ביקורת האלבום שלי
- Perfect Symmetry

../images/Emo41.gifביקורת האלבום שלי../images/Emo70.gif- Perfect Symmetry../images/Emo41.gif

אז הנה הושלמה כתיבת ביקורת האלבום שלי! (למרות שאם המשפט הזה מגיע בהתחלה אז בעצם כתבתי את המשפט הזה לפני שהושלמה הביקורת שלי, והמשפט הזה סותר את עצמו! קיצר אני שקרנית (נית נית!), עוד לא הושלמה הביקורת בעת כתיבת שורות אלו, אבל כשאתם תקראו את זה היא כבר תהיה מושלמת {complete, ולא perfect חלילה. Perfect יש רק אחד, פרפקט סימטרי
סתם, נסחפתי. טוב תעצרו אותי.}) אז מה יהיה בביקורת הזאת
מה שעשיתי, בעצם לקחתי את מה שאמרתי לאחר השמיעה הראשונה <מינוס הקטעים בהם נסחפתי אל נושאים לא קשורים> והשוויתי לדעתי המגובשת עכשיו, אחרי כעשרות שמיעות, שינון המילים בע"פ ושתי הופעות (וואי אני קצת חולת נפש, מישהו שם לב לזה ולא אמר לי?). בנוסף אכתוב מה הכי אהבתי בכל שיר, ומה הייתי משנה, אם בכלל, ולמה לדעתי האלבום יותר טוב מUTIS או לפחות לא פחות טוב ממנו. ואם אהבתם את UTIS אין סיבה שלא תאהבו את PS. מתרגשים
גם אני
הבה נתחיל

../images/Emo79.gifSpiralling../images/Emo79.gif

Spiralling
מה שכתבתי פעם
"גרסת האלבום ממש ממש ממש שונה (פחות טובה לדעתי) היא מתחילה בנקישות האלה שהיו בפודקאסט ההוא של כריס ואנדרו שהם אמרו -" נכון תמיד אנחנו מתחילים בשיר של קין? אז מה היתה המוזיקה הזאת אמורה להיות?") הדיד יו וואנט טו בי אינלאב בכלל לא מחובר ל וון ווי פול אינלאב וקיצר כל מיני שוניים מי שרוצה לעלות עליהם חפשו את המילים של ספיירלינג באתר קיןשייפט ותוכלו מהקריאה להבין כמה זה שונה... גם נניח הקטע שבקליפ שלנו היה את שרי לסלי וקארין מתחלפות על הקיר? אז באמיתי זה כפול.. קיצר כל מיני קטעים מוזרים והעריכה של הרדיו אדיט פי אלף יותר טובה (אגב צוטטתי לשיחה של מישהו שם ומסתבר שקין עומדים לשחרר קליפ לספייירלנג ממש בימים הקרובים!) (וגם לTLAL, אבל זה טום כבר אמר היום באתר!)" מה שאני כותבת היום
אוקיי. דעתי לגבי השיר הזה השתנתה פשוט בלי היכר. אחרי ששמתי לב שאני מסוגלת להקשיב לשיר הזה שוב ושוב ושוב, ופשוט לא נמאס! (וגם תחושת הבחילה עברה לי!) הגיעה לי ההכרה בכך שאם השיר באלבום ארוך יותר- מה טוב! הוא נגמר אחרי יותר זמן ^_^ וגם התרגלתי לגמרי לשאר השינויים. זה עדיין מוי כיף. שמעו, אני לא יודעת מה קורה פה, אבל השיר הזה הוא פשוט כיף. הוא דאנסי, מקפיץ, ועושה שמח (במיוחד אחרי הישגנו בניכר!). וזוהי המסקנה מרחיקת הלכת שלי מכולם: אני מתה מתה מתתתתתתה על ספיירלינג!!!!!!!!!! UTIS Vs. PS
ע"מ ליצור באז תקשורתי ודימוי שונה ללהקה, כבר ביציאת UTIS קין בחרו להוציא את IIAW הרועש, להכריז על כיוון מוזיקלי שונה (הכולל ניתוח לשינוי מין הפסנתר לגיטרה) ולטעון שטום מעולם לא ביצע מעשים מגונים בטים רייס אוקסלי. כשיצא האלבום בסופו של דבר, התברר כי אמנם IIAW רועש אך הוא אינו משקף כלל את שאר הדיסק, וטים בוודאות מתלונן בצורה מחשידה בחלק ניכר מהזמן (Crystal balls). גם בפרפקט סימטרי אין ספק שמדובר באותה מגמה, ואין שום שיר שדומה לספיירלינג בשאר האלבום. (ובאשר לטים המנוצל- כולנו יודעים מה YHTMA אומר) לכן, השיר המקביל לספיירלינג בUTIS, הוא ללא ספק IIAW ולדעתי, הוא נותן לו נוק אאוט מוחלט. הכי אהבתי|אייקוןטים| את המשפט: "When we fall in love we’re just falling" הייתי משנה|אייקוןריצ'רד| את ההמשך של המשפט-"in love with ourselves" . מביך.

