ד"ר פנסקי מתארח - שאלות:

ניתוחים בק"פ

אינני מכיר את השיטה בה מטפל ד"ר פריד. לגבי ניתוחים בק"פ בכלל: מקומם של הניתוחים המורכבים בק"פ הולך ופוחת מאז אומצה שיטת הטיפול של פונסטי. ביחידה שלנו לא נותח אף לא ילד אחד שהתחיל טיפול אצלנו לפי פונסטי בניתוח רדיקלי.

קוקימן

New member
../images/Emo41.gifהתשובה מחזקת החשש שלי לאובדן ידע

התשובה מחזקת את החשש שלי לאובדן ידע שכבר היה ולהמצאת הגלגל מחדש בצורה פחות טובה. בתור אחד שטופל כתינוק לא אוכל לתת מידע אלא מסיפורי אמי, בתקווה שהיא זוכרת נכון...: * פרופ פריד כמדומני ששמו הפרטי אמנון אבל לא בטוח אפילו בכך. אינני יודע אפילו האם הוא בחיים, אם כן הוא אמור להיות מאוד מבוגר. * הוא טיפל בי ב 1961 באופן פרטי בקליניקה ברח' רוטשילד בתל אביב. * המשרה הקבועה שלו היתה בבי"ח ביילינסון. * טופלתי כ 3-4 טיפולי גבס שישרו בהדרגה את הרגל. לאחר מכן מכשירים לקיבוע ובסוף נעליים עם תמיכות. עד גיל 3 הייתי בטיפול וביקורות על גיל 5. זהו. בלי ניתוחים... ועם רגלים שהתאימו לשרות קרבי בגיל 18... האם מדובר באחד הראשונים שיישם שיטה דומה לשיטת פונסטי - לא יודע. אבל כמו שאני קורה מהתאורים בפורום, הוא יישם אותה יותר טוב ממה שמבוצע היום. אני מאוד ממליץ לנסות לאתר אותו אם אפשר וללמוד על השיטה.

ניתוח להארכת גיד אכילס

שלום רב. 1. עד איזה גיל יש אפשרות להאריל את גיד אכילס בתהליך פשוט יחסית ובהרדמה מקומית. לפי מה שהבנתי יש גיל מסויים שלאחריו יש צורך בניתוח מסובך יותר. 2. האם הארכת הגיד בכל שלב שהו מחלישה את הגיד? תודה רבה שהסכמת להתארח אצלינו.
עידית

גיד אכילס

מנסיוני ניתן לעשות זאת בתנאים הנ"ל עד גיל שנה. הארכת הגיד פירושה בכל מקרה החלשתו. אם כי תיתכן ברוב המוחלט של המקרים המבוצעים בשיטה הנ"ל החלמה טובה מאד.

Adoushi

New member
במה זה מתבטא?

מה זה אומר גיד חלש? על מה זה ישפיע בהמשך?

שאלה בנושא

בני בן 9 חודשים צריך לעבור ניתוח להארכת הגיד ולפי מספר רופאים בגיל הזה כבר לא ניתן לעשות זאת בהרדמה מקומית ובשיטת פונסטי כי הגיד לא יתאחה כמו בגיל חודשיים . כמו כן לאחר הניתוח להארכת הגיד בהרדמה מלאה שבני יעבור נאמר לנו שהוא יהיה רק עם סד ולא עם הנעליים . האם ידוע לך סיכויי ההחלמה בשיטה זאת או שנידנו לעשות ניתוח נוסך בגיל מאוחר יותר. האם אחרי הניתוח הוא יוכל לחזור לזחול ( אחרי הגבסים ) או שמע יהיה עליו לא לעשות שום פעילות ? האם פעילות מחלישה את הגיד אחרי הניתוח ? תודה

ק"פ ברגל אחת- שאלות בקשר לסד.

שלום שלום, אני בקשר עם אמא בהריון והיא ביקשה ממני להעביר אליך את השאלות הבאות: מדוע בטיפוליך אתה מאפשר להשתמש בשלב הראשון בסד (לאחר הגיבוסים) ולא ישר בנעליים? מדוע בכל זאת אח"כ צריך את הנעליים ואי אפשר להמשיך עם הסד? האם אפשר לשים סד רק במקרה שלא צריך להאריך את הגיד? תודה רבה.

