הגיגים

• פותח הנושא rpys
  • פורסם בתאריך
רנין כמעט ולא מסוגלת לשחק

לפחות לא מול הוותיקים, שאליהם היא קשורה ושאת כולם היא מאוד אוהבת, מלבד אולי את ונסה. הצופים פשוט מאומנים לראות סרטים וטלנובלות, שם מייצרים דמויות שטוחות ופלקטיות שצריכות להפגין עקביות. כאן זו מציאות, או כמעט מציאות, והאנשים הם מורכבים, והמורכבות שלהם נתפשת בטעות כצביעות או כסוג של משחק. כולנו במידה כזו או אחרת רנין. אם תצמידו לעצמכם מיקרופון ומצלמה לחודשיים, תיווכחו עד כמה

מסכימה איתך, ולא בפעם הראשונה

רנין אדם מאוד חברותי, אדם של אנשים. היא תהיה נחמדה גם אל מי שהיא פחות מתחברת אליו, ולא כ"כ מתוך צביעות וחשבונות אופורטוניסטיים אלא באמת יותר מתוך ניסיון לראות בכל אחד את הטוב שבו, רצון להתחבר ולהיות חלק מאווירה נעימה שפרה וצבר הם אנשים של קליקות. הם רוצים שיסתכלו עליהם מבחוץ ויעריצו אותם, וממש לא מוכנים להפתח ולהתחבר עם מי שלא מתאים להם. היא לא. במובן הזה היא הרבה יותר אנושית מהם.

קמבילי

New member
פעם ראשונה שאני חולקת עליך אבל לגמרי

רנין לא מסוגלת לא לשחק. בימים הראשונים של הוילה היא סיפרה על האח הגדול באנגליה וסיפרה שתמיד הכי מסכן זוכה. היא סיפרה גם שבאח הגדול מפורסמים זכתה ההודית בגלל שהיו דיבורי גזענות נגדה. זו המשבצת שהיא התבייתה עליה מראשית המשחק - המסכנה הפגועה והרגישה. בהתחלה זה היה בולט לגמרי, אם זכור לך, בבכי סביב שולחן הקידוש ו: people here are so narrow minded, and i am not (בדמעות בחדר האח הגדול). לא מזמן, אחרי הדחת שי, צבר אמר לה: תהיי חזקה, אל תראי להם (לרעים) שאת חלשה. והיא ענתה לו: אבל ככה לא עליתי עד היום על הגריל. זו הסיבה ללחישות שלה כשהיא שוכבת במיטה תחת עיני המצלמה, זו הסיבה לסצינות הבכי הלא נגמרות על ברכי שפרה. בלי להיכנס תכלס לדוגמאות אין ברנין עצב אחד אמיתי. אפילו העובדות כביכול שהיא מספרת על עצמה הן שיקריות. קחי לדוגמה את ה"אינגליות" שהיא אימצה לעצמה. נראה לך שאדם נורמטיבי היה מאמץ אנגלית כשפת אם אחרי שנתיים באנגליה? חייתי עשר שנים בקנדה, למדתי שם בתיכון, אז מה? פתאום "יותר נוח לי" בשעה של דיבור מלב אל לב לדבר אנגלית? זו הצגה מזרחית שבה אנגלית נחשבת תרבותית יותר. וכבר מזמן שמנו לב שבכל פעם שרנין משקרת או סתם מזייפת היא עוברת לאנגלית. לערבית היא עוברת באופן טבעי כשהיא כועסת וזקוקה לקצת קללות מעומק הלב. לא נכנסתי לכל דוגמאות השקרנות שלה, היא שקרנית מומחית כמו שי ומתמרנת במהירות של שממית. אנחנו באמת כמו הרבה אנשים בבית האח הגדול, אנחנו כמו צבר, כמו שפרה, כמו קרן, כמו נעמה - אבל כמו שי וכמו רנין יש מעטים.

