התנתקות בלי התושבים?

../images/Emo41.gifהתנתקות בלי התושבים?

אני לא מבין מה הלחץ הגדול של ההתנתקות. למה ממשלת ישראל לא הודיע לתושבים המפונים חצי שנה לפני הפינוי.. הייתה נותנת להם את כל המשאבים על מנת לעבור דירה. ביום הפינוי היה מובן לכולם שממשלמת ישראל לוקחת את הצבא אחורה וסוגרת את השערים מאחורי כל השטח הזה... מי שהיה נשאר בכוח היה פשוט נשאר בשטח אויב.. אבל הפעם בלי הצבא שהיה שומר עליו? למה לא עשו את זה ככה? למה לפנות בכוח? מי שלא רוצה להתפנות ומעוניין להישאר עם המשפחה שלו בשטחי האויב שיהיה לו בכיף... וכמובן לאלה שיהיו הגיוניים ויתפנו במשך התקופה מההודעה הראשונית לתת את כל התמיכה הכלכלית והנפשית למעבר הקשה.. למה לא ככה?

אי אפשר להשאיר תושבים בשטח האויב

המדינה יחחבת להגן על כל אזרח ואזרח במדינה (לפחות ככה למדנו השנה...)

כמובן..

אבל מה קורה במצב שאזרח מתנגד לקבל את ההגנה הזו מהמדינה? זה בעייתי, כי זה המצב. מדובר על אנשים שגם כאשר המדינה תנקה את השטח מהצבא.. הם ישארו שם בכוח. מצב בעייתי. אז מה קורה כשאזרחים לא מעוניינים לקבל את הגנת המדינה (והאמת די שונאים את המדינה ומתעלמים מהדמוקרטיה ומחוקיה?)

אני לא בטוחה,

אבל נראה לי שצה"ל עדיין יצטרך להיות שם אם הם ישארו... (אם אני לא טועה) ולכן הם לא רוצים שישארו. כי בתכלס, זבש"ם... חוצמיזה, אני בטוחה שהאזרחים רוצים שישמרו עליהם. אף אחד לא שונא אף אחד. הם רוצים שישמרו עליהם בצורה הוגנת (ולא יצטרכו להראות ת.ז שהם רוצים לחזור הביתה.)

t i p o

New member
צה"ל מחוייב לשמור עליהם,

כי ממשלות ישראל שלחו אותם. בנוגע להצגת תעודת זהות- גוש קטיף כרגע מוגדר כשטח צבאי סגור, תושבים נדרשים להראות תעודת זהות על מנת שידעו, שלא מדובר במסתננים.

t i p o

New member
אולי, אבל

ברגע, שבג"צ מורה להפסיק את ההתיישבות בשטח מסויים, ובכל זאת אנשים מנסים להכנס ולהתיישב, חייבים לסגור את המקום. אגב, הודעה כזאת לא אומרת דבר על דעותיי. אני לא בהכרח בעד ההתנתקות.

E טי

New member
בג"ץ הוא לא הרשות המחוקקת

ולא הרשות המבצעת. הוא לא יכול להחליט על אף שטח אם יפסיקו בו להתיישב או לא.

t i p o

New member
בג"צ לא מחוקק ולא מבצע

אבל התקבלה החלטה ברשות המחוקקת, זאת הובאה לבג"צ בטענה שלא חוקית, ובג"צ אישרה אותה.

E טי

New member
חוקי לפי איזה אמות מידה?

גם פקודת רציחת שישה מליון יהודים היתה 'חוקית'.

e 3 l D i

New member
ומה אם מפגין שמאל רוצה להיכנס לעזה

להתייחד שם עם זכר יקיריו שנספו בתאונת העבודה האחרונה של החמאס? האם עלי למנוע ממנו להיכנס? מדוע? הרי הוא נכנס בכח, והוא יודע מה הוא עושה? הוא גם שונא את המדינה ורוצה כבר לעבור להודו, אז מה אכפת לי ממנו? במחשבה שניה, אולי אני בעצמי אירה בו? הרי א. הוא שונא אותי ואת חוקי התורה וההלכה שעליהם אני שומר, וב. הוא ממילא לא יצא מכאן בחיים.

רק בגלל שהוא פעיל מהשמאל..

צריך לירות בו..
חח.. יפיי נפש מגעילים הם חח..

למעלה