התנתקות בלי התושבים?

אני גר בחיפה...

אם הייתה החלטת ממשלה שאני צריך לעזוב את הבית כי סוגרים את העיר.. ולא משנה מאיזה סיבה.. הייתי עובר דירה. זה בדיוק לעבור דירה. כשהמדינה מחליטה לנו, הישראלים החילונים שאסור לנו להפעיל עסקים בשבת, בי אישית זה פוגע בכיס וברגשות ובמשפחה. אבל הממשלה החליטה וזה מה שאני עושה. ההחלטה הזאת באה בגללכם, הדתיים... אבל לא משנה מאיפה זה הגיע. הממשלה החליטה. מבצעים. גם אם זה קשה. אז מעבר דירה נעים לכולם. :)

noamgk

New member
כי לכם אין מושג מה זה יישוב קהילתי.

קשה לכם להבין שחוץ מהמשפחה הקרובה, יש לכם גם את כל היישוב כמשפחה אחת גדולה. כנראה בגלל שקשה לכם להבין את זה, קשה לכם להבין גם מה זה לפרק משפחה. ולקודם: "אומרים לך שתעבור לניצנים" - אומרים? הלוואי. מכריחים, יותר נכון. "ייתנו לך דירה זמנית ופיצויים מתאימים" - דירה זמנית? בינתיים יש רק ל-200 משפחות. זמנית, נכון, לוקח זמן להכין אותה. פיצויים מתאימים? מתאימים אולי בשביל דירה בשכונת עוני בירושלים. לא כדי לכסות על מה שנגזל. "אף אחד לא זורק אותך לרחוב" - בהחלט כן. כמו שאמרתי - הממשלה בכלל לא מוכנה עדיין לקלוט אותנו. הכל נעשה כל כך מהר שהם נזכרו רק ברגע האחרון. שמעתי שזה גורם להרבה מהומות התכנון של עיר האוהלים שאליה נעבור כולנו אם חלילה יתרחש האוסלו 2 הזה

בסדר...

עדיין מדובר על מעבר דירה.. בכורח הנסיבות. אתה מדבר כבר על הצד הלוגיסטי של העניין, שזה באמת לא מאורגן אולי.. אני לא יודע.. מי זה "אתם"? :).. אני חדש בחיפה.. גרתי 19 שנה ביישוב קהילתי קטן בגליל... אז אני לא "אתם"..
בעיקר יהיה נחמד.. עד עכשיו הכתומים חיים להם מעבר לגבול מדינת ישראל.. ברגע שיכניסו אותם לתחומי המדינה ויתנו להם כאן בתים.. אני מפחד לחשוב על מלחמת האחים שתהיה לנו כאן... יותר גרוע מהערבים... הם יגורו ממש בתוכנו.. יעשו את הטרור שלהם בכל רחבי המדינה ולא רק בפרדס הזה שלהם.. פרדס קטיף.

noamgk

New member
אל תדאג לטרור.

החברים של השמאל כבר ידאגו לו, אנחנו נוכל לנוח אחרי כמה שנים של מאבק.

Stansfield

New member
היו צריכים לעשות את ההתנתקות הזאת

כבר לפני שנים. עכשיו כל אלה שבאים ואומרים "איזה מסכנים, מגרשים אותם מהבית שלהם" וכו'... הם כבר מלכתחילה לא היו צריכים לעבור לשם. זה השטחים של הפלשתינים. כל כך הרבה חיילים מתו בהגנה על התושבים האלה, אבל חס וחלילה, שלא ייצאו משם, זה הבית שלהם. לא משנה כל החיילים שעתידים למות שם אם לא היו מבצעים את ההתנתקות.

לא אכפת להם מהחיילים שמתים...

כאלה הם "פועלים בשם הדת"... הדת הפאנטית שלהם. משום מה אלוהים מרשה להם לנסות לרצוח נהגים בכבישים ולבצע פיגוע דמה בקניונים... את זה לא הבנתי..

noamgk

New member
חצוף.

אכפת לי מאוד מחיילים שמתים. יש לי בן דוד חייל. יש לי אח חייל. וכל חייל וחייל הוא אח שלי, כך שמאוד אכפת לי מהם. "הדת הפנאטית שלהם" נראית מאוד פנאטית כשמסתכלים עליה דרך התקשורת. ניסית פעם ללמוד אותה מהמקור? לראות מפרשים?

אני ישאל את יהווה מחר....

תשמע, דת זה המצאה.. לך בטח קשה לשמוע את זה.. כי אתה שייך לכת הזאת. אבל מדובר על המצאה.. אתה יודע מה? תתן לי סיבה אחת... למה הדת היא לא המצאה.. והאלוהים הוא גם סוג של אגדה כדי ללתת לאנשים כוח לחיות... אם תתן לי סיבה אחת.. אני חוזר בתשובה.. אבל סיבה הגיונית.. ולא "נסתרות דרכי האל"... אז...?... איך אני יודע שיש אלוהים? או שאני צריך "להאמין בכל ליבי" והוא יתגלה לי?.. (כמו שהוא מתגלה בטח לכל היהודים תגיד לי עוד רגע..).. מעניין מי המציא את הדת...

noamgk

New member
סיבה הגיונית?

