התפתחות מוטורית

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך
גלגולי , זה לא משנה לאיזה צד

בסופו של דבר נרצה ללמד את שני הצדדים כך שאת יכולה לתרגל לסירוגין. את יכולה לשחק עם הרגליים המורמות בהובלה מצד לצד ( כמו וישרים) תוך אחיזה באגן. את יכולה להוביל לשכיבה הצידה ובחזרה אל הגב.

דותן שלום

בשלב זה הייתי משקיעה בשכלול הזחילה ומעבר לזחילת שש ולא בשיפור זחילת הגחון . הייתי בודקת למה יש קושי בהתרוממות לעמידת שש. האם יש צורך בחיזוק חגורת הכתפיים או שאולי יש צורך לחזק את החלק התחתון של הגוף ( זה שמתקשה לעבור את המכשולים). מה קורה כשאת מנסה מכשול נמוך יותר? עליה למדרגה קטנה כמו למשל מעבר מהשטיח אל מזרן עבה?

dotan51

New member
../images/Emo41.gifלענת שלום../images/Emo41.gif

אז בדקתי את העניין של המכשולים ונראה שמאוד קשה לבונבון הקטן. ניסיתי לתת לו לטפס על כרית הנקה (אפילו השטחתי אותה קצת) ומאוד קשה לו למשוך את עצמו עליה - הוא מתעצבן ומתרגז. אני עוזרת לו קצת בכך שאני נותנת קונטרה לרגליים שדוחפות אבל יש לי הרגשה שהידיים לא מספיק חזקות בכדי למשוך את עצמו (חגורת הכתפיים??) אני צריכה גם לציין שהוא קצת כבד (11 ק"ג טפו טפו טפו). לדעתך כדאי לפנו ליעוץ מקצועי? בטיפת חלב לא נראו ממש מוטרדים....

דותן

נסי לראות אם יש שיפור בנושא המכשולים בשבועיים הקרובים. סביר להניח שהמכשולים ישפרו גם את עמידת השש.

לנועה שלנו שלום

כמה תשובות 1. את יכולה למצוא באתר שלי במדור מלידה עד חצי שנה ובמדור רק נולדו פעילויות שיתאימו לנועה. המאמר על שכיבה על הבטן יתאים לכם מאד. וראי גם מאמר על מגע . זה בסדר אם עדיין אינה יודעת להישען על ידיה בשכיבה על הבטן אך את יכולה להביא את ידיה קדימה למצב שתוכל ללמוד להישען עליהן. ישנם מספר ספרים על התפתחות ורובם סבירים. חיוך בודאי תקבלו בימים הקרובים. קשר עין יש? בסביבות גיל חודשיים תינוקות מתחילים לתחוב את אצבעותיהם לפה . זה סימן לכך שהם גילו את הידיים ומתחילים לחקור אותם דרך הפה. תהנו..

יש קשר עין- עדיין אין חיוך

קשר העין הוא לא להרבה זמן- זה צריך להיות ככה? לקחתי אותה לשיעור של קולות וצלילים. היא היתה עם המבט מופנה הצידה. היא לא תמיד יוצרת קשר עין גם כשהיא מולי.- מדאיג? ועוד לא גילתה ידיים. ביום שישי תהיה בת 9 שבועות

כן

הראש מוטה יותר לצד שמאל- למה? היינו היום בטיפת חלב. האחות אמרה שבגלל שהיא נולדה מוקדם (37) וגם יילדו אותי כי היתה האטה בגדילה. אז יש לי הארכה של שלושה שבועות אז לחכות. בכל מקרה ידיים עוד לא גילתה אבל אני מתחילה לקבל חיוכים קצרים ביותר לעיתים רחוקות

לנועה

כשיש מגבלה בהפניית הראש זה משפיע גם על היכולת לעקוב עם העיניים ולכן שאלתי. . אני מסכימה עם האחורת שאפשר לתת "הנחה" בגלל שבוע הלידה המוקדם אבל חשוב לטפל בהטיית הראש.

מב זה אומר?

לטפל בהטיית הראש? שמתי לב שכשהיא מולי ממש קורב היא משירה מבט. אבל כשהיא שוכבת על הספה או על הרצפה ואני עומדת היא לא משירה מבט.

