אם לרגע אחד ננסה להתנתק
מהמחנות המטופשים של תומכי בובליל מול תומכי שפרה וצבר מול תומכי ונסה . ונבחן את המועמדים להדחה על פי מבחן ה-"משחק" . אז לפי הבנתי התמונה היא כזו : צבר ושפרה הפכו לדמויות מפתח במשחק . הם משמשים עוגן חיובי לשלל מתמודדים ומאידך משמשים אופוזיציה ( קולנית ) ליוסי ועינב וכמו כן גם כלפיי הדיירים החדשים . צבר הוא אסטרטג לא קטן אשר בוחר את צעדיו בקפידה . הוא מצית אש בנקודות שונות ברחבי הוילה ומצד שני גם דואג לכבות שריפות באיזור שלו . והוא עושה את זה עד כה לא רע בכלל . זה הכל חלק מהמשחק וחלק מהאסטרטגיה וצבר לוקח איתו את שפרה ומדריך/מוביל אותה על פי האסטרטגיה שלו . לצבר יש השפעה רחבה על לאון וגם על רנין ( שהיא מצידה תמיד משאירה עין תורנית ולא סומכת בצורה עיוורת על אף אחד בשלב זה . ועושה גם בשכל כאשר היא נוהגת כך ) . ולמפקפקים , לנו כצופים יש אינטרס שתישאר אופוזיציה ראויה ליוסי ועינב במשחק . לא לשכוח , עברנו רק את חצי הדרך והדיירים החדשים הם בהחלט אכזבה ( בעיניי ) מבחינת המשחק . מאידך , ונסה זאת בעצם ג'ני עם הורמונים או איתי בלי הנימוסים . ונסה לא תורמת כלום למשחק או לבית פרט ליצר החרמנות שלה . עיקר העניין בה מסתכם במרדף הבלתי נלאה שלה אחרי הגברבר הבא . לגבי הטענה שהיא אמיתית וזו האסטרטגיה שלה אני יכול להביא את הטיעון שלעיתים לטיפשים אין הרבה אפשרויות אחרות פרט ללהיות "אמיתיים" וזאת משום שאין להם תכונה אחרת בארסנל שיכולה לקחת אותם יותר רחוק . וזאת גם הסיבה שבעיניי ונסה ויתרה מראש על המשחק ועל אסטרטגיה או על כל נסיון כלשהו ליצור עניין שהבסיס שלו הוא אינטלקטואלי ולא ייצרי . ונסה מוכרת סקס להמונים ( בעיקר למחוצ'קנים שעדיין לא עברו את המטר וחצי ) . אם מקלפים אותה מכל הבלאגן שהיא מייצרת מסביב נותרת העובדה הפשוטה הזו . ועל כך יש אמרה : " בחורה ( מהסוג של ונסה ) היא כמו הליקופטר , עושה הרבה רוח ואבק ואז בסוף מתעופפת " ( אגב משפט שאני מעריך שגם יהיה נכון כלפיי אינה בבוא הזמן ) . בקיצור , מבחינת המשחק והתוכנית אני לא חושב שיש הגיון בלנסות להשאיר את ונסה על חשבון שפרה או צבר . אז נכון , ונסה מאכילה חתולים . אבל לא עדיף שבדיוק מהסיבה הזו ונסה תצא מהוילה של האח הגדול ותהיה חופשיה לטפל בבע"ח ולטפל בחיות פצועות ? שתהיה חופשיה להאכיל חתולים ולאמץ כלבים ? לטובת הדיירים ( הזכרים ) , לטובת אוכלוסיית בע"ח ובעיקר למען המשחק והתוכנית אני יוצא בקריאה נרגשת . שחררו את ונסה ( על משקל " לשחרר את ווילי " ) אם היא אכן ילדת טבע אז הוילה הזו שעשויה מפלסטיק עם דשא מלאכותי זה בהחלט לא המקום לגירסא הנשית של מוגלי . נ.ב הכותב כותב עבור כאלה שלא לוקים בתסמינים הבאים : * אוהדים בצורה עיוורת את אחד המתמודדים . * שונאים בצורה עיוורת חלק או אחד מהמתמודדים . * אנשים שלא מבינים את המשחק ומה הוא כולל . ושלא מבינים שבסיטואציות קיצוניות ומעוותות כפי שמתרחש באח הגדול אי אפשר למדוד אישיות של אנשים . * כל מיני "צדיקים" שמחפשים להיות השופטים והאחראים על הצדק ורואים עצמם כמקיימי תורת הגמול בעולם הזה . מכם כבר התעייפתי .