את מייחסת לה תחכום ועורמה שזרים לה לחלוטין

רנין היא ילדה מפונקת, נסיכה מאגדת הנסיכה והעדשה, שגדלה בסביבבה יהודית אליטיסטית (נווה שלום) כבת למשפחה ערבית-נוצרית ידועה ואריסטורקרטית. היא נראית ילדה שגוננו עליה יתר על המידה וריפדו עבורה כל שביל ודרך בחייה. בעיני היא חסרת כל פקחות ועורמה, ולא רק בגלל המבנה הנפשי שלה. רנין מעולם לא נזקקה לאמצעים הללו כדי לפלס דרך. הדרכים נסללו עבורה. זאת פעם ראשונה שהיא יוצאת לבד ליער...וההישענות שלה על דמויות חזקות היא צורך נפשי בסיסי וטבע שני יש ברנין לא מעט דפוסי התנהגות מעצבנים, אבל אף אחד לא נובע מפקחות ועורמה, והיא ממש לא ברת השוואה להודית מהאח הגדול באנגליה. בניגוד גמור אליה, רנין היא אחת מהיותר מקובלות ואהודות בבית וממש לא בגלל מסכנות

קמבילי

New member
משבצת המקופחת נועדה לקהל הצופים בבית

הם אלה שהביאו לגמר את ההודית מהאח הגדול באנגליה. בימים הראשונים בבית האח הגדול רנין שיחקה על הקטע הזה עד לזרה. אחרי שיחה עם אשר היא רצה לאח הגדול, וודאי זכורה לך הסצינה של רנין ממררת בבכי (באנגלית, שפת אמה): people here are so stupid, people here are so narrow minded, and I am not!!! זה היה מיועד לעיני הצופים. השיחה עם אשר לא היתה יוצאת דופן, להיפך הוא מיתן כלפי חוץ את דעותיו הימניות למענה. ההצגה נועדה לתפוס את משבצת המיעוט המקופח בעיני הצופים, על פי מה שראתה באח הגדול באנגליה. אחר כך סצינת בכי בקידוש ובעקבותיה שבוע לאחר מכן עוד אחת. הפעם שי הורה לכולם לא לגשת אליה ולתת לה להירגע בעצמה. ג'ני המסורה הלכה מיד וסיפרה לרנין מה שי אמרה, ורנין התפרצה בהיסטריה: תארזו לי את המזוודות! אני הולכת! עכשיו אני הולכת לאח הגדול! עכשיו אני יוצאת מכאן! כולם עטו עליה כדי לנחם אותה, כל הלילה נמשכו השיחות, ובסופן היה חיבוק אמיץ עם שי שמאז הפך לקדוש הפרטי שלה. אחר כך הסיפור עם קרן (אמרו לה שקרן אמרה שהיא "פתטית" - כינוי הגנאי הנורא ביותר בשפת בני אדם, ע"ע שי) בארבע בבוקר: תביאו לי אותה הנה!! עכשיו שתביאו לי אותה הנה!! אני הולכת הביתה!!! (אריזת מזוודות, שיחות ניחומים, פסיכולוגית, האח הגדול, רנין לא הולכת) מתישהו, כעבור כחודש בבית האח הגדול, יוסי ניהל איתה שיחה יפה ואמר לה שהיא מצטיירת בתור בכיינית וילדותית בעיני בני הבית. מאותו רגע ממש הסתיימו הסצינות ההיסטריות, ונשארנו רק עם דמעות הרגש המשתפך. רנין כל כך נטלה לעצמה את הפריווילגיה על הרגש שלאיש מלבדה אסור להיות רגיש. אחרי שג'ני הלכה רנין לא ידעה נחמה, ושפרה ערסלה אותה בחיקה שעות ארוכות. אחרי ששי הודח נפרצו כל הגבולות ורנין מיררה בבכי יום תמים בבכי. לא נראה לך, טיפה, טיפ-טיפונת, הגזמה בימתית? שי תחזק אותה בתור "חומת מגן" (מילים שלו), והיה