התפתחות מוטורית

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
ערסול קדמי או טיולון?

הבן שלי בן 3.5 חודשים. כשהוא היה קטן יותר לא היתה בעיה ללכת איתו בבחוץ בעגלה (יש לנו עריסה) או בערסול במנשא (לופי). היום כשהוא ער הוא לא מוכן יותר לשכב בעגלה והוא נרגע ונהנה רק בערסול קדמי - רוצה לראות את העולם. הבנתי שזו תנוחה פחות טובה בגיל הזה בגלל העומס שהיא מפעילה על עמוד השדרה מה עדיף - לעבור בעגלה לטיולון בזווית דומה לסלקל או להשאר בערסול קדמי?

TיTי

New member
שאלות התפתחות

שלום לכולם, יש לי מס' שאלות התפתחות (מצטערת מראש על האורך)- יש לי ילד מדהים בן שנה וחודש. בגיל חודש החל חשד ל- NF, חשד שלצערנו התממש. נוכח העובדה הוא במעקבים רבים וכבר מגיל 3 חודשים הופנה לפיזיוטרפיה עקב כך שלא הרים ראש. ההתפתחות שלו לאורך כל הזמן מאוד איטית. הוא לא זוחל על 6 אלא רק גחון. מתיישב לא המצד אלא רק משפגט. נעמד בלול ובעזרת שולחן/כיסא וכו' והולך מסביב אך באופן מאוד נוקשה ולא מראה סימנים של ללכת לבד. רק החל למחוא כפיים. לא מושיט ידיים שנרים אותו ולא מראה סימנים ממשיים לחרדת זרים. ועוד, ועוד ועוד. נק' השבירה שלי היום היתה בפיזיוטרפיה- הילד לא הפסיק לבכות. זו לא פיזיוטרפיה קבועה אלא פעם בשבועיים עד פעם בחודש והאמת שלא נראה לי שזה מקדם אותו לאיזה מקום. אני מאוד רוצה (אפילו פרטי כמובן) לדעת האם יש מסגרת אחרת שיכולה לעזור להתפתחות שלו (גם מוטורית וגם שכלית) והאם יש לכם טיפים ועצות מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור? רוצה לציין שיש לו המון משחקים שמתאימים לגילו (השחלות של צורות לבית, לקונוס וכו') והוא לומד עם הזמן לשחק בזה. בנוסף, הוא יכול לשבת זמן רב ולהעסיק את עצמו (לפעמים קצת מדאיג
). ודבר אחרון, חודש הבא יש לו MRI. האם הבדיקה תדע להגיד לנו דברים יותר וודאיים בנוגע למצבו? תודה רבה על ההתייחסות

ישיבה עם רגל אחת אחורה

שלום למומחים
בתי בת שנה מתקדמת בצורה סבירה מבחינה מוטורית
זוחלת על 6 עוד לפני גיל חצי שנה ולאחרונה בעיקר על 4, כשהידיים דוחפות איזה ספר או צעצוע. מזה חודשים שהיא הולכת עם רהיטים וגוררת רהיטים בבית מצליחה לעמוד לבד לכמה שניות (ואז קורסת) ולפעמים גם עושה צעד אחד באויר כדי לעבור משולחן לספה וכד'. מתיישבת חופשי אבל כמעט תמיד עם רגל אחת מקופלת אחורה ושמתי לב שתמיד (!) זו רגל שמאל (המקופלת). נדמה לי שנוח לה בתנוחה הזו, כי אז היא דוחפת בקלות עם הרגל כדי לחזור לזחול או להעמד. אם אני מנסה לישר לה את הרגל - אין לה בעיה עם זה והיא יושבת יפה גם כששתי הרגליים מושטות קדימה (בפיסוק מסוים). לפעמים אני גם מרימה אותה טיפה (מתחת לזרועות) כדי שתיישר בעצמה את הרגל - זה גם עובד בלי בעיה. אבל עדיין, כמעט תמיד, כשהיא מתיישבת, היא שוב עם הרגל מקופלת אחורה. לפעמים יוצא לה להתיישב בעצמה בצורה רגילה (רגליים מפוסקות קדימה) ולעיתים נדירות, אגב, היא מתיישבת ישיבת W שלמה. מה זה אומר ? האם זה מצביע על בעיה מסוימת ? על קושי ? האם צריך/כדאי/מומלץ לעזור לה לשנות את זה ? ואם כן - איך ? תודה מראש

dotan51

New member
זחילת גחון

הבונבון בן 9 וחצי חודשים. זוחל גחון מזה כחודש וחצי אבל בצורה לא סימטרית. כלומר גורר צד אחד - יש מה לעשות? מה שעוד יותר מדאיג אותי זה שהוא לא עולה לעמידת שש כמעט בכלל. אם אני מרימה אותו לעמידת שש הוא מתנדד בערך חצי דקה ונופל. וכמובן שהוא עדיין לא מתישב (הצליח פעם פעמיים דרך הצד). הוא המון על הצד ואם יש לו במה למשוך הוא מצליח להתישב. אני מושיבה אותו לפעמים והוא יציב וגם יודע לצאת מתנוחת הישיבה (בלי ליפול). ממצב שכיבה על הבטן הוא לפעמים מנסה למשוך את עצמו ולהתרומם אבל זה מאוד קשה לו. ממצב ישיבה גם מנסה למשוך את עצמו להתרוממות אבל עדיין לא מצליח. הוא לא עובר מכשולים (כמו לטפס לי על הרגל - הידיים יעברו והרגליים לא). מה דעתכן? דרושה התערבות מקצועית או שלתת לזמן לעשות את שלו? עלי לציין שבתחום המוטוריקה העדינה וההתפתחות התקשורתית חברתית הוא מאוד מפותח.

נעים מאוד- חדשה

היי, הבת שלי בת חודשיים. כמה שאלות: 1.איזה דברים כדאי לעשות כדי לעזור להפתחות שלה? 2.היא מרימה את הראש מאוד יפה אבל אני לא יודעת אם היא נשענת על הידיים. 3.חיוך בזמן עירנות עוד לא קיבלנו ממנה- מדאיג? 4. יש ספר שמומלץ שאני אדע מה אבני הדרך? מה היא אמרוה לעשותבכל גיל?

ועוד משהו- ידיים

כמו שרשמתי הקטנה בת חודשיים. איך אני יודעת אם היא גילתה את הידיים? באיזה גיל זה אמור לקרות?

בן 10 חודשים וחצי - לא מתיישב

שלום, בני בן 10 חודשים וחצי תינוק מאוד פעיל ועירני. זוחל כבר מגיל 7 חודשים ואולי קצת לפני, עומד מזה שבועיים כאשר נאחז בשולחנות ורהיטים וצועד סביבם. לא מתיישב מעמידת 4/6 ואם אנו מושיבים אותו בד"כ יושב יציב אך קורה שמאבד שיווי משקל ונופל הצידה או לאחור. לא זוחל על 4 אבל נמצא זמנים ממושכים בעמידת 4. מה לעשות? לפנות לטיפול פיזיוטרפי? תודה!!!

galgoly

New member
בן 5 חודשים ואפילו לא עושה

סימנים של התהפחות לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן.. מה שכן עושה זה הרמת רגליים לכיוון הפנים בלי לתפוס אותם תמיד.. וכ וכן הרמת החזה כשהו א על הבטן.. חיבור בין כפות ידיו כשהוא על הגב.. ומדי פעם קצת סיבוב קטן על ציר בלול.. אני מדי פעם בכמה שעות עושה עימו תרגילי התהפכות כאלה כלומר מביא את הרגל האחת מעל לשניה וגם את היד ומנסה להראותלו גלגול .. אבל לא עד הסוף.. בינתיים כלום... מה יש לעשות.. האים זה הגיל שאמור להתהפך..? קראתי שכן אבל מה הטווח להרגיע אם לחוצה..? תודה על כל עזרה

maz

New member
מציצת יד

הבן שלנו בן 3.5 חודשים. כשהוא היה בן חודש הצלחנו להרגיע אותו עם מוצץ. היום הוא משחק קצת עם המוצץ אבל לא תופס אותו ממש. בשבוע האחרון הוא התחיל למצוץ את האגודל ולא רק את כל היד. הוא עושה את זה בעיקר כשהוא עייף אני יודעת שמציצת הידיים זה שלב התפתחותי אבל אני קצת חוששת שזה יהפוך להרגל שקשה יהיה לגמול ממנו בשלב מאוחר יותר וגם הבנתי שמוצץ פחות מזיק לשיניים מה לעשות? להתעקש איתו על מוצץ? איך בכלל עושים את זה?

האם זו נחשבת התהפכות?../images/Emo12.gif

אני נוהגת להניח את ביתי בת הכמעט 3 חודשים על הבטן כשהמרפקים מוכנסים מתחת לחזה. לאחרונה היו פעמים בהם ראיתי שהיא מעבירה את המשקל רק ליד אחת ונוטה הצידה (לפעמים יישרתי אותה חזרה לאמצע ולפעמים לא). אתמול, קרה פעמיים בהם הנחתי אותה כך על הבטן והיא העבירה המשקל ליד שמאל וכאילו נפלה לאותו כיוון ונישכבה על הגב. האם זו נחשבת התהפכות או סתם נפילה מיקרית?

לא מתהפכת....

שלום, בתי חגגה אתמול חצי שנה....ומסרבת להתהפך. עד כמה זה "חמור"? אנחנו עושים איתה תרגילים. ה(היא לא שוכבת על הצד ואם שמים אתה על הצד ישר ממשיכה לשכיבה על הבטן) 1. אילו תרגילים אתם ממליצים? 2. האם יש לפנות לעזרה מקצועית? אם כן האם כדאי קבוצתי או פרטני? תודה

עדיף טיולון

שלום maz, נשיאה קדמית של תינוק במנשא, אינה ערסול. ערסול הוא מצב בו פלג הגוף האחורי מוארך ומוקשת ופלג הגוף הקדמי מכונס קדימה, כמו בתנוחה רחמית. נשיאה קידמית כזו קשורה לעיתים קרובות לנטיה ל"אווירון" המפורסם ולקושי בשכיבה על הבטן. שימי לב שתינוקות שפניהם קדימה במנשא יאמצו לעיתים לקרובות תנוחה בה הידיים מתוחות לצדדים והתנוחה היא בעצם הפוכה מערסול - החלק האחורי של הגוף מקוצר ביחס לקדמי ונוצר מצב של הקשתת הגב והשכמות משוכות לאחור. הדבר הכי חשוב הוא גיוון. אפשר קצת טיולון, קצת מנשא, קצת ידיים, קצת רצפה... ובכל מקרה לא מומלץ להתקבע על תנוחה אחת, טובה ככל שתהיה. ענבל שמיר

נאוה ר

New member
טיטי שלום!

האם אתם מטופלים בפיזיותרפיה במסגרת מכון להתפתחות הילד? ילד כמו הבן שלכם נמצא בסיכון לקושי התפתחותי וצריך מעקב משולב של אנשי מקצוע כדי לשלב את המתאימים מתי שצריך. האם הוא אוהב מיים? יש ילדים שמגיבים לא טוב לפיזיותרפיה ואוהבים יותר הידרותרפיה. ואולי הפיזיותרפיסטית לא מתאימה לכם או שיטת הטיפול לא מתאימה לכם? וצריך לדבר איתה על יתרונות וחסרונות של שיטת הטיפול. המשמעות של NF זה שיכול להיות גידולים על העצבים או על העור ולכן עושים MRI כדי לדעת אם ואיפה יש גידולים. ובמידה ויש צריך לעקוב אחריהם כדי לדעת האם הם משתנים או יציבים.

התהפכות

שלום, של שלב התפתחותי נרכש רק כאשר התינוק מבצע את הפעולה מספר פעמים ביום, בצורה מכוונת ומתוכננת. תהליך רכישת ההתהפכות מתחיל מהתהפכויות כאלה, מקריות. לאט לאט הוא לומד את העיקרון להתהפכות: העברת משקל לאחד הצדדים, הנחת בית החזה על הצד כשאחת מהכתפיים נחה על הרצפה ואז, תוך כדי רוטציה במותן, פלג הגוף העליון מוביל את התחתון להתהפכות. המתיני מספר ימים ובדקי: האם ההתהפכות הופכת יותר ויותר תכופה? האם מתקיימת לשני הצדדים (ימינה/שמאלה)? האם התהתהפכות הופכת "עדינה" יותר כאשר נוצרת הפרדה בין בית החזה לאגן וההתהפכות איננה עוד כמקשה אחת? בתור התחלה, הניחי לה להעביר משקל מצד לצד ואף עודדי אותה לכך. וודאי זה נעשה לשני הכוונים. בהצלחה, ענבל

מושית שלום

אם ביתך יודעת לעבור מהצד אל הבטן נשאר לך ללמד אותה לעבור מהגב אל הצד. ראי את תשובתי לגלגולי בשארשור זה ואת תרגיל ה"וישרים". כדי להתהפך מהבטן אל הגב צריך שכיבת בסיס בה הידיים המרפקים קרובים לגוף ומשם את יכולה לתרגל בהתאם למאמרים אצלי באתר. לגבי עד כמה חמור: צריך לראות מה היא כן עושה : סיבובי ציר, היפוך אל הצד, התרוממות משכיבה על הבטן וכד'.

../images/Emo41.gifאז ככה...

אנחנו כל הזמן עושים לה תרגילים מהגב לצד(מתעצבנת שהיא על הצד, ישר רוצה לחזור לגב או לבטן) בד"כ ישר ממשיכה לבטן אבל לבד לא מגיעה למצב על הצד. היא יודעת להיות על הבטן עם מרפקים קרובים לגוף,להזיז את הידיים שהיא על הבטן אומנם לא במיומנות מדהימה אבל עושה זאת, יודעת גם ליישר מאוד יפה את הידיים על הבטן ולהתרומם גבוה, על הציר היא לא זזה אולי פה ושם ממש קצת. על הגב מרימה המון את הטוסיק , אוהבת לשכב על הגב עם רגליים מוכפפות, מושיטה ידיים לחפצים ותופסת בלי בעיה. (דרף אגב נולדה בשבוע 37+5 משקל 2.450...אבל היום הא ממש גדולה :) דרך אגב שמרימים אותה על הידיים המון פעמים מקשיטה את עצמה... לעומת זאת מילולית נרהא לי שהיא מתקדמת... טוב אולי הא כמו אימא שלה פטפטנית ושונאת כושר :)

ושכחתי לשאול הא כדאי

לקחת אותה לחוג או למטפל אחד על אחד (לא כי אחנו לחוצים פשוט רוצי לעזור לה)?

תשובה למושית

בחוג יש יותר עניין קבוצתי והסברים ותרגילים כלליים. בעבודה פרטנית יש התייחסות אישית לקשייםן של התינוק. ככל שקבוצה קטנה יותר כך ההתיחסות בחוג תהיה אישית יותר. לכי לחוג אצל מטפל שעובד גם בצורה פרטנית כך שאם יהיה צורך תוכלי להמיר לעבודה פרטנית או לשנות.

למאז שלום

אני באופן אישי לא הייתי נלחמת אבל אם חשוב לך להרגיל למוצץ עשי זאת במקום מציצות שנראות לך כמו מציצות הרגעה או "בדרך להרדמות" ולא במציצות אצבעות בזמן ערנות שהן חשובות להתפתחות. לא תמיד זה מצליח אבל אפשר לנסות.

למעלה