התנתקות בלי התושבים?

הרֵעוּת

New member
שיגרשו אותך מהבית שלך, שאבא שלך

יהפוך מובטל, יתנו לכם קצת פיצויים, ותדברי. לא עמדתם במקום של האנשים היקרים והמסכנים האלה. איך אתם יכולים לדבר ממרומי מרכז הארץ?

hospital_food

New member
נתחיל בזה

ששנות ילדותי ונעורי עברתי כמה פעמים דירה, ממש לא מרצוני. אבל זה לא משנה. 2 מליון + מקום מגורים זה ממש לא "קצת פיצויים", אני בטוח שהרבה מאוד תושבים ממרכז הארץ (כולל אני) היו מתחלפים איתם בכיף. אגב, קראת מה מתכננים להם שם ?

הרֵעוּת

New member
איך אפשר להשוות מעבר דירה

לגירוש (לעיתים בכוח) מהבית? גם אני עברתי דירה כמה וכמה פעמים בחיים שלי, זה בכלל לא קשור.

hospital_food

New member
אני לא משווה

כתבתי "לא משנה" סתם ציינתי עובדה. ואיפה היו המתנחלים הרגישים וטובי הלב כאשר גירשו את הפלסטינים? ואז ממש גירשו, בלי פיצויים של מליונים פלוס מקום מגורים. קצת פרופורציה. ואם יש כאן איזה מתנחל שמסכים להחיף איתי, ווילה בניצנים מול הים תמורת דירה די עלובה ברמת גן - קדימה!! את ה 2 מליון שישאיר לעצמו.

הרֵעוּת

New member
אם אתה מוכן להפוך מובטל(ת?)

אז בשמחה. מתי בדיוק גורשו הפלסטינים? ואיפה את/ה היית כשזה קרה?

hospital_food

New member
תמורת זה, אני מוכן.

אני טרם נודלתי, את אומרת לי שהם לא גורשו? סתם עזבו מרצונום את בייתם?

hospital_food

New member
ובת כמה את היית בזמנו?

האם ראית במו עינייך אותם בורחים? או שאולי את מצטטת מסיפורי אלף לילה ולילה "ציוניים"?

E טי

New member
../images/Emo6.gif

הערבים בעצמם מודים שהם ברחו מבתיהם. איש לא גירש אותם. אלה עובדות היסטוריות, אני לא מכיר היסטוריון אחד שחולק עליהן.

hospital_food

New member
אם

אני אכוון אליך רובה ואומר שיש לך דקה לעוף אם לא אני יורה, מה היית עושה? זה בהנחה שהם אכן ברחו.

E טי

New member
איך אנשים אוהבים לזרוק מספרים...

והנתונים שלך הם בטח ממועצת סל"ע... במועצת סל"ע הודיעו שהפיצויים שיקבלו יהיו נמוכים יותר מהפיצויים שקיבלו בימית. אני מציע לך ללכת לבדוק את הפיצויים לפני שאתה מציע הצעות מטופשות.

nooshP

New member
יש לי שאלה

הרי יש המון מובטלים גם לא בעזה, והמון אנשים שגורשו מהבתים שלהם ע"י הבנקים כי הם לא עמדו בתשלומי המשכנתא, והם כמובן לא קיבלו פיצויים. למה אתם לא חוסמים כבישים בשבילם? למה אתם לא שמים דוקרנים ושופכים שמן על כבישים כדי להילחם לזכותם לבית ולפרנסה?

E טי

New member
הם דואגים לעצמם

החקלאים, המוניות, המשאיו, הסטודנטים ועובדי ההסתדרות. כולם חוסמים כבישים כדי להילחם לזכותם לבית ופרנסה.

nooshP

New member
אבל לא מדובר בקבוצה מאוגדת

אלא בקיצוצים שיש בכל מקום במשק בשנים האחרונות. מקצצים פה משרה, שם משרה, לא תמיד זה במספרים גדולים בכל חברה, אבל יחד זה מצטבר להמון אנשים חרוצים שאיבדו הכל בלי עוול בכפם, אבל להם המדינה לא דואגת...

silverhawk

New member
זה ממש, אבל ממש לא נכון

לכל מפונה יימצא פיתרון דיור. בין אם בקראווילות, בין אם בדירות שכורות - אף אחד לא יישאר חסר בית.

אבל זה גם משהו שקורה עכשיו...

פנאטים שלוקחים את הילדים שלהם לכבישים.. זה כבר קורה.. אז למה את זה נותנים להם?.. (חייבים להביא גורמים מדיניים.. ולקחת מהם את הילדים.. זה התעללות) לא שממש אכפת לי מילדים כתומים שהעתיד שלהם הרוס.. אבל עדיין.. ילדים זה ילדים.. אסור להכניס אותם אל תוך מלחמת האזרחים הקטנה והנחמדה שלנו כאן. אסור..

The Bugi

New member
החוסר אכפתיות הזאת יכולה לשגע אותי

להשאיר אותם שם ואז מה? אולי ישחטו שם משפחות שלמות רק בגלל שרצו להישאר בביתם? מה ההיגיון הזה?הם לא חלק מהעם שלך? לא אכפת לך מאנשים? ואני עוד חשבתי ששמאלנים צריכים להיות יותר הומנים, כי ככה הם מציגים את עצמם.

הבעיה הכי גדולה היא

שלא יהיה להם עבודה. רב התושבים שם עובדים בחקלאות. זה לא קל היום למצוא עבודה...

CountrY GirL

New member
גם, וגם.......

שום מסגרת חינוכית... וכלום! זה קל להגיד 'כולה מעבר דירה' , אבל זה הרבה מעבר לזה! זה ממש לפנות אותך מהחיים שהיו לך עד עכשיו.. אותך ואת הילדים שלך! ההורים, ניחא... הילדים הם המסכנים באמת! הם צריכים להתחיל להסתגל לצורת חיים שהם לא מכירים ובחיים שלהם לא הכירו, המסגרת החברתית שהם היו בה עד עכשיו- מפורקת לגמרי! הם יתחילו לחיות בתוך סביבה חילונית שמי יודע, אולי יסתכלו עליהם לא יפה כשידעו שהם 'מתנחלים לשעבר'. ככה זה ילדים! וכל זה לא מבטיח כלווום! זה לא מבטיח שום סדר, שום שלום ושום שלווה... אולי רק שקט זמני, עד לפיגוע הבא! חס ושלום... זו המציאות רבותיי!

למעלה