התפתחות מוטורית

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
בנשיאה קדימה במנשא

הרגליים שלו לא תלויות משני הצדדים אלא מקופלות לכיוון הבטן - מן תנוחת בודהא כזאת גם אז התשובה שלך דומה?

את מתכוונת לתנוחת הלוטוס

יש לי בשנה וחצי השגות לגביה מתוך תצפיות שאני עורכת על תינוקות שאני מכירה. זו לא תנוחת ערסול אלא תנוחת ישיבה שבה לדעתי אין זרימת דם טובה מספיק אל הרגליים ולדעתי יש להן סיכוי גבוה "להרדם" ( תחושת נמלול) אני נכון לעכשיו לא ממליצה על התנוחה הזו עד שמישהו ישכנע אותי אחרת. ( כמובן שאם מדובר בכמה דקות זה סביר אבל לטיול של שעה לא הייתי משתמשת בתנוחה זו). גיל שלושה וחצי חודשים בדרל כלל אין בעיה עם תנוחות ערסול או בטן אל בטן . אחר כך אני ממליצה על מנשא גב שבטי שהוא גם בריא יותר לגב של ההורה וגם מצויין בשביל התינוק.

maz

New member
אז גם את ממליצה על טיולון?

בערסול הוא מוכן להיות רק כשהוא רדום. בטן אל בטן הוא גם מוכם לזמן מוגבל בפנים קדימה הוא מוכן להיות הרבה זמן ולפעמים גם נרדם (ואז אני מעבירה לעירסול או אם בבית - למיטה או לפוף)

אמא מודאגת

שלום רב: הבונבון כבר בן שנה וחודש + נכון לעכשיו הוא: 1- זוחל זחילת גחון 2- זוחל זחילת שש אבל בצורה איטית של לא יותר מ3 מטרים ואז עובר לגחון 3- מצליח לעמוד תוך תפיסה בחפצים 4- הולך על החפצים כשהוא תופס בהם ומצליח לעבור בין החפצים 5- לא מצליח להתישב לבד תוך כדי זחילה אבל כשהוא עומד לפעמים כן מצליח ולפעמים לא 6- יש לו חגורת כתפיים חלשה לפי הרופאה בטיפת חלב אבל בפיזותרפיה אמרו לי שהוא בריא אין לי כוח לחכות יותר ואני מרגישה שלבן שלי יש בעיה וכולם אומרים לי לחכות ולחזור בעוד חודש או חודשיים היינו בשניידר לסיבה אחרת והרופא המליץ על מעקב התפתחות אבל רופא הילדים שלנו מחכה עד שהוא יחלים מהמחלה ואז נדבר אני לחוצה מאוד אנא תגידו לי מה לעשות ? איך אפשר לעזור לו? האם הבעיה שלו חמורה לפי מה שתיארתי? מרווה

לא זוחלת אחרי חיסון

א' המתוקה קיבלה אתמול שני חיסונים ביחד (של גיל חודשיים והיא בת 8 חד'). מאתמול אחה"צ לא זוחלת. יכול להיות שיש קשר לחיסון? אולי המקום כואב לה? היא זוחלת גחון וזה בדיוק על מקום החיסון. אבל אולי משהו אחר? היום בבוקר שיחקה יפה על הבטן ולא קיטרה בכלל אבל גם כמעט שלא זזה מהמקום ששמתי אותה. אני קצת מודאגת.

תשובות לענת

היא זוחלת גחון במהירות שיא מגיל 6 חודשים. אתמול לא היה חום אבל היא ממש קיטרה. היום לא כל כך קיטרה אבל יש חום נמוך. לפני הצהריים היא כן התחילה לזחול אבל ממש ממש מעט ואפילו נעמדה קצת על 6 והתנדנדה. אבל זה עדיין לא כתמול שלשום.

דניאלה

אחרי חיסון יש תופעות לוואי כמו של מחלה : חולשה, חום, עייפות, כאב מה שכתבת עכשיו מעודד וסביר להניח שההתקדמות תמשיך ככל שישכחו תופעות הלוואי של החיסון. מחר אמורה להיות עוד הטבה. אשמח אם תעדכני. אם תהיה שוב נסיגה הייתי ממליצה לפנות לרופא.

שלום מרווה

לפי מה שאת מתארת, אכן קיים איחור התפתחותי, בעיקר בזחילת 6 וביכולת להתיישב בצורה עצמאית. לאור הגיל של בנך, יש מקום לטיפול, ומעקב בלבד אינו מספק. חבל על הזמן שחולף וחבל על התסכול שלו ושלכם. אפשר לטפל, ואני ממליצה לכם לעשות זאת. לשאלתך, זהו לא אחד המקרים שצריך להלחץ מהם. על פניו ומתוך הדברים שאת כותבת, הבעיה אינה חמורה והיא ניתנת לטיפול בקלות יחסית. מרווה, יש מספיק טעמים וסיבות כדי להתחיל לפעול ולעזור לו להתקדם. אל תחכו. בהצלחה, ענבל.

תודה לך ענבל

תודה לך על כך שגרמת לי להירגע קצת אבל למי עלי לפנות? אם למטפלים אז איך אדע מי באיזור שלנו (כפר ערבי קרוב לכרכור ופרדס חנה)? וכמה המחירים בערך (כי זה באמת משמעותי בשבילי) ??? עוד פעם תודה לך

מטפלים

אין בעד מה
. את מוזמנת לפנות לאתר www.vardicenter.co.il ולבדוק אם יש מטפל באזור מגורייך. אם יש, הוא וודאי ישמח לענות לך על כל השאלות. שיהיה בהצלחה, ענבל.

