הראיון השבועי

גרמה! ../images/Emo24.gif

0. נולדתי בפברואר שנת 80' וכך התחילה לה תקופת האייטיז הסוערת. גדלתי בקיבוץ כל חיי, מה שאומר שאני מאוהבת לחלוטין במקום הזה. סיימתי תיכון בקושי רב (זכיתי בתואר המפוקפק "מבריזנית השכבה"), והתגייסתי לצבא הכיבוש לישראל, בנובמבר 98'. שירתתי כמש"קית חווי"ה (= משק"ית חינוך), ביחידה מגניבה ופסטורלית. כשהשתחררתי, עבדתי כשנה ואח"כ טיילתי 4 חודשים בארה"ב, עם המכונה "רונץ'" (
). כשחזרתי, נרשמתי ללימודיי באוניברסיטה ומהשלב הזה (פחות או יותר), אתם כבר מכירים אותי. 1. להפיל פסנתר! (בייחוד על ראשו של אח של אדי וואלינט- ע"ע "מי הפליל את רוג'ר רביט".) 2. 6200 ש"ח. 3. אני מאוד מקווה שלא. (כ"דוסית בלב", אני מאמינה לגמרי בקיומו של אלוהים). 4. אני זוכרת, בעע. מתישהו "יצחק" (או כל אחד משלושת האבות האחרים)- יגיע אליך. 5. כנראה בודהיסטית. אבל היהדות שלי, היא אחד הדברים הנפלאים בעיני. 6. לפורום הזה נפל בורג, זה בטוח, אבל שמעתי את זה כבר בעבר. 7. עיר האורות והפשע?!? המממ..... אני מקווה. 8. במקרה שלי *בטוח* שחיבקתי. (במיוחד אם זה עץ אלון
, זה העץ הכי *שקסי* שיש)! 9. בעתיד הרחוק (מאוד!)- וודאי שאני רוצה. אני רוצה שניים: בן ובת. במקרה שלך ושל בתיה, אני מוכנה להתחיל במלאכה כבר עכשיו...
10. הו. על הרבה דברים. כאן זה לא המקום לפרט. 11. ברגע שראיתי אותו. (זו הייתה אהבה ממבט ראשון...) ולסיום במיוחד בשבילך- בעע!!! :)))

סינתיה לנון!

שאלותיי: 1. האם אלוהים קיים? נמקי, פרטי והסבירי
2. ספרי את סיפור היכרותך עם הביטלס (האמיתי יש לומר) 3. אילו עוד להקות את אוהבת? 4. את מי את אוהבת יותר, את אבא או את אמא? (סטלין או לנין) 5. את מי את אוהבת יותר, את אבא או את אמא? (אבא ג'ימי ואמא רובי) 6. למה (לעזאזל!) את מעדיפה את ג'ון על פול? 7. מהיכן ידיעותייך בקבלה ושות'? 8. מהיכן ידיעותייך ביידיש עתיקה? 9. מדוע בחרת להיות בצד הלא נכון של הפוליטיקה? (אני יכול לענות על זה (החינוך מהבית) אבל אני אתן לך להגיד תירוץ אחר כלשהו ^^) 10. היכן את גרה? (את לא תעני, אבל לא נורא >_<) 11. מהו שם משפחתך המלא? (את בוודאי לא תעני, אבל לא נורא >_<) 12. במה את עובדת? (גם על זה את לא תעני >_<. ושלושת השאלות האלה הדברים הסודיים שנורא מעניינים אותי >_<) 13. למה את לומדת פילוסופיה? 14. הידעת? בלונדיניות הן בדרך כלל חסרות כל בינה (לפחות לפי הסטריאוטיפ) 15. התינשאי לי?
(כמה רומנטי, הא?
) 16. מתי ואיפה?
הממ, אלה שאלותיי :)

מ ק ר ט נ י !