מוכן להרגיע אותה שוב ושוב עד קץ. להיפך, הוא נבנה על ה"רגש" שלה כדי ליצור אצלה תלות הולכת וגוברת. בד בבד עם תפקיד המסכנה הרגישה היא מתנהלת במיומנות טקטית מדהימה. מלכלכת מרכלת (היא הראשונה בבית שהתחילה ברכלנות מכוערת - על נעמה יחד עם מיקי), משקרת כדי לסכסך, ואיש לא חושד בה מלבד ונסה. אולי לא ראית מהתחלה אז קחי לדוגמה את המניפולציה שעשתה לעינב רק לאחרונה: יוני אמר לעינב, בזמן שהם היו בסוויטה שהוא הכי נמשך אליה. עינב סיפרה שאמרה לו שהיא לא מעוניינת. כידוע, ונסה התבייתה מיד על יוני ועינב יצאה מהתמונה. עינב עם אגו טיפה פגוע סיפרה לרנין מה שיוני אמר לה בסוויטה כדי קצת להתגאות. רנין תפסה את קצה החוט במומחיות של שי, ואמרה לעינב שיוני אמר לה שעינב נחמדה אבל לא מעוניינת, וגם ונסה נחמדה - יש לה תחת נחמד. זה שקר, יוני רק אמר שוונסה נחמדה, אבל רנין תמרנה את ההזדמנות מיד כדי ללבות את עינב נגד ונסה. מה לעינב ולרנין? רק שלשום רנין ריכלה עם שפרה וליאון כמה שהיא לא סובלת את עינב הוולגריות. בינתיים השתיים ניהלו כמה שיחות רכילות על ונסה התחמנית, ושתיהן הצביעו להדחתה. וכאן ההבדל הגדול בין רנין לבין שפרה: שפרה לא עושה טקטיקות, יש לה את אלה שהיא חושבת (או חשבה) שהם "הטובים", ואת שנאתה לשאר היא לא מסתירה. היא לא הסתירה את שנאתה לאשר, היא לא מסתירה את שנאתה ליוסי, וזה בעוכריה. רנין מטפטפת את הארס במסתרים וכך היא שורדת כל כך טוב עד היום. לא נשכח שהיא גם היתה המרגלת הראשית של שי ("הקדוש" מילים שלה), ויד ימינו. אחרי הלינץ' לנעמה הוא התגאה בפני רנין כל הצגה שעשה ואמר שלפעמים יש לו צורך להיכנס במישהו והיא אמרה: זה לא עניין של צורך, מה שצריך לעשות צריך. ונזכרתי בתרגיל המסריח שעשתה לוונסה בראש השנה.... הדוגמאות רבות מספור. השקרים נוזלים ממנה בקלות כה רבה שאפשר רק לקנא. היא לא פוחדת לשקר אפילו לעיני כל. לשפרה וליאון היא סיפרה שלקחה את המכתב ושיננה אותו לפני שנכנסה לחדר של האח הגדול. אחר כך במעמד כולם היא נשבעה בחיי המשפחה שלה שאיך שהיא מצאה את המכתב היא רצה ישר לחדר של האח הגדול (נכון שהיא רצה - כשהוא קרא לה היא רצה, אבל את הפרט הזה היא משמיטה) ובכלל לא קראה. (ואם זכור לך, אחר כך כשהתבשרה שכולם יקבלו מכתב מהבית חוץ ממנה היא התחילה לקלל - איזו הפתעה - בערבית) אפשר לומר שאדם משקר, מרכל, מסכסך, מזייף, מעמיד פנים - פשוט כי זה הוא, הוא לא מתכוון לרע, זה יוצא לי כי זה הוא. אפשר לומר זאת על כל אחד, גם על שי, גם על גרועים ממנו. אדם תמים יכול בפוקס לתחמן פעם אחת, נגיד פעמיים. מעבר לזה עלינו להסיק שאנו חוזים בשחקנית ערביה בסרט מתוצרת אולפני קהיר, עם כל הדרמות, ה"אני מוכנה למות בשבילו", וה"אני נשבעת לך בחיי אחותי" עם יד על לוח הלב.

