האירוח מתחיל

C H 4

New member
לא משחררים חתולים

(חוץ משיישו ששיחרר את עצמו)

shaishoo

New member
שלום מתאן החביב

או מתאן החביבה... השאיפה היא כן אם אפשר לשחרר חתולים אז לשחרר ואני אפרט שוב את הסיפור על סאמה היגואר שאולי ידוע לך : אחרי שאימנו אותו לשחות ולדוג דגים והאכילו אותו רק מזון חי (בעיקר תרנגולות) וחלק חשוב באימון היא שעבדה איתו במשך שנתיים וטרינרית ארופאית בצורה רציפה (ואני לא מדבר על חימנה שעובדת איתו שנים) הוא היה מוכן לשיחרור לטבע, שלחו מכתבים למספר אירגונים והיו כמה שמורות שהיו מוכנות לקבל אותו והתחרטו ברגע האחרון הWWF World wild federation כתבו שהוא ישנה מאזן אקולוגי, ושמורה בארה"ב אמרה שהוא ישנה את מאגר הגנים ועוד טענות שמורה בברזיל אם אני לא טועה היתה מוכנה לקלוט אותו ואם רק התקציב שהיה מובטח מהממשלה היה מגיע הוא לא היה מחכה חודשים בכלוב העברה הקטן ליד המגורים ובמקום לאבד את הקישורים ובסוף לשבור את השן בתאונה טיפשית הוא היה מתרוצץ היום במרחבי הטבע. אז נכון שפומות זה יותר בעייתי כי התקופה הקצרה שהם חיים עם האמא מעצבת מאוד את אורח החיים שלהם ומלמדת אותם דברים שאנחנו לא , אבל חתול פמפס אחד שוחרר לטבע בשלהי 2002 וכשאני הייתי שם גם טיגרה (אחד האוסולט) היה מתוכנן להשתחרר לטבע

C H 4

New member
טיגרה עדיין שם, ולא ישחררו אותה

התירוץ האחרון שאני שמעתי היה טפילים. (ולמרות הטענות על זה שהיא פראית, היא אמנם לא אמינה ליד אנשים, אבל היא ממש לא פראית. היא גם הצליחה לברוח כמה וכמה פעמים מהכלוב שלה ובכל הפעמים חזרה או נתפסה בקלות. לשמחתי ולצערי הם הבינו שלשחרר חתולים זה לא ריאלי, והיום כל אחד במקלט יסביר לך את זה. עם סמה, לפי מה שהבנתי השחרור בשמורה ברזילאית נפל בגלל בירוקרטיה (אסור להוציא חיות בר מבוליביה) הוא עבר למקלט החדש לכלוב גדול וחדש. נכון ללפני 3 שנים הוחלט שלא לוקחים אותו יותר לטיולים והוא היה על הראנר כל היום. גם את שאר החתולים הם הבינו שאין מצב לשחרר. באופן כללי המקלט לא מכשיר חיות לחיים בטבע. כל החיות יוצאות משם חסרות כלים בסיסיים כדי להסתדר בטבע. היחידים שמשוחררים ממש הם הקופים השונים (חוץ מהגורים, החולים והבעייתיים) שבעצם מבלים את רוב הזמן שלהם בסביבות המקלט ואוכלים בפארק הקופים או את מה שהם מצליחים לשדוד מכלובי החתולים (עד שלא ראית פשיטה של 20 קפוצ'ינים על הכלוב של החתול שלך, אין לך מושג מה זה קטסטרופה)

C H 4

New member
נראה לי

שההודעה שלי יצאה קצת תוקפנית, אז לא התכוונתי
הגעתי למקלט חמושה בסיפורים של אנשים מ"דור" המתנדבים שלך והקודמים. כשהגעתי גם דברים היו מאוד שונים וגם חטפתי שוק מכמה שהמקום לא מקצועי ומכיוון שזו היתה גולת הכותרת של הנסיעה שלי, אני חושבת שחשוב שאנשים לא יפתחו ציפיות שאינן במקום. באופן כללי לגבי שיחרור בעלי חיים, ככל שעובר הזמן והם יוצרים קשרים עם יותר ויותר אנשי מקצוע הם מבינים שמדובר בדבר לא כל כך נכון ואפילו חסר אחריות (לא רק כלפי בעלי החיים שבמקלט)

באמת אפשר

לגדל נמר בבית בארץ? יש לי 7 כלבים ועוד חיות ואני גר במקום בלי הרבה אנשים

natyh

New member
האירוח מתיחס

לגידול נמר בבית הגידול הטבעי שלו בדרום אמריקה .