1. וודאי שהוא קיים. איזו הוכחה אתה רוצה? ההוכחה הטלאולוגית? ההוכחה מן התנועה? או שמא בדברי אמונה אתה חפץ?... ועכשיו באמת- *דווקא* מפני שאני חושבת שהוא קיים, אני לא אפרט את סיבותיי במקום וירטואלי ופרוץ זימה זה. {אבל במיוחד בשבילך, אני אזרוק איזה עצם- ובצורה איזוטרית:} א.) דבר ראשון: התיאום והמיזוג התכניתי של כל החלקים בעולם. הסיבות השונות (ואף המנוגדות), ערוכות בשכל טוב, כך שתוצאותיהן משלימות זו את זו בהרמוניה ו*אותה* תבונה מתבטאת בכל דבר (גדול וקטן כאחד). משלמותו וסדרו של העולם מסתברת מציאותו של בורא, כלומר- של גורם מסדר, שערך את הדברים באותו סדר מופתי ומסויים. מהתבונה הנמצאת בכל הנבראים, והיא תבונה *אחת* אנו למדים על היותו של גורם מסדר זה- אחד. ב.) כשלפנינו כתב יד הכתוב באופן אחיד, הרי שנסיק ממנו על כותב אחד ולא נשתף אחרים. אנו מסיקים על קיומו של כותב, רק מן הכתב ואין המסקנה מצריכה היכרות אישית עם הכותב. אנו לומדים מן הכתב על הכותב, במידה של ודאות כאילו ראינוהו. 2. כמו שכבר עניתי- הם תמיד היו שם. 3. לד זפלין, פיקסיז. (ובמידה רבה גם את פינק פלוייד ו"יס"). 4. ברור שאת סטאלין. פציפיסט גדול ואוהב אדם. 5. ג'ימי!!!!!
6. א. כי כולם אוהבים את פול ויש לי סימפטיה ל"אנדר- דוגים". ב. ג'ון הלך יותר רחוק עם היצירה שלו, ולכן הוא יותר מעניין בעיני. 7. מהיותי מקובלת וותיקה ונביאה בפוטנציה. (אה כן, וגם מהלימודים
). 8. מוואובז'יך. (מקום מוצאה של אימי והמקום הראשון בו גידל סבי היקר קרפיונים באמבטיה). 9. כי השמאל הוא סוציאליסטי. כי השמאל הוא אנושי יותר, בכל מה שנוגע לשכנים ממוצא ישמעאלי. כי השמאל הקים את המדינה הזו בשתי ידיו החקלאיות. כי הליכוד זו מפלגה צבועה. כי בשמאל יש כוסיות. 10. *לא עונה*. 11. *לא עונה*. 12. סוכנת מוסד. כמה פעמים אני צריכה להגיד לך את זה?! 13. המממ... כי זה מעניין אותי מאוד, וזה גורם לי להביט על כל הסובב אותי בצורה מפוכחת ואוטופית גם יחד. 14. תמיד דופקים את הבלונדינים. (כאמור- רציתי להגיד "את הבלונדיניות", אבל יש קטינים בפורום). 15. אם תאהב אותי, תפסיק לקרוא לי מכוערת בכל הזדמנות, ותטגן לי שניצלים- אז כן. 16. בשנה הבאה בירושליים הבנוייה! (והמבין יבין...)

לא ולא.

1. היכן את רואה כאן הרמוניה בשם אל אלוהים הלא קיים?! ואני לא אכנס איתך לוויכוח האם לבני אדם יש באמת מה שנקרא "תבונה" >_< הביאי דוגמאות להרמוניה בבקשה. 2. הם תמיד היו שם? אין לך מין סיפור הכרות מרשים כזה? ;; 3. לד זפלין
4. וברצינות? 5. וברצינות?
(לא סתם, ברור שאת ג'ימי
) 6. ג'ון הלך יותר רחוק עם הלטר סקלטר? או שזה היה הרעיון לסרג'נט פפרס? או שמא עם "All you need is love" הקיטשי לחלוטין? 9. השמאל סוציאליסטי יותר *אכן* (וזאת לא *תמיד* מחמאה) הימין יותר אנושי בכל מה שנוגע לאנשי הבית ממוצא יצחקי ממקימי המדינה יש לצערי גם ימנים :) הליכוד זו ללא ספק מפלגה צבועה. זה נימוק פסול. סקסיסטית. 10. *ידעתי* 11. *ידעתי* 12. *שקרנית* 13. גם מפוכחת וגם אוטופית?
*סתירה פנימית* 14. אולי זה פשוט הדדי :) 15. אני גם כך אוהב אותך, אני אטגן לך שניצלים בשמחה. ו-ו- אולי אולי אולי אני אפסיק לקרוא לך מכוערת ;; 16. Be there.

מ ק ר ט ע !

