תשובה ותיקון
אני עבדתי עם פומה, הבדל גדול בינה לבין נמר למרות ששניהם ממשפחת החתוליים. אני חושב שעשיתי תקופת חפיפה של כשבוע לפני שבאמת התחלתי לעבוד איתו עצמאית (יחסית, חוץ מפעמים נדירות תמיד הייתי עם עוד אדם ובחפיפה עם עוד 2 ) , אחרי יומיים הוא התחיל להתרגל לנוחכות שלי והוריד את מינון "המבחנים" שהוא עשה לי , בהתחלה ממש הרגשתי שהוא בוחן את המגבלות שלי, הגבולות שלי. אבל אני מניח שבדיוק כמו בני אדם כל נמר\פומה והתקופה שלו, למשל הבחור שהחליף אותי בתפקיד, בריטי חביב בשם דוויט, שיישו (הפומה) בחן אותו הרבה יותר זמן ובסוף דוויט לא עמד בזה ואני חזרתי לתפקיד עד שנמצא מחליף אחר. מה מותר ואסור? שוב שאלה קשה...הדבר הברור שאסור זה לזלזל ולהתייחס עליו כמובן מאליו. אסור לתת לו להרגיש חולשה כי הוא ינצל את זה, כמו אילוף שכזה צריך להראות לו מי הבוס אחרת הוא ינצל זאת. גילינו שגם לא כדאי לאכול בשר לידו (היינו אוכלים צהרים ליד הכלוב) כי זה מפריע לו ולכן לידו היינו צמחוניים. עוד דגשים כללים לא לתת לו להיות מעליך, אם הוא מרגיש גבוה יותר אתה נראה לו יותר קטן ויתכן שהוא יזנק עליך, לא משנה כמה הוא אוהב אותך עדיין הוא חיית פרא עם אינסטינקים בריאים. מה מותר? קשה לענות זה תלוי במערכת יחסים שלכם, אני הייתי מלטף אותו, מאכיל אותו, בבוקר נכנס לביקתה שהוא חי בא וקושר לו את החבל לקולר כדי לצאת לטיול בוקר. פעם כששותפתי לעבודה חלתה לקחתי אותו לטיולים לבד. הייתי משחרר אותו לעיתים שירוץ חופשי ורק אחר כך קושר אותו שוב... זה מאוד תלוי כי הייתה פומה נוספת הרבה יותר רגוע שהיו מטיילים איתה כמעט ללא חבל.... מאוד תלוי בחתול