התנתקות בלי התושבים?

אם אכפת לך כל כך מחיילים שמתים

אז מדוע אתה לא נותן פיתרון למצב האבסורד שאתה נמצא בו? מצב בו כל יום מאות חיילים צריכים לסכן את חייהם, ואף למות בשביל הגנה ישירה על תושבי ההתנחלויות, מדוע צריך להיות יישוב בו יש פי 5 (ואולי אף יותר) חיילים מתושבים??

noamgk

New member
קשה לדבר עם אנשים,

כשהם מביאים דברים חסרי ביסוס. בגוש קטיף יש כ-400 חיילים בסך הכל (זה אחרי הסכמי אוסלו, כמובן. לפני ההסכמים זה גבל בכמה עשרות, רובם בקרוואן, נחים). 400 זה עדיין לא ה"פי 5 (ואולי אף יותר)" של 8700 תושבים. פיתרון למצב האבסורד? יש לי פתרון. אפילו שניים: 1. טרנספר לערבים. הם שם - אנחנו כאן. לזה אני קורא: שלום. ולא, לא בשמיים היא. אפשר גם אפשר לטרנספר ערבים. 2. אנחנו במלחמה, נכון? אז במלחמה - נלחמים. בלי הודנות ובלי ת'האדיות. לא, זה לא מצב נצחי ולא רעיון זמני. זה פועל וזה פועל טוב. אין שום הבדל בין המלחמה הזאת לכל מלחמה אחרת.

noamgk

New member
וכמובן, אני לא צריך להוכיח לך כלום.

אתה לא יכול להתווכח איתי אם אכפת לי או לא. זה צבא העם, וגם העם שלי חשוב לי, ואכפת לי גם כשיש לי הרוגים בעם. ומבחינתי תוכנית העקירה, הגירוש או הבריחה (איך שתרצה) - משמעותה חיזוק הטרור וקירובו ליישובים יהודיים (שבהם גם יושבים, אגב, חיילים. לאו דווקא במדים).

לא התכוונתי בכל גוש קטיף

התכוונתי שיש התנחלויות מסוימות (למשל נצרים) בהם יש הרבה יותר חיילים ממתנחלים שגרים שם.

E טי

New member
מי אמר שלא נותנים פיתרון?

על שולחן הרמטכ"ל היתה מונחת תוכנית מפורטת של כניסת הצבא לעזה וטיהור כיני המחבלים. משהו בסגנון "חומת מגן" רק ששרון העדיף את ההתנתקות...

נינג'ות ושמן שרוף בכביש ראשי..

וחסימות הכבישים ע"י ילדים בני 10, טוב זה כבר משהו אחר... את זה צריך להפנות למדינת ישראל, בתחום הרווחה.. צריכים לקחת להם את הילדים הכתומים שלהם.. ולעזור להם.. נפשית.. פסיכולוגית... על הנזק שעושים להם ההורים הפנאטים שלהם...

אתה שמעת

על יהודי אחד שנפגע מזה פיזית? אני לא מצדיקה את זה, (גם אני מתנגדת למעשים כאלה) אבל הם לא עשו את זה כדי "להרוג יהודים" (?!?) אלא בשביל ששאר המדינה תתן תשומת-לב גם לצד שלהם (וזה היה כישלון חורץ). [ואגב, מה עם אנשי השמאל שזורקים אבנים על חיילים לצד גדר ההפרדה? אף אחד אפילו לא טורח לדבר על זה (גם לא כשחיילים איבדו בגללם עיניים, ידיים וכו').] טוב, עזוב, אתה כל כך מלא הכללות ושנאה שאין טעם שאני אמשיך לענות בכלל. (ואני בכלל לא תושבת השטחים מעבר לקו הירוק)

השמאל יותר גרוע מהערבים...

זה בטוח.. בקשר לחסימות אני מכיר אישית אישה (אמא של חבר טוב) שלא יכלה להגיע לניתוח דחוף ברמב"ם בחיפה בגלל החסימה ליד גשר פז.. ונגרם לה נזק בלתי הפיך.. אני בטוח שיש הרבה סיפורים כאלה, גם כאלה שאני לא מכיר.. אסור להיות תמימים.. חסימות כבישים פוגעות באנשים.. נפשית ופיזית.. זה משהו בלתי נמנע לצערי.. ואם בן אדם פיספס הזדמנות לקבל עבודה חשובה? בן אדם שמצב כלכלי נמוך?.. זה לא מפריע לך?.. יש הרבה מקרים קטנים.. גם כאלה שלא כולים רצח.. שפוגעים באנשים שצורה בלתי הפיכה.. ע"י חסימות כבישים... זה עצוב.

noamgk

New member
נזק בלתי הפיך?

למה עדיין לא שמענו על תביעה? על כתבה בעיתון? תמוה לי.

תתמהה לך.. תתמהה... ../images/Emo8.gif

את מי יתבעו, את הקב"ה? את המדינה? חח.. הכתומים מתחבאים בשיחים בצידי הדרך, קשה לאתר אותם.

עזוב,

כשאין לאנשים מה להגיד הם כותבים סיסמאות "ציניות" כביכול שלא קשורות למה שנאמר.

E טי

New member
איזה שקרים...

השטחים היו דיונות חול ריקות מאדם! בטח ובטח שלא שטחים של 'פלסטינים'! מי שיישב אותם היו ממשלות ישראל החל מגולדה מאיר רבין עצמו קבע מזוזה ביישוב פאת שדה.

geviaz

New member
לפי דעתי

שלום לכולם, לי נראה שהממשלה פוחדת שאם תושבי הגוש ישארו לבד בעזה הם יסתדרו לבד. הם הרי יספקו לתושבי עזה מקומות עבודה (בניגוד לממשלה שרוצה לסגור אותם שם ולשכוח שהם קיימים) ויצליחו למנוע ניסיונות פיגוע בעזרת סיוע חיצוני. את רוב הזעם הפלסטינים יפנו כלפי המדינה, כי גוש קטיף יראה להם זניח ולא מזיק ואולי אפילו יתנו להם כבוד על המעשה שלהם. אבל ברגע שזה יקרה תוך כמה ימים תקום מדינת יהודה העצמאית ביש"ע ו"יהיה פה שמח".

t i p o

New member
הממשלה לא יכולה להשאיר אזרחים

שהיא שלחה, בשטח אויב ללא הגנה. אתה מדבר על חלומות.

נקווה שאם לא תהיה התנתקות..

זה מה שיקרה... מדינת ישראל - מדינת היהודים מדינת יהודה - מדינת המתנחלים :) (הצבא הוא ישראלי חח) סתם אני צוחק.. אני מקווה שכולנו נחיה בשלום.. כחולים עם כתומים.. דתיים עם חילוניים... רק שלא נגיע למלחמת אחים...
|דגל כתום|

Soul Cake Duck

New member
זה לא היה משנה

הכאב, הזעם והיגון של המפונים היו נותרים אותו הדבר. אי ההסכמה העזה בעם, והקרע הנובע, היו אותו הדבר. הסיסמאות והטיעונים היו נראים קצת שונים. אני כבר רואה את זה. "יהודי לא מפקיר יהודי".

למעלה