יקירי, זה ראיון ולא ויכוח למען השם! אבל מכיוון שאתה נוהג לגרור אותי לפינות האפלות האלו, אני נאלצת להגיב: (כל מי שאיננו מ ק ר ט נ י מוזמן לעבור לשרשור אחר. זה הולך להיות מייגע). 1. ההרמוניה מתבטאת בבריאה כולה. צריך רק *לפקוח* את העיניים שלכולנו יש, אבל לא כולנו יודעים כיצד להשתמש בהן. העולם בנוי בסופו של דבר בצורה הרמונית ותכליתית. הגשמים שיורדים, משקים את הקרקע שמצמיחה צמחים שגדלים, ומהווים מזון לשאר בעה"ח. ישנו איזון בטבע- אנשים מתים ואנשים נולדים, יש תחלופה טבעית (אך גאונית), ששומרת על קוסמוס סדיר. בנוסף, בני האדם שמתים, מתפרקים לאלפי גורמים שונים, למשל חנקן שמתפזר באדמה ומשמש כמינרל, או כאבן בניין לקיומו של יצור אחר. צריך להיות *באמת* עיוור כדי לא להבחין במחזוריות הרמונית שמקיפה אותנו. מדוע *בכל מקום* ביקום כששתי מולקולות של מימן מתחברות עם מולקולת חמצן נוצרים מים? אינך מניח את זה ליד המקרה, נכון?... 2. בוא נניח והעולם נברא. לאו דווקא במובן הדתי, אלא במובן של נוצר, התחיל בנקודת זמן כלשהי. (תקרא לזה מפץ גדול, או בכל שם אחר שתבחר). בשפה הפילוסופית אומרים: העולם *חודש* ומתכוונים לנוצר/נברא. נתחיל במהלך ההוכחה. הנחת היסוד שלנו תהיה: "אם העולם נברא/ נוצר, מוכרח להיות מישהו שברא אותו/ יצר אותו". הנחה זאת היא על פי חוק הסיבתיות שטבע אפלטון. החוק טוען: "כל מה שנתהווה, מוכרח שנתהווה מאיזושהי סיבה, כי ללא סיבה, אין הדבר יכול לבוא לידי התהוות". ההוכחה הזו, תהיה הוכחה על דרך השלילה. כלומר, נשאל שאלות ונפריך אותן עד שנגיע לתשובה. השאלה הבאה, אחרי שהגענו למסקנה שהעולם נוצר/נברא *ע"י מישהו* תהיה: "על ידי מי חודש העולם"? במקרה כזה יש בפנינו 2 אופציות: 1.) העולם נברא/נוצר *ע"י עצמו*. 2.) העולם נברא/נוצר ע"י מישהו *מחוץ לעצמו*. אם נניח כי ההנחה הראשונה היא הנכונה והעולם נוצר ע"י עצמו, אז נוכל לשאול *מתי* חידש העולם את עצמו? ושוב יעמדו בפנינו 2 אופציות: 1.) חידש את עצמו *לפני* שהיה קיים. 2.) חידש את עצמו *אחרי* שכבר היה קיים. 2 ההנחות הללו שגויות. מדוע? * חידש את עצמו לפני שהיה קיים------> הוא לא היה קיים, ולכן לא יכל לחדש את עצמו. * חידש את עצמו *אחרי* שכבר היה קיים-----> הוא כבר היה שם, הוא כבר היה קיים, הוא לא צריך לחדש את עצמו. בהכרח פסלנו את ההנחה שהעולם נברא/חודש/נוצר ע"י עצמו, ונשארנו עם ההנחה שהעולם נברא ע"י מישהו מחוץ לעצמו. כל מה שעשיתי פה הוא לומר בשפה פילוסופית את מה שאומרים כתבי הקודש: "שאו עיניים וראו מי ברא כל אלה"? יום טוב שיהיה לך.