חמודי, מה שווה אמונה אם יש לך סיבה הגיונית בשבילה? אם הייתה הוכחה ברורה שהיהדות היא הדת האמיתית ושהקב"ה קיים והוא מלך מלכי המלכים אז זו לא הייתה אמונה, תודה רבה. אני לא מכריח אותך להאמין, ואני לא רוצה שתחזור בתשובה. מבחינתי, לראות עץ צומח מזרע, ללמוד את נפלאות גוף האדם, את לידת התינוק - אלה סיבות מספיק טובות כדי להבין שיש מישהו שמנהל פה את העסק.

יש מישהו שמנהל את העסק..

עם זה אני מסכים.. אבל אני לא חושב שהם יצר את האדם בשביל שיתפלל אליו כל היום.. הוא בעצמו כל יכול, כוח עליון.. יצר את האדם.. וזה מה שהוא רוצה? שהאדם הקטן הזה שהוא יצר יסגוד לו כל היום בתפילות? למה הוא צריך את זה? איזה צורך פסיכולוגי זה בשבילו?.. אמרת "מה שווה אמונה אם יש לך סיבה הגיונית בשבילה?". ענית לי על הכל.... וגם אתה חמודי
לא רק אני... אחי היהודי.

noamgk

New member
אנחנו לא מתפללים וסוגדים כל היום.

דווקא יש על זה מדרש נחמד... בכל מקרה, אנחנו מתפללים רק שלוש תפילות ביום. ואני חושב שזה מינימום בשביל להודות לה' על שקיבלנו את החיים שלנו. ויש גם הרבה הוכחות שהיהדות היא הדת האמיתית. יש אינספור סיפורי ניסים על הרב מנחם מנדל ועל מקובלים אחרים (גם בני זמננו), וגם על ניסים מדהימים (שלא תמיד כל כך רחוקים: איך אתה מסביר את הניצחון בששת הימים, למשל? ובמלחמת השיחרור? ואת 6000 הפצמ"רים שפוקדים את גוש קטיף, כשהסטטיסטיקה קובעת שפצמ"ר מתוך 10 חייב לפגוע במטרה?).

חיכיתי..

שמישהו יבוא עם ה"אגדות" האלה על ניסים ונפלאות..
אין לי מה לענות.. עשיתי את שלי חח. כשמתחילים לדבר על סיפורים על רבנים שעושים ניסים וסטטיסטיקות שלא מתגשות.. וזוהי ההוכחה שיש אלוהים, עשיתי את שלי
בקשר לתפילות? בשביל מה אלוהים צריך את שלושת התפילות האלה? זה מביא לו סיפוק שהאדם שהוא יצר סוגד לו 3 פעמים ביום? למה אלוהים הגדול הענק הכל יכול, צריך שהאדם יתפלל אליו? (ובדרך אגב שכחת את כל הברכות.. מיני מזונות.. אשר יצר... על כל רעש ראשון ששומעים.. כל פעם שיש ירח מלא... מתפללים לירח אבל אסור להסתכל עליו חח. מי המציא את כל זה? למה אלוהים צריך את כל זה? הוא עושה "טריק" ומחכה לבירכות תודה מהאנשים?)

noamgk

New member
עשית את שלך? מה בדיוק עשית?

אם תצליח לנפץ נס-נס, מקרה-מקרה, אז עשית את שלך. אבל לומר את זה זה בטח לא יעזור, ולהאמין בזה שע"י האמירה עשית את זה - זה כבר מצב מעוות
אמרתי לך: יש אלוקים, והוא ברא אותך. לא מחובתך לומר לו תודה? להודות לו על שקמת כל בוקר? לשבח ולהלל אותו? החיים הם לא דבר קטן, פשוט ומובן מאליו. אולי בעיניך, בעיניי לא. ואני עוד מנסה להסביר לך את זה בפסקה קצרצרה, כשנכתבו על זה ספרים שלמים... מילא אם זה היה בפורום הנכון
ולא שכחתי את הברכות, אתה לא ציינת אותן. אז כשאתה בא לאכול תפוח - האם התפוח הזה שלך? אתה יצרת אותו? לא! התפוח הזה הוא של הקב"ה, ואתה צריך "לבקש ממנו" את התפוח. לברך עליו. לומר לו תודה, ולהכיר בזה שהוא ברא את העץ. את האדמה. את הכל. זה על הברכות האלה, על רגל אחת. על השאר תאלץ לשאול רב, זה ממש לא המקום
כמובן, אני לא בטוח שכל זה נכון. אני לא ת"ח, ואני לא יודע את כל הסיבות וההלכות. אבל אני משתדל :)

עשית את שלך? מה בדיוק עשית?

