התוכנית השבועית

אכן כן.

לצערי כרגע לא נוכל לדבר איתם כאן אלא אם כן הם יבואו באופן עצמאי [ח"ח לאורית אלוני] אני ממש מקווה שבהמשך נוכל לארח אותם כאן באופן רשמי
. הנה אירוח מ-Ynet.

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo41.gif התוכנית השבועית ../images/Emo41.gif

כל התגובות והחוויות על התוכנית של היום שרשרו לפה
מקווה שנהנתם מהתוכנית וסליחה על איחור פתיחת ההודעה

כשהעיר פוגשת את הקיבוץ../images/Emo150.gif.

וואו. הפרק הכי כנה שיש. כמידי שבוע אני מתיישבת מול מסך הטלויזיה ומהנהנת עם הראש לא פעם בהסכמה. השבוע בתוכנית הראו את
דור ילדי המפתח
אותה משפחה של מיכל, מבית דגן, שבה ההורים עובדים 12 שעות ביממה והילדים מגיעים לבית ריק וכמעט אין קשר בינהם לבין הילדים שלהם. זה החזיר אותי כמה שנים אחורנית שאני הייתי חוזרת לבית כזה, 'ילדי המיקרוגל'. מצד שני היכולת של הילדים של מיכל להיות עצמאיים ולא מפונקי-הורים היא יכולת טובה. הבית של מרית, הקיבוצניקית מ'גזר' הוכיחה שגם שלמות היא מילה גסה. אני מעריצה את מרית
. היכולת שלה לאהוב כל כך את הילדים שלה, לדעת להכיר כל אחד ואחד מהם, לחיות שלום בית, לחיות עם אהוב ליבה ולחוות כל יום מחדש את האהבה הזוהדהימה אותי. 'מסעדת רומנטיקה', אחד הדברים הכי מרגשים שיצא לי לראות לאחרונה
. אני חושבת שאין אמא בעולם שלא היתה רוצה כזו אהדה מהילדים שלה
. כזו אהבה מהבן זוג, געגועים, אהבה כנה ואמיתית שנראית לעין ללא כל בושה. כשהבן הקטן של מיכל אמר לה "התגעגעתי רק קצת" הוא אמר את זה, כי הוא לא מכיר כלל את אמא שלו. רשמית, התוכנית הכי טובה עד כה
.

Kukupita

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

באיזו זכות את מנתחת את ההתנהגות של הילד הזה? את מכירה את המשפחה? יש לך קשר עם האמא? ראית אותם פעם? באיזו זכות את באה ומנתחת התנהגות של ילד קטן? מאיפה את יודעת כמה הוא אוהב את אמא שלו? את חושבת שמערכות יחסים הן כה פשוטות? בגלל זה אני נגד התכנית הזאת - כל אחד בא ומדבר שטויות אחרי שראה 8 ימים מול מצלמות (אנשים מתנהגים אחרת מול מצלמות) + עריכה.

אמממממ...../images/Emo6.gif

פרק חביב... סיון הבן של מירת יפה...(לא ידעתי שסיוון זה שם גם של בנים היתי בטוחה שהשמיעה שלי כבר לא מה שהיתה פעם)אבל אהבתי את המקוריות...

Double U

New member
פרק מצוין!

שתי האמהות לדעתי, הן אמהות טובות ושתיהם גרמו למשפחה ובעיקר לבעלים להסתכל על חיי המשפחה בתפיסה שונה.

Dark Muse

New member
הילדים של הקיבוצניקית מפונקים בטרוף

זה חבל וזה עצוב. הילד בן 17 לא יכול בלי אמא שלו, מה הוא יעשה בצבא? יבקש שאמא שלו תבוא לשמור איתו ולהעביר לו את הזמן? בסך הכל, הראו פה שתי דוגמאות קיצוניות, שלדעתי שתי האמאות טועות. מיכל שאומנם עובדת בשביל הכסף והקריירה, ובסופו של דבר זה מטיב עם הילדים שיש להם את כל מה שהם צריכים, חוץ מבעצם את עצמה, אז כל מה שהיא צריכה זה פשוט למצוא יותר זמן, לפחות פעמיים בשבוע כדי לבלות עם הקטנים. מרית לעומת זאת חושבת שהיא צריכה להיות העבד של הילדים שלה, והילדים שלה תלוים בה, עד כדי כך שלאכול לבד בשבילם זה כמו מכה כואבת לפנים. זה חינוך די לקוי לדעתי. ילדה בגיל ההתבגרות שבוכה על כך שאמא שלה לא תוכל להיות בבית לטפל בה, זה די מגעיל אותי. אולי לא מאוחר להחדיר בהם קצת קצת עצמאות ואחריות אישית. זאת דעתי בכל אופן.

sweetdreams

New member
ממש לא מפונקים

הבעיה היא שהמרחק בין שתי המשפחות הוא מרחק שמיים וארץ, ולכן כשמראים אורח חיים מסויים, זה נראה כאילו הוא מבקר על אורח החיים השני. אבל האמת היא ששתי המשפחות הציגו עמדות מאוד קיצוניות. אהבה והענקה חסרת גבולות מצד אחד, וניכור מקפיא מצד שני. ולפי דעתי זה מה שהפריע לילדים של מרית בחצי השני של השבוע. לא העובדה שאין מי שיכין להם אוכל, אלא העובדה שהם **לבד** ! כמו תמיד, התשובה נמצאת איפשהו באמצע. והפעם האמצע נוטה יותר לכיוונה של מרית, לפי דעתי. היא צודקת במה שהיא אומרת, זה לא עוד משחק או פרוייקט, זה ילד!! וילד בן 8 צריך את ההורים שלו, לא יעזור כלום. אבל כן הסכמתי גם עם כמה נקודות שמיכל העלתה. חשוב לפתח גם את האדם עצמו, במקביל לטיפוח המשפחה והזוגיות. וכן יש מקום לשחרר ולתת לילדים לקחת את ההחלטות לבד. בסופו של דבר, כל אחת מהמשפחות לקחה את הנקודות החשובות לתשומת ליבה. ובעיניי זו היתה תוכנית מדהימה, והאיכותית והמעניינת ביותר עד כה. היחידה שבאמת נראה שיש הזדמנות ממשית לשינוי.