היהי. ../images/Emo13.gif

1. טעות-טעות-טעות בעע. לא משהו אישי. בכל אופן, מה שכתבת על ההרמוניה שגוי למדי. תראי את ההרמוניה על מאדים- הלחץ האטמוספרי לא מאפשר למים להישאר במצבם הנוזלי כיום, ולכן הם לא נמצאים באדמה, לא משקים צמחים, ולא מאפשרים קיום בע"ח. תראי את המצב על צדק- כוח המשיכה והעובדה שאין קרקע מוצקה לא מאפשר גדילת צמחים, ולא מאפשר קיום בע"ח. ודוגמאות כאלה יש מאות-מאות מיליארדים ביקום. שכחתי איך קוראים לתיאוריה הזאת, אבל היא אומרת שהסיבה שאנחנו רואים את עולמנו כך וחושבים שהוא נברא היא בגלל שפשוט בעולמות אחרים, בהם לא נראה שיש *הגיון* שמאפשר את קיומנו, אנחנו לא יכולים להתקיים (כי אין הגיון שמאפשר את קיומנו), ולכן אנחנו פשוט רואים את העולם שמאפשר את קיומנו, ושואלים: "איך יכול להיווצר עולם כה מושלם שמאפשר את קיומנו?". למעשה, ברגע שקיים עולם כלשהו שמאפשר היווצרות של יצורים עליו שיכולים להגיע לכדי השאלה "איך העולם מאפשר את קיומנו בצורה כה טובה?", הוא ייחשד בהיווצרות על ידי אלוהים. זה לאו דווקא אומר שהוא באמת נוצר על ידי אלוהים, אלא פשוט העולם הזה במקרה התאים ליצורים המסויימים הללו. חוץ מ*כל* זה, עולמנו לא מושלם, ולא מאפשר את קיומנו עליו :) כלומר, אמנם הוא הספיק לקיים אותנו עד שנגיע לשאלה הנ"ל, אבל הוא כנראה לא יתמוך בנו שנים רבות נוספות :) משאבי האנרגייה מידלדלים, ובכלל, כדור הארץ מנוצל כמעט עד תומו. אין שום מנגנון טבעי שנראה שמאזן את זה. מלבד המקרה הפרטי של כדור הארץ, ישנה לפחות תופעה אחת שאינה מחזורית ביקום, והיא התפשטותו. התפשטות היקום ככל הנראה לא תיעצר אי פעם, ולכן היקום ידעך לו לאט לאט. מלבד כל זאת, ישנו סיכוי די טוב שכעבור כמה מיליוני-מיליארדי שנים (לא משהו שיקרה בכמה מיליוני-מיליארדי שנים הקרובות
) ידעכו כל האטומים, ויתפרקו. במצב כזה, בני אדם לא יוכלו להתקיים. מדוע בכל מקום ביקום נוצרים מים ממימן וחמצן?
לא אסביר זאת ביד המקרה, אסביר זאת בחוקים מדעיים זהים ששולטים בכלל היקום, ולכן כמו ש-1+1 יהיה נכון גם בישראל וגם באיראן (אם כי באיראן אני לא בטוח שיש רבים שיודעים את התשובה
), שני אטומי מימן וחמצן אחד יהפכו למים גם כאן וגם בגלקסיה מרוחקת. אור שוד איי סיי, מ.ש.ל?
2. ולגבי טענתך השנייה- היא טענה טובה מאד :) למעשה, זאת אולי אחת הטענות היחידות ה*טובות* בזכות אלוהים. למזלי כבר שמעתי אותה בעבר, ולכן אוכל להגיד לך שעליה אין לי *ממש* תשובה. לאף אחד אין. אבל למעשה מדענים הגיעו מספיק קרוב אל אותה נקודה, (משהו כמו אחד חלקי 10 בחזקת 42 שנייה
. שזה יחידת זמן פלנק אחת מתחילת היקום, כלומר שאם הם יצליחו לזוז את יחידת המידה הקטנה ביותר של זמן שקיימת אחורה באחד, הם יביסו את כל טענותי התיאולוגים למיניהם). בכל אופן, אני לא *יודע*, אבל אני יכול לשער: א. היקום אכן נוצר מעצמו שוב ושוב במחזוריות אין קץ ב. חומר נוצר באופן ספונטני במקום כלשהו מהריק (דבר שיש ספק רב שיכול לקרות, אבל *אולי*), ולאט לאט נאסף עד למפץ הגדול. יש מין הסתם עוד הסברים לטובים וחכמים ממני :) עקרונית, אם את מעוניינת לדעת פרט איזוטרי אך מרתק למדי, מטרת חיי כפי שנוסחה לפני זמן-מה רב למדי, היא לענות בדיוק על השאלה השנייה שלך :) וויש מי לאק
שיהיה לך יום טוב

יקירי -

הבה נפסיק להתיש את האחרים בויכוחים תיאולוגים. קשה להיכנס לטיעונים *משכנעים* על גבי הרשת. לא ניסיתי לשכנע אותך, כי זה יהיה בלתי אפשרי, להזיז אותך (או אותי) מעמדותנו. כל שניסיתי, הוא לתת לך תשובה (אמנם חלקית, אמנם מצומצמת, אמנם איזוטרית, אבל בכל זאת תשובה) למה ששאלת. ואיך לעזאזל נתחתן עם כאלו פערי מחשבתיים? שמעת פעם על מושג שנקרא "שלום בית"?