Lyla Bellamy

New member
../images/Emo99.gif

ממש התאהבתי בשיר הזה , הוא נהיה אחד המושמעים אצלי . הוא כזה ממכר! אני לגמרי מסכימה איתך בכל מילה במה שאת חושבת היום XD

מסכימה איתך ממש מילה במילה ../images/Emo99.gif

פתיחה מושלמת לדיסק הזה! זה השיר הכי כיפי של קין אי פעם!! לא משנה כמה פעמים אני שומעת אותו, פשוט אף פעם לא נמאס לעשות "אוווווווווו"
אני לא כ"כ אהבתי את זה שהם אומרים פעמיים "When we fall in love...."- הוא קצת מאבד מערכו ככה
*וד"א- גאוני לגמרי הקטע על ההטרדה המינית
*

justin9

New member
איזה כיף לראות שאתם אוהבים אותו

אני זוכרת את התגובות הקשות שהיו בהתחלה והרגשתי מוזר שאני אוהבת אותו... בכל מקרה, אני חושבת שזה שיר שיש לו ערך מוסף בשבילנו - מה שכבר משדרג אותו - וזה כמובן בגלל הקליפ

lesli

New member
ייאי עכשיו גם אני יכולה להגיב על כל השירים

באלבום מכיוון שסוף סוף שמעתי אותו בשלמותו... אז לגבי Spiralling יש לי רגשות מעורבים... בשמיעה הראשונה הייתי פשוט מבועתת מה-"wohhh" ולא האמנתי שזה אשכרה שיר של קין... עם הזמן פשוט התאהבתי זה כזה שיר מרענן כיפי קליט שפשוט אפשר להתפרק איתו ואני חושבת שזה פשוט שיר מושלם להופעה בלייב... וכמובן איך אפשר לשכוח את הקליפ שיצא מהמם תודות לכשרונה העצום של גיתוש! שמוסיף להתלהבות מהשיר כל פעם מחדש!!! בקיצור שיר מדהים קליפ עוד יותר מדהים (שלנו כמובן... ולא הקליפ הנוראי והמטומטם להחריד שקין הוציאו לו...) ואני כולי תקווה שר-ק לא יימאס ממנו!

../images/Emo79.gifThe Lovers Are Losing../images/Emo79.gif

The Lovers Are Losing
מה שכתבתי פעם
גם קצת שינוייים. נשמע יותר טוב מפעם לפעם אבל עדיין בחירה גרועה לסינגל. מה שאני כותבת היום
דעתי איתנה. הוסיפו בית פה והאריכו שם. זה עדיין שיר חביב שלא מצליח להתרומם בעיני, צפוי מדי, מאוס כבר משמיעות ראשונות. באד סינגל, באד! UTIS Vs. PS
במחשבה ראשונה המוח שלי קופץ להשוות את זה לNIMW מבחינת ערבול הסאונד או משהו, אבל זה באמת לא הקבלה מתאימה. לכן פניתי לחשוב על שיר אחר שאפשר להקביל את TLAL אליו, ולא מבחינה טכנית, אז פניתי לקווים אחרים. שיר פופי, עם פוטנציאל להיות לעוס, ותלוי בדעת המתבונן לחלוטין- קריסטל בול. אבל- את קריסטל בול אני אוהבת, כי הוא מרענן יותר לדעתי, פחות כבד (יש לי תחושה של עומס בTLAL, שהוא כזה over done, הוא מכביד לי על האוזן! הרגשתם את זה גם או שזו רק אני?) אצלי אישית קריסטל בול מנצח, זה כבר מובן לגמרי. ואצלכם? מעניין אותי לדעת. הגיבו! בכל מקרה, אם הרשתם לעצמכם לא לאהוב את קריסטל בול באלבום הקודם, ולא אהבתם גם את TLAL אנחנו עדיין בתיקו (לפחות) בין האלבומים. הכי אהבתי|אייקוןטים| שבסופו של דבר, מרגישים שזה שיר של קין (אפילו אם זה שיר רע של קין. (כן זה הכי טוב שהצלחתי לסחוט מהשיר. ועוד לחשוב שהוא פותח כל הופעה עכשיו) הייתי משנה|אייקוןריצ'רד| I dreamed I was drowning in the river thames? הפחחח? מה זאת הליריקה הזאת! מביך! וגם בכלל, לשיר הזה דווקא היה יכול להיות פוטנציאל אם הוא היה על פסנתר פשוט ולא על כל הטרראם הזה (הנה עוד השוואה לקריסטל בול- שם פסנתר שמנסה להישמע כמו גיטרה, כאן סינתיסייזר שמנסה להישמע כמו מוזיקה. ההתפתחות האבולציונית של קין מטרידה אותי).

