הפרק השבועי, והאחרון

ziviki g

New member
אין ספק שהשאיר טעם של עוד....

(דודו , תסלח לי , יצאה לי הודעה מחוץ לשירשור קודם): פרק יפה , מרגש מאוד , קרוב מאוד למציאות (כן,הבוסים במקומות כאלה בדר"כ עצבניים , נורא לחוץ שם) , כולם סוף סוף הסתדרו כמו שצריך , והיה עצוב ומצחיק , קליל וכבד , והיה מצויין. ואני מקווה שמישהו שם למעלה יחשוב על סוג של תוכנית מנעול חירום להתנתקות.זה לא רע..... מקווה מאוד לעונה שנייה,מגיע לנו. כל מעריצי יאיר לפיד - קדימה ברעל!!!

ענבץ בץ

New member
יאיר:

ב1 ל 1 2005 זכיתי אני ועוד אנשים רבים להחשף למציאות אחרת שונה לא שיגרתית ואם לומר זאת בקצרה ישירה במיוחד!!!! מציאות שלא מוותרת וכך גם האנשים הפועלים בה לא מוותרים. בסדרה חדר מלחמה הצלחת אתה יאיר לפיד להעביר מסרים בדרכך האישית והמיוחדת לך. לא התפשרת על פחות ממך ועל כך אני אישית ועוד רבים אחרים מודים לך! השאלות הנשאלות בפרקים המרתקים התשובות השנונות המחשבה וההשקעה הרבה, מיוחדים לך!!.גם כאשר העיתונות זעקה על כך שהסדרה בנויה בסגנונך האישי ביותר לא ויתרת והמשכת להלחם על קיומה של הסדרה. אם יש דבר אחד שלקחתי איתי מחדר מלחמה הדבר החשוב ביותר: הוא
ההזדהות
(או לפחות הנסיון שלי להזדהות) עם הדרמה שעוברת על אנשים שמחליטים החלתות בטחוניות כל יום ויום לא אדם אחד וגם לא שניים אלה קבוצה של אנשים עם דעות שונות וערכי מוסר שונים. ואם יש דבר אחד שהיה אצלי ודרך הסדרה הצלחת להשריש בי אותו עוד יותר עמוק הוא:
ערך המוסר
. נכון לא לכולם אותן הדעות ולא לכולם אותו המוסר! אבל הערך הבסיסי של המוסריות, ולא מוסריות בשביל עצמך אלה מוסריות ונכנות להקריב עצמך למענה! לא לפחד לאבד את עבודתך ולא לפחד להקריב עצמך וללכת לכלא אם הדבר יכול להציל 3000 איש וגם לו היה זה איש אחד. לא לפחד לסרב לפקודה בלתי חוקית בעליל כשנותנים פקודה להרוג בלי סיבה! זאת למדתי בראשונה אצל מחנך הכיתה שלי וכאשר ראיתי זאת בסדרתך רק שמחתי לדעת שיש עוד מי שדואג שנחשוב לפני מעשה במיוחד אם הוא אינו מוסרי! הדבר שאולי הכי מצא חן בעייני בסדרה הוא המקום הנכבד שנתת לנושאים שלא מדוברים ושאנשים לא יודעים עליהם כמו למשל היישובים הבדויים הלא מוקרים בנגב (מה שאגב המחנך שלי דיבר איתנו יום קודם..) ומספר התמותות שלהם לעומת שלנו! והעובדה המזעזעת שאנשים בדואים הולכים לשרת בצהל וברגע שהם יוצאים ממנו הם שוב לא מוקרים על ידי המדינה וכל עוד הבדואי לא נשאר בצהל לא יקירו בו ולא משנה אם הוא שירת, סיכן את חייו או מת למען המדינה. וכמובן איך אפשר בלי הצד הכל כך רגשי שנתת לנו לראות בך? כמובן רגשיי אבל שנון... ההתפתחויות שיצרת לנו במהלך כל הסדרה, הרצון שלנו להגיד לדמויות דיי להיות מאופקים!! המצב הזה שחשפת אותנו אליו שגם במצבים קשים עד מאוד יש את הצד הרומנטי והרך יותר.... כל אלה רק השלימו את המשוואה לסדרה טובה יותר מעבירה את הזמן והכי הכי חשוב סדרה חינוכית ערכית אם מסר ופואנטה והרבה מאוד חומר למחשבה!! על כל אלה יאיר לפיד אנו הנוער ואני בפרט מודים לך!! תודה רבה ובתקווה להמשך סדרת חינוך מעולה ענבץ

ortalgg

New member
כל הכבוד

אחלה של מאמר באמת סדרה נפלאה אהבתי את מה שכתבת

xxMichaelxx

New member
זהו? נגמר?