אלוהים לא ברא אותי.. אתה יכול להגיד שזאת דעתך, אבל לא לקבוע עובדות בלי הוכחות, סגרנו?!
אני גם יכול להגיד ש"גריזלדה" בראה אותך... בלי להביא הוכחות.. תפוח? מממ. אחי אני לא יודע.. זה קטע ביולוגי.. שתיך של עץ.. משקים אותו במיים.. הוא צומח ופורח.. :) להפנות אותך לאיגוד בפרדסנים? איפה אלוהים פה? רגע רגע רגע!! די.... אלוהים הוא יו"ר איגוד הפרדסנים?.. אז בסדר.. אני מסכים איתך!
(הכל בצחוק. חח. פשוט אני חושב הפוך ממך.. ואתה לא מקבל את דעתי.. חח. אז זה לא משנה מה אגיד ומה אומר ומה אספר.. או אשורר..). חח אני נשמע שמלאני כשאני כותב בשפה כזאת חחח.. אם אתה מרגיש שאלוהים יצא את התפוח ואותך.. ואתה צריך לבקש ממנו.. כאילו שאכפת לו אם אתה נוגס באיזה תפוח, אז סבבה.. אני לא חושב שאלוהים יצר את הכל בשביל שנגיד לו כל היום תודה... אחרת למה הוא יצר אותנו?... בשביל לשמוע את התודות שלנו?.. זה ה"עסק" של אלוהים... פתח עוסק מורשה במע"מ, פתח תיק עצמאי במס הכנסה וביטוח לאומי... ואז ברא את כל מה שיש בעולם וגם אנשים שקטנים שיגידו לו "תודה אלוהים" "תודה אלוהים" על כל תזוזה שלהם?... זה העיסוק שלו?.. איזה משועמם.. (אני בכוונה כותב ככה.. אין לי כוונה לפגוע אחי... רק לנסות להסביר איך שאני רואה את הדברים... אם נפגעת אני מצטער.. אחי היהודי..)
אתה מכיר אותי לא מאתמול ולא מהיום.. אתה יודע שאין בי רוע :).. רק קשה לי להבין התנהגויות מסויימות :) יאללה זזתי לברך על המזון.. אכלתי כמות מסחרית של אוכל.. ברכה קטנה לא תספיק לו שם למעלה.. בעננים :) (אני צינזרתי חחח. מה אתה מסתכל עלי ככה)
(מי שקורא את זה יודע שזה הוא) חח..

E טי

New member
פשוט מאוד

לפי המדע לא יכול להיות 'יש מאין'. לפי זה יש שתי אפשרויות 1. היקום קיים מאז ומעולם. (העולם קדמון) 2. היקום נוצר ע"י דבר שהוא לא חומר. (המפץ הגדול) השיטה הראשונה ירדה כבר מזמן מעל שולחן המדע מסיבה אחת אם העולם קדמון, וקיים מאז ומעולם, משמע שהוא לא תלוי בזמן. דבר שלא תלוי בזמן לא יכול להשתנות. היקום משתנה כל הזמן. השיטה השניה הרבה יותר הגיונית, ויש לה ביסוס מדעי רב. לפי השיטה הזאת מקור אנרגיה גרם לבריאת העולם. אני קורא לו - אלוקים.

המפץ הגדול זה אלוהים?

המפץ הגדול זה החומר שהתגלמותו, מה זאת אומרת "הוא לא חומר"? לא הבנתי אותך.. (אחרי קורסים פיזיקה1, פיזיקה2, פיזיקה3 בטכניון.. עדיין לא הבנתי אותך) משהו שקיים מאז ומעולם תלוי לא תלוי בזמן? זה לא מדעי, זה אולי פילוסופי. ד"ש לחבר שלך.. לא שכחת לפנק אותו ואת היצרים שלו היום באיזה תפילה? (ככה אני רואה את זה.. לא לראות את זה בתור גידוף או משהו כזה) :)

E טי

New member
אכן, זאת סתירה פילוסופית

דבר שלא תלוי בזמן לא יכול לבוא לדיון על שולחן המדע. ברור שהדיון לגביו יהיה פילוסופי. E=MC^2 המפץ הגדול הוא תוצאה של אנרגיה, שהיא יצרה את החומר. המקור לאנרגיה הוא אלוקים.

E=MC^2?

אתה בטוח שאתה פיזיקאי? E=MC^2 ?! זה מה שמלמדים בבי"ס אולי... מצטער לאכזב. אבל לא משנה. אתה אומר שאנרגיה היא אלוהית, אז עזוב אין לי בסיס דיון משותף.
בצ"ד

למעלה