Lyla Bellamy

New member
../images/Emo9.gif

הוא שיר חמוד . בזמן האחרון גם נדבקתי אליו .. אבל בהחלט קריסטל בול טוב בהרבה

מסכימה עם כל מילה../images/Emo13.gif

לשיר היה באמת יכול להיות פוטנציאל אם הוא היה בפסנתר (כמו למרבית השירים באלבום
), וגם הליריקה שלו לא משהו. ובהחלט יש דימיון בין קריסטל בול לTLAL- שניים פופיים וקיטשיים בטירוף (למרות שהאלבום האחרון פשוט פופ).. אבל מה שמבדיל ביניהם הוא שבקריסטל בול המילים לפחות יפות (חוץ מהפזמון) והקטע בסוף
(אני מקווה שהפעם תפוז כן ישלך את ההודעה!
)

אני ממש בהתלבטות לגביו ../images/Emo4.gif

הוא נשמע לי לפעמים סביר, לפעמים נחמד ולפעמים זוועה
וגם אני לא יכולה ממש לבחור בינו לבין CB (כי גם לי הם מאוד מזכירים אחד את השני) כי כולכם יודעים שאני לא סובלת את CB...אבל זה לא שTLAL טוב יותר ממנו- אני משאירה אותם בתיקו אצלי...

justin9

New member
../images/Emo45.gif

"יש לי תחושה של עומס בTLAL, שהוא כזה over done, הוא מכביד לי על האוזן! הרגשתם את זה גם או שזו רק אני?" זו ממש לא רק את! מהפעם הראשונה ששמעתי אותו הרגשתי ככה,אבל לא ידעתי איך להסביר את ההרגשה. זה כמו השירים האלה בגלגלצ שמתחילים ועוברת המחשבה הזו בראש - זה לא שיר רע אבל אין לי כוח אליו... ומה שבכלל גרוע זה שהוא מזכיר שירים בגלגלצ... מה שאומר שהוא לא מחדש או מרגש
וגם יש לי תחושה שקין ממש מתלהבים מהשיר הזה ואומנם לא שמעתי עדיין את הדיסק וגיבשתי דעה, אבל אני מתארת לי שיש יותר טובים ממנו (יותר נכון מקווה) ולא ברורה לי ההחלטה לתפוס ממנו... וקריסטל בול
אתם כבר יודעים מה זה CB בשבילי

יאי מגניב שאת מסכימה איתי!

גם במוזיקה נטו התלהבו ממנו בהגזמה! לא ברור... בכל אופן, הם היו צריכים לצאת עם AAA לדעתי

אני היחידה שדווקא די מחבבת את השיר?

הוא חמוד, נדבק, ואפשר לזמזם אותו במשך יום שלם.

אותי הוא דווקא ממש לא אכזב,

למען האמת, ככל שאני שומעת אותו אני אוהבת אותו יותר. וכרגע, אני יכולה להגיד בכנות שזה השיר האהוב עליי באלבום (ואני לא מאמינה על עצמי, כי זה כל כך לא הטעם שלי בדרך כלל). משהו במילים הורג אותי. כי במקרה של השיר הזה אני מתחברת למילים יותר מאשר למוזיקה. לא הייתי יכולה לכתוב בעצמי שיר שיותר מתאים למצב שלי כרגע. אבל עד כמה שאני אוהבת אותו, לא הייתי מוציאה אותו בתור סינגל. בכלל לא. אני לא בטוחה שAAA הוא השיר הכי מתאים לתפקיד,אבל הוא בהחלט יותר מתאים מאשר TLAL.