נעליים וסד

הטיפול בנעליים עם הסד המחבר בסיבוב חיצוני הוא הטיפול המועדף עלי בכל מקרה. קיימים מספר מקרים בהם ההורים לא הצליחו או לא התמידו בטיפול ומקרים אחרים בהם לאחר היכרות מעמיקה עם ההורים במסגרת מפגשי הגיבוסים חששתי שההורים לא יתמידו בטיפול. במקרים אלו אני מאפשר להשתמש בסד פלסטי מעל הברך בדיוק בעמדה בה בוצע הגבס האחרון והושג תיקון מלא. עלות הסד גבוהה ממתקן הנעליים והוא מחייב החלפה כאשר הוא קצר (בעיקר בשוק). בכל מקרה בו אני משתמש בסדים אלו המעקב אחרי הילדים צמוד מאד, תחילה אחת לשבועיים ואח"כ פעם בחודש. אין קשר להארכת הגיד.

Adoushi

New member
האם יש קשר בין דרגת הקושי של הק"פ

לחזרה של הק"פ? האם לתינוק שנולד עם ק"פ קשה סכוי גבוה יותר לחזרה של הק"פ מאשר תינוק שנולד עם ק"פ בינוני?

Adoushi

New member
איך קובעים דרגת קושי של ק"פ?

מה בדיוק בודקים או מודדים? איהאב (אבא ללידיא, בת שבעה חודשים..מטופלת בשיטת פונזטי)

חומרת ק"פ

קיימות שיטות שונות. פונסטי מעריך זאת על פי מספר הגבסים שנדרשו לתקן את העיוות במלואו

Adoushi

New member
בשיטת פונזטי -

- מה תפקיד הנעליים? לשמור על התיקון או להשיג תיקון? מה הסוד בזוויות? איזה זוויות צריך? אם יש להיצמד לפרוטקול של פונזטי? או שיש מקרים אחרים?

נעליים

תפקיד מתקן הנעליים לשמור על התיקון. הזוויות משמרות סיבוב חיצוני. בד"כ מדובר ב 70 מעלות בצד הק"פ וב 45 בצד התקין. יש להיצמד להמלצות פונסטי לפחות עד שנגיע לניסיון אותו הוא צבר...

Adoushi

New member
עוד בשיטת פונזטי

- האם צפויים כאבים בעתיד למטופלים שטופלו בשיטת פונזטי? אם כן, מה גורם לכאבים? האם צפויים מטופלים בשיטת זו להיתקל באיזשהו קשיים או מוגבלות?

שאלה בנושא קלאב פוט ברגל אחד

1. למה צריך לשים את הנעליים על שתי הרגליים? 2. אולי ניתן לפחות ברגל הבריאה לשים נעל רגילה? 3. כמה זמן לכל היותר צריך להתחיל בטיפול לאחר הלידה (שבוע, שבועיים). האם ניתן לחקות לברית וקצת אחריו כדי שהילד יתעושש מהכאבים של הברית (וגם האמא). תודה. אילנה (בהריון, ומצפה בעוד חודש לילד עם קלאב פוט ברגל שמאל)

המשך...

1. הבנתי שיש כאלה ששמים בהתחלה סד על הרגל (לאחר טיפול בגבסים) ורק אחר כך עוברים לנעליים. מה הסיבה לכך? האם הסד לא יכול להחליף את הנעליים? (להזכירך מדובר על רגל אחד) 2. האם אתה מכיר את ד"ר רוז'ה מהלל יפה? האם הוא מטפל בשיטת פונסטי? תודה על התחייחסות.

ועוד על כאבים

לפני כמה זמן נשאלה בפורום שאלה לגבי כאבים ל"בוגרי ק"פ" וכולם (כחמישה) ענו שבשלב זה או אחר של חייהם היו להם כאבים. חלקם עברו ניתוחים וחלקם לא. מה עושים כדי למנוע כאבים גם לטווח ארוך של 30, 40 שנים ויותר? תודה

למעלה