איו לי אפילו אחוז מהבקיאות שאת מגלה

ותאוריך מאוד אמינים בעיני, אבל עדיין אין בהם כדי להעיד שמדובר באסטרטגיה. לרנין יש אישיות היסטרית שמאופיינת בדרמטיות יתר. יש הבדל גדול בין לשחק תפקיד לבין לתת ביטוי דרמטי לכל פיפס בגלל מערבולת רגשית בלתי נשלטת. יאמר לזכותה שהיא למדה דווקא למתן את התגובות שלה וכבר מזמן לא ארזה מזוודה. אני משוכנע שהיא מצטערת ומתביישת בחלק גדול מהסצנות שתארת.

יש ברנין גם משהו מ"זליג" של וודי אלן

בהתנהלות הדיפרנציאלית שלה מול דיירי הבית. אלף ואחד פרצופים ומהות חמקמקה שמתהפכת לכל הגוונים ומחליפה שפות, אבל כמו בזליג, קשה לי למצוא בה זדון ורוע

קמבילי

New member
../images/Emo10.gif לא סתם רוע, רוע יוצא דופן

רוע זדוני הרבה יותר ממה שמייחסים כאן לשפרה וצבר. אבל הרמתי ידיים, מי שראה ראה, מי שלא ראה אולי יראה ואולי לא.

קמבילי

New member
ואתה מבין כמה מתסכל כשאנשים מתחילים לצפות

עכשיו ולא תופסים למה אנחנו כל כך כועסים על שפרה ולמה כינינו את חסידי שי בשם "שרצים"? זר לא יבין את זאת ומי שלא ראה את ההיסטוריה דומה לי כשרק התחלת לצפות בתוכנית, כששפרה נראתה לי פאם פאטאל מהפנטת ורנין נראתה לי נחמדה ולבי אפילו נטה אליה בתור "הערביה".הדעה שלי על שתיהן התהפכה לגמרי. (באותם ימים חשבתי שיוסי עם הארץ דגנרט ולא סבלתי את המבטא שלו) נכון, רנין טיפוס היסטרי, היא בהלך רוח של "מגיע לי" ומוצצת אנרגיה מהסובבים אותה. אין זה סותר את העובדה שהיא טקטיקנית מוכשרת מבטן, לא מעט בזכות היכולת שלה לשקר - יכולת שיש לשי ואין לרוב בני האדם, כולל חבריה בבית האח הגדול. התכונות האלה קשורות ביניהן בטיפוס שנקרא... לא משנה, לא נתייג פסיכולוגית. (היא לא ארזה מזוודות מאז שקיבלה את העצה של יוסי: באותה שיחה הוא גם אמר לה שאם היא כל הזמן רוצה לעזוב הקהל בבית לא יסמס לה כי היא ממילא רוצה לעזוב. את עצות הזהב האלה של יוסי היא הפנימה היטב, אבל זה לא הפריע לה לתמוך בשפרה בסצינת ה"קראת לי שרמוטה", כששפרה פנתה אל כל הנוכחים ושאלה: האם יש כאן מישהו שיוסי לא ריכל איתו והזהיר אותו מפני אדם זה ואדם אחר. למותר לציין שיוסי מעולם לא חילק עצות כאלה לאיש, יוסי התככן כולו בדמיונם של שפרה וצבר).

קמבילי

New member
בכל זאת, אם אתה באמת לא צופה

אספר לך את סיפור ראש השנה. כולם הלכו לבית הכנסת, ונסה ורנין היו בחדר וונסה שרק התעוררה אמרה בכעס: חמש יהודיות פה ואף אחת לא יכולה להעיר אותי? רנין הבינה בדיוק מה ונסה אמרה, הרי כוונתה היתה שדווקא רנין מזכירה לה ללכת לבית הכנסת. אבל בין רנין לבין ונסה יש רקורד עתיק, כי ונסה היא היחידה מכולם שעלתה על הזיוף של רנין. רנין הלכה מיד לשפרה וסיפרה לה שוונסה אמרה לה לא ללכת לבית הכנסת, או שרק יהודיות הולכות לבית כנסת, או שאסור לה ללכת לבית כנסת, שכחתי מה היא אמרה בדיוק אבל הקטע נמצא באתר של קשת. שפרה נזעקה לטובת המיעוט המקופח וליד דלת בית הכנסת נזפה בוונסה "שככה לא פוגעים בבנאדם". אבל ונסה לא פריירית, היא האדם האחרון בעולם שאפשר לטפול עליו גזענות או אפליה מהסוג הזה, והעמידה את רנין במקום. אחר כך בשיחת פיוס בין ונסה לבין רנין, בנוכחות שפרה, ונסה אמרה לרנין שאם יש לה משהו נגדה שתגיד לה ולא תרוץ לספר קודם לכל העולם. ורנין עם יד על הלב אומרת: "אני נשבעת לך שלא סיפרתי לאף אחד". שפרה שותקת לשמע השקר, ונסה האהבלה לא יודעת לחבר אחד ועוד אחד ומקבלת על עצמה שהיתה צריכה לגלות "יותר רגישות". אז מה היתה המטרה של כל זה לדעתך? למה השקר ולמה לרוץ לספר את זה אם לא כדי להוציא את דיבת ונסה ולהרוויח עוד נקודה במשבצת "המיעוט המקופח". אגב, זו הסיבה שונסה מתמידה להעמיד להדחה את רנין. מקווה שהצלחתי לעשות dent במשוכנעות שלך.

