היום. וגם אם הייתי קופצת לזה כל כך מהר בלי להספיק לעשות דברים מסויימים, הייתי נכנסת ללימודים עם תחושת החמצה מסויימת, וגם עם חור בכיס:) בהצלחה לך!

adva sharon

New member
ישהו התראיין אצל רוני פלג?

(רופא משפחה), ועמליה משהו (רופאה פנימית)?

dorin276

New member
בשנה שעברה

התראיינתי אצל ד"ר עמליה באומגרטן. זו אותה מראיינת?

dorin276

New member
נכון ../images/Emo8.gif

תגידי - את לומדת מדעים מדוייקים בת"א, נכון? באיזה מסלול את לומדת? או שזו הייתה hedva84? (אני כבר מתבלבלת
)

גם אני אצל עמליה

כן כן גם אני התראיינתי אצל עמליה... וברגע שהתחלנו את הראיון הבנתי שאני לא מתקבלת... היא פשוט נתנה את התחושה הכי נוראית בעולם ואניבדר"כ לא מושפעת מדברים כאלה...

kontsy

New member
גם אני

אבל את האמת אין לי מושג איך היה. היא לא נתנה לי תחושה נוראית. זה בדיוק מראה את הטענה שהעלו פה מקודם שזה בעייתי לכתוב על מראיינים. כי מישהו קורא את המילה "נוראית" ואז מקבל פתאום ליד את הכרטיס עם השם הזה ונלחץ. אבל זה לא תמיד נכון. אני מקווה שנעבור למרות הכל...

למעלה