ד"ר פנסקי מתארח - שאלות:

Adoushi

New member
תזכורת - אירוח ד"ר פנסקי

אני מזכיר לכם שד"ר פנסקי יתארח ב- ששי לחודש, יום ראשון הבא בשעה 21:30 אנא השתדלו להיות נוכחים ONLINE. אפשר להתחיל לשרשר שאלות. חברי הפורום מוזמנים לשאול כל שאלה שעולה בנוגע לק"פ וגם לאורטופדיה בכלל. איהאב

גווניבר

New member
שאלה ראשונה:

האם הניתוח לסידור העצמות שמציעים למבוגרים עם ק"פ מפחית את הכאבים הנובעים מהבעיה? מה הן השיטות השונות לטיפול בק"פ לתינוקות? מה הם אחוזי ההצלחה, וכמה מקרים מטופלים בכל שיטה בארץ? אילו טיפולים ניתנים למבוגרים הסובלים מכאבים מק"פ?

שאלה שנייה

האם ידוע ממה קלאב פוט נגרם?, האם ייתכן שזה נובע מרחם עם מחיצה? מה הסיכוי שיהיה לי עוד ילד עם קלאב פוט, אלו שאלות שאני יודעת את התשובות עליהם בצורה חלקית, אך רציתי לקבל אישור ממקור מקצועי

shian

New member
מצטרפת לשאלה בעניין הסיבה

רציתי לדעת אם יש קשר גנטי כזה או אחר. אני נולדתי עם עיוות קל בכפות הרגליים שהסתדר ע"י תרגילים אינטנסיביים (בכל שעות היום) בחודשים הראשונים לחיי. בני נולד עם קלאב פוט שתוקן ע"י ניתוח (הקלאב פוטר הזה כבר בן 13...). בתי נולדה עם עוות קל מאוד שהסתדר בעצמו. עד עתה לא ראיתי מחקרים שמדברים על הסיבה ואשמח לדעת אם יש. תודה מראש.

תשובות שכבר ידועות

אני משוכנע משיטוט בפורום המבורך שלכם שאכן התשובות ידועות. בק"פ המופיע כעיוות מבודד ולא כחלק מסינדרום לא ידועה הסיבה. התיאוריות מרובות כולל מנח לקוי של הילוד ברחם (אולי בשל מחיצה...). בכל מקרה של הולדת ילד עם ק"פ יש סיכוי גדול יותר להולדת ילד נוסף עם העיוות עד 20%

ק"פ בגיל מבוגר

ניתוחים לתיקון ק"פ נועדו לקבל כף רגל פלנטיגרדית היינו שדורכת כולה על המשטח ללא סטייה לצד זה או אחר, עם טווח תנועה סביר, חופשי מכאבים, ובשימוש בנעל רגילה. אם הניתוח מוצלח תושגנה המטרות. ככל שהטיפול בכלל מתחיל מאוחר יותר (הכוונה בגיל מעל מספר חודשים, ולפי פונסטי אפילו גיל שנה ויותר) התוצאות טובות פחות. רבים בעולם מטפלים לפי פונסטי, יש הממשיכים בשיטת הגיבוס לפי KITE בה אחוזי התיקון במניפולציות וגבסים נמוכים מ 20% . יש המנתחים בגיל צעיר הרוב מעבר ל 3-6 חודשים, ויש הנוקטים בשיטה של תיקון ע"י חבישות מיוחדות, שילוב של פיזיותירפיה וגבסים על פי פילוסופיית הטיפול שמקורה בצרפת. הרושם שלי שבארץ שיטת פונסטי תופסת חלק גדול

גווניבר

New member
../images/Emo39.gifמהו טווח תנועה סביר?

מה הם סיכויי ההצלחה של הניתוח לסידור עצמות?

טווח ותנועה וניתוחים

טווח התנועה הסביר של הקרסול אליו אנו מתייחסים הוא כיפוף ויישור כאשר היישור מתייחס לתנוחת הליכה על קצות בהונות. הטווחים התקינים הם בממוצע 25 מעלות כיפוף וכ 40 יישור. יש לתייחס לכך כאל ממוצע בלבד. לגבי ניתוחים: סיכויי ההצלחה לטווח המיידי טובים למדי. גם באמתחתי עשרות ניתוחים מורכבים לתיקון ק"פ בשיטות שונות. הבעייה העיקרית היא המעקב לטווח הארוך. זו גדולתו של פונסטי שאסף מספר רב של נבדקים והוכיח גם אחרי עשרות שנים שביעות רצון של המטופל

אירוח בפורום

אכן, מחר ב 2130 מתארח בפורום. אשמח לענות לשאלות בנושאי אורטופדיה בילדים בכלל ולגבי clubfoot בכלל להתראות ד"ר אבי פנסקי

Adoushi

New member
תודה לך

על הנכונות ועל הזמן שאתה מקדיש לפורום. אני בטוח שזה יועיל להרבה הורים ונשים בבהריון שיש להם המון שאלות בנושא קלאב פוט. ניפגש מחר און-ליין. חברים יקרים, מקווה שכוווווווווולם יהיו זמינים ויקחו חלק פעיל באירוח. בכל זאת מי שלא יכול להיות נוכח מוזמן לשרשר את השאלות שלו כבר. איהאב