קמבילי, תודה רבה

לעונג היה לי לקרוא את הניתוחים המושקעים והמעמיקים שלך. גם אם לא לגמרי השתכנעתי, למדתי והחכמתי כל הכייף והיופי בעיני, כצופה, הוא דווקא בתמורות שאתה עובר ביחסך לדיירים, ותארת את התהליך הזה יפה בשינוי ביחסך לשפרה.

beep beep

New member
קמבילי - כתבת פרק זהב בתולדות הפורום...

איזה יופי של ניתוח. מצער לראות איך אנשיםיקרים נופלים ברשתה של צווחנית שירי "גריז" הצבועה הזו...

בוני1010

New member
העניין עם המיקרופון יכול להיות קטלני עבור

הרבה מאוד אנשים. זה עדיין לא הופך צביעות למורכבות אלא רק מוכיח כמה הצביעות נפוצה. ההחלפה הזו היא מכבסת מילים שנועדה להצדיק התנהגות פסולה. בלי עקביות בהתנהגות לא תיתכן חברה אנושית בכלל. נכון שכולנו במידה כזו או אחרת רנין. אבל כולנו גם במידה זו או אחרת קין שהרג את אחיו בהתקף קינאה. כמו שחובה עלינו לגנות וללמוד לרסן את קין שלנו ולא להצדיק את קיומו כחלק מהמורכבות האנושית, כך גם ה"רנין" שבתוכנו צריכה להיות מגונה ומרוסנת ולא מעודדת. (שיהיה ברור שאני לא רואה ברנין בולוס את התגלמות הרוע. כמו כולנו, רנין בולוס צריכה להתגבר על "הרנין שבתוכה" ולנצח אותה)

SG12

New member
אני מסכימה איתך,

אני לא מבינה למה בגלל שהיא מסתובבת וניקשרת לשאר הדיירים מלבד החברים הטובים,קוראים לה צבועה היא הרי גרה איתם בבית.והיא לא יכולה להתעלם מהם וזה להבדיל מצבר הסנוב ושיפרא ( שהם גרמו לליאון להתנהג כמוהם ובגלל זה הוא גם היה בדכאון) שיבינו שהם משעממים ואני מאמינה שלרנין יותר כיף להעביר את הזמן עם עינב..

מייליי

New member
קוויקווג אתה כנראה לא

רואה מספיק ערוץ 20 . היא יכולה לחבק מישהי ותוך שניות להיות עם אחרים ולרכל נמרצות על אותה בחורה . וזה על קצה המזלג . לא אפרט כי אצטרך לרשום לך מגילה ארוכה של דוגמאות וכבר דשו בכך דיי והותר . אם טוב לך לחשוב כך ... תהיה בריא

מייליי

New member
אה ואם איתיי מנצח אז....

אני אהיה מאושרת בשבילו
אוהבת אותו יותר משבוע לשבוע

sam i m

New member
לאוו דווקא מצנזרים

כששי היה היו מספיק סיבות לא לצלם אותה הרבה- הקירבה שלה לשי סיכנה אותה.

למעלה