C H 4

New member
חס וחלילה

תשמעי, החתולים הגדולים במקלט מגיעים לשם בשתי דרכים- חלק (מעטים) מגיעים מהחרמות של גורים שאת ההורים שלהם צדו ואותם ניסו למכור, חלק מהחרמות של בוגרים שעברו התעללות וחלק הבעלים הולכים ומוסרים למקלט. החתולים הגדולים, מקסימים ככל שיהיו, הם חיות בר מסוכנות וזה דבר שצריך לדעת. הפומה הכי רגוע במקלט, שהוא בכלל מקסים ומתנהג כמו חתול בית מאוד רך, כמעט הרג פעם ילד (יש לפומות האלו הרבה אנטי לאנשים מקומיים). הוא לא היחיד. האוסלוטים, שלא גדולים בהרבה מחתולי בית, יכולים לגרום לפציעות רציניות ומתנדב אחד שהחליט להיות חכמולוג עם אוסלוטית מאוד פראית יצא מהמקלט בצליעה. גם האוסלוטית המתוקה שבילתה איתי איזו תקופה שם במקלט, היתה לפעמים במצבי רוח שובבים, והיתה מנצלת רגעים שלא שמתי לב, או רגעים במשחקים שלנו כדי לנסות לקפוץ עלי. למזלי יש לי 3 נמרים מיני בבית שהכינו אותי כמו שצריך והגעתי למקלט כשאני כבר יודעת לקרוא את ההבעות העיקריות של חתולים- ידעתי לצפות לחלק מהקפיצות שלה ומנעתי אותן. הבחורה שהחליפה אותי הגיעה אלי בוכה אחרי יומיים והראתה לי את הידיים שלה שהיו פשוט מלאות בשריטות. אם תחשבי רגע על החתולים שחיים כאן לצידינו, תזכרי בטח שהם הרבה פעמים משתובבים ומשחקים בצורה שהיא קצת אגרסיבית. הם לא מהססים כל כך לשלוף ציפרניים, לפעמים הם נושכים... כשקורה דבר דומה עם חתול שהוא פי 10 בגודל, והשיניים שלו פי 10 בגודל, והציפרניים שלו פי 10 באורך והמשקל שלו הוא 60 קילו התוצאות מאוד לא מצחיקות. מעבר לכל זה, מדובר בבעלי חיים שכולם בסכנת הכחדה, כולם חיות בר מוגנות (גם על פי החוק בבוליביה) וסחר בחיות בר הוא אסור בתכלית האיסור. אם את מכירה פושעים שמחזיקים חיות בר בבית שלהם זה הזמן לפנות דחוף מאוד לרשות שמורות הטבע כדי שיטפלו בבעיה.

shaishoo

New member
מידע על הפארק

שלום לכולם אני מי שרוצה לדעת טיפה יותר יכול להציץ כאן מידע עם תמונות על הפארק וכמובן גם פה האתר הרישמי של הפארק

JustRain

New member
יש טרנטולות ביערות בוליביה?

והאם בטיולים מוכרחים להסתמך על ציד ודיג? (זו התמונה שקיבלתי מהספר 'בחזרה מטואיצ'י' שעוסק ביערות בוליביה) אני לא קשורה לפורום, תמיד רציתי לטייל בג'ונגלים - אבל אני ארכנופובית מאד. וצמחונית.

