ד"ר פנסקי מתארח - שאלות:

כאבים

המדד להצלחה הוא רגל ללא כאבים בהנעלה רגילה ופעילות רגילה. אם יש כאבים מוטב להיוועץ באורטופד המטפל

מגה גלופלקס

האם אתה ממליץ לקחת את התוסף הזה ? יש בקופת חולים כללית תחליף למגה הזה, האם ידוע לך עליו, אם עושה אותה פעולה או אחרת ? תודה !

רק להדגיש.

ד"ר פנסקי הוא מומחה אורטופד, ולפי מיטב הבנתי, והיא לא רבה, השאלה שנשאלה על מגה גלופלקס היא לא אורתופדית. סליחה אם טעיתי אורית

שאלה על החשש הגדול שלי - נסיגה

קצת רקע - תותוש בן שנה וחצי. אחרי 2 גבסים הרגל כבר תוקנה. אחרי 5 גבסים סיימנו את התהליך ועברנו לסד ואז לנעליים. לאורך כל הדרך התיקון מושלם ולא נזקקנו אפילו לניתוח גיד אכילס. אבל החשש הגדול שלי מהסיכוי לנסיגה. אנחנו מתכננים לסחוב עם הנעליים לכיוון גיל 4 כדי להוריד עד כמה שאפשר את הסיכון אבל כל פעם אני מסתכלת עליו רץ וחוששת לראות רגל פונה פתאום פנימה. האם יש עדיין סיכוי להזדקקות לניתוח גיל אכילס והאם אצל פעוט/ילד הוא מסובך יותר? מה הסיכוי שלנו לנסיגה? עד איזה גיל יש לחשוש לנסיגה? האם יש גיל שאחריו אפשר להגיד שיצאנו מזה? האם ניתן להגיד באיזה שהוא שלב שהילד רגיל לגמרי כמו כל ילד אחר ולהפסיק לחשוש?

ועוד על נסיגה

הרחבת השאלה הקודמת בנושא נסיגה: מה יכול למנוע כאבים ו/או חזרה של ק"פ בעתיד? שאומרים שלפונזטי יש סטטיסטיקה של כ 50 שנה על כמה אנשים בערך מדובר? האם ידוע לך אם הם עדיין במעקב? האם ק"פ יכול לחזור גם אחרי גיל העשרה? עד איזה גיל צריך להיות במעקב? האם יש דרך שהורים יכולים לראות אם מתחילה חזרה? תודה רבה.

פונסטי

טוב נתחיל, אנסה לענות בקצרה ולעניין. תחילה הפילוסופיה שלי לגבי שיטת פונסטי לטיפול בק"פ. רופא רציני בן כ 80 שנה נוהג לתקן עיוות קשה בכף הרגל שברוב המקומות בעולם מטופל בניתוחים. אחוזי ההצלחה שלו גבוהים מאד וזמן המעקב אחרי המטופלים הוא מעל 40 שנה. ההצלחה כה מפתיעה שרופאים מכל רחבי העולם מחקים את שיטתו וזונחים כמעט לגמרי עקרונות טיפול בהם האמינו בעבר. אז מדוע ולמה לא לחקות את שיטות פעולתו? למה להמציא חידושים ןקיצורי דרך לשיטה שהוכיחה ומוכיחה את עצמה? מניעת חזרה של ק"פ אפשרית ע"י שימוש ממושך במתקן הנעליים המפורסם כפי שפונסטי גורס 3-4 שנים. חובה מעקב קפדני ביותר אצל האורטופד שהחל בטיפול. המעקב מבחינתי - כל החיים! הורים יכולים לראות נסיגה אם יש קיצור בגיד אכילס והילד מתחיל ללכת על קצות בהונות או העיוות חוזר. אבל לצורך זה קיים הנעקב אצל האורטופד!

ילד רגיל

לסחוב עם הנעליים עד גיל 4 ולהמשיך לבקר את האורטופד מוריד מאד את הסיכוי לסיבוך שאינו ניתן לתיקון פשוט.ניתוח להארכת גיד אכילס הוא פשוט ביותר אם כי מעבר לגיל שנה אני מעדיף לבצעו בהרדמה כללית ועם חתך ממש בעור.פונסטי מתאר מקרה אחד של חזרה מעבר לגיל 5 אם כי זה מאד נדיר. בכלל הילד שלך כבר כעת הוא "ילד רגיל לגמרי כמו כל ילד אחר" לא לחשוש, להשתמש בנעליים ולבקר את האורטופד

תודה על התשובה המרגיעה ../images/Emo20.gif

אני בהחלט רואה את תותוש כפעוט רגיל (בעיני כמובן הוא הרבה יותר מרגיל
). אז נמשיך עם אופטימיות זהירה

ושאלה בנושא אחר לגמרי

המטפלות במעון מסרו לי שנראה להן שחגורת הכתפיים שלו חלשה (יחסית לילדים אחרים). האם יש דרך לבדוק את זה? האם יש טיפול לזה בגיל שנה וחצי?

חגורת כתפיים

ניתן להתייעץ באוטופד או במכון להתפתחוה הילד, יש טיפולים

תודה, ממילא אנחנו צריכים להגיע

לאורטופד של הקופה (טרטור של קופ"ח שרוצה שאורטופד של מכבי יסביר להם למה צריך המשך טיפול במרפאת בית חולים).

התכווצויות ברגליים../images/Emo35.gif

שאלתי, בזמן השינה בלילה, יש לי התכווצויות ברגליים אבקש לדעת ממה זה נגרם,ומה אפשר לעשות כדי למנוע את התופעה.

גווניבר

New member
נעליים אורטופדיות

האם מי שנולד עם ק"פ צריך נעליים אורטופדיות כל החיים?

שאלה

לפי ידיעתך האם יכול להיות תיקון מלא של כפות הרגליים אם לא משתמשים בדניס בראון בכלל אלא רק ע"י פיזוטרפיה כשהעוות לא רציני

שאלה

שלום! ילדה שלי בת כחצי שנה, נולדה עם קלאב פוט דו צדדי וטופלה מיום ראשון של חיים שלה בגבסים, בגיל חודשיים עברה ניתוח להארכת הגיד ולאחר הורדת גבס אחרון התחלנו להשתמש מיד בדניס בראון. אחרי גבסים וניתוח רגליים שלה התישרו וגמישות מספיק. השאלה היא - האם יתכנו בעיות או סיבוכים בגיל שתינוקת תעמוד ותלך? תודה.

דוקטור שלום

אנחנו מטופלים בשיטה המסורתית של גבסים וסדים וכרגע אנחנו בלי כלום עד להליכה, לדברי הרופא. הבן שלי עומד אך לא יציב ונראה כי כף רגל אחת נוטה קצת שמאלה,שאלתי הוא כיצד הבן שלי יכול להעמד לגמרי ללא תמיכה אם לא נשים לו נעליים מתאימות? האם יש צורך לקנות את הנעליים בטרם שלב ההליכה ואם כן, אילו נעליים? האם להמתין להוראתו של הרופא לרכישת הנעליים? תודה מראש אורית

למעלה