אמאגם

New member
תגובה ממרית

יקירתי האם חשבת לרגע, שתוכנית אולי מציגה תמונה מוקצנת כדי להעביר את המסר? בני מסוגל בהחלט לבשל לטפל באחיו ויש לנו חלוקת עבודות בבית לכולם גם בת 8,האם את חושבת שהייתי מסוגלת לעבוד 10 שעות ביום וגם לטפל בכל דבר בבית? לא נראה לי. בן 17 שלי ספורטאי ועובד ב 3 עבודות. בת 14 שלי התאכזבה, כי הודיעו לה שאין ארוחה משפחתית ביום שישי עם חברי משפחה. משהו שאנו עושים כל שבוע. אז געגועים לאמא וניתוק מאבא בערב יום שישי שבדרך כלל מוקדש למשפחה (לפחות עד שהם יוצאים למסיבות), כן גם זה הם עושים, גרמו לפרץ רגשות. זה לא הופך אותה לתלותית או ילדותית פשוט מתגעגעת. רצון שלי לתת-
אולי עבדות בעינייך. בעיניי זה כייף לא רגיל והתמורה היא אהבה, אמון הדדי וביטחון עצמי אצל ילדי. דרך אגב שתי המשפחות שלנו הוצגו באופן שטוח ומוקצן. החיים הם הרבה יותר נורמליים. תאמיני לי.

ShukyDD

New member
אני באופן אישי מאמין

אסור לקחת שומדבר כעובדה כשיש מצב גדול שערכו את זה כדי שיתאים להם ולאו דווקא כדי שנראה מה אתם באמת ומצד שני זו הצורה היחידה שבה נתנו לנו להכיר אתכם ולפי זה אנחנו מביעים דעה הם נורא ניסו להציג אתכם בתור משפחה שכולם תלויים בכולם ולא יכולים להסתדר בלי שמצד אחד זה נורא מגבש אתכם ומחזק את הקשר ביניכם אבל מצד שני זה יוצר תלות מסויימת בכם ההורים ועדיין נורא אהבתי את הדרך שבה החיים שלכם מתנהלים

פרק יפה!!

אני חושבת ששתי האמהות קיצוניות יותר מידי בגלל שהאמא שלא נמצאת בקושי בבית גורמת לילדים שלה בקושי להכיר אותה, זה מצד אחד טוב שהם מתרגלים להיות עצמאיים אבל מד שני הם לבד יותר מידי.. במשפחה השניה האמא יותר מידי דואגת לילדים שלה.. בכל זאת.. הילד הגדול שלה כבר בן 17 ולא יכול לתפקד לבד? אבל גם מצד שני זה טוב כי יש להם קשר מאוד חזק בין ההורים לילדים, הם מספרים הכל אחד לשני (נראה לי) וזה לא קיים בהרבה בתים.. קיצר פרק טוב, סופסוף משהו שונה מהפרקים הקודמים. והפרק הבא נראה לי הולך להיות יפה "שתי הנשים חושבות שהן חיות בשוויון" היו מתות

SiviP

New member
בן 17...

תשמעו חבר'ה, כנראה שחלק מכם פה לא הבינו במה מדובר! אני בן 17 כן, ואני לא צריך את אמא שלי כדי לתפקד ואני עצמאי ב-99% מה שכן, אני מודע לעובדה שאמי היא אישה חכמה בעלת נסיון רק בכל תחומי החיים ועל כן אני מרשה לעצמי להתייעץ איתה בנושאים שונים, ואני מרגיש חופשי גם לספר לה על כל מה שעובר עלי. אם מישהו מוצא את זה מוזר, כנראה מערכת היחסים שלו עם הוריו לא טובה כמו זו שלנו. עכשיו, אני כן עצמאי, וכן עושה הכל לבד וכן, אני מסוגל להתמודד בלי אמא למשך כל זמן שיידרש אל תהפכו אותי פה לתינוק! המשפחה שלנו מאוד מגבשת ומשפחתית, ולכן אנחנו מאוד קשורים ומבלים זמן רב ביחד זה כל הסיפור... שבת שלום שיהיה לכולם!

Bef

New member
היי סיון

זאת אפרת...מהכיתה לידך..חחח.. בדרך כלל אני לא כותבת בפורומים פה וזה חוץ מאחד מסוים, אבל ראיתי את הפרק של היום של אמא מחליפה (האמת שגם כל פעם שראיתי אותך בפרסומות התרגשתי) והייתי חייבת להגיד לך שאני מעריצה את אמא שלך על איך שהיא משקיעה בכם ככה..באמת. היא נראית לי אישה מקסימה. סחתיין על החולצת ברנר שדפקת שם!

שאלה לא קשורה... אבל אני חייב לשאול

מה המוצא של ההורים? זיהיתי מבטא מזרח אירופאי אצל האבא.. וסתם זה עניין אותי. מחכה לתשובתך.

למעלה