האמת מאחורי ה"לינץ'"

bnitribe

New member
ובקשר לזה שאתה דתי.קרא את זה

אם כל הרבנים אומרים להיות נגד ההתנתקות אני איתם.ואני לא יעז לומד ההפך. אדרבה.אם פתאום הרב אבינר אומר נגיד שחובה להיות בעד ההתנתקות וכל הרבנים יהיו בעד ההתנתקות אני כמובן יהיה בעד ההתנתקות הרבנים הם דרגה אחת מעל כולנו.חובה לשמוע אליהם. אם גדול הדור הרב אלישיב אומר שצריך להיות נגד מי אני שידיג הפוך?

t i p o

New member
קודם כל, מידע אני מקבל ממראה עיניים

אני חייל, משרת בשטחים, אני יודע מה קורה שם. אל תכליל את הרבנים, עזוב את העובדה שיש זרם גדול של דתיים בישראל שתומכים בהתנתקות, אבא וסבא שלי רבנים (אומנם באיטליה ולא בישראל אבל אין זה משנה מבחינתי) ואם מהם קיבלתי אישור שאני עושה את הדבר הנכון, אז אני מאמין בדרכי.

bnitribe

New member
התורה אומרת שמצווה לשמוע בקול רבך.

אבל אין זה משנה.אתה מקבל את דעותיך ממוקות אלו. והעולם הדתי מקבל את החלטותי מרבני ישראל. שאומרים בפה אחד!!ל-א ל-ה-ת-נ-ת-ק-ו-ת!!!!! כווווווולללללללםםםם אומרים זאת!!!! אז מי אנחנו שנתווכח?ואם יש דתיים שאינם אומרים ככה אז הם אינם שומעים לכל רבם ולקול התורה.שמצווה בפירוש לא לוותר על שטחים

t i p o

New member
התורה מחייבת לשמוע בקול כהן

אל תשכח כי בתקופת התורה לא התייקמו רבנים. אל תוציא אותי מהעולם הדתי, עדיין לא קיבלת את הזכות לכך. התורה גם מחייבת שאכבד את הורי, אז תסלח לי אם למרות המרחק הגדול בינינו, אני עדיין רואה את אבי כרב שלי. אל תכליל את רבני ישראל, תרצה בזה או לא, הזרם שמאמין בהתנתקות קיים ויתקיים.

Nimst

New member
אורגניזם עם שכל, אולי?

הוא שם כדי שתשתמש בו בעצמך. תשקול את העובדות לבד ותגיע למסקנות שלך. אם אתה מוותר במודע על המחשבה החופשית שלך ובוחר להשמע באופן עיוור למה שרבי זה או אחר אומר, אז אין לך הרבה מה לחפש פה.

bnitribe

New member
את לא דתייה ואינך מבינה בדברים אלו=

אם היית דתייה חובה עליך לשמוע בקול הרבנים!!!! אבל את חילונית ואינך מבינה זאת! זה לא דעתם של הרבנים זו דעתו של הקדוש ברוך הוא!

t i p o

New member
רק לידע כללי

תפקיד הרבנים ללמד את התורה, לא לקחת בעלות עליה.

bnitribe

New member
ותפקידם זה לפסוק הלכות בענייני היום

יום. הרב מבין יותר ממני בתורה ויודע בדיוק מה התורה מצווה במקרה של ויתור על א"י. חד וחלק!

t i p o

New member
אני חוזר ואומר

תפקיד הרב ללמד את התורה לא לקחת בעלות עליה. אגב, כל רב (גם אם הוא לא מתייחס לזה) יודע מה מציבה התורה בראש סדר החשיבויות, אדמה או חיים!

bnitribe

New member
אנחנו לא חיים סתם.

אנחנו חיים בשביל מטרה מסוימת. אז למה יש חיילים ששומרים על לבנון???יכול להיות שהם ימותטו ח"ו. עדיך לוותר ללבנונים על כל הצפון. הרי חיים יותר חשובים מאדמה לא?

t i p o

New member
בוודאי שיש מטרה לחיים שלנו

אך לא אתה, לא אני, ולא אף אחד אחר, יכול לדעת מה המטרה, רק השם יודע!

Nimst

New member
אז למה אתה כאן?

למה אתה מנסה לנמק את הדעה שלך בטיעונים רציונליים אם אתה מחזיק בה רק כי הרבי אמר? אמרת בעצמך שאם הרבי יחליט עכשיו לתמוך בהתנתקות, אתה תשנה את דעתך מיד.

t i p o

New member
קודם אתה נותן לרבנים לקחת בעלות

על התורה, עכשיו על השם?

nooshP

New member
אם זה מה שעוזר לך לישון בלילה

תחשבי מה שאת רוצה...

nooshP

New member
שכחת להגיד שהוא בעצם מושתל של

השב"כ, וחוצמזה הוא גם רצח את קנדי, לא?

bnitribe

New member
תוכיחי לי שמה שאמרתי אינו נכון.

ואני ישר מקפל את הזנב

nooshP

New member
סליחה? זכות ההוכחה היא עליך!!

אתה בא וכותב אגדות, בוא ותיתן סימוכין! אני אומרת שהכלב שלי יודע לדבר. תוכיח לי שמה שאמרתי לא נכון ואני ישר שולחת את הכלב לקפל את הזנב.

למעלה