הבי לא ../images/Emo13.gif

מדוע קשה להיכנס לטיעונים משכנעים על גבי הרשת? וחתונתנו לא תופרע על ידי חילוקי דעות כאלה. לפחות אני יודע שאני יכול להעריך את גוש התאים ששוכן אי שם מתחת לקודקודך בניגוד לאנשים אחרים שלגביהם איני יכול להגיד את אותו דבר.

גרמה

New member
מממ...

לא שמעתי על יחידת זמן פלנק... מאיפה הידע הנרחב..האומנם אתה באמת משקיע את חייך בנושא? פיסיקאי?

זמן פלנק-

פרק הזמן שבו עושה האור את מרחק פלנק (ומרחק פלנק זה המרחק המינימלי ש*משהו* יכול לעבור. זה כאילו העולם מחולק למעין פיסות קטנטנות מאד של מרחקי פלנק). מכיוון שזה המהירות הגבוהה ביותר שאפשר לעבור בה את המרחק הקצר ביותר, זה גם הזמן הקצר ביותר האפשרי בכלל
שפתיי חתומות

גרמה

New member
כמדומני...

מרחק פלנק (או אורך פלנק) נחשב למרחק הפיסיקלי הקטן ביותר. אז אני מקבל את הגדרתך..

yo t a m

New member
לדעתי אתה צודק,

כלומר, באופן הכללי שלא קיים אל. עם זאת, אני חייב לציין שכמה נימוקים שהבאת אינם דווקא מדוייקים כל כך- כוח המשיכה בצדק והעובדה שאין קרקע מוצקה לא מאפשר צמיחת צמחים- מלבד הטעות הדקדוקית (לא מאפשר*ים*), שתי העובדות שציינת *אינן* נכונות. כוח המשיכה נמוך מאד בצדק, מכיוון שפניו של צדק במרחק גדול ממנו. אם תשים לב לחוק הגרביטציה על פי ניוטון, אין משמעות רק למסה אלא גם למרחק מהגוף, ולכן למעשה כוח המשיכה על פני צדק *קטן* מכוח המשיכה על פני כדור הארץ אם אינני טועה. אין קרקע מוצקה- החיים על פני כדור הארץ צמחו בסביבה מימית, ולא בסביבה יבשתית. חוסר בקרקע מוצקה אינו אומר שחיים לא יכולים להתפתח, ואף להיפך. לעומת זאת, נימוקים טובים יותר לאי קיום חיים על צדק יכולים להיות קיום של מולקולות הליום ומימן בעיקר, מרחק גדול מהשמש, ועוד נימוקים שכאלו. העקרון אותו ציינת הוא העקרון האנתרופי. אתה צודק למדי בעניינו. עם זאת נראה שאתה מחזיק בעקרון האנתרופי החזק, בעוד אני חושב שהעקרון האנתרופי החזק הוא מוגזם משהו, ויש להשתמש בעקרון האנתרופי החלש. כל התיאוריות שלך לגבי אי האיזון בעולם שגויות לדעתי. העובדה שהעולם כעת על סף קריסה, כמו שציינת ונכון ציינת, אינה מפרה שום איזון או מחזוריות- בסופו של דבר, שכחת לציין את הצד השני של המטבע- כאשר האנושות תיכחד מההרס שהיא עצמה יצרה, לא יהיו עוד חומרים מזהמים שיוצרו על ידי בני האדם, ואט-אט העולם ישוב לקדמותו, כך שלמעשה יש כאן איזון שניסית להסתיר או שלא חשת בו. לגבי התפשטות היקום, ובכן, אינך דווקא צודק. ישנו סיכוי מסויים שהיקום יקרוס חזרה, אם כי כיום כבר לא נראה שכך יקרה. בכל אופן, בשני המקרים, טענתך שבני האדם יושמדו נכונה, אולם במקרה של קריסת היקום כן תישמר מעין מחזוריות, ותינתן אפשרות ליצורים -סו קולד- תבוניים להיווצר :) התיאוריה על דעיכת האטומים אינה בעלת "סיכוי די טוב". היא מעולם לא הוכחה. ובכל זאת לדעתי היא נכונה. אבל אי אפשר לומר שהיא בעלת "סיכוי די טוב". עליי לציין שהערתך הגזענית משהו על איראן לא הייתה במקום

