התנתקות בלי התושבים?

חח כן אה...

והפעם זה היה עם דגלים שחורים .. היו מקימים שם צבא גרילה
של חובשי כיפות.. סתם אני מת עליהם :)

E טי

New member
הם לא היו צריכים להקים...

הוא כבר קיים. 40% מצוערי קורס קצינים הם חובשי כיפות.

Rincewind

New member
למען הדמוקרטיה, למען השם, מה פתאום.

ברגע שאתה משאיר שם את התושבים, אתה למעשה אומר להם- מעכשיו, אתם מגינים על עצמכם. משם הדרך לצבא מחתרתי, טבח בפלשתינים, ומלחמת אחים- קצרה. צה"ל הוא צבאו של כל העם ומגן על כולו, לא משנה איפה הוא נמצא. וברגע שהצבא מחליט לסגת מעזה, גם העם חייב לסגת.

אבל העם לא רוצה..

הו איעבור על החוק וינסה להישאר שם.. זה בעייתי... טוב שטויות :)..

האשלי

New member
תגיד מראש שאתה אנטישמי

התחלתי לקרוא את ההודעה שלך. ואמרתי לעצמי ברצינות... "הנה בנאדם שבאמת אכפת לו ומנסה למצוא פתרון קל ונוח ליישום החלטת הממשלה" כמה התאכזבתי שראיתי את המוטו בתחתית ההודעה... חבר, אתה פשוט שונא כל דבר עם כיפה, תגיד את זה על ההתחלה, תפרוק את זה ממך, אתה שונא אותם ולא אכפת לך אם הערבים ישחטו אותם. תגיד לי, עכשיו בנינו. איך מגיעים לרמת שנאה כזאת? יש לי הרגשה שאם אני אבין אותך אני אבין הרבה יותר על אנטישמיות. יומנעים

למה יש אנטישמיות בעולם..

אנסה להסביר.. אולי התפיסה של היהדות (וכל אדם עם כיפה) שהאמת הפרטית שלו היא האמת הכוללת שכולם צריכים לחיות לפיה.. אולי זה מה שגורם לשנאת אנשים החובשים כיפה.. רוב בעלי הכיפה לא מקבלים תפיסת עולם אחרת.. תפיסת עולם שלפעמים גם מתבססת על אגדות וסיפורים בלבד ללא הוכחות. (כמו היהדות..).. אה .. כן... והבנתי שזה היה בציניות.. אבל עדיין עניתי.. אני אוהב יהודים.. אני מת על יהודים.. אבל השאלה מי יהודי?.. מי שמרביץ לחיילים ושוטרים הוא יהודי? מממממ...... צריך לדון על הנושא
יום נעים, בס"ד

האשלי

New member
לא, למה אתה אנטישמי?

חבר יקר אולי זה יבוא לך בהפתעה אבל כן, אני חושב שהדרך שלי היא אמת.... ווואו, נפלת מהכיסא? זאת לא בושה לחשוב שהדרך שלך היא אמת וכן, שזו דרך החיים הנכונה לעם כולו. כמובן שהנושא, כמו בשאר התחומים בחיים דורש איזון. אני חושב שהדרך שלי היא הנכונה לכולם, אבל אני מבין שיש מידת אמת גם בהשקפות האחרות וכאן תפקידו של הדיון הציבורי, ללבן את ההבדלים האלו ולהגיע לאמת משוכללת יותר. לא, אני לא בעד ריסוס כתובות נאצה על פרסומות לא צנועות (למרות שהן משחיתות את המידות המעודנות). ולא אני לא בעד זריקת אבנים על מכוניות בשבת. אני כן בעד פתיחת הדיון בנושאים אמוניים ובמקורותינו. אני חושב שהעם שלנו צמא וצריך מאוד רוחניות ומשמעות שנמצאת במקורות. ובאשר לאגדות ולסיפורים... תפישת היהדות מבוססת על מעמד הר-סיני שהועבר מדור לדור. אבא שלי סיפר לי על מעמד הר-סיני כפי שסבא שלי סיפר לאבא שלי על מעמד הר סיני. מליוני אנשים לא משקרים לילדים שלהם במשך דורות. מדרשי חז"ל הם מקור מצויין להשקפת עולם מלאה ברוח. הם מלמדים אותנו מידות טובות ומוסר השכל. משום מה אנשים בדורנו התחילו לקחת כל מדרש כפשוטו. אין שום חובה דתית להאמין שרבי עקיבא באמת הזיז את כותלי בית המדרש בכוח תפילתו, הסיפור בא ללמד אותנו את כוחה של תפילה. אני מעולם לא הרבצתי לחייל או שוטר ועצם המחשבה על כך גורמת לי מועקה. מעולם גם לא ראיתי חובש כיפה מרביץ לחייל. ודווקה התרשמתי שבמאבק הנוכחי לא היתה שום פגיעה פיזית בכוחות הביטחון. אם-כן, מדוע כשאתה כותב בפורום באינטרנט "מי שמרביץ לחיילים ושוטרים הוא יהודי?..." זה קביל? הרי אף אחד לא ראה מקרים כאלו. ועוד שלהפך... דווקה אלימות המשטרה גרמה להרמות גבה. אז מה הסיבה שאנשים מקבלים טענות כאלו על אלימות הימין? תשובה - נשמע פשוט, אבל כן!!! קבל סקופ... בתקשורת ההמונים שולטת קבוצה קטנה של אנשים שלא רוצים מלכתחילה שום קשר לעם ישראל תורתו ארצו או צביונו האמוני. שלפחות יודו בכך ולא ילכו סחור סחור. יומנעים

תפישת היהדות מבוססת על מעמד הר-סיני

תפישת היהדות מבוססת על מעמד הר-סיני? מבוססת על אגדה? טוב.. כמובן שלא שיקרו מדור לדור כי חשבו שזוהי האמת.. אני ראיתי חובש כיפה מרביץ לחיים.. תסתכל כמעט כל יום בערוץ 2 ב6 בערב עם המגיש האגדי (אפרופו אגדות) עודד בן-עמי. וזהו.... אלוהי החילונים ינצח! זה מה שיש לי להגיד לכל פישפושי הנפלאות והאגדות שלך... :)

האשלי

New member
שכנעו אותם שהם עצמם ראו?