דווקא הייתה סדרה די סבבה...תהיה עוד עונה או שזהו? אם מתעלמים מכל מיני דברים מעצבנים ומסתכלים על הסדרה בראיה כוללת,אז אפשר לומר שהיא די טובה... נ.ב: למה גולנצ'יקים מסתובבים להם בחמ"ל? החמ"ל ממוקם בבא"ח גולני?

צודק

מה?? נגמרה הסדרה?? אין עוד עונה שנייה??? זאת הייתה סדרה מצויינת!!!! כאילו רואים שיאיר לפיד כתב אותה אבל זה בסדר...היא הייתה שנונה כזאת,צינית אבל רצינית...כמו הבית הלבן..חיח הסוף היה קצת מאכזב אבל כל ה סדרה הייתה מעולה חיכיתי כל שבוע ליו[] שבת ,לעשרים ל10...

tomersh1

New member
הבעיות העיקריות בחדר מלחמה

לסיום הסדרה אני חייב להגיד שהיא היתה מאכזבת מאוד ובעיקר איכזב הסוף שהובטח שיתגלה בו איזה סוד בלתי רגיל. הבעיה העיקרית בסדרה היא שהיא נופלת בין הכסאות. סדרה דרמה צריכה קודם כל שיקרו בה דברים: או מבחינת אקשן או בתחום היחסים בין הדמויות או בשניהם, אבל זה לא קורה בצורה מספקת באף אחד מהתחומים הללו . אם היו רוצים להתרכז בפעולות של היחידה הזו, היו אמורים להראות יותר אקשן שגם היה יוצר מתח אמיתי: להראות את הדברים ולא רק לדבר עליהם ולראות דיווח עליהם מפי דני קושמרו. לעומת זאת, אם זו היתה אמורה להיות סדרה שמתרכזת ביחסים בין הדמויות, היה צריך להראות מה קורה ביניהם גם מעבר למקום העבודה, וחוץ מכמה סצינות בודדות זה לא קרה. לידיעת הגולש יאיר לפיד, לדבר על ההתרחשויות זה ממש לא דרמה. מי שראה את הסדרה "24" יודע בדיוק על מה אני מדבר. הדילמות המוסריות עוברות שם דרך אקשן ולכן היא מרתקת, ובנוסף, גם ביחסים בין הדמויות יש התפתחויות והם משתלבים בתוך האקשן. ב"חדר מלחמה" כמעט לא קורה כלום מזה. כנראה שכל זה לא היה שם בגלל שבשביל סדרת אקשן צריך תקציב.אבל אני בטוח שביחסים בין הדמויות היה יכול לקרות הרבה יותר ואת זה היה אפשר לעשות גם בתקציב נמוך: מה עם סצינה של מאבק אמיתי בין הדמויות, סצינה רומנטית או סצינת מיטה בין הדמויות? זאת בעצם יותר סדרת משרד, וגם בשביל סדרה כזו היא לא מספקת. הדיאלוגים היו הרבה פעמים שנונים, אבל זה לא מספיק. בסך הכל זאת אחת מהסדרות המקור הבינוניות ביותר שהיו. אני מקווה שלא מתוכננת עונה נוספת. תומר

vitamin P

New member
כמה שאני צחקתי

בגדול היה אחלה פרק, מעניין ועשוי טוב היו הרבה קטעים מצחיקים כאלה שהיו אמורים להצחיק וכאלה שלא לגבי קטע הסרבות ומנעול חירום הם יצאו קצת טיפשים כי הם בעצם אומרים ש... "המצפון שלכם צודק רק כשאני יודע את זה" אני אסביר ואפרט בהרחבה מאוחר יותר

vitamin P

New member
כמה שאני צחקתי

בגדול היה אחלה פרק, מעניין ועשוי טוב היו הרבה קטעים מצחיקים כאלה שהיו אמורים להצחיק וכאלה שלא לגבי קטע הסרבות ומנעול חירום הם יצאו קצת טיפשים כי הם בעצם אומרים ש... "המצפון שלכם צודק רק כשאני יודע את זה" אני אסביר ואפרט בהרחבה מאוחר יותר

למעלה