../images/Emo79.gifBetter Than This../images/Emo79.gif

Better Than This
מה שכתבתי פעם
"שומדבר חדש." (כמובן התכוונתי שאין שינוי מהשיר שאנחנו מכירים- בגדול כשהוא יצא כתבתי שאהבתי אותו אאל"ט) מה שאני כותבת היום
עדיין שיר חמוד מאוד לדעתי, למרות שאני לא אוהבת אותו כמו בשמיעות הראשונות (אפקט הפוך ממה שרגילים אליו בד"כ) אולי כי פשוט יש שירים בהרבה יותר מושכים ממנו באלבום. בכל מקרה- בהופעות הוא לא היילייט מבחינתי, אבל הוא עדיין שיר לא מזיק עד כיפי (תלוי במצב רוח). UTIS Vs. PS
ניצול לא ברור של המנעד של טום? מרמור על הקושי בחיי להקה במסווה של פופ קליל? מקבץ שאלות רטוריות? אין ספק, מדובר במתחרה לLeaving So Soon?, רק שאם התחלתי בסלידה קלה מLSS ועברתי לאהבה, אצל BTT המקרה בינתיים (בינתיים!) הפוך. נכון לעכשיו, אין לי אלא להכריז על תיקו. הכי אהבתי|אייקוןטים|
את המנעד של טום בשיר. מרשים, על אף שזה גם מצחיק בו זמנית. וגם- רמזים בשיר לכך שטים עדיין שונא את טום על אף ההצהרות? “’Cause the photographs show the wrong man”? "Must be someone else using your name" הייתי משנה|אייקוןריצ'רד|
הרמה שבה השיר דומה לאשס טו אשס של דיויד בואי. לטים אין מספיק גאונות מוזיקלית והוא צריך פתאום לחקות שירים? יו קאן דו סואו מאץ' בטר דאן דיס, טים.

Lyla Bellamy

New member
../images/Emo4.gif

לא אוהבת את השיר הזה בכלל , הוא די מעצבן .. נראה אולי זה ישתנה עם עוד שמיעות

אני אוהבת אותו!!

למרות שהוא פופ
ולא חושבת שהייתי נותנת לבן אדם שלא מכיר את קין לשמוע אותו.... אבל הוא בהחלט מקביל לLLS... לא יודעת מי מנצח אצלי... המילים של LSS טובות פי מליון משל BTT...

../images/Emo79.gifYou Haven't Told Me Anything../images/Emo79.gif

You Haven’t Told Me Anything
מה שכתבתי פעם
" Your hands touched my arse - למרות השם המבטיח... סתם :) ובכן, הנה מה שכתבתי על השיר (שוב זכרו שהכל שמיעה ראשונה ויש דברים שמשתנים תמיד) ביטים חזקים, שיר דאנסי, לא משהו, קצת מוזר, לטום יש קול מהמם בסוף. שיר מאוד טכנו\אלקטרוני כזה יש בסוף קסילופון לכמה שניות וקצת גיטרה (אבל טיפה)" מה שאני כותבת היום
טוב, אפשר לומר שאני עומדת מאחורי כל מה שאמרתי, רק באופן חזק יותר- ללא ספק שיר אלקטרוני, וללא ספק השיר הכי פחות אהוב עליי באלבום. טריוויה: טום טוען שזה השיר הכי פסימי באלבום והכי אהוב עליו. יופי, תודה לך על המידע. מעניין לראות שכתבתי את כל הפרטים הטכניים האלה על השיר (הקול של טום והקסילופון וכו') כי עכשיו מאז בכלל לא שמתי לב לזה זה מראה כמה ניסיתי לזכור מהשיר כי ידעתי שאני לא אשמע אח"כ את הדיסק להרבה זמן
... UTIS Vs. PS
האמת בUTIS לא היה שיר כזה אלקטרוני, אז אני נאלצת לתת נצחון טכני לUTIS
הכי אהבתי|אייקוןטים|
כשהשיר עומד להיגמר בהופעות, ג'סי עושה "בומים" על תוף ענק אחד בשביל האקורדים של הסיום. זה מה שאני יכולה לדלות מהשיר הזה. (אולי אני בעצם אוהבת את הקטע כי זה אומר שהשיר נגמר? ימים יגידו.) אם אני חייבת לתת משהו שאהבתי מגרסת האלבום עצמה, אז אולי המוזיקה שנמצאת בחיבור לאחר הפזמון והשורה Everything I love... הייתי משנה|אייקוןריצ'רד|
את הרפיטיציה הלא ברורה על חלקי משפטים. אמנם יחסית התרגלתי בינתיים, אבל זה עדיין לא מוצא חן בעיני. אבל מעל הכל, הקטע השקט יותר שמתחיל ב-2:05. המילים בו מביכות ולעוסות והביטים סטייל אייטיז ברקע מזעזעים. פק-מן התקשר, טים, הוא תובע זכויות יוצרים.

Lyla Bellamy

New member
../images/Emo10.gif

די מאכזב , אחד מהשירים הכי גרועים של קין אי פעם .. לא אהבתי בכלל

למעלה