כוונתי לגרום לכך שהפניית הראש תהיה

חופשית לכל הכיוונים. אינני יכולה לתת הניחה מדוייקת לתירגול כי צריך לבדוק האם באמת יש מגבלה ומה הסיבה ( שריר מכווץ או אחר). מכיוון שעדיין אין מעקב עם העניים גירוי עם צעצועים לא רלוונטי . תרגילים ביתיים שתוכלי בינתיים לעשות: השכבה על כל צד בנפרד ובדיקה של הנחת הראש ( האם נראה דומה או שיש שוני בין הצדדים? בהנחת הלחי למשל?) בהחזקה על הידיים עם הגב להורה הטיות קטנות לצדדים על מנת לגרות את שרירי הצוואר לפעולה. גירוי עדינדין עם האצבעות מהאוזן לכיוון הכתפיים.

TיTי

New member
נאוה בוקר טוב

תודה רבה על התשובה. אנחנו מטופלת בפזיוטרפיה דרך הקופה ולא דרך מכון של בי"ח. הוא מאוד אוהב מים ונמצא כרגע בחוג שחיה. אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותו לאן לפנות כדי למצוא את שיטת הטיפול המתאימה ביותר, אבל... עדיין לא מצאתי מי יכול לכוון
. לאן אני אמורה לפנות? תודה רבה על העזרה ושבת שלום

טיטי , למה אתם לא נמצאים בטיפול

קבוע אלא רק במעקב פיסיותרפיה מידי פעם? האם תמיד הוא בוכה בפיסיותרפיה או שמדובר על מקרה חד פעמי ?

TיTי

New member
היי ענת

בוקר טוב. אנחנו נמצאים תמיד במעין מעקב. לאורך הדרך היה חודש שביקשו שנבוא כל שבוע אבל זה היה נקודתי. בהתחלה לא עשו איתו הרבה והוא לא בכה. בפעמים האחרונות הוא תמיד בוכה. ילד תמיד אמור לבכות בפזיוטרפיה? אני לא מבינה למה אי אפשר לגרום לו לעשות דברים עם חיוך? (האם זו בקשה מוגזמת? ואני שואלת ברצינות
). תודה על העזרה ושבת שלום

נאוה ר

New member
טיטי שלום!

הייתי ממליצה שתבקשו גם אבחון ריפוי בעיסוק. יש במכונים בקופה גם מרפאות בעיסוק. ילד לא חייב לבכות לרוב בפיזיותרפיה. אבל ילדים בגיל הזה לפעמים דווקא על רקע חרדת זרים כן בוכים ולפעמים יש משהו לא נכון בטיפול. בשלט רחוק קצת קשה לי לדעת. מה שבטוח כדאי לפנות לפיזיותרפיסטית המטפלת ולנסות לפתוח את הנקודה הזאת. בהצלחה.

טיטי ילד לא אמור לבכות בטיפול

מוטורי. אסייג בכך שאינני פיסיותרפיסטית ואינני בקיאה בשיטות הטיפול בפיסיותרפיה אך בשיטות העבודה שאני מכירה וגם הן מקדמות תינוקות וילדים בתחום המוטורי יש צורך ביצירתיות על מנת להפוך את השיעור לנעים ונחמד ובוודאי שלא כואב. כשילד בוכה מסיבה כלשהי או מתעייף וזקוק למנוחה הוא עובר להוריו אוכל, שותה או נח עד שהוא מוכן לחזור לפעולה. כל ילד והקצב שלו. אם יש בכי קבוע אני ממליצה לנסות מטפל אחר לפעמים עם אדם אחר יש כימיה אחרת . כדאי להשקיע בבחירה על מנת שהטיפול יהיה נעים ולא טראומתי. לגבי שיטות עבודה אחרות פרט לפיסיו': אני יכולה לומר שהשיטות שאני מכירה ועובדת בהן ( שיטת ורדי ושיטת צעד ראשון) הן שיטות טובות שמקדמות יפה תינוקות ופעוטות אך אין לי באופן אישי נסיון עם NF כך שאיני יכולה להמליץ מנסיון .

TיTי

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

מקפיצה לעוד...

שיקולה שלום

הישיבה שתיארת היא ישיבה תקינה. הייתי רק בודקת האם ביתך נוטה להשען יותר על צד אחד. בישיבה פשוט גרי אותה להתמתח ולשלוח יד גבוה לעבר צעצוע. בכל פעם יד אחרת. אם אין קושי והכתפיים בישיבה נראות בגובה שווה זה בסדר גמור.

למעלה