חבר יקר ההסטוריה (לא דווקה היהודית) מעידה על קיומו של עם ישראל כבר 1000 שנה לפני הספירה. שרידים של התורה נמצאו כתובים על מגילות בנות 2200 שנה. נגיד שמעמד הר סיני הוא המצאה והצליחו לשכנע עם שלם שהוא קרה. לפי ההנחה הזאת, לפני 3000 שנה חי עם והיה לו ספר ובספר הזה כתוב שעשרה דורות קודם לכן, כל העם (מעל מליון איש), ראו, שמעו והרגישו מעמד שחורג מגדר הטבע. אם אתה מאמין בזה ולעומת זאת מתקשה להאמין שיש בורא לעולם אז אני מסיר בפניך את הכיפה שלי. התקשורת היא שמאלית!!! (אני לא אוהב את המילה שמולאנית כי היא מבטאת זלזול ואני לא מזלזל בצד האחר). זאת עובדה ידועה. כשעזבתי את כפר מימון עברתי דרך השער וראיתי שוטרים עומדים בצד אחד ומשוחחים עם מפגינים בצד השני. יצאתי החוצה, תפשתי טרמפ (עם עיתונאית רוסית, חילונית וימנית) ובאוטו שמעתי חדשות. בחדשות הופיע הכתב אברמוביץ' (שאת שמו הפרטי אני לא זוכר) ודיווח על הנעשה "ברגעים אלה" בשער של כפר מיימון (השער בו עבר עבדך הנאמן בדיוק לפני דקה וחצי). הוא דיווח שבאיזור השער יש התפרעויות ומנסים לפרוץ אותו. באותו רגע הרגשתי שאני נמצא במדינה דיקטטורית ששולטת באמצעי התקשורת ומסננת ידיעות. חבר יקר, תקשיב. ישנם שוטרים שמכים מפגינים (כולל קטינים וקטינות) באכזריות רבה. המקרים האלו מדווחים לעיתים נדירות. נכון, יש מפגיני ימין שמכים שוטרים אבל הם מעטים ואי-אפשר להשוות את עוצמת המכות. יומנעים

אני לא מסכים איתך...

אבל אני די בטוח שלא כדאי להיכנס לויכוח.. כשאתה מדבר על "בורא לעולם" שברא אותך.. ואני דווקא אומר תודה ל"הורים" שלי.. אנחנו בבעיה :) בקשר לתקשורת אני יודע. הדיווחים בתקשורת אינם נכונים ב80% מהפעמים. אני מכיר את המערכת מקרוב לצערי הרב. תשמע בכל זאת הקטינים והקטינות האלה פושעים... קטינים אומנם אבל פושעים.. בדחיפה חיובית מההורים כמובן. מקווה שיגמר מהר הכל.. עוד שבועיים שלוש.. נגמור עם הסיוט הזה.. נקבל את הכתומים בזרועות פתוחות כאן במדינת ישראל.. עם חיבוק ועזרה הדדית.. והמון אהבה... אני מקווה שיקבלו את האהבה הזאת גם מהישראלים הפשוטים הכחולים.. .. למרות שאני בספק.. אבל נתחיל עם ראש פתוח..
:)

האשלי

New member
זמנים קשים אך חשובים

חבר יקר כן, אלה זמנים קשים זמן בו הקיצונים חוגגים ומלבים שינאה. לא רק הקיצונים, אני שומע יותר ויותר על מושתלים של השב"כ שיוצרים פרובוקציות ומשניאים, וכן, גם אני חשבתי שזה סתם תאוריות של פרנואידים, אבל היום אני יודע שהם באמת עושים את זה. גם אני מודה להורי והם מודים לי על הזכות לגדל אותי ולצמוח ביחד והכל ביחד תוך אמונה בה'. הקטינים והקטינות האלו לא פושעים. הם ילדים וצעירים שבאמת אכפת להם, באמת אכפת להם... חסרים צעירים כאלה במדינה. אתה לא תאמין אבל אותם ילדים שחוסמים כבישים, הם ילדים שלא מקללים, לא גונבים, לא משתכרים ולא שומעים מוזיקה רועשת בין שתיים לארבע. כואב להם והם מוותרים על החופש הגדול שלהם ולפעמים על הבגרויות למען מטרה שהם מאמינים בה. השואה דחפה אותנו לסלוד מכל גילוי קיצוני של אידיאלים אבל נידחפנו לקיצוניות השניה יותר מידי. בעזרת ה' ובעזרת כולנו תשרור פה האהבה לעולם. ואין כאן כחולים וכתומים. הסרט על האוטו שלך לא מבטא את מי שאתה. כולנו אותו עם. יומנעים

אמן!../images/Emo70.gif

הלוואי.. הלוואי ונוכל לחיות ביחד 2 הצדדים.. כשהכל יגמר והעשן יתפזר... זאב יגור עם כבש וכתום עם כחול באותה השכונה.. שזה יגמר כבר.. עם כמה שפחות הרוגים.. אמן!

למעלה