הורות מתערבת

פלגיה

New member
את מקיימת מצוות כמוה?

את מתייחסת לטלוויזיה ולאינטרנט כמוה? נכון שלא? אז למה להתייחס לגישה שלה לגבי חינוך ילדים? (אגב, מתוך קריאה בספרי ההלכה משתמע בוודאות ששינה עם ילדים היתה דבר נורמטיבי ביותר)

בסה"כ היא אישה חכמה עם גישה

מאוד בריאה לחיים ואני אוהבת להייעץ איתה. אבל לגבי החינוך לא וגם לא שואלת אותה. אני לא מתייחסת לגישה שלה, אבל שאחות מדברת כמו שהיא דיברה, מאוד פגע בי.

פלגיה

New member
את יכולה להמשיך את הקשר

ולהמשיך להיפגע את יכולה להמשיך את הקשר ולהבהיר לה באיזה תחום עצותיה מתקבלות ובאיזה לא.

מעיןבר

New member
התאפקתי והתאפקתי

לא יצא לי לקרוא את כל השרשור אבל ממה שקראתי לא ראיתי שכתבו לך את זה. הגיע הזמן להציב את הגבולות במערכת היחסים עם אחותך ולהודיע לה שתשמור את הדיעות שלה לעצמה. זה לא רק שאת צריכה להתאפשק ולבלוע את ה
אלא שהיא תפסיק להתערב לך. אתן אנשים שונים, עם אורח חיים שונה ותפיסות שונות על החיים, זכותך לגדל ולחנך את ילדתך כמו שאת מבינה ואת לא חייבת להתמודד בנוסף לזה עם הביקורת של הסביבה. במקביל הייתי קצת מצננת את היחסים - הפעם שהיא תבלע קצת צפרדעים.

Arfilit

New member
אני באופן אישי לא ממהרת לצנן

יסים, בטח שלא עם אחיות. ממה שקראתי נשמע שבכפוף לחילוק הדעת הזה (ביטוי נחמד "חילוק דעת" - לא?!) יש ביניהן יחסים טובים וחמים. לא כל מי שטועה בנושא כלשהו, או מרגיש שיש בידיו איזו אמת צרופה - גם אם היא לא נכונה, ראוי לצינון יחסים. אחיות אין להחלפה, ובתור מי שקרובה מאוד לאחריות שלי, ולעתים גם נטרפת מהן ומהדעות המפתיעות שלהן - אני מצטרפת להמלצה לקבוע גבולות, אבל לא הייתי מצננת.

למעלה