שאלה לד"ר פנסקי

בני בן השש עבר ניתוח להעברת גיד ברגל הקלאב פוט השמאלית שלו. הניתוח התבצע בתחילת ינואר שנה זו, ומזה חודשיים שהוא מתהלך עם סד פלסטיק על הרגל. בתחילה, כשהורד הגבס, ביקשו מאיתנו להיזהר בפעילויות גופניות כדי שהגיד לא יינתק וייקרע. השאלה שלי, מתי מותר לבני להתחיל לעשות פעילות גופנית במסגרת חוג כדורגל או חוג התעמלות? האם החשש שהגיד יינתק או ייקרע חלף כבר? האם זה עדיין יכול לקרות? שאלה נוספת. הילד עולה לכיתה א' בספטמבר. האם מותר יהיה לו להשתתף כרגיל בשיעורי התעמלות? האם צריך לפטור אותו מפעילויות מסוימות בשיעורים אלה?

שאלה נוספת לדר"פנסקי, לגבי העתיד

העתיד של ילד ק"פ. מתי הוא הזמן המקסימלי לתיקון של ק"פ? האם זה כל זמן שהילד גדל? כלומר, עד גיל 18 בערך? בני עבר שני ניתוחים עד כה. הראשון, הסטנדרטי, בגיל 11 חודש, והשני, לפני כחמישה חודשים, העברת גיד. האם יכול להיות "פאנצ'ר" נוסף שייאלץ אותנו לעבור שוב ניתוח בגיל מאוחר יותר? והאם בעצם לאחר שהרגל תסיים את גדילתה עם סיום הגדילה של הילד בגיל 17-18, האם אז כל "תקלה" שתיווצר כבר לא תוכל להיות מתוקנת? או שמא יש ניתוחי ק"פ גם למבוגרים שכבר מיצו את תהליך הגדילה?

הקשר בין ק"פ להתפתחות כללית/מוטורית

והתפתחותית של הילד. עד כמה הוכח שאין קשר? או שמא לא הוכח כלל? האם ילד ק"פ סובל יותר מתופעות של late bloomer בהתפתחות שלו? או שסטטיסטית לא הוכח שזה אכן כך?

מועד תיקון ק"פ

אענה לפי עקרונות פונסטי. הזמן האופטימלי לתחילת הטיפול הוא מספר שבועות, אם כי הוא מתאר גם מקרים שהגיעו אליו באיחור סמוך לגיל שנה עם ק"פ לא מתוקן שתוקנו בשיטתו. לא הייתי ממליץ לנסות זאת!!! תתכנה נסיגות נוספות, חובה להמשיך במעקב. יש בהחלט ניתוחים לעיוותים בכפות הרגליים כולל ק"פ בגיל מבוגר. אך באלו לא תושגנה אותן התוצאות המושגות בגיל הצעיר. למשל באחד הניתוחים בגיל המבוגר מחברים את המפרקים שתחת הקרסול. ניתוח זה מפחית את הכאבים בטווח המיידי אך מקטין טווח תנועה וגורם לשינויים ניווניים מאוחרים בכף הרגל והקרסול

שאלות לרופא המנתח

בבסיס הפילוסופיה שלי ברפואת ילדים בכלל, באוטופדיית ילדים בפרט, ובטיפול בק"פ על אחת כמה וכמה עומד היסוד הבא: חובה בקשר בין הרופא המטפל ובין הילד והמשפחה יחסים פתוחים, אימון מלא, ואמפטיה. הטיפול בק"פ ממושך ומייגע, המעקב אורך שנים רבות, יתכנו עליות ומורדות. חובה ליצור יחסים כנ"ל עם הרופא המטפל! לא הוגן לענות על פרטי ניתוח בלי לדעת את הפרטים. באופן כללי בכף רגל ללא כל עיוות שאירי, עם גיד טיביאליס אנטריור שעובד היטב אני מאפשר חזרה הדרגתית לפעילות לאחר 3 חודשים ולתפקוד מלא לאחר 6 חודשים. לשאלה השאלה הספציפית שלך - נא לשאול את המטפל הישיר

kashke

New member
האם היית ממליץ על שיטת פלדנקרייז?

ואם כן-מדוע?

kashke

New member
פלדנקרייז לצורך שימור הקיים לאחר

הטיפול בגידים ובאכילס.

קוקימן

New member
השיטות של פרופ. פריד

אני טופלתי לפני 40+ שנה אצל ד"ר צעיר ואח"כ פרופ פריד שהתמחה בנושא קלאבפוט. לי היה ק"פ קשה בשתי הרגליים שטופל, ללא שום ניתוח. ראוי לציין שאמי הגיע אליו לאחר תקופת טיפול כושל בבי"ח קפלן בו גיבסו את הרגליים כפי שהן ללא יישורן. ההרגשה שלי, כאלו הידע שהיה ברשותו של פרופ פריד לטיפול בבעיה קצת הלך לאיבוד. והיום כאילו קצת מגלים מחדש, ובאופן חלקי, את הנושא של טיפול ללא ניתוח. מה דעתך בנושא? מי מטפל היום בשיטות של פרופ. פריד? מה דעתך לגבי ניתוחים בכלל?

למעלה