C H 4

New member
כן ולא

אומרים שיש טרנטולות שם בסביבה, לא פגשתי
באופן כללי הג'ונגלים הם בירת פרוקי הרגליים לכן אם יש לך בעיה עם מי מהם, כדאי לך לעבוד על זה לפני שאת מגיעה לג'ונגלים. בעיני זה כדאי, המגוון המדהים של חרקים שפגשתי בג'ונגלים זה פשוט משהו שעשה את הטיול פי מיליון יותר שווה, ראיתי דברים שלא הייתי מאמינה אם היו מספרים לי. לגבי צמחונות- ההיצע הצמחוני לא מגוון יותר מידי על היבשת אבל אין בעיה להסתדר וגם שמתי לב שכל מי שהיה מסביבי חטף הרעלות קיבה, לדעתי מהבשר, אז הנה אפילו יתרון. בטיולים של חודש בתוך הג'ונגל כן צדים, בעיני דבר שהוא מיותר ומגעיל משום שרוב החיות שמסתובבות שם בסכנת הכחדה.

shaishoo

New member
לא בטוח

לגבי טרנטולות אבל לא חסרים שם שרצים זוחלים וחולארות אחרות. לגבי חזרה מטואיצי זה לא מייצג כל כך הסיורים באזור הזה לגונגל הם יותר מסודרים, אני אישית ביליתי בעיקר בגונגלים של המקלט וזה די הספיק לי אבל תמיד אפשר לעשות כמו בסיני לקחת איתך קמח ולחיות מלחם שעושים טרי (מים לא חסר בגונגל) וגם יש המון סוגי פירות אבל אני לא מומחה ממש לגונגלים ולכן אולי חבר אחר בפורום ירצה להרים את הכפפה....

היי תומר,

אם אתה עוד קורא שאלות... גם אני הייתי בויה טונארי, הגעתי בינואר 2004. וגם אני נשארתי 4 חודשים
. בטח הלכת קצת לפניי כי הסיפור של שיישו עוד היה טרי כשהגעתי. אני עבדתי עם סימבה, איך אני אוהבת את החתלתול המופרע הזה! בטח אנחנו מכירים כמה אנשים משותפים, הבחורה האירופאית שפסלת זו במקרה קלואי? היא חנכה אותי על סימבה... אגב אני לא תיכננתי טיול בבוליביה, תיכננתי מראש לנסוע ולהתנדב שם... אחי היה בטיול של אחרי צבא 7 חודשים בדרום אמריקה ובמקרה נתקל בפארק ומאחר והוא יודע שאני אוהבת בע"ח הוא סיפר לי על זה וככה ידעתי שאני רוצה להגיע לשם. אפשר להעלות תמונות? בא לי להתלהב קצת.

shaishoo

New member
שלום וברכה

לא הבחורה לא הייתה קלואי, אני לא זוכר את שמה אבל היא הגיעה די במיוחד לעבוד עם שיישו וכשהיא גילתה שזה לא יקרה היא עזבה והייתה שם פחות משבוע, את קלואי לדעתי לא הכרתי אפילו...אבל יאללה איפה התמונות :)

shaishoo

New member
תודה על התמונות

תמיד כיף לראות תמונות מהפרק ולהיזכר...אני עבדתי בפארק ב2002. למעשה בדיוק בדקתי בתעודה שקיבלתי מחואן קרלוס וננה וכתוב שעזבתי ב13 ליולי 2002 . את אמיר לא יצא לי להכיר, אני החלפתי את אוליבר ועבדתי עם אילי ומיכל ואותי החליף בסוף בחור גדול שחור וחייכן בשם רוי שעל שמו נקראה גם אחת הפומות החדשות שהגיעו אחרי שעזבתי, בזמני היו רק שיישו וגאטו וסאמה כחתולים גדולים , 3 אוסולוט, 2 חתולי פמפס שהפכו לחתול אחד (קיירקה), ואוסו אחד חמוד בכל אופן אני אחזיר בתמונה יפה, זה הנוף מהחלון בשעות אלה כשהשלג התחיל לרדת על הבירה

למעלה