כמה צעיר מצידך ../images/Emo13.gif

סתם, לא יפה לרדת על קטינים.
בכל אופן, אכן טעיתי בנוגע לסיבות על אי קיום חיים על צדק, אבל אין זו סיבה שחיים יתקיימו עליה (אלא אם ישנו איזה גורם לקיום חיים שמושפע מטעותו של יצור אלמוני בפורום נידח אי שם בכדור הארץ). אכן, העקרון האנתרופי. למען האמת, אני מאמין בעקרון האנתרופי החלש. כאשר אמרתי "עולמות" לא התכוונתי ל"יקומים", כך שאינך יכול להאשים אותי באמונה בעקרון האנתרופי החזק. תודה
הו-הו-הו, התיאוריה שלך על שיקום כדור הארץ פזיזה מאד לדעתי. קודם כל, להחזרת המשאבים שקיימים על כדור הארץ, יידרשו מאות מיליוני שנים. מלבד זאת, החומרים הרדיואקטיביים בכלל לא יוכלו "לחזור בהם" למצבם הקודם. הם יישארו כך. מלבד זאת, לשאר החומרים המזהמים ייקחו שנים רבות מאד להתפרק, אם בכלל. לכדור הארץ אין שום מנגנון שרוצה לחזור למצב שהיה לפני הזיהום של בני האדם- אם הוא יראה מצב שנוח יותר להתקדם אליו, הוא יתקדם אליו, גם אם זה אומר הפרת המחזוריות שאליה נכנסו בני האדם. אתה בעצמך אמרת שהתיאוריה על הקריסה כבר הוצאה מכלל שימוש. אין טעם להתווכח עליה. חס ושלום! התיאוריה על דעיכת האטומים היא די מבוססת בהתחשב בכך שישנם אטומים לא יציבים כמו אורניום ופלוטוניום, שמוכיחים שאטומים אחרים עשויים גם להיות לא יציבים. הרי אין לך סיבה להאמין שהאורניום הוא אטום מיוחד, שמקיים תכונות שונות לחלוטין מאטומים אחרים, נכון? עליי לציין שהערתי על איראן לא הייתה גזענית, אלא באה כדי לציין את האמת שעל פיה איראן היא ארץ דתית פנטית, שבה בבתי הספר אני מאמין שלא לומדים מתמטיקה, ועל פי רמת חופש הביטוי בה, יש סיכוי לא רע שיום אחד 1+1 יהיה שווה שלוש עשרה.

דקלה9

New member
הפורום לפילוסופיה, לפיזיקה

ולתיאולוגיה מחכה לכם! מה נסגר איתכם??? אסיים במשפט המוכיח את קיומו של אלוהים באופן סופי ומובהק: Love is old, Love is new Love is all, Love is You (ולמתקשים- השיר Because הוא הוכחה ניצחת ומאוד פשוטה לקיומו של אלוהים בשיטת הדדוקציה: אם אין אלוהים, איך תסבירו את קיומו של השיר הזה?) סתם- האמת הפשוטה היא שנהניתי מאוד מההתכתבויות האחרונות. קצת השכלה בפורום השיטחי הזה... |מכסה על ראשי מפאת הביצים הנזרקות מכל עבר|

yo t a m

New member
הוא מחכה לנו?

אני הייתי בטוח שהוא לא יודע על קיומנו
אה, אני אסביר את קיום השיר הזה בקיומו של ג'ון לנון ^_^ (ואני לא בטוח אם אני מעדיף את קיומו של ג'ון לנון או את קיומו של אלוהים
) *זורק עגבנייה* מזה לא חשבת להתגונן, הא?!

דקלה!

האמת היא, שאני ביקשתי ממקרטע שוב ושוב, לא לנהל את הויכוחים האלו ברשת בכלל ובפורום בפרט. אך כמו בכל דבר, גם כאן הוא סירב לשמוע בקולי...
|נאנחת| בקשר ליותם, אין לי מושג מדוע הוא התפרץ כך סתם לויכוח, שלא נוגע לו.
נ.ב. ובקשר לפורומים לפיזיקה, מטאפיזיקה ושאר ירקות- הם יכלו רק לקוות לקבל חלק מההון האנושי שקיים בפורום הזה. |חושפת את ראשי, על מנת לחוש ביתר חדות את עלי הורדים שנזרקים לעברי מכל עבר|

למעלה