נגה אר

New member
הולך אבל עוד לא יושב../images/Emo4.gif

בוקר טוב, הצוציק כבר בן 7 חודשים, חושב ששנה הבאה הולך לכיתה א'. זוחל 6 במהירות, נאחז ברהיטים ונעמד ובימים האחרונים גם הולך קצת לידם ועובר מרהיט לרהיט או אל אדם שעומד קרוב אליו. אם הוא אוחז בידיים שלי כאשר הוא עומד, הוא מקפל ברכיים ומתיישב ואני מנסה ללמד אותו לצאת מישיבה אל זחילה כדי שלא "יתקע"בישיבה ולא יוכל לצאת ממנה. או שהוא מנסה לעשות כמה צעדים. אבל לשבת בכוחות עצמו- הוא לא מראה שום סימן לכך. איך אפשר ללמד אותו לשבת? אולי יש איזה חוג של 2-3 מפגשים, רק כדי ללמד אותנו מה צריך לעשות, באיזור ראשון? תודה מראש ויום טוב, טלי

נגה אור שלום

לפי התיאור שלך אין שום סיכוי שהבן שלך יתקבע בישיבה הוא הרי "תינוק טורבו" . יש באתר שלי מאמר בנושא לימוד ישיבה אבל נשמע י שאת עושה די נכון ממצב של עמידה לישיבה. אני לא מכירה חוג של 2-3 מפגשים. בדרך כלל בחוגים מתחייבים לפחות לחודשיים כי יש משמעות לקבוצה קבועה שנוצרת ומתגבשת. תמיד אפשר לקבל שיעור פרטי מתי שרוצים אבל באמת באמת שאין לכם שום צורך בזה אלא אם כן את עושה זאת בשביל הכייף שלך ובשביל ללמוד עוד רעיונות למשחקים התפתחותיים ותנועתיים שתרצי לעשות עם הילד שלך ( אצלי למשל בגלל שאני עובדת רק בבוקר יש אימהות עובדות שבאות פעם בחודשיים לשיעור פרטי רק כדי להתעדכן, לעקוב ולקבל רעיונות להמשך ההתפתחות . סביר להניח שגם מדריכים אחרים עושים הסדרים כאלה). .

נגה אר

New member
../images/Emo51.gif על התשובה, ענת

אני לא מסוגלת לשבת ולא לעשות כלום ובינתיים עשיתי לו טירונות בג'ימבורי- לקחתי כדורים מבריכת הכדורים ושמתי על מדרגה, כשנעמד על המדרגה, הכדור התגלגל בין רגליו וזה הכריח אותו לרדת בזהירות חזרה למטה, לקפל ברכיים ולפעמים גם להתישב. העברתי אותו מכשולים במרדף אחרי הכדורים, לטפס ולרדת מכל מיני מקומות, כדי שבבית כבר יהיה מיומן גם בירידה מעמידה כאשר נעמד לצידי השולחן בסלון וכו'. אחרי שעה, הילד יצא מותש לגמרי, אבל זה הצליח. בבית הוא יותר זהיר ולא סתם עוזב את האחיזה שלו בשולחן. כשהוא במקרה מתיישב מעמידה, הוא כבר יודע איך להניח ידיים על הרצפה ולעבור חזרה לשש, וכמובן מיד להעמד חזרה...
וכן הלאה. והיום, (תאמיני לי, כל פעם שאני מעלה כאן שאלה, יום-יומיים אחרי כן, הוא עושה את מה ששאלתי לגביו) גילגלתי קופסא מתחתיו כאשר הוא על 6, והוא נכנס לעמדת ישיבה, רק עזרתי לו טיפה עם הטוסיק. נראה לי שעליתי על הפתרון ועכשיו נשאר רק לתרגל. שוב תודה לך ומקווה שלא יחליט לדלג על עוד שלבים כרגע

זה ידוע שכאשר שואלים הילד מחליט

להראות שהוא יכול
מתי את מתחילה ללמוד שיטת ורדי? נראה לי שזה תפור עלייך

mimi46

New member
בן 8 חודשים - כמה שאלות

מלפני שבוע התחיל לעמוד וקצת ללכת מסביב לרהיטים, בלול, במיטה ואיפה שרק אפשר, הבעיה היא שהוא לא יודע לרדת מעמידה. האם יש דרך ללמד אותו לרדת מעמידה? כי בינתיים אני צמודה אליו (נפל כמה פעמים וחטף מהריצפה) (הוא עדיין לא יושב, אם זה קשור) ועוד שאלה: מתי צריך לקנות נעליים צעד ראשון? תודה מראש ויום טוב

למימי שלום

נעליים רק אחרי שהילד הולך ממש , לבד וללא כל עזרה או תמיכה. ירידה מעמידה לישיבה תוכלי ללמוד במאמר על לימוד ישיבה באתר שלי במדור "זוחלים" כל טוב

olyago

New member
בת 10 חודשים, נעמדת על קצות האצבעות

היי ענת, בתי בת 10 חודשים ושבוע. מלפני שבועיים התחילה לעמוד. הבעיה היא שהיא נעמדת על קצות האצבעות. גם כשאני הולכת איתה היא הולכת על קצות האצבעות. האם